Niko to ne negira. I ne samo SDA, nego i sve one stranke koje su bile na vlasti. Ono sto kazu, ko je bez grijeha neka prvi baci kamen.Kikibombona wrote:Nabijem na q sve stranke, od SDP, NS pa nadalje. Ne poznajem licno nijednog stranackog aktivistu a kamoli sta vise. Potpuno sam cist od politika.nemampojma0 wrote:Etiketiraj kako hoces, ne zanima me niko od forumasa licno. Dok je nekim koliko vidim pisanje ovdje skoro jednako stvarnom zivotu, pa krenu i u neke licne kvalifikacije ili odnose kao da poznaju onog s druge strane. Tako i ti, poceo pisati kao da me poznajes licno. Malo se probajte obuzdati. Prilicno agresivno nastupate, vas nekoliko "zakletih" Sdp-ovaca i NS-ovaca, ako je to demokratija za koju se zalazete mogao bi i Staljin da vam pozavidi.
Po meni su stranke samo instrumenti, a nikako svrha samim sebi.
Sta cemo sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom, mitom?
Da li je SDA najodgovornija za sve od navedenog?
Medjutim, pitanje je koliko je pametno to sto je BH blok omogucio toj istoj Sda i jos gorem Sbb da nastave s tim kriminalnim radnjama. Pored opasnosti koju kriminal stvara po drustvo, postoje i druge aktivnosti koje su opasne i po drustvo i po drzavu. Pored SDA postoje HDZ i SNSD koji se bave istim kriminalom i korupcijom i u istom obimu, a uz to su javno i jasno opredijeljene za raspad drzave. Moje i tvoje drzave.
Dakle, moje misljenje je da je ustavni okvir takav i biracko tijelo kod srba i hrvata takvo da u skorije vrijeme nece biti moguce pobijediti te snage. Ali institucije BiH pripadaju svima i niko nema tapiju na njih i zato ih ne treba prepustati njima, nego se boriti za svaki "pedalj" tih institucija kroz koje JEDINO mozes nesto sacuvati i popraviti. Dacu ti jedan primjer, Milan Dunovic je apelacijama srusio dobar broj neustavnih zakona koje je donijela vlast u proslom mandatu. Da nije bio na poziciji, na funkciji, u instituciji koja mu daje taj mehanizam nista ne bi mogao uraditi.
Protiv kriminala, mita, korupcije i nepotizma se bori iskljucivo kroz institucije, u prvom redu pravosudne, a nikako opozicionim djelovanjem dok si zavaljen u udobnu fotelju i primas istu platu kao i vlast.
Prica kako ce za 4 godine Sda biti pobjedjena na izborima je za malu djecu, nikad nije bila slabija nego zadnju godinu, a vidi im rezultat. Cak i ujedinjena ljevica ima manje mandata nego sama SDA. Pored SDA, imamo i SNSD i HDZ, kako njih pobijediti?