SDP

nemampojma0

#53701 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Etiketiraj kako hoces, ne zanima me niko od forumasa licno. Dok je nekim koliko vidim pisanje ovdje skoro jednako stvarnom zivotu, pa krenu i u neke licne kvalifikacije ili odnose kao da poznaju onog s druge strane. Tako i ti, poceo pisati kao da me poznajes licno. Malo se probajte obuzdati. Prilicno agresivno nastupate, vas nekoliko "zakletih" Sdp-ovaca i NS-ovaca, ako je to demokratija za koju se zalazete mogao bi i Staljin da vam pozavidi.
Po meni su stranke samo instrumenti, a nikako svrha samim sebi.
Nabijem na q sve stranke, od SDP, NS pa nadalje. Ne poznajem licno nijednog stranackog aktivistu a kamoli sta vise. Potpuno sam cist od politika.

Sta cemo sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom, mitom?
Da li je SDA najodgovornija za sve od navedenog?
Niko to ne negira. I ne samo SDA, nego i sve one stranke koje su bile na vlasti. Ono sto kazu, ko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Medjutim, pitanje je koliko je pametno to sto je BH blok omogucio toj istoj Sda i jos gorem Sbb da nastave s tim kriminalnim radnjama. Pored opasnosti koju kriminal stvara po drustvo, postoje i druge aktivnosti koje su opasne i po drustvo i po drzavu. Pored SDA postoje HDZ i SNSD koji se bave istim kriminalom i korupcijom i u istom obimu, a uz to su javno i jasno opredijeljene za raspad drzave. Moje i tvoje drzave.
Dakle, moje misljenje je da je ustavni okvir takav i biracko tijelo kod srba i hrvata takvo da u skorije vrijeme nece biti moguce pobijediti te snage. Ali institucije BiH pripadaju svima i niko nema tapiju na njih i zato ih ne treba prepustati njima, nego se boriti za svaki "pedalj" tih institucija kroz koje JEDINO mozes nesto sacuvati i popraviti. Dacu ti jedan primjer, Milan Dunovic je apelacijama srusio dobar broj neustavnih zakona koje je donijela vlast u proslom mandatu. Da nije bio na poziciji, na funkciji, u instituciji koja mu daje taj mehanizam nista ne bi mogao uraditi.
Protiv kriminala, mita, korupcije i nepotizma se bori iskljucivo kroz institucije, u prvom redu pravosudne, a nikako opozicionim djelovanjem dok si zavaljen u udobnu fotelju i primas istu platu kao i vlast.
Prica kako ce za 4 godine Sda biti pobjedjena na izborima je za malu djecu, nikad nije bila slabija nego zadnju godinu, a vidi im rezultat. Cak i ujedinjena ljevica ima manje mandata nego sama SDA. Pored SDA, imamo i SNSD i HDZ, kako njih pobijediti?
nemampojma0

#53702 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote: Hajd prvo da odgovorim na tvoja predvidjanja iliti sto babi milo to se snilo. Na cemu temeljis svoje ubjedjenje da ce "se stvoriti alternativa" koja ce pobijediti SDA? Eto samo par argumenta, al da nisu zasnovani na "ja mislim", "ja osjecam" i sl.
Sljedece pitanje je, a mozda i potvrda da vama ne smetaju HDZ i SNSD, kako se rijesiti tih stranaka tj pobijediti ih?

A sto se tice tih tvojih kvalifikacija o meni, jeste da me se ne doticu, ali zbog korektnosti da ti odgovorim. Kad vuk naidje dzukele uvijek zalaju, a ovce bleje.
Zato što danas svega par mjeseci nakon izbora imamo kostur te alternative sa najavama svih koji učestvuju da je vrijeme da se bh. blok formalizuje. Eh sad zamisli šta se sve može napraviti za četiri godine kada imaš dobar temelj. A dobar temelj su odluke NS-a i GO SDP-a. Konačno je svima koji žele da malo razmisle cum grano salis postalo potpuno jasno šta treba da se radi kako bi se uklonila SDA i šta se od alternative očekuje.

