Draško Stanivuković
- Isner
#5301 Re: Draško Stanivuković
Burazere, fino organizuješ tribinu u Bošnjačkom institutu Zulfikarpašića, ima tu nekijeh pametnih glava što su u zabludi 70 godina, red bi bio da se dozovu pameti, pa kreneš sa govornice, redom:
Pod jedan- Bošnjak iz Sandžaka je zapravo srbin islamske vjere i matica mu je Matica Srpska u Beogradu, jok u Sarajevu,
Pod jedan B - isto važi i za Bošnjaka u Gusinju i Plavu, samo što je njegova vojna pošta u Podgorici,
Pod dva, lažu, jebli sve svoje da govori bosanski, lažu.... govore srpski i crnogorski,
Pod tri, navedeš Nedu Ukraden kao ekvivalent neukom Zukoriću, guslaru, spomeni i da je prva vozala Mazdu 323f po Koševu, golem je to adut...
Obavezno poHvali i Zdravka kao primjer, spomeni i Lepu Brenu kako je asimilirala...
Spremi i kašike, ko u kontru, ti vadi oči..
Pod jedan- Bošnjak iz Sandžaka je zapravo srbin islamske vjere i matica mu je Matica Srpska u Beogradu, jok u Sarajevu,
Pod jedan B - isto važi i za Bošnjaka u Gusinju i Plavu, samo što je njegova vojna pošta u Podgorici,
Pod dva, lažu, jebli sve svoje da govori bosanski, lažu.... govore srpski i crnogorski,
Pod tri, navedeš Nedu Ukraden kao ekvivalent neukom Zukoriću, guslaru, spomeni i da je prva vozala Mazdu 323f po Koševu, golem je to adut...
Obavezno poHvali i Zdravka kao primjer, spomeni i Lepu Brenu kako je asimilirala...
Spremi i kašike, ko u kontru, ti vadi oči..
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5302 Re: Draško Stanivuković
Burazere taj institut je osnovan 1988, a u Sarajevu je od 1991. Malo manje od 70 godina...
Kakve veze ima geografsko porijeklo i odrednica sa tim što ti spominješ? Pričam o ljudima koji se prešaltaju preko noći na drugi dijalekt govora i ponose se porijelom sa kojim veze nemaju.
I nije Sandžakliji matica "Matica Srpska" koja je kulturna institucija u BG, nego mu je matica zemlja Srbija gdje je rođen i gdje su mu predci tri-četiri generacije unazad, a on se može izjasniti i kao Rimljanin, njegovo pravo.
Ako mi je otac, deda, pradeda, čukundeda i dalje rođeni u BIH kako meni matica može biti Srbija? Ako ćemo genotipe i krvna zrnca brojati možda mi je izvorna matica negdje u selima oko Vitebska ili Grodna u Bjelorusiji...
Last edited by Domaci izdajnik on 09/10/2024 15:47, edited 2 times in total.
- banjaluka078
#5303 Re: Draško Stanivuković
Neda je i u ZG prava purgerka, probudi se Imotski u njoj. Sve po potrebi...
- Domaci izdajnik
#5304 Re: Draško Stanivuković
O tome ti pričam. U BG je prava beograđanka, u ZG oriđiđi purgerka. Sve po potrebi estrade...banjaluka078 wrote: ↑09/10/2024 10:47 Neda je i u ZG prava purgerka, probudi se Imotski u njoj. Sve po potrebi...
- banjaluka078
#5305 Re: Draško Stanivuković
Neće nam biti dosadno, a ni zabavno, to znam.
- mayab
#5306 Re: Draško Stanivuković
Vala , Neda Ukraden ti nije baš primjer , ja sam je upratio da uspješno govori hrvatski kad priča za HR medije ,Domaci izdajnik wrote: ↑09/10/2024 09:51 Eh, Zukorlić...
Bolji ti je primjer Neda Ukraden, cijeli život živjela u Sarajevu, priča ijekavicu cijeli život i 1992 čime je otišla u BG prešalta se na ekavicu
Kako Zdravko Čolić priča kao rođeni sarajlija, a tolike godine u Beogradu![]()
a kad se radi o onim istočnim , piči ekavicu ko prava
- problemnatravunu
#5307 Re: Draško Stanivuković
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... knc1g3HWnQ“Draško Stanivuković ide stazama zločinca Karadžića i kaže da će preduzeća koja istaknu natpis na ćirilici dobiti dodatne bodove u gradskim konkursima i niže naknade.
Kako je krenulo, ko bude pričao ruski, bit će oslobođen od plaćanja poreza! Svi ostali mogu da se kupe iz grada i entiteta! Sramno!”
