SDP

Styling

#53476 Re: SDP

Post by Styling »

madner wrote:Bio dezerter ili ne je potpuno nebitno za ovu diskusiju. To samo govori koliko Bjedic nema argumentacije, igra na covjeka posto ne moze na argument.
Mislim da je 24 godine nakon zavrsetka rata deplasirano govoriti o tome gdje je tko bio za vrijeme rata. Ako ce to biti kriterij onda drzavu treba da vode metuzalemi kojima je jedina referenca to sto su ratovali. To sto je neko bio u ratu ne znaci automatski da je ujedno sposoban i drzavu voditi. Ta polemika mi se gadi.
madner

#53477 Re: SDP

Post by madner »

Styling wrote:
madner wrote:Bio dezerter ili ne je potpuno nebitno za ovu diskusiju. To samo govori koliko Bjedic nema argumentacije, igra na covjeka posto ne moze na argument.
Mislim da je 24 godine nakon zavrsetka rata deplasirano govoriti o tome gdje je tko bio za vrijeme rata. Ako ce to biti kriterij onda drzavu treba da vode metuzalemi kojima je jedina referenca to sto su ratovali. To sto je neko bio u ratu ne znaci automatski da je ujedno sposoban i drzavu voditi. Ta polemika mi se gadi.
Kazem za ovu diskusiju, ima diskusija gdje je bitno.
Styling

#53478 Re: SDP

Post by Styling »

madner wrote:
Styling wrote: Mislim da je 24 godine nakon zavrsetka rata deplasirano govoriti o tome gdje je tko bio za vrijeme rata. Ako ce to biti kriterij onda drzavu treba da vode metuzalemi kojima je jedina referenca to sto su ratovali. To sto je neko bio u ratu ne znaci automatski da je ujedno sposoban i drzavu voditi. Ta polemika mi se gadi.
Kazem za ovu diskusiju, ima diskusija gdje je bitno.
Kontam, ali vise sve to ide na zivce. 20 godina poslije WW2 trcali smo u Njemacku da radimo i gradimo a sada nam je to neki selektivni kriterij o patriotizmu.
kmirsad

#53479 Re: SDP

Post by kmirsad »

Styling wrote:
:thumbup: I meni se gadi... ali nije u redu nekoga nazivati da je bio dezerter. To je teška optužba, za koju je propisana zatvorska kazna , a ratnim uslovima često i smrtna. A percepcija rata u glavama velikog broja ljudi je još uvijek veoma snažnai nabijena emocijama. Posebno zato jer se, u cilju homogenizacije i zadržavanja vlasti i statusa quo, neprekidno, od rata na ovamo, podižu ratne tenzije, i kao ide rat,samo što nije treba braniti domovinu... a kako će je braniti... jel Damir Nikšić...dezerter.

:thumbup: Potpunio saglasan, zato sam i objasnio palermu da je Enko upotrijebio klevetu protiv Damira, naravno da nema argumenata, jer je potpuno svjestan da je Damir samo istinu rekao. A kad nemaš šta reči, onda kažeš... Vid mi glave, dezerter.
palermo

#53480 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:
palermo wrote:
ne ubacuj se preko reda, Mirsu sam pitao :D

P.S za tvoju informaciju, odgovor ti nije tačan
:kiss:

Ma tačan je brate, najtačniji.
da sam zločest, pitao bih te, nije zar drug da hoćeš da kažeš da konačno oni pametni isplivavaju i dobivaju šansu da nas vode :D .Al nisam zločest
Styling

#53481 Re: SDP

Post by Styling »

Osim toga, koliko se ja sjecam svi su dezerteri abolirani i svi su se rahat svijetla obraza vratili u zemlju, tako da se to ne bi trebalo spominjati kao argument kada im je vec drzava oprostila. Ne bih isla u moralnu dimenziju dezerterstva jer ta kategorija i ne postoji.
kmirsad

#53482 Re: SDP

Post by kmirsad »

