Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tabakmalac

#53401 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

nepass1 wrote: 28/06/2026 21:29
Tabakmalac wrote: 28/06/2026 20:29 Ako se samo na tome vodiš onda ekstremno plitko razmišljanje, ali razumljivo jer Bošnjo ne zna da vidi dalje od svoje avlije.
De malo razjasni, najlakse floskulu o bosnji baciti
Vjerovatno mozes kao svjetski intelektualac bolje od mene prosjecnog bosnja pojasniti

Igra u kojoj si kriminalac i jedini zadatak ti je pljackanje, dilanje, ubijanje
Već ti je Chmoljo gore napisao jedan dio.

Nije samo "prostitutke, ubijanje" nego to što je GTA serijal kulturni fenomen i serijal koji je promijenio toliko stvari u gaming industriji.

Omogućio istraživanje velikih otvorenih gradova, vožnju, interakciju s okolinom i stvaranje "vlastitih priča". Taj pristup "radi što želiš" postao je standard za mnoge kasnije igre koje i dan danas pokušavaju kopirati ali jednostavno im ne ide. Saints Row serijal je npr. direktni klon GTA serijala i na kraju propade.

Komplet GTA serijal je jedan veliki društveni komentar. Gradovi inspirisani LA-om, New Yorkom, Las Vegas, San Francisco itd.,
Radio u igri generalno, reklame, ismijava potrošačku kulturu, politiku, medije i slavne osobe. Sve je to društveni komentar.

Ništa ljepše nego upaliti radio i vozati se po mapi tzv. roleplay kao da si lično tamo. Ili pak sam serijal dođe kao jedan veliki anti-stres od posla, obaveza itd. uživo, pa se "ispušeš" u igri.

Kulturni odraz vremena. Npr. Vice City evocira estetiku i pop kulturu 1980-ih i naravno kokain kulturu. GTA IV prikazuje mračniji pogled na tzv. "američki san" nakon ranih 2000-ih. i kroz narativ ti pokazuje kako "američki san" ne postoji.

Isto tako kako Chmoljo kaže, GTA uzima puno inspiracija od Scarface-a, GoodFellas, Godfathera, Boyz n The Hood, raznoraznih filmova koje ne možeš na prste nabrojati.

Ako opet nije dovoljno jasno, ne znam onda, drži se Snowrunnera, mani se dubljih stvari.
vaučer

#53402 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Meni je jednostavno gameplay bezveze u GTA. Voznja je meh, onaj njihov cover gunplay mrzim iz dna duse. Tolerirao sam ga u RDR2 jer je svijet caroban ali GTA mi nije ni blizu privlacna mapa.
DonieBrasco

#53403 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Velika su ocekivanja od šestog nastavka pa vidjet cemo kako ce izgledati, jedna od mojih zelja je da ne ode mekano i politicki korektno naspram prijasnjih igara.

A sta me brine je da ce mnogo toga da uskrati limitirani i stari hardware PS5, mada mislim da su oni kompanija koja moze maksimim da iscjedi od istog.
Post Reply