Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- canvra888
#52901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozio ja sam ja po Istanbulu i istina je da se oslanjajaju na kolegijalnost, vjerovatno malo i previše, jer često kolegijalnost pretpostave propisima pa to stranim vozačima može predstavljati probleme. Meni nije, ali mogu razumjeti da bi nekom predstavljalo.
Vozio sam po Beylikdüzu, Büyükçekmece, Avcılaru... manje-više je ista situacija po cijelom Istanbulu.
Praktičan primjer te (pre)kolegijalnosti - na kružnom toku se uključuju na metar i manje od vozila koje je već u kružnom, i niko se ne buni zbog tog, nego koče i puštaju. Tako voze. Kod nas bi se sjelo na svirenu i možda bi došlo i do rječkanja.
Pa onda i prebacivanje iz trake u traku. Isto se radi, čak i na još manji razmak. I bruku onda takvih sličnih situacija.
Jedino što bibiknu kratko skroz, čisto da ti dadnu na znanje da je blizu tebe. Ali to je samo pipkanje, nikad se ne navale kao kod nas po nekoliko sekundi, takvo sviranje nisam nikako ni čuo tamo.
Vozio sam po Beylikdüzu, Büyükçekmece, Avcılaru... manje-više je ista situacija po cijelom Istanbulu.
Praktičan primjer te (pre)kolegijalnosti - na kružnom toku se uključuju na metar i manje od vozila koje je već u kružnom, i niko se ne buni zbog tog, nego koče i puštaju. Tako voze. Kod nas bi se sjelo na svirenu i možda bi došlo i do rječkanja.
Pa onda i prebacivanje iz trake u traku. Isto se radi, čak i na još manji razmak. I bruku onda takvih sličnih situacija.
Jedino što bibiknu kratko skroz, čisto da ti dadnu na znanje da je blizu tebe. Ali to je samo pipkanje, nikad se ne navale kao kod nas po nekoliko sekundi, takvo sviranje nisam nikako ni čuo tamo.
-
tokio25
#52902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ali samo cujes hitne kako se probijaju sto mi je bilo zanimljivo
- canvra888
#52903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma čuju se i hitne i policija i vatrogasci skoro u svakom trenutku, kao i u svakoj metropoli. A kako i neće, 16-ak miliona ljudi...
Uglavnom, ko planira voziti, mora biti baš ekspresno adaptibilan na njihov mentalitet u saobraćaju, inače bi vrlo lahko moglo doći do udesa. Ne da budeš kriv, ali brz obzira, što će ti ta pegla u stranoj državi.
Isto mislim i za Turke ovdje u BiH. Naviknuti na prekolegijalnost, mogli bi imati još i većih problema ovdje u BiH u dosta tih segmenata gdje se ne praktikuje kolegijalnost ispred propisa.
Uglavnom, ko planira voziti, mora biti baš ekspresno adaptibilan na njihov mentalitet u saobraćaju, inače bi vrlo lahko moglo doći do udesa. Ne da budeš kriv, ali brz obzira, što će ti ta pegla u stranoj državi.
Isto mislim i za Turke ovdje u BiH. Naviknuti na prekolegijalnost, mogli bi imati još i većih problema ovdje u BiH u dosta tih segmenata gdje se ne praktikuje kolegijalnost ispred propisa.
-
tokio25
#52904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebli te avicilir i kako vec napisa
gledam gdje je to u istanbulu
ti ko da si vozo po mostaru i zenici a ne u istanbulu
gledam gdje je to u istanbulu
ti ko da si vozo po mostaru i zenici a ne u istanbulu
- Logovan
#52905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet
https://crna-hronika.info/mladic-posudi ... jem/802455
Šta je sa ljudima
Kazna 40 maraka hahahahahahah
Šta je sa ljudima
- canvra888
-
noviclan
#52907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa jevo ih katica stavi par policajaca na ova kriticna mjesta i tjeraj marvu u pmLogovan wrote: ↑13/01/2026 00:18 Opet![]()
![]()
Šta je sa ljudimaKazna 40 maraka hahahahahahah
- drug_profi
#52908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ovo ne bi trebalo da spada u remećenje JRM, onda ne znam šta bi...
Lijepo dodati jednu rečenicu u zakon.
Lijepo dodati jednu rečenicu u zakon.
- Optimist
#52909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ponekad sticem utisak da se ovo namjerno radi da bi se o njemu pisalo i da bi auto bilo objavljeno u medijima i portalima.
Ruku u vatru da je jeo u Vanni-ju preko puta i posmatrao sta se desava. Inace mu falilo materijala za instagram i samopromociju.
A ovako je dobio potreban publicitet.
Ruku u vatru da je jeo u Vanni-ju preko puta i posmatrao sta se desava. Inace mu falilo materijala za instagram i samopromociju.
