Biciklom kroz Sarajevo
- BlackCaviar
#5326 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.
@muz66 Imal' šta od onog videa sa Čelinske?
- muz66
#5327 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nije mirza jos isjekao i sastavio, slomise ga posao i obaveze. cim bude javim ti. je li se sta vozalo ovih dana?BlackCaviar wrote:Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.
- BlackCaviar
#5328 Re: Biciklom kroz Sarajevo
muz66 wrote:nije mirza jos isjekao i sastavio, slomise ga posao i obaveze. cim bude javim ti. je li se sta vozalo ovih dana?BlackCaviar wrote:Služi me XT savršeno, ali bih izabrao Sram prije Shimana. Koga god sam pitao to, svi su mi rekli, kad pređeš na Sram, Shimano zaboraviš.
Slabo, nemam vremena, ispiti navalili. Možda sad za vikend nabrzaka odem da se spustim, taman mi došle full finger rukavice i gume.
- SAID5
#5329 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Znaci sram. I ja sam vise vukao na sram, ali mislim da je puno lakse prodati shimano opremu kod nas. Dodushe ne kupujem da bi prodavao. Jedino sto me odvlaci od kupovine sram opreme je sto im pogoni nisu nesto posebno u srednjem cjenovnom rangu. Ali ni kombinacija slx pogon i ostatak sram nije iskljucena.
Sto se tice kupovine rebe, sve preporuke. Nisam probao fox, ali vjerujem da za nase uslove nema boljeg best buy proizvoda od rebe. I ako je fox bolji cisto sumnjam da cijena/servis moze opravdat tu razliku u radu amortizera.
Sent using TPTLK
Sto se tice kupovine rebe, sve preporuke. Nisam probao fox, ali vjerujem da za nase uslove nema boljeg best buy proizvoda od rebe. I ako je fox bolji cisto sumnjam da cijena/servis moze opravdat tu razliku u radu amortizera.
Sent using TPTLK
- muz66
#5330 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bajkeri, radujete li se snijegu? jos malo da napada i nastupaju vratolomije
pas bio ko ne stavi slike sa ciklosankanja 
- cappy_tempo
#5331 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ali bez onih lanaca,eksera,guma od 300KM koje pricaju 4 strana jezikamuz66 wrote:bajkeri, radujete li se snijegu? jos malo da napada i nastupaju vratolomijepas bio ko ne stavi slike sa ciklosankanja
-
quarterback
#5332 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kod mene je sada sram, mislim da je x9, na proslom treku je bio shimano cini mi se slx, cini mi se da sram ljepse radi
- SAID5
#5333 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina
Sent using TPTLK
Sent using TPTLK
- HaHaHa2
#5334 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sa srecomSAID5 wrote:Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina
Sent using TPTLK
- muz66
#5335 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Na bike-discountu ima x9 red edition za 50 €. Odlicna ponuda. Formula RX oko 80 € po tocku, sa rotorima.
- SAID5
#5336 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Moj je white, da se slaže sa eliksirima 
- muz66
#5337 Re: Biciklom kroz Sarajevo
slagao bi se i sa mojom formulomSAID5 wrote:Moj je white, da se slaže sa eliksirima
svidjaju li vam se novi sifteri na kojima vise nema nikakvih indikatora u kojoj ste brzini? gledam nove x9, x0, xt i slicno...indikatori, brojevi i sl-cao.
- SAID5
#5338 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zamalo 
Po meni genijalna stvar. Realno saltas po osjecaju na pedali, a ne po proracunu ua indikatoru. Znam i da malo stariji slx i xt imaju mogucnost skidanja indikatora, tj kupi male kapice koje zasarafis
Sent using TPTLK
Po meni genijalna stvar. Realno saltas po osjecaju na pedali, a ne po proracunu ua indikatoru. Znam i da malo stariji slx i xt imaju mogucnost skidanja indikatora, tj kupi male kapice koje zasarafis
Sent using TPTLK
- dadoka84
#5339 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja najcesce gledam zupcanike a ne indikatore
to vazi za prednji. zadnji gledam po polozaju lanca. samo da nije u x 
-
quarterback
#5340 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sretno !SAID5 wrote:Vec je legao sram x9 mjenac, x7 shifteri sada gt ima 30 brzina
Sent using TPTLK
- muz66
#5341 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta je bajkeri, utonuli ste u zimski san? ne valja to, ccc
ja sinoc bacih djir po seheru, odavno se nisam ljepse izvozao.
