Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

noviclan

#52926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

nepass1 wrote: 13/01/2026 11:27
tomhagen wrote: 13/01/2026 11:22
klixoris wrote: 13/01/2026 11:10

Motaju se policajci na ovom potezu, ne dovoljno ali se vrte... Glavonje, brude brade ih jednostavno ne fermaju. Neki dan prolazim ulicom i vidim 2 policajca kako pisu kazne ovima sto redovno parkiraju da taxi stajaliste koje se pruza od Tesle do Strosmajerove. U po frke, direkt njima pred nosom, glavonja sa G klasom se hladno parkira. Mase mu policajac, a ovaj izadje iz auta, podrugljivo mu se podsmijehnu i ode u Central na kafu. Zakacili su mu kaznu, ali glavonji je cvaja ocito nista u odnosu na uzitak u bahacenju i nepropisnom parkiranju policajcima direkt pred nosom...
Vlasti definitivno moraju nesto radikalnje poduzeti po ovom pitanju, korigovati zakone i uvesti drakonske kazne pa i oduzimanje vozila za ovakva bahacenja. Ovo se davnih dana otelo kontroli
Pa ima i član zakona o nepostupanju po naredbi sluzbenog lica, clan zakona o bahatom ponasanju i remećenju javnog reda i mira i ko zna jos kakav clan zakona da ga opauci. Nije zobs cvaja za parkiranje jedini član zakona. A koliko je dnevna karta parkiranja? Na RAD-ovom parkingu 20KM, a Dom Armije, At mejdan, garaža Vijećnica 50KM, još mora prošetati do Tesle
On je nikako nece platiti. 1000 da mu napise ti likovi ne placaju kazne.
E mozda da mu dodju specijalci pa ga izblamiraju pred rajom jos nalause u kombiju...
Upravo tako nepostovanje organa pa lagano pet glava mu napises i tako ako neki bruda bude uporan a ti opet i tako mu jebes svaki dan znanje dok mu ne dodje 30x500 pa vidi sto je mali iznos pa ne placaj
canvra888

#52927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Previše sličnoati sa respom :mrgreen:
tokio25

#52928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

hopi wrote: 13/01/2026 18:57
tokio25 wrote: 13/01/2026 18:22 ovo ti je kazna za ono ranije sto te nisu uhvatili
plati i manje cemo te zajebavati
Ako si novi na forumu neoklen znadeš sva dešavanja unazad nekoliko godina.
Ja sam podugo ovđe Pa jedva zapamtim.
Pa nije tesko skontati
Dovoljno je da jedan prozove i zapamtis
Ocitoimam bolje pamcenje od tebe pa znam
canvra888

#52929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Respo ba... :mrgreen:
hopi

#52930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

tokio25 wrote: 13/01/2026 22:28
tokio25 wrote: 13/01/2026 18:22 ovo ti je kazna za ono ranije sto te nisu uhvatili
plati i manje cemo te zajebavati
Pa nije tesko skontati
Pa da.
Mada istina jesu ga nešto počesto spominjali i prozivali za te olovke, nisam ulazio u detalje i ne zanima me.
Kratkoročno pamćenje mi je slabo.
Elem, da li je dotični sada što zgriješio to ne znadem a teško da i vi znadete samo na osnovu napisanog ali eto.
I da, kratkoročno pamćenje mi je slabo.
tokio25

#52931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

canvra888 wrote: 13/01/2026 23:07 Respo ba... :mrgreen:
sta je ...ba.....
tokio25

#52932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

hopi wrote: 13/01/2026 23:20
tokio25 wrote: 13/01/2026 22:28

Pa nije tesko skontati
Pa da.
Mada istina jesu ga nešto počesto spominjali i prozivali za te olovke, nisam ulazio u detalje i ne zanima me.
Kratkoročno pamćenje mi je slabo.
Elem, da li je dotični sada što zgriješio to ne znadem a teško da i vi znadete samo na osnovu napisanog ali eto.
I da, kratkoročno pamćenje mi je slabo.
al zato ulazis u detalje kako ja znam ono sto je godinama vec poznato ko je imalo citao forum
al nebitno
i ti i ostali mislite da sam respo koliko hocete jer kao sto rekoh jednom nemam namjeru da vas ubjedjujem a i da imam tesko da bih vam promijenio misljenje al nebitno
da li je pogrijesio ili nije naravno da ne znam
kao sto sam napisao zajebancija je bila
a zajebavam ga najvise jer glumi nekog odgovornog gradjanina ono htio bi red rad disciplinu odgovornost itd a on prvi to ne postuje kad je u njegovu korist al ako je bilo sta na njegovu stetu onda i kukom i motikom napada sve koji su odgovorni
nazalost on je samo primjer vecine stanovnika ove drzave samo sto on jos glumi nekog gospodina koji gleda ostale sa visine u vecini slucajeva
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#52933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

respo je isto ko fol bio u Tokiju... :mrgreen:
Bio je i na Kubi.. :mrgreen:
Ateista