A ovako je dobio potreban publicitet.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#52910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto mene nikad ne potrefi ovo
jedva cekam ovakve kurtone
jedva cekam ovakve kurtone
- klixoris
#52911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Motaju se policajci na ovom potezu,. Nedovoljno, ali se vrte... Glavonje i brude-brade ih jednostavno ne fermaju. Neki dan prolazim ulicom i vidim 2 policajca kako pisu kazne ovima sto redovno parkiraju da taxi stajaliste koje se pruza od Tesle do Strosmajerove. U po frke, direkt njima pred nosom, glavonja sa G klasom se hladno parkira. Mase mu policajac, a ovaj izadje iz auta, podrugljivo mu se podsmijehnu i ode u Central na kafu. Zakacili su mu kaznu, ali glavonji je cvaja ocito nista u odnosu na uzitak u bahacenju i nepropisnom parkiranju policajcima direkt pred nosom...noviclan wrote: ↑13/01/2026 04:59Pa jevo ih katica stavi par policajaca na ova kriticna mjesta i tjeraj marvu u pmLogovan wrote: ↑13/01/2026 00:18 Opet![]()
![]()
Vlasti definitivno moraju nesto radikalnje poduzeti po ovom pitanju, korigovati zakone i uvesti drakonske kazne pa i oduzimanje vozila. Ovo se davnih dana otelo kontroli
Last edited by klixoris on 13/01/2026 11:25, edited 1 time in total.
-
tomhagen
#52912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ima i član zakona o nepostupanju po naredbi sluzbenog lica, clan zakona o bahatom ponasanju i remećenju javnog reda i mira i ko zna jos kakav clan zakona da ga opauci. Nije zobs cvaja za parkiranje jedini član zakona. A koliko je dnevna karta parkiranja? Na RAD-ovom parkingu 20KM, a Dom Armije, At mejdan, garaža Vijećnica 50KM, još mora prošetati do Tesleklixoris wrote: ↑13/01/2026 11:10Motaju se policajci na ovom potezu, ne dovoljno ali se vrte... Glavonje, brude brade ih jednostavno ne fermaju. Neki dan prolazim ulicom i vidim 2 policajca kako pisu kazne ovima sto redovno parkiraju da taxi stajaliste koje se pruza od Tesle do Strosmajerove. U po frke, direkt njima pred nosom, glavonja sa G klasom se hladno parkira. Mase mu policajac, a ovaj izadje iz auta, podrugljivo mu se podsmijehnu i ode u Central na kafu. Zakacili su mu kaznu, ali glavonji je cvaja ocito nista u odnosu na uzitak u bahacenju i nepropisnom parkiranju policajcima direkt pred nosom...noviclan wrote: ↑13/01/2026 04:59Pa jevo ih katica stavi par policajaca na ova kriticna mjesta i tjeraj marvu u pmLogovan wrote: ↑13/01/2026 00:18 Opet![]()
![]()
Vlasti definitivno moraju nesto radikalnje poduzeti po ovom pitanju, korigovati zakone i uvesti drakonske kazne pa i oduzimanje vozila za ovakva bahacenja. Ovo se davnih dana otelo kontroli
- nepass1
#52913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On je nikako nece platiti. 1000 da mu napise ti likovi ne placaju kazne.tomhagen wrote: ↑13/01/2026 11:22Pa ima i član zakona o nepostupanju po naredbi sluzbenog lica, clan zakona o bahatom ponasanju i remećenju javnog reda i mira i ko zna jos kakav clan zakona da ga opauci. Nije zobs cvaja za parkiranje jedini član zakona. A koliko je dnevna karta parkiranja? Na RAD-ovom parkingu 20KM, a Dom Armije, At mejdan, garaža Vijećnica 50KM, još mora prošetati do Tesleklixoris wrote: ↑13/01/2026 11:10Motaju se policajci na ovom potezu, ne dovoljno ali se vrte... Glavonje, brude brade ih jednostavno ne fermaju. Neki dan prolazim ulicom i vidim 2 policajca kako pisu kazne ovima sto redovno parkiraju da taxi stajaliste koje se pruza od Tesle do Strosmajerove. U po frke, direkt njima pred nosom, glavonja sa G klasom se hladno parkira. Mase mu policajac, a ovaj izadje iz auta, podrugljivo mu se podsmijehnu i ode u Central na kafu. Zakacili su mu kaznu, ali glavonji je cvaja ocito nista u odnosu na uzitak u bahacenju i nepropisnom parkiranju policajcima direkt pred nosom...
Vlasti definitivno moraju nesto radikalnje poduzeti po ovom pitanju, korigovati zakone i uvesti drakonske kazne pa i oduzimanje vozila za ovakva bahacenja. Ovo se davnih dana otelo kontroli
E mozda da mu dodju specijalci pa ga izblamiraju pred rajom jos nalause u kombiju...
-
tomhagen
#52914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ima lijek i za to, da hoće da se riješi.