- BlackCaviar
#5342 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nedjelja, Smetovi, s pogledom na Željezaru
Last edited by BlackCaviar on 12/12/2012 23:57, edited 1 time in total.
- muz66
#5343 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to bajkeru
hladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.
- BlackCaviar
#5344 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa ne škripe dok mi rotor ne upadne u snijeg, tad malo škripe ali nakon što par puta zakočim prestanu ili skoro pa prestanu
ma normalno je da škripe, nek me čuju divlje životinje u šumi, samo rade svoj pos'o kako treba (koče) 
-
itekako
#5345 Re: Biciklom kroz Sarajevo
muz66 wrote:to bajkeruhladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.
ako govorimo o avidovim formula rx, one skripe u idealnim uslovima. mogu zamisliti kako tek skripe po ovom vremenu.
jedina dobra stvar je sto koce ko lude
- muz66
#5346 Re: Biciklom kroz Sarajevo
avidove? nema formula veze s avidom koliko sam ja upucen. imaju sa magurom, s avidom ne. koce one, sve to stoji, ali zvuk...to nije malo, i nije da cvile, vec je mnogo i skripe toliko da cijeli bajk pocinje da vibrira.itekako wrote:muz66 wrote:to bajkeruhladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.
ako govorimo o avidovim formula rx, one skripe u idealnim uslovima. mogu zamisliti kako tek skripe po ovom vremenu.![]()
- BlackCaviar
#5347 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jesi li promijenio vilju? znam da si govorio da si je skršio na trebeviću. i kod mene je formula (oro k24) kojom sam zadovoljan, još samo veće rotore da stavim i to bi bilo to. ganjam da promijenim ram (full), i trebam staviti kraću lulu
- holowey
#5348 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jeli do mene ili padovi u zadnja dva-tri dana bole vise nego ljeti?

-
quarterback
#5349 Re: Biciklom kroz Sarajevo
svaki dan bajkom na posaomuz66 wrote:sta je bajkeri, utonuli ste u zimski san? ne valja to, cccja sinoc bacih djir po seheru, odavno se nisam ljepse izvozao.
-
sema911
#5350 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to sto ti vibrira kada kocis malko si iskrivio disk odnosno pregrijao ga pa upao u snijeg ohladio na foru tako da nadam se diski si shebo al dobar tokar to da ispravit ciji je disk,.,.muz66 wrote:avidove? nema formula veze s avidom koliko sam ja upucen. imaju sa magurom, s avidom ne. koce one, sve to stoji, ali zvuk...to nije malo, i nije da cvile, vec je mnogo i skripe toliko da cijeli bajk pocinje da vibrira.itekako wrote:muz66 wrote:to bajkeruhladan zrak procisti pluca samo tako, osjecam se zdravije no ikad. jos sam potrefio kombinaciju za odjecu u kojoj mi nije hladno, a ne oznojim se kad vozim. mali problem kad je u pitanju gradska voznja su zatrpani trotoari i suzena cesta zbog snijega pa je provlacenje izmedju auta visoki rizik. skripe li vam kocnice? mene su moje rx debelo razocarale. zvuce kao kompozicija od 96 vagona kad koce.
ako govorimo o avidovim formula rx, one skripe u idealnim uslovima. mogu zamisliti kako tek skripe po ovom vremenu.![]()
a kocnice su bolje kada malo skripaju jer znate da tada koce i da materijal stvara otpor jer ako su tihe il je disk mekan il pakna nula kvalitetaa