#52934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Iskreno, dosadni ste sa respom, pojma nemam da li je to ista osoba ili ne i ne zanima me, ne znam cemu to stalno prozivanje, cak i da jeste.
Isto tako je bezveze kad covjek napise svoj problem sa kaznom, prozivanje zbog necega sto je pisao ranije i sto nema nikakve veze sa tim.

Nije to prvi put, svako malo se neko proziva da je neki forumaa od ranije i svako malo se ljudi prozivaju zbog stvari koje nemaju veze sa temom. Bespotrebno i djetinjasto.
tokio25

#52935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

kako ovo nema veze sa temom?
nervira me kod vozaca sto ne priznaju svoje greske i sto ne preuzmu odgovornost za svoje greske "grijehe" i sl

da ne pominjem tebe koji si isti takav
zigson

#52936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Ma jest respo sigurno
Ateista

#52937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 14/01/2026 12:27 kako ovo nema veze sa temom?
nervira me kod vozaca sto ne priznaju svoje greske i sto ne preuzmu odgovornost za svoje greske "grijehe" i sl

Covjek je jasno napisao da u konkretnom slucaju nije napravio prekrsaj vec da je greska policije, te trazi savjet sta da uradi u vezi sa tim.
Njegovi eventualni prethodni prekrsaji o kojima je pisao (nisam ih upratio), nemaju nikakve veze sa tim, oni su zasebna prica i bezveze je pozivati se na to ako sad pita nesto skroz drugo. Slazem se da treba prihvatiti svoje greske, ali onda kad se pogrijesi, a to ste je neko nekad pogrijesio, pa i ako nije tad htio prihvatiti svoju gresku, ne znaci da to treba prenositi na sve druge rasprave.
Sve mi je to djetinjasto jako.

Nije to nista puno drugacije od toga sto tebi stalno govore da si respo.
tokio25

#52938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 14/01/2026 12:44

Covjek je jasno napisao da u konkretnom slucaju nije napravio prekrsaj vec da je greska policije, te trazi savjet sta da uradi u vezi sa tim.
Njegovi eventualni prethodni prekrsaji o kojima je pisao (nisam ih upratio), nemaju nikakve veze sa tim, oni su zasebna prica i bezveze je pozivati se na to ako sad pita nesto skroz drugo. Slazem se da treba prihvatiti svoje greske, ali onda kad se pogrijesi, a to ste je neko nekad pogrijesio, pa i ako nije tad htio prihvatiti svoju gresku, ne znaci da to treba prenositi na sve druge rasprave.

da samo sto ovdje nemamo policajca da kaze svoju verziju price
svako ovdje napise verziju u kojoj on nije kriv
njegovi prethodni prekrsaji su tu samo da se pokaze koliko je licemjeran i itekako ima veze s tim jer upravo pokazuje stanje svijesti vozaca ovdje a to normalne vozace nervira
ok nije puno drugacije od prozivanja mene respom al itekakva je razlika jer je u pitanju uvjeravanje da si ti nesto sto nisi ili jesi a ne moze niko dokazati dok u ovome gore je jasno dokazivo jer je sam on o tome pricao kao sto si i ti pricao o svojim dogodostinama
al nebitno je to
bitno je da me nervira kod vozaca da ne prihvata svoju krivicu al je prvi da proziva kad njemu nesto smeta
Ateista

#52939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 14/01/2026 12:57
Ateista wrote: 14/01/2026 12:44

da samo sto ovdje nemamo policajca da kaze svoju verziju price
svako ovdje napise verziju u kojoj on nije kriv
njegovi prethodni prekrsaji su tu samo da se pokaze koliko je licemjeran i itekako ima veze s tim jer upravo pokazuje stanje svijesti vozaca ovdje a to normalne vozace nervira
ok nije puno drugacije od prozivanja mene respom al itekakva je razlika jer je u pitanju uvjeravanje da si ti nesto sto nisi ili jesi a ne moze niko dokazati dok u ovome gore je jasno dokazivo jer je sam on o tome pricao kao sto si i ti pricao o svojim dogodostinama
al nebitno je to
bitno je da me nervira kod vozaca da ne prihvata svoju krivicu al je prvi da proziva kad njemu nesto smeta
Da, to jeste jedna verzija price, ali tako je sve na forumu, sve sto pisemo je samo nasa verzija price, moze biti i potpuna izmisljotina, svako od nas se moze predstaviti kako god hoce i napisati sta hoce, vecinu stvari je tesko provjeriti.