Styling wrote:
Osim toga, koliko se ja sjecam svi su dezerteri abolirani i svi su se rahat svijetla obraza vratili u zemlju, tako da se to ne bi trebalo spominjati kao argument kada im je vec drzava oprostila. Ne bih isla u moralnu dimenziju dezerterstva jer ta kategorija i ne postoji.
Jeste, proglašena je opšta amnestija... isključivo da se amnestiraju SDA ratni profiteri. Ovi ostali su upali u paket. Nemam ništa protiv onih koji su otišli. pa čak ni onih koji su bacili pušku i iz jedinica otišli. Čak ni u moranom smislu. Ali da ne elaboriram dalje, otiči će u pogrešnom pravcu
Control panel

#53483 Re: SDP

Post by Control panel »

Bijedic ko ona hanuma iz skupstine KS Forti dze si bio 92ge. Nju su popljuvali kad je to pitala, a sad bijedic postavlja “pravo” pitanje.
putokaz1

#53484 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Control panel wrote:Bijedic ko ona hanuma iz skupstine KS Forti dze si bio 92ge. Nju su popljuvali kad je to pitala, a sad bijedic postavlja “pravo” pitanje.
92 Zubak bio u ARBIH,Kecmanović bio u predsjedništvu,Rasim Delić u JNA....
Eh ko da je bitno jel ko bio čuvar Sefa ili je ''ranjen na liniji''
Control panel

#53485 Re: SDP

Post by Control panel »

putokaz1 wrote:
Control panel wrote:Bijedic ko ona hanuma iz skupstine KS Forti dze si bio 92ge. Nju su popljuvali kad je to pitala, a sad bijedic postavlja “pravo” pitanje.
92 Zubak bio u ARBIH,Kecmanović bio u predsjedništvu,Rasim Delić u JNA....
Eh ko da je bitno jel ko bio čuvar Sefa ili je ''ranjen na liniji''
Samo SDA ima moralno pravo i smije pitati gdje je ko bio, ko je koga taslacio.
drug_profi

#53486 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
palermo wrote:
ne ubacuj se preko reda, Mirsu sam pitao :D

P.S za tvoju informaciju, odgovor ti nije tačan
:kiss:

Ma tačan je brate, najtačniji.
da sam zločest, pitao bih te, nije zar drug da hoćeš da kažeš da konačno oni pametni isplivavaju i dobivaju šansu da nas vode :D .Al nisam zločest
Odavno nas pametniji vode. Minhenske i Istambulske brigade su poklopile ministarstva. Vidis kako napredujemo, a narod cijeni pamet pa glasa za njih.
last mohicans

#53487 Re: SDP

Post by last mohicans »

Bake bio u trezoru. Čuvao centralnu banku.
_Reds_

#53488 Re: SDP

Post by _Reds_ »

J... stranku u joj treba jedna dvorska luda da navuce glasove, bez obzira bio on ovo ili ono.

I sumnjam da ce ga NS primiti ako ga ovi izbace, jer su ovi puno mudriji.
putokaz1

#53489 Re: SDP

Post by putokaz1 »

last mohicans wrote:Bake bio u trezoru. Čuvao centralnu banku.
ogrebo se odbravu....gdje je ranjen bio gledate li vi seriju na TRT Alija
last mohicans

#53490 Re: SDP

Post by last mohicans »

putokaz1 wrote:
Je li fakat ima nesto slično u toj limunadi?
putokaz1

#53491 Re: SDP

Post by putokaz1 »

last mohicans wrote:
putokaz1 wrote:
Je li fakat ima nesto slično u toj limunadi?
DA,pita ga ili mati ili Sibija šta je to,kaže on ma ništa,a u seriji je Bakir hrabar,i akter svih događaja
meme_machine

#53492 Re: SDP

Post by meme_machine »

Ma treba Damiru Niksicu dati kakav partijski odbor za unaprijedjenje kulturnog zivota u KS; ako ga nema, napraviti jedan :lol:
Samo da se covjek necim zaokupi, da se njegova kreativna snaga pozitivno kanalise, a ne da ga ovako pustis da djeluje haman nezavisno.

