Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlackCaviar

#5326 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.

@muz66 Imal' šta od onog videa sa Čelinske?
muz66

#5327 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

BlackCaviar wrote:Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.

nije mirza jos isjekao i sastavio, slomise ga posao i obaveze. cim bude javim ti. je li se sta vozalo ovih dana?
BlackCaviar

#5328 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

muz66 wrote:
BlackCaviar wrote:Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.

nije mirza jos isjekao i sastavio, slomise ga posao i obaveze. cim bude javim ti. je li se sta vozalo ovih dana?

Slabo, nemam vremena, ispiti navalili. Možda sad za vikend nabrzaka odem da se spustim, taman mi došle full finger rukavice i gume.
SAID5

#5329 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Znaci sram. I ja sam vise vukao na sram, ali mislim da je puno lakse prodati shimano opremu kod nas. Dodushe ne kupujem da bi prodavao. Jedino sto me odvlaci od kupovine sram opreme je sto im pogoni nisu nesto posebno u srednjem cjenovnom rangu. Ali ni kombinacija slx pogon i ostatak sram nije iskljucena.

Sto se tice kupovine rebe, sve preporuke. Nisam probao fox, ali vjerujem da za nase uslove nema boljeg best buy proizvoda od rebe. I ako je fox bolji cisto sumnjam da cijena/servis moze opravdat tu razliku u radu amortizera.

Sent using TPTLK
muz66

#5330 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

bajkeri, radujete li se snijegu? jos malo da napada i nastupaju vratolomije :D pas bio ko ne stavi slike sa ciklosankanja :lol:
cappy_tempo

#5331 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

muz66 wrote:bajkeri, radujete li se snijegu? jos malo da napada i nastupaju vratolomije :D pas bio ko ne stavi slike sa ciklosankanja :lol:
ali bez onih lanaca,eksera,guma od 300KM koje pricaju 4 strana jezika :mrgreen:
quarterback

#5332 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

kod mene je sada sram, mislim da je x9, na proslom treku je bio shimano cini mi se slx, cini mi se da sram ljepse radi
SAID5

#5333 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina

Sent using TPTLK
HaHaHa2

#5334 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

SAID5 wrote:Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina

Sent using TPTLK
sa srecom :D

muz66

#5335 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

Na bike-discountu ima x9 red edition za 50 €. Odlicna ponuda. Formula RX oko 80 € po tocku, sa rotorima.
SAID5

#5336 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Moj je white, da se slaže sa eliksirima :D
muz66

#5337 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

SAID5 wrote:Moj je white, da se slaže sa eliksirima :D
slagao bi se i sa mojom formulom :oops:

svidjaju li vam se novi sifteri na kojima vise nema nikakvih indikatora u kojoj ste brzini? gledam nove x9, x0, xt i slicno...indikatori, brojevi i sl-cao.
SAID5

#5338 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SAID5 »

Zamalo :)

Po meni genijalna stvar. Realno saltas po osjecaju na pedali, a ne po proracunu ua indikatoru. Znam i da malo stariji slx i xt imaju mogucnost skidanja indikatora, tj kupi male kapice koje zasarafis

Sent using TPTLK
dadoka84

#5339 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja najcesce gledam zupcanike a ne indikatore :D to vazi za prednji. zadnji gledam po polozaju lanca. samo da nije u x :D
quarterback

#5340 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

SAID5 wrote:Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina

Sent using TPTLK
sretno !
muz66

#5341 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

sta je bajkeri, utonuli ste u zimski san? ne valja to, ccc :D ja sinoc bacih djir po seheru, odavno se nisam ljepse izvozao.
BlackCaviar

#5342 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Image

Nedjelja, Smetovi, s pogledom na Željezaru :D
Last edited by BlackCaviar on 12/12/2012 23:57, edited 1 time in total.
muz66

#5343 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

to bajkeru :D hladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.
BlackCaviar

#5344 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

pa ne škripe dok mi rotor ne upadne u snijeg, tad malo škripe ali nakon što par puta zakočim prestanu ili skoro pa prestanu :D ma normalno je da škripe, nek me čuju divlje životinje u šumi, samo rade svoj pos'o kako treba (koče) :D
itekako

#5345 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by itekako »

muz66 wrote:to bajkeru :D hladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.

ako govorimo o avidovim formula rx, one skripe u idealnim uslovima. mogu zamisliti kako tek skripe po ovom vremenu. :D

jedina dobra stvar je sto koce ko lude :D
muz66

#5346 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

itekako wrote:
muz66 wrote:to bajkeru :D hladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.

ako govorimo o avidovim formula rx, one skripe u idealnim uslovima. mogu zamisliti kako tek skripe po ovom vremenu. :D

avidove? nema formula veze s avidom koliko sam ja upucen. imaju sa magurom, s avidom ne. koce one, sve to stoji, ali zvuk...to nije malo, i nije da cvile, vec je mnogo i skripe toliko da cijeli bajk pocinje da vibrira.
BlackCaviar

#5347 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

jesi li promijenio vilju? znam da si govorio da si je skršio na trebeviću. i kod mene je formula (oro k24) kojom sam zadovoljan, još samo veće rotore da stavim i to bi bilo to. ganjam da promijenim ram (full), i trebam staviti kraću lulu
holowey

#5348 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

jeli do mene ili padovi u zadnja dva-tri dana bole vise nego ljeti? :D :x :run:
quarterback

#5349 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

muz66 wrote:sta je bajkeri, utonuli ste u zimski san? ne valja to, ccc :D ja sinoc bacih djir po seheru, odavno se nisam ljepse izvozao.
svaki dan bajkom na posao
sema911

#5350 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sema911 »

muz66 wrote:
itekako wrote:

avidove? nema formula veze s avidom koliko sam ja upucen. imaju sa magurom, s avidom ne. koce one, sve to stoji, ali zvuk...to nije malo, i nije da cvile, vec je mnogo i skripe toliko da cijeli bajk pocinje da vibrira.
to sto ti vibrira kada kocis malko si iskrivio disk odnosno pregrijao ga pa upao u snijeg ohladio na foru tako da nadam se diski si shebo al dobar tokar to da ispravit ciji je disk,.,.
a kocnice su bolje kada malo skripaju jer znate da tada koce i da materijal stvara otpor jer ako su tihe il je disk mekan il pakna nula kvalitetaa
Post Reply