Draško je samo jedan u nizu političara koji na nacionalističkoj retorici gradi političku karijeru a u nacionalističkoj baruštini sve je dopušteno i ništa nije iznenađujuće. Najmanji problem je ovaj potkapacitirani mediokritet i ambiciozni sluga četništva i šovinističke bezumnosti, već činjenica da je ova i ovakva skaradna retorika jedini nač̣in da politički preživite u entitetskoj umobolnici, tako da odlaskom nekog šarlatana Draška znači da može doći neko još radikalniji i nacionalizmu odaniji. Mrak je takav da nikakvo svjetlo nema šanse doći u njega a niti postoji nekakva šansa da neko otvori vrata i prozrači ovu ustajalost i zagušljivost.
- banjaluka078
#5308 Re: Draško Stanivuković
Zna i Bursać izdramiti...
Nije ovo Drašku prvi put da to spominje, on "fura" dominaciju jednog službenog pisma nad drugim već bar 10 godina (vratiti se na početak teme), njegovo je da pokuša. A ovi ovdje više vole nešto nazvati "Casa Blanca", nego išta. Može nagraditi onaj kafić "Putin" blizu opštine. 'em je nazvan po dragom vođi, 'em naziv na ćirilici.
Ja nisam baš neki jezički puritanac, ali bih pokušala regulisati upotrebu stranih jezika u nazivima kod nas, kao da nemamo svojih riječi i naziva.
Nije ovo Drašku prvi put da to spominje, on "fura" dominaciju jednog službenog pisma nad drugim već bar 10 godina (vratiti se na početak teme), njegovo je da pokuša. A ovi ovdje više vole nešto nazvati "Casa Blanca", nego išta. Može nagraditi onaj kafić "Putin" blizu opštine. 'em je nazvan po dragom vođi, 'em naziv na ćirilici.
Ja nisam baš neki jezički puritanac, ali bih pokušala regulisati upotrebu stranih jezika u nazivima kod nas, kao da nemamo svojih riječi i naziva.
- draganbl
#5309 Re: Draško Stanivuković
Drašku se mnogo toga može zamjeriti, počev od jeftinog populizma, koji je, nažalost, izgleda jedini način da se obezbijede glasovi neukog i neobrazovanog stanovništa. Međutim, ne vidim razlog zašto bi neko osuđivao stimulativne mjere koje se preduzimaju za očuvanje naše kulture i tradicije. Ćirilica jeste jedna od važnih ostavština srednjeg vijeka i pismo koje se, u ovoj ili onoj redakciji, u Bosni koristilo u prethodnih 1000 godina. Ovdje naravno ne mislim na srpsko svojatanje ovog pisma u Vukovoj varijanti, već na hiljadugodišnju upotrebu istog na prostoru Bosne i Hercegovine, počev od Kulina bana i dobrijeh dana.
-
Vjecita_zavrzlama
#5310 Re: Draško Stanivuković
Kako ce im Bosna biti matica pobogu? Kultura druga naroda nosnja vise lici albanskoj nego nasojIsner wrote: ↑09/10/2024 09:25 Pa što se javno ne obznani, urbi et orbi, da je Sandži jezik srpski a matica Srbija?
Gledaj ti rahmetli Zukorlića srbende, vamo lafo Bosna majka, matica... Vazda bio sumLjiv, u krugu sarajevske dvojke, kad je progovorio bosanski s akcentom a sveo ekavicu na mrvice..
Bezbeli je guslo, kradom, na tavanu...
-
swanfilter
#5311 Re: Draško Stanivuković
Sutra da bude cirilica na nivou drzave, proglasili bi je ratnom i opet bi zene hapsili.
- Domaci izdajnik
#5312 Re: Draško Stanivuković
Ćirilica je dio kulture BIH još od ranog srednjeg vijeka - bosančica ili bosanska ćirilica.
- Mr.Sojic
#5313 Re: Draško Stanivuković
Samo što je nekulturni koriste - to jeDomaci izdajnik wrote: ↑05/12/2024 13:31 Ćirilica je dio kulture BIH još od ranog srednjeg vijeka - bosančica ili bosanska ćirilica.
- banjaluka078
#5314 Re: Draško Stanivuković
A može se napraviti dobra fora. Sinoć upratih, privlači pažnju.

- Mr.Sojic
#5315 Re: Draško Stanivuković
Meni ovobanjaluka078 wrote: ↑06/12/2024 13:32 A može se napraviti dobra fora. Sinoć upratih, privlači pažnju.
![]()
Eto
Kupi
III
Halali
-
inflames
#5316 Re: Draško Stanivuković
Iako volim ćirilicu i lijepo mi izgleda, kad vidim pisanje stranih riječi na njoj i to još kako se izgovaraju digne mi se kosa na glavi. Jedna od omiljenih mi je Transparensi internešnl 
-
kuli1961
- banjaluka078
#5318 Re: Draško Stanivuković
Pa, dobro, ovi su išli na zezu.