Ali sto jes jes, sa ovim clancima tipa "jadni Nermin Niksic" im fakat daje povoda da ga nogiraju
KomunistaTZ

#53493 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

E da vidimo kako ce centrala sada odsutiti kada progresivni primitivac piša po njima :lol:
https://niksicblog.wordpress.com/2019/0 ... u-sdp-bih/

Bolje da su se drzali brazilske reprezentacije iz 1986.g. nego sto su ovog ulicara uveli u partiju da ih sve razjebe :lol:
putokaz1

#53494 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nek su ga doveli da znamo ko su
Bijedić,Vujović....
Da bi u vlast i s Crnim vragom
meme_machine

#53495 Re: SDP

Post by meme_machine »

"Dok se god SDP bude vezao, ili dopuštao desničarskim medijima da ga vežu isključivo sa Bošnjačkom komponentom i Armijom BiH, (bilo s razlogom ili bez) ta partija neće biti ono za šta se predstavlja."

Dakle, po DN, ARBiH je iskljucivo bosnjacka?
Po DN, SDP se treba vise identifikovati sa HVO i VRS? :lol:

Edit: a taman se krenuo sa njim u nekim stvarima slagati
addem

#53496 Re: SDP

Post by addem »

Ljudi moji pa Damir Niksic je totalno prolupo. Lik je zglajzo totalno. Sad samo stetu pravi dzaba 2,5 hiljada glasova koje je dobio.
putokaz1

#53497 Re: SDP

Post by putokaz1 »

addem wrote:Ljudi moji pa Damir Niksic je totalno prolupo. Lik je zglajzo totalno. Sad samo stetu pravi dzaba 2,5 hiljada glasova koje je dobio.
Po meni su prolupali ovi ko HOĆE s SDA,još dobili 50000 glasova
stranacc

#53498 Re: SDP

Post by stranacc »

meme_machine wrote:"Dok se god SDP bude vezao, ili dopuštao desničarskim medijima da ga vežu isključivo sa Bošnjačkom komponentom i Armijom BiH, (bilo s razlogom ili bez) ta partija neće biti ono za šta se predstavlja."

Dakle, po DN, ARBiH je iskljucivo bosnjacka?
Po DN, SDP se treba vise identifikovati sa HVO i VRS? :lol:

Edit: a taman se krenuo sa njim u nekim stvarima slagati
Treba ukinuti ARBiH i vratiti Titine partizane...
Oni su jahali na odbrani juge samo 50 godina...
Treba to produziti.

Jel ovaj damir bio ovakva budaletina uvijek.?

Veli ugrozrna mu izbjeglicka prava...
On ce tuziti BIH

Idi jade ubij se
Beograd je spreman za tebe.
Tamo ce the neko vec i slusati kad seres po bosni

Ono sve kontas pa mozda ova SDA je u kurcu

I onda te ovi levati natjeraju da navijas za SDA.

Subhanallah...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#53499 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ludjak bez dijagnoze sada i po ABIH pljuje...
kmirsad

#53500 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
addem wrote:Ljudi moji pa Damir Niksic je totalno prolupo. Lik je zglajzo totalno. Sad samo stetu pravi dzaba 2,5 hiljada glasova koje je dobio.
Po meni su prolupali ovi ko HOĆE s SDA,još dobili 50000 glasova
Od tih 50 hiljada samo je 16 000 dobio Gradski odbor Tuzla. Koji ni po koju cijenu neče sa SDA i pismeno traži od GO SDP da smijeni Bijediča sa mjesta Predsjednika KO SDP TK . od ostalih 15- ak odbora , podršku KO_u SDP TK su dali OOKukičevih Banovićai Novaličevog Gradačca. Ostali OO SDP TK mudro šute i čekaju da vide ko će ostati na nogama nakon bitke.
Post Reply