Što se tiče HDZ-a i SNSD-a, i tu su stvari potpuno jasne. Da bi se ove dvije stranke uklonile sa političke scene prvo je potrebno ukloniti SDA. Sve dok SDA ima podršku kakvu ima iluzorno je očekivati da se s druge strane dešava bilo šta osim homogenizacije oko najjačih nacional-šovinističkih stranaka.

Što se tiče kvalifikacija o tebi, izvoli koristiti neki logički slijed u svojim postovima pa možda te ljudi počnu kvalifikovati i na drugačiji način.
Bez uvrede, al druze ti i onaj putokaz ste najkomicniji s vasim analizama. Jel to nesto do lukavackog zraka, vode...cega li, da bez ikakvog argumenta toliko samouvjereno tvrdite neke stvari. To su samo odrazi tvojih zelja i nada, al ti to ne shvatas, pa onda napadas neistomisljenike.
Ja te pitao da das samo par CINJENICA na kojim temeljis svoja predvidjanja i ti mi odgovoris sa "zamisli", "konacno", "koji zele", "najave", "kostur" i sl.
Zadnja recenica koju sam ti boldirao, ponajbolje govori kako povrsno gledas i uprostavas stvari. Da bi pobijedio SNSD moras ga pobijediti u RS i tacka. Govorim realno, nema alternative srpskom nacionalizmu u RS ni u narednih 50 godina. To nije politicko, nego pitanje svijesti, mentaliteta i drustva.
I s toliko tvoje povrsnosti ocekujes da ozbiljno diskutujemo? Na stranu tvoja iskljucivost.
General War

#53703 Re: SDP

Post by General War »

kmirsad wrote:Ne znam zaista što je vama tako strašno, imati opoziciju... još nisam nigdje vidio da se ovako snažno napada opozicija od strane vladajučih... zato što neče u poziciju...Apsurd.
Jebo te ljeljak, pa valjda je posao opozicije u svakoj nornalnoj zemlji, da u svakoj prilici napada i kritikuje vlast, a ne obrnuto...
SDA napada opoziciju :D

sumirprimus

#53704 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Samo skroz ulijevo. Jos uvijek su previse desno
Leverage

#53705 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote: Bez uvrede, al druze ti i onaj putokaz ste najkomicniji s vasim analizama. Jel to nesto do lukavackog zraka, vode...cega li, da bez ikakvog argumenta toliko samouvjereno tvrdite neke stvari. To su samo odrazi tvojih zelja i nada, al ti to ne shvatas, pa onda napadas neistomisljenike.
Ja te pitao da das samo par CINJENICA na kojim temeljis svoja predvidjanja i ti mi odgovoris sa "zamisli", "konacno", "koji zele", "najave", "kostur" i sl.
Zadnja recenica koju sam ti boldirao, ponajbolje govori kako povrsno gledas i uprostavas stvari. Da bi pobijedio SNSD moras ga pobijediti u RS i tacka. Govorim realno, nema alternative srpskom nacionalizmu u RS ni u narednih 50 godina. To nije politicko, nego pitanje svijesti, mentaliteta i drustva.
I s toliko tvoje povrsnosti ocekujes da ozbiljno diskutujemo? Na stranu tvoja iskljucivost.
Vlastitu nemogućnost da razumiješ političke procese na pravi način ti prebacuješ na druge. Odgovor je potpuno jasan, to što ga ti ne razumiješ mene ni na koji način ne obavezuje da ti ga dodatno raščlanjujem. Jednostavno nisi dorastao ozbiljnoj diskusiji i to je to, kao što sam i rekao bilo je vrlo optimistično očekivati da ćeš prestati smarati o nekim kvazidilemama koje samo tebi nisu jasne. Jednostavno nemaš mogućnost ispravnog induktivnog zaključivanja na osnovu raspoloživih činjenica, čak nisi u stanju da raščlaniš činjenice od pseudočinjenica, krećeš od pogrešnih premisa i zabluda tako da je svaki tvoj zaključak u samom startu osuđen na propast.