Ne vidim zasto bi neko tako nesto slagao. Ako je stvarno parkirao na invalidsko mjesto, onda ne vidim cemu uopste pitanje na forumu, jer ni jedan odgovor koji dobije mu nece moci pomoci, zbog toga ne vidim smisao da se tako nesto laze.

Prethodni prekrsaji ne znace da je neko licemjeran, a pogotovo ne mogu dokazati da sad nije u pravu. Svako moze pogrijesiti i napraviti glupost, ali to ne znaci da to uvijek radi.
Ni ja ne volim kad neko ne prihvata svoje greske, samo sto svi mi razlicito tumacimo sta je greska a sta ne, i ono sto je najvaznije je opet da sva ta prica sa prethodnim "greskama" nema veze sa ovim slucajem koji je prica za sebe, i nije fer vezati za neke prethodne price.
NediM17

#52940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

konektovan wrote: 14/01/2026 08:54 respo je isto ko fol bio u Tokiju... :mrgreen:
Put oko svijeta za 24h. :mrgreen:
konektovan

#52941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

NediM17 wrote: 14/01/2026 13:17
konektovan wrote: 14/01/2026 08:54 respo je isto ko fol bio u Tokiju... :mrgreen:
Put oko svijeta za 24h. :mrgreen:
nezapamceno...
tokio25

#52942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

pa ako znas njegove prosle price jel stvarno mislis da ces mu povjerovati u ovu pricu?
evo opet tebe da uzmem za primjer i znajuci tvoje stavove i price mislis da bih povjerovao da kazes ja vozim 40 na cesti i zaustavi me policija zbog brze voznje jer samo hoce da mi naplate kaznu
aha mos misliti
da bilo ko drugi napise to pa povjerovao bih pa bih onda mozda i povjerovao da su ga zaustavili samo da uzmu pare mada u 99% slucajeva policajac bude upravu koliko god ih mi mrzili ili sta god o njima mislili
konektovan

#52943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Boga mi respo, tebi je najbolje opet spakovati kofere, pa gdje te put nanese... :mrgreen:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#52944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

konektovan wrote: 14/01/2026 13:39 Boga mi respo, tebi je najbolje opet spakovati kofere, pa gdje te put nanese... :mrgreen:
A koga je dedo zaganjao, šta je ono bilo :lol:
nepass1

#52945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

tokio25 wrote: 14/01/2026 13:21 pa ako znas njegove prosle price jel stvarno mislis da ces mu povjerovati u ovu pricu?
evo opet tebe da uzmem za primjer i znajuci tvoje stavove i price mislis da bih povjerovao da kazes ja vozim 40 na cesti i zaustavi me policija zbog brze voznje jer samo hoce da mi naplate kaznu
aha mos misliti
da bilo ko drugi napise to pa povjerovao bih pa bih onda mozda i povjerovao da su ga zaustavili samo da uzmu pare mada u 99% slucajeva policajac bude upravu koliko god ih mi mrzili ili sta god o njima mislili
E garant bi neko parkirao na invalidskom i onda ovdje dosao pricati kako nije parkirao i sta da radi. Traziti savjete po forumu.
To mi vec ide u teorije zavjere
Svakako ko nije nikad prekrsaja napravio nek prvi baci kamen
tokio25

#52946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

nepass1 wrote: 14/01/2026 13:46
tokio25 wrote: 14/01/2026 13:21 pa ako znas njegove prosle price jel stvarno mislis da ces mu povjerovati u ovu pricu?
aha mos misliti
E garant bi neko parkirao na invalidskom i onda ovdje dosao pricati kako nije parkirao i sta da radi. Traziti savjete po forumu.
To mi vec ide u teorije zavjere
Svakako ko nije nikad prekrsaja napravio nek prvi baci kamen
pa jesmo svi napravili al razlika je ta sto ces ti reci jbg jesam parkirao nisam gledao ili sam namjerno jer mi je bilo hitno i sl i od onoga nisam majke mi ne znam ja to nisam znao i sl

on je vjerovatno s pravom kaznjen al trazi odgovor koji njega zadovoljava da potvrdi da je on upravu a ne policija
vjerovatno nesto u fazonu jes buraz idi jebi im mater sta su nasli tebe da kaznjavaju a ne kaznjavaju baje i sl
Ateista