Ali su '93. birali mis i stvarno napisali miss ćirilicom.
-
inflames
#5319 Re: Draško Stanivuković
Nije mi bilo mrsko da nađem, al još gore je BN idiotski napisao
Транспаренси интернешнел

Doduše i na latinici su isto napisali
Sorry za offtopic, al kao da ima nešto novo kod Draška, osim što mu SNSD idioti nabacuju još više poena svojim imbecilnim metodama borbe
-
emmir1
#5320 Re: Draško Stanivuković
Drasko najavio objektima vlade RS, gasenje struje, vode, grijanja..
Ukidanje parkinga oko zgrada vlade.
Gasenje rasvjete.
Ulice oko zgrada vlade proglasava pjesackim zonama.
Takodjer u okolini zgrada poziva gradjane da mogu ostavit kabasti otpad.
Sve kao odgovor jer Mile krese budjet gradu BL
Ukidanje parkinga oko zgrada vlade.
Gasenje rasvjete.
Ulice oko zgrada vlade proglasava pjesackim zonama.
Takodjer u okolini zgrada poziva gradjane da mogu ostavit kabasti otpad.
Sve kao odgovor jer Mile krese budjet gradu BL
-
harisl
#5321 Re: Draško Stanivuković
Evo primjer kako to ide u drugom pravcu... Dok ne kupi, amerikanac ne zna sta je unutra, osim iz konteksta, sta pise na teglama okolo... Ma nije bitno, ali je meni bilo smijesno...

- banjaluka078
#5322 Re: Draško Stanivuković
"prelistati" i ostale slike.
Malo vuče na Gotham.
"glavni Baja ljut"
https://6yka.com/bih/dodik-stanivukovic ... -normalno/
-
kuli1961
#5323 Re: Draško Stanivuković
Ne znam da li se sjećaš- pred rat, ispred kina "Kozara" je bio kiosk brze hrane, naziv firme je bio ispisan kao "Express grill", kako i treba.banjaluka078 wrote: ↑06/12/2024 14:46Pa, dobro, ovi su išli na zezu.
Ali su '93. birali mis i stvarno napisali miss ćirilicom.
Međutim, pred ili u ljeto 1992. godine, kiosk mijenja vlasnika i sad je firma ispisana kao " Ехпресс грилл" .
A sjećam se haosa i u Osnovom sudu- tadašnji predsjednik suda, Vitomir Popović je naredio da pisaće mašine sa latiničnim QWRTZ rasporedom slova odmah zamijene sa ćiriličnim. ЉЊРТЗ rasporedom-šta se dalje dešavalo. sami skontajte. Ratno, nacionalističko, šovinističko ludilo.
Koliko se danas od toga odstupilo? Pitanje za jedan dolar.
- banjaluka078
#5324 Re: Draško Stanivuković
Da, da, i nazor ekavica u institucijama i Službenom glasniku, pa se dešavalo: Predor i Beljina.kuli1961 wrote: ↑06/12/2024 20:54
Ne znam da li se sjećaš- pred rat, ispred kina "Kozara" je bio kiosk brze hrane, naziv firme je bio ispisan kao "Express grill", kako i treba.
Međutim, pred ili u ljeto 1992. godine, kiosk mijenja vlasnika i sad je firma ispisana kao " Ехпресс грилл" .
A sjećam se haosa i u Osnovom sudu- tadašnji predsjednik suda, Vitomir Popović je naredio da pisaće mašine sa latiničnim QWRTZ rasporedom slova odmah zamijene sa čiriličnim. ЉЊРТЗ--šta se dalje dešavalo. sami skontajte. Ratno, nacionalističko, šovinističko ludilo.
- muha_sa
#5325 Re: Draško Stanivuković
Presudjena zlocinka -- nekdašnja profesorica Plavšicka je imala obicaj rec Beljinabanjaluka078 wrote: ↑06/12/2024 20:57Da, da, i nazor ekavica u institucijama i Službenom glasniku, pa se dešavalo: Predor i Beljina.kuli1961 wrote: ↑06/12/2024 20:54
Ne znam da li se sjećaš- pred rat, ispred kina "Kozara" je bio kiosk brze hrane, naziv firme je bio ispisan kao "Express grill", kako i treba.
A sjećam se haosa i u Osnovom sudu- tadašnji predsjednik suda, Vitomir Popović je naredio da pisaće mašine sa latiničnim QWRTZ rasporedom slova odmah zamijene sa čiriličnim. ЉЊРТЗ--šta se dalje dešavalo. sami skontajte. Ratno, nacionalističko, šovinističko ludilo.