Shodno tome, nemam ti više šta za reći.
Banksy

#53706 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:

danas svega par mjeseci nakon izbora imamo kostur te alternative sa najavama svih koji učestvuju da je vrijeme da se bh. blok formalizuje. Eh sad zamisli šta se sve može napraviti za četiri godine kada imaš dobar temelj. A dobar temelj su odluke NS-a i GO SDP-a. Konačno je svima koji žele da malo razmisle cum grano salis postalo potpuno jasno šta treba da se radi kako bi se uklonila SDA i šta se od alternative očekuje.

:thumbup: :thumbup:
nemampojma0

#53707 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote: Bez uvrede, al druze ti i onaj putokaz ste najkomicniji s vasim analizama. Jel to nesto do lukavackog zraka, vode...cega li, da bez ikakvog argumenta toliko samouvjereno tvrdite neke stvari. To su samo odrazi tvojih zelja i nada, al ti to ne shvatas, pa onda napadas neistomisljenike.
Vlastitu nemogućnost da razumiješ političke procese na pravi način ti prebacuješ na druge. Odgovor je potpuno jasan, to što ga ti ne razumiješ mene ni na koji način ne obavezuje da ti ga dodatno raščlanjujem. Jednostavno nisi dorastao ozbiljnoj diskusiji i to je to, kao što sam i rekao bilo je vrlo optimistično očekivati da ćeš prestati smarati o nekim kvazidilemama koje samo tebi nisu jasne. Jednostavno nemaš mogućnost ispravnog induktivnog zaključivanja na osnovu raspoloživih činjenica, čak nisi u stanju da raščlaniš činjenice od pseudočinjenica, krećeš od pogrešnih premisa i zabluda tako da je svaki tvoj zaključak u samom startu osuđen na propast.

Shodno tome, nemam ti više šta za reći.
Hahahaha. Hajde jos, da jasno utvrdimo kojoj skupini pripadas, mada mi ne lici da blejis, bice da je ono drugo :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53708 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ali fascinantno je to da na ovoj temi ljudi koji su deklarisano sda, ili ako nista sigurno NISU glasali za sdp, najvise kritikuju sdp zbog necega sto glasaci, dakle oni koji jesu glasali za sdp podrzavaju.

I iznova i iznova.

Da ne povjeruje covjek.

Jos ko oni ljuti nesto. Lafo pozivaju na odgovornost.

Pa jebote... :lol:
Leverage

#53709 Re: SDP

Post by Leverage »

Chmoljo wrote:Ali fascinantno je to da na ovoj temi ljudi koji su deklarisano sda, ili ako nista sigurno NISU glasali za sdp, najvise kritikuju sdp zbog necega sto glasaci, dakle oni koji jesu glasali za sdp podrzavaju.

I iznova i iznova.

Da ne povjeruje covjek.

Jos ko oni ljuti nesto. Lafo pozivaju na odgovornost.

Pa jebote... :lol:
Otkud ti znaš da to glasači SDP-a žele :oops:
Kikibombona

#53710 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Niko to ne negira. I ne samo SDA, nego i sve one stranke koje su bile na vlasti. Ono sto kazu, ko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Medjutim, pitanje je koliko je pametno to sto je BH blok omogucio toj istoj Sda i jos gorem Sbb da nastave s tim kriminalnim radnjama. Pored opasnosti koju kriminal stvara po drustvo, postoje i druge aktivnosti koje su opasne i po drustvo i po drzavu. Pored SDA postoje HDZ i SNSD koji se bave istim kriminalom i korupcijom i u istom obimu, a uz to su javno i jasno opredijeljene za raspad drzave. Moje i tvoje drzave.
Dakle, moje misljenje je da je ustavni okvir takav i biracko tijelo kod srba i hrvata takvo da u skorije vrijeme nece biti moguce pobijediti te snage. Ali institucije BiH pripadaju svima i niko nema tapiju na njih i zato ih ne treba prepustati njima, nego se boriti za svaki "pedalj" tih institucija kroz koje JEDINO mozes nesto sacuvati i popraviti. Dacu ti jedan primjer, Milan Dunovic je apelacijama srusio dobar broj neustavnih zakona koje je donijela vlast u proslom mandatu. Da nije bio na poziciji, na funkciji, u instituciji koja mu daje taj mehanizam nista ne bi mogao uraditi.
Protiv kriminala, mita, korupcije i nepotizma se bori iskljucivo kroz institucije, u prvom redu pravosudne, a nikako opozicionim djelovanjem dok si zavaljen u udobnu fotelju i primas istu platu kao i vlast.
Prica kako ce za 4 godine Sda biti pobjedjena na izborima je za malu djecu, nikad nije bila slabija nego zadnju godinu, a vidi im rezultat. Cak i ujedinjena ljevica ima manje mandata nego sama SDA. Pored SDA, imamo i SNSD i HDZ, kako njih pobijediti?
SDA je na vlasti 30 godina i snosi ubjedljivo najveci dio krivice. SDA je kreator trenutnog sistema i drustva. Kao sto su komunisti bili kretaori ondasnjeg, SDA je kreator sadasnjeg drustveno-politickog uredjenja.