#52947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

aha mos misliti
Iskreno nisam upratio prosle price, ali kakve god da su nemam razloga da ne vjerujem, kao sto sam objasnio - nema nista od toga da pita sta moze uraditi u toj situaciji ako je slagao, jer odgovor nece odgovarati stvarnoj situaciji i nece mu biti od koristi.
Naravno da i ja koji jasno kazem da vozim brze, cu u nekim slucajevima voziti po ogranicenju ili ispod. Isto tako, ako napisem neki slucaj koji imam, nemam razloga da lazem, pogotovo ako mi nije problem priznati da neke propise krsim i da se ne smatram svecem, nemam razlog da lazem ako negdje tvrdim da nisam napravio prekrsaj.

Slazem se da policija vecinom jeste u pravu, jer puno ljudi svakako pravi prekrsaje, ali ne znaci da su uvijek u pravu, svako moze pogrijesiti pa i oni, isto tako mogu ciljano htjeti nakom da uzmu pare iako je sve po zakonu, svi smo vec culi za slucajeve da uvjeravaju ljude kako su lanci obavezna oprema uz zimske gume recimo. Isto tako svi dobro znamo koliko oni vole da uzmu pare, tako da ne treba cuditi da nekad nisu u pravu.
Ovo oko invalidskog mjesta ima smisla, pogotovo zbog snijega.
I ja sam vidjao na svom parkingu da pisu za mjesto koje je nekad bilo invalidsko ali vise nije, ostale stare oznake. To se moze bez problema dobiti na sudu, ali ne parkiram tu jer mi se ne da peglati po sudu, ali sigurno da nisu u pravu.
zdruzdjo

#52948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

evo ja priznajem da sam stao na invalidsko mjesto. Ali fakat nisam bio skontao da je to. Ispred binga u hadzicima.
Bilo oznaceno samo na asfaltu, i to toliko blijedo da je jedva vidljivo. Vidjeti cu to kasnije, a sad cu napisati zasto.
Uglavnom, parkirao ja pred bingom, zadrzao se bukvalno par minuta i vozi u grad, nesto obavljao....i nakon par sati dodjem kuci.
Parkiram uredno ispred zgrade gdje sam tada zivio i u kucu. Inace nema oznacenog parkinga pred zgradom, ali tu svi su parkirali dobrih 30-ak godina. Izlazim za sat vremena, kazna na sajbi zakacena.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Za sta u pm.
Jebem ja, na sav glas, nista ne ostaje nespomenuto. Pa reko gdje mene prvog tu da napisu od kako postoji zgrada. izlazi komsinica na prozor, ja se sjecam familije ko god je prijavio(bilo par novih doseljenika u zgradu pa su malo htjeli da ispravljaju neke krive drine).
Otvaram papir parkiranje na invalidsko mjesto??? :shock: :shock: :shock:
Tek skontah parking Bingo hadzici.
Ja pola dana vozao sa kaznom na prozoru, nisam ni skontao. Bilo u onom tamnom djelu sajbe ispod brisaca.
Platio pola i zavrsio.
Kasnije kad sam svracao u bingo, fakatje oznaceno ali jeeeedva vidljivo.

Iako nikada nisam parkirao prije na neko od tih mjesta, od tada fakat pazim jos vise.
Pogotovo jer sam prije par mjeseci nesto cuo da ce kazne za to rapidno povecati.
Ne znam jesu li.
hopi

#52949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Da, to ispred binga hadžići je fakat smiješno koliko je isprano i koliko slabo se vidi.
Ili šta da staneš tu dok je snijeg, ne vidiš na zemlji a nema znaka.
preludezalude

#52950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

Parking mjesto rezervisano za invalide MORA biti oznaceno i sa znakom. Mora biti znak za parking i dodatna tabla da je za invalide. Nije dovoljno samo linije iscrtane na asfaltu. Ista stvar je i sa bilo kakvim rezervisanim mjestima za parking.
Post Reply