Meni ne ide u glavu kakav je to sistem koji dozvoli da neko ima 20k maraka nabešanih neplaćenih kazni. I nikom ne pada na pamet da se tu nešto promijeni. Ko da je sistem dogma i sveto pismo, pa se ne moze mijenjati
- klixoris
#52915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Davno su bili oni specijalci sto su se u Puchovima vozali po gradu. Bili su penicilin za ove primitivce... Sevap bi ih bilo vratiti u akciju, i to u jos vecem broju.
- Better Man
#52917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam jedan čudan problem. Na autu mi je ostavljena obavijest da sam počinio saobraćajni prekršaj, tj. da sam parkiran na mjesto obilježeno za invalidska lica. Poenta je što uopće nisam parkiran na mjesto obilježeno za invalidska lica, već mjesto do koje je nije obilježeno kao mjesto za invalidska lica, već za ostale. kako je parking pod snijegom i ne vidi se iscrtano mjesto za invalide, policijski službenik je na osnovu table koja označava da ima jedno mjesto za invalide, meni ostavio obavijest da sam počinio prekršaj. ja sam sve fino uslikao i sutra idem u PU Novo Sarajevo da im dostavim dokaz da nisam bio parkiran na mjestu za invalide. Obzirom da imam lopatu u gepeku, očistit ću snijega taman toliko da se fino vidi označeno mjesto za invalid i da ja nisam parkiran na istom. Nikad nisam niti bih auto parkirao na mjesto za invalide, pa ni na sekundu i ovo je čisti bezobrazluk od policijskog službenika. Imam dokaz da nisam parkiran i to ću im dokazati.
-
tokio25
#52918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi li uslikao kad si kupovao ulozak?Better Man wrote: ↑13/01/2026 15:28 Imam jedan čudan problem. Na autu mi je ostavljena obavijest da sam počinio saobraćajni prekršaj, tj. da sam parkiran na mjesto obilježeno za invalidska lica. Poenta je što uopće nisam parkiran na mjesto obilježeno za invalidska lica, već mjesto do koje je nije obilježeno kao mjesto za invalidska lica, već za ostale. kako je parking pod snijegom i ne vidi se iscrtano mjesto za invalide, policijski službenik je na osnovu table koja označava da ima jedno mjesto za invalide, meni ostavio obavijest da sam počinio prekršaj. ja sam sve fino uslikao i sutra idem u PU Novo Sarajevo da im dostavim dokaz da nisam bio parkiran na mjestu za invalide. Obzirom da imam lopatu u gepeku, očistit ću snijega taman toliko da se fino vidi označeno mjesto za invalid i da ja nisam parkiran na istom. Nikad nisam niti bih auto parkirao na mjesto za invalide, pa ni na sekundu i ovo je čisti bezobrazluk od policijskog službenika. Imam dokaz da nisam parkiran i to ću im dokazati.
ili snimao kad si vozio pogresno kruznim tokom?
ili stalno kampovanje u lijevoj traci?
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#52920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Čitam post i kontam hajd' moguće je da MUP lovi u mutnom. I onda vidim čiji je post, i komentar ispod i onda skontam da ipak vjerovatno nije do MUP-a.
BTW, invalidsko mjesto je i onaj bočno ocrtani dio gdje se raja često parkira, a služi da ljudi koji prevoze invalida u kolicima u specijaliziranim autima, lakše izbace rampu za ulazak/izlazak kolica u auto
BTW, invalidsko mjesto je i onaj bočno ocrtani dio gdje se raja često parkira, a služi da ljudi koji prevoze invalida u kolicima u specijaliziranim autima, lakše izbace rampu za ulazak/izlazak kolica u auto
-
peca777
-
tokio25
#52922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma 99% kriv
nego se vadi ovdje
jbt je li tesko reci jbg pogrijesio mozda cak i nije namjerno al pogrijesis i cao
plati kaznu i to je to
nego se vadi ovdje
jbt je li tesko reci jbg pogrijesio mozda cak i nije namjerno al pogrijesis i cao
plati kaznu i to je to
- Better Man
#52923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio parkiran 100% izvan obilježio mjesta za invalide i tog dodatnog dijela, koji služi da invalidi mogu lakše izaći iz auta. Znači bio parkiran izvan žute linije, odnosno parkoran na mjesto koje nije za invalide. Problem je što parking nije očišćen i pod snijegom je i ledom i ne vidi se oznaka za invalide i žuta linija. Ima samo saobraćajni znak koji govori da je mjesto za invalide.liaar wrote: ↑13/01/2026 16:25 Čitam post i kontam hajd' moguće je da MUP lovi u mutnom. I onda vidim čiji je post, i komentar ispod i onda skontam da ipak vjerovatno nije do MUP-a.
BTW, invalidsko mjesto je i onaj bočno ocrtani dio gdje se raja često parkira, a služi da ljudi koji prevoze invalida u kolicima u specijaliziranim autima, lakše izbace rampu za ulazak/izlazak kolica u auto![]()
-
tokio25
#52924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovo ti je kazna za ono ranije sto te nisu uhvatili
plati i manje cemo te zajebavati
plati i manje cemo te zajebavati
- hopi