Da li je moguce boriti se protiv kriminala tako sto ces se udruziti sa kriminalcima? Pravis ozbiljnu logicku gresku. Posten covjek je izgubio ako udje u bilo kakav savez sa lopovom. Cim udje u takav savez odmah je gubitnik.

SDP i DF su VEC tesko kaznjeni radi koaliranja sa SDA. Zasto je SDA insistirala na ulasku BH bloka u koaliciju? Zato sto bi na taj nacin za narednih 10 godina unistili opoziciju. Nije SDA iz mazohistickih razloga toliko zarko zeljela koalirati sa BH blokom. Nije SDA zeljela BH blok da bi se oni borili protiv njih. Razmisli malo ako si zaista dobronamjeran. Zasto je SDA silno zeljela BH blok a ne SBB, ASDA i PDA? :idea:

Protiv kriminala, korupcije i nepotizma se mozes boriti samo ako SDA izbacis iz vlasti. Ne mozes se saradnjom sa El Chapom boriti protiv trgovine kokainom. Mozes jedino ako njega istisnes iz igre. SDA kontrolise pravosudje i policiju. SDA je infiltrirana u sve javne institucije. Svugdje imaju svoje ljude. Poklipili su cijeli sistem. BH blok bi bio ikebana i priljepak SDA, bez ikakvih poluga moci. Nista ne bi mogli uraditi kao sto nisu mogli u proteklih 8 godina.

Bosnjaka burazeru ima preko 50%. Ako na to dodas Ostale i pro-bosanske Srbe i Hrvate, to je skoro 60% ljudi. Na Bosnjacima je odgovornost da povuku ovu zemlju naprijed. Bosnjaci moraju biti progresivni i nuditi nove vrijednosti. Bosnjaci u svojoj zoni utjecaja moraju osloboditi pravosudje i politiku od kriminala i korupcije. Bosnjaci moraju reformisati skolstvo i praviti kvalitetne nove generacije. Bosnjaci moraju depolitizovati institucije. Bosnjaci moraju pokrenuti ekonomski razvoj itd itd itd.

Sta je radila SDA u proteklih 20 godina?
Sta ce uraditi u narednih 20?
Da li Bosnjaci i BiH mogu prezivjeti jos 20 godina ovakve vlasti?
nemampojma0

#53711 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Znaci samo glasaci imaju pravo da kritikuju, ako sam dobro shvatio, jer ja ne shvatam dobro...imam problema s konkluzijom :D Zasto onda komentarisete i kritikujete na temama drugih stranaka, zasto se ne drzite teme SDP?
Tajnost glasovanja je zagarantirana :D
Kikibombona

#53712 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Znaci samo glasaci imaju pravo da kritikuju, ako sam dobro shvatio, jer ja ne shvatam dobro...imam problema s konkluzijom :D Zasto onda komentarisete i kritikujete na temama drugih stranaka, zasto se ne drzite teme SDP?
SDP je u kampanji govorio necemo sa SDA. Na tome su dobili glasove.

Ti bi sada da prevare glasace ili sta?

