Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a jeste... tek sad vidim.
mada ima i automatik samo drugi modeli
Ko vec gleda quartz i moze malo cekati .. Ja sam ovaj tag znao vidjati po 650 eura .. ovo je onaj bazni Formula 1 quartz .. sad su oko 800 eura na amazonu
Mišljenja, komentari, alternative? Naročito ako je neko imao kontakt, iskustva i sl. Šifra je SPB059J1.
Ono što me privlači na ovom satu: (a) automatic (b) bezvremenski (ili čak retro) klasični dizajn (c) kožna narukvica (d) dugovječnost. Također, generalno sam fan cijele SEIKO priče i brenda.
cove41 wrote: ↑20/04/2020 21:05
Mišljenja, komentari, alternative? Naročito ako je neko imao kontakt, iskustva i sl. Šifra je SPB059J1.
Ono što me privlači na ovom satu: (a) automatic (b) bezvremenski (ili čak retro) klasični dizajn (c) kožna narukvica (d) dugovječnost. Također, generalno sam fan cijele SEIKO priče i brenda.
Odlican sat .. imao sam ga priliku pogledati uzivo ... Meni se svidja sirina... 40,5 mm ... Sto pokazuje rezervu (power reserve) .. svidja mi se takodjer podloga brojcanika i kopca na narukvici ... Sama narukvica ne toliko ...
Ovo je sat na mehanicko navijanje preko krunice
...mala ispravka, ovo je SEIKO automatic 6R27 mehanizam, sto znaci da nemora nuzno da se navija samo preko krunice...
Panerei Luminor pa deset mjesta prazno. Samo pogledajte tu eleganciju koju, za razliku od Rolexa, još uvijek nisu uprljali raznorazne kockaste glave, seljačine i lovatori bez ukusa.
Usamljeni pustolov wrote: ↑21/04/2020 15:35
Panerei Luminor pa deset mjesta prazno. Samo pogledajte tu eleganciju koju, za razliku od Rolexa, još uvijek nisu uprljali raznorazne kockaste glave, seljačine i lovatori bez ukusa.
Usamljeni pustolov wrote: ↑21/04/2020 15:35
Da je meni para ne bi ja imao problema sto neka kockasta glava nosi "Rolex"
Znal neko moze li se gdje ovaj model nabaviti Seiko srp467j1
Nesto upravo zavrseno...slomljena osovinica na nemirnici...naravno nema zamjenske...
izbusena i pravljenje slomljenog nastavka...
napravljen izgleda ovako...
sklopljeno...
I radi, nakon 10-tak godina stajanja...
Slike kompletnog sata ne stavljam jer vlasnik nije dao dozvolu.
Norm wrote: ↑21/04/2020 20:58
Nesto upravo zavrseno...slomljena osovinica na nemirnici...naravno nema zamjenske...
izbusena i pravljenje slomljenog nastavka...
napravljen izgleda ovako...
sklopljeno...
I radi, nakon 10-tak godina stajanja...
Slike kompletnog sata ne stavljam jer vlasnik nije dao dozvolu.
Hvala svima na odgovorima! Za sad je ovaj sat (SEIKO) u planu za obilježavanje jedne posebne prilike krajem godine (ako ova godina bude imala kraja) i mislim da je definitivan izbor.