Indikativno je da na ovom forumu nema nijedan SDP-ovac da zeli koaliciju sa SDA. :idea:
Leverage

#53713 Re: SDP

Post by Leverage »

Nema ih nešto puno ni na drugim mjestima. Zapravo ih jedino ima oko Bijedića.
bunk

#53714 Re: SDP

Post by bunk »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Znaci samo glasaci imaju pravo da kritikuju, ako sam dobro shvatio, jer ja ne shvatam dobro...imam problema s konkluzijom :D Zasto onda komentarisete i kritikujete na temama drugih stranaka, zasto se ne drzite teme SDP?
SDP je u kampanji govorio necemo sa SDA. Na tome su dobili glasove.

Ti bi sada da prevare glasace ili sta?

Indikativno je da na ovom forumu nema nijedan SDP-ovac da zeli koaliciju sa SDA. :idea:
Na srecu mi forumasi nista ne odlucujemo.
Chmoljo

#53715 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Hajd da probam u paintu:

Jedno je kritikovati vlast i stranke koje su u njoj, jer odlucuju o zivotima svih nas, a sasvim drugo kritikovati odluke stranke ciji nisi glasac i koje se ne ticu nikoga osim clanova i glasaca.

Glasaci su dobili to sto su trazili. Za razliku od nekih prije perioda. Glasaci su ih postavili u tu poziciju i oni pozivaju na odgovornost, a ne zalopojke za propalim sinekurama.

Mislim u pravu je leverage, infantilno ponavljanje nece nesto uciniti istinom, tako da se vise ne isplati trositi vrijeme.
JThomas

#53716 Re: SDP

Post by JThomas »

vlast kritikuje opoziciju što je opozicija. dobra opozicija je ona koja to nije. po bakirovom, draganovom i miletovom. fahro je dobra i zrela, državnički raspoložena opozicija, jer je u vlasti sa njima zadnje 4 godina :mrgreen: i još je zreliji zato što mu se broj glasova prepolovio zbog toga. to je dokaz mudrosti i veličine. u srpskom korpusu, obren petrović je npr. zdrava opozicija. jer je zrelo prešao miloradu i prestao biti opozicija :mrgreen:
Chmoljo

#53717 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ludilo jebote

Tacno ti dodje da se preispitas i pogledas u nebo da provjeris je li plavo ili ipak...
bunk

#53718 Re: SDP

Post by bunk »

Imas i jos jednu kategoriju.
Uhljebljena opozicija.
:mrgreen:
Chmoljo

#53719 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Te gluposti o uhljebljenoj opoziciji izasle iz kuhinje dokonih rezimskih piskarala imaju smisla samo ako je clanstvo svedeno na masica i magazinovica.
bunk

#53720 Re: SDP

Post by bunk »

I Denisa :mrgreen:
E jesi i ti,ne smijemo se nasalit..
Ja ti s rezimom imam koliko i sa uredjivanjem klixa.
0%
asker

#53721 Re: SDP

Post by asker »

Bijedic na FTV-u.
Rijetko bistar kadar u komunista.
Prpa.ba

#53722 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Svaka bi ga SDA za clana pozelila.
Chmoljo

#53723 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ima li SDAovca na forumu da ne gotivi bijedića pitanje je sad.
Kikibombona

#53724 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:ima li SDAovca na forumu da ne gotivi bijedića pitanje je sad.
Mislis na forumasa Digresiju?

On je jedini priznao da je SDA-ovac.
nemampojma0

#53725 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Cekajte, Bijedic nije glasao za SDP, sta to on prica. Svi clanovi, glasaci i funkcioneri SDP-a misle bas onako kako pisu forumski samoproglaseni sveznadari. Cuj 4 nacelnika opcina, cuj jednoglasno KO TK koji dobio 50 000 glasova, cega 37% :D
Sta je ovo drugovi...ovo je izdaja jednoumlja koje se na forumu profilira :lol:
Joj Enko, sad je Edo Delic nahebo kad ga Leverage posjeti, pa mu pojasni da mu dedukcija i indukcija nikako ne valjaju, ne umije rasclaniti cinjenice, a posljedicno tome mu konkluzija nece valjati. Jer ono sto se na forumu kaze je aksiom, nema tu trte mrte.Bjez' Edo, eto Leveragea :run:
Post Reply