FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
juventus

#5276 Re: FC Barcelona

Post by juventus »

fidoremilienko wrote:Na jedvite jade, cigani iz barce! Koji su ono vitraši...to je jedno čudo! Ebo li ih busaka sve redom...
:lol: :lol: :lol:

bravo majstore...čuj na jedvite jade..joj care što me slatko nasmija... :D :thumbup:
fidoremilienko

#5277 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

juventus wrote:
fidoremilienko wrote:Na jedvite jade, cigani iz barce! Koji su ono vitraši...to je jedno čudo! Ebo li ih busaka sve redom...
:lol: :lol: :lol:

bravo majstore...čuj na jedvite jade..joj care što me slatko nasmija... :D :thumbup:
Smij se još malo, nećeš dugo, ničija nije do zore sjala...
iSwagga

#5278 Re: FC Barcelona

Post by iSwagga »

a i nicija nija ovako duze trajala.. hahahaha.. jedan jedini klub.. nikom mu ravan nije!
Tomahawk11
Globalni moderator

#5279 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Naletjece Barca...na pravu odbanu...realno, prvo poluvrijeme bezidejno peglanje od strane Barce, Arsenal se branio momacki, i onda prime gol u 45+3, sudija daje crveni karton koji onemogucava Arsenalu dalje branjenje, jest slobodno sudijsko uvijerenje, al u onakvoj situaciji dati crveni karton je prestrogo Mislim da bi i bez toga Barca pobijedila i prosla dalje, ovako izgleda nekako prljavo, poklonjeno. Mada je kod 1-1 vec bilo pocelo sa pritiscima, valjanjem zbog puhanja vjetra i tako to. Nismo bili u puno situacija vidjeti Barcu pod pritiskom ove sezone, ali sinoc sam primjetio da, obzirom da nisu navikli na to, se i ne znaju bas nositi sa istim.
Elem, mozemo mi sad mlatiti praznu slamu, Barca prosla dalje, ko je moguci protivnik?!
ultima_palabra

#5280 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

iSwagga wrote:a i nicija nija ovako duze trajala.. hahahaha.. jedan jedini klub.. nikom mu ravan nije!
:oops:
veljaca

#5281 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Cudno, zaista cudno - ali vecinom ovi realovci napadaju Barcu ....Zasto li ?

Iako je Barcelona po prikazanoj igri apsolutno zaslužila pobjedu i prolaz protiv Arsenala u osmini finala Lige prvaka, u taboru gostujuće momčadi je glavna tema razgovora švicarski sudac Massimo Busacca.
Isti je u 56. minuti Robinu van Persieju pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je Nizozemac šutirao na gol nakon njegovog zvižduka. Pritom je, doslovno gledajući, poštivao pravila igre. No, Van Persie je zgroženo tvrdio da nije mogao čuti zvižduk u buci koju je stvaralo 95.000 navijača.

Barcelona je imala 68% posjeda lopte, imala je 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Arsenal nije imao niti jedan šut prema golu. Do pogotka je stigao zahvaljujući autogolu Busquetsa. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Opet, ono što statistika ne zna, jest kako bi se razvijala utakmica da je Arsenal ostao kompletan do kraja utakmice...

Da samo kazem da mi je Arsenal draga ekipa ( ne kao Barca ). Ako su zeljeli prolaz - morali su igrati napadacki. Dobro je neko ovdje primjetio - da li je to moguce protiv igre Barce, koji igraju od noge do noge, nema nabijanja lopte bez veze, uhvate te u sevu i shvatam njihove protivnike koji se jednostavno izgube - jer izgledaju ponekad smijesno ( ovo znaju oni koji su igrali sa rajom - pa kada te uhvate u sevu a ti trcis i gledas onako skroz izgubljen ).
ganjeta

#5282 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Ja ne znam sto se toliko bune ovi Topnici.Kad je Barsa ostecena na Emiratima,sve bajno,sjajno...a sada nesto bale ovdje.Da je priznat gol Messia u Londonu,bio bi davno fajront sto se tice Arsenala.
I stvarno bi bilo grehota da je ovakva Brasa ispala,pa ono je uzivanje samo tako...Arsenal me posjetio na Travnik :D parkirali bus i opustenko,e pa nemere tako :dance:

P.S Borijelo sve ti na kamaru za onaj penal :twisted:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#5283 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

neznam zasto tolika rasprava oko drugog zutog kartona van persiju ,regularan zuti pa crveni . trebao je dobiti direktan crveni karton zbog udaranja alvesa sa obe ruke u lice , a dobio je samo zuti.
Charuga
Globalni moderator

#5284 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ganjeta wrote:Ja ne znam sto se toliko bune ovi Topnici.Kad je Barsa ostecena na Emiratima,sve bajno,sjajno...a sada nesto bale ovdje.Da je priznat gol Messia u Londonu,bio bi davno fajront sto se tice Arsenala.
Ja to napisah poslije prve utakmice u Londonu. Prica je bila upravo o ponistenom golu Messija:
Plavih_11 wrote:
and wrote:ne bi se baš reklo da je bio u ofsajdu na osnovu snimaka,al sudija je svirao i to je to
:thumbup:

Stranice bi se ispisale da je ista situacija bila za Arsenal. Opet bi bila zavjera iz UEFE ... :mrgreen:
Ali mi niko od "bundzija" ne dade nikakav argument ni bilo sta drugo. Tada niko nije spominjao sudjenje i gresku sudije nego se to brzo zaboravilo. Ali zato je ono juce bila UROTA ... 8-)
ganjeta

#5285 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

crysis wrote:neznam zasto tolika rasprava oko drugog zutog kartona van persiju ,regularan zuti pa crveni . trebao je dobiti direktan crveni karton zbog udaranja alvesa sa obe ruke u lice , a dobio je samo zuti.
Sad si pretjerao,ali fakat.
Pa za ono se ne daje crveni ni kod nas u premier ligi,a ne u ligi prvaka.RVP je od samog pocetka bio nervozan,a on medju najstarijim igracima Arsenala umjesto da bude primjer ostalim,on padne k'o sobarica.

Arsenal su izbacili njihovi kljucni igraci.Prvi go' Fabregas gubi loptu gotovo na 16 metara,kapitenski nema sta :lol: i onda vec opjevani RVP sa svojom gluposcu.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#5286 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

koliko su samo puta bili barcini igraci u ofsajdu pa niko je nesutnu , svi culi suca . a persi ne . i nek ga je dobio .
cunga lunga

#5287 Re: FC Barcelona

Post by cunga lunga »

Cist gol ponisten Barci u Lonodnu, sinoc nedosudjen penal na Messiju, 19 suteva na gol Barce, 10 u okvir gola, 0 suteva Arsenala i 0 suteva u okvir gola, logicno., Barca bez ijednog stopera igrala utakmicu i ovi nisu opucali na gol...
E jebo vas vase vidjenje fudbala ako ovo nije zasluzen prolaz Barcelone...
Bušman

#5288 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Ma situacija je specificna bila sto se tice RvP-a. Cijelu utakmicu je nesto srao, sto sudiji, sto drugim igracima, pravio idiotske prekrsaje i ofirno nabije loptu napravivsi nekoliko koraka nakon sto je vidio zastavicu i cuo zvizduk pri rezultatu koji Arsenalu odgovara. Busacca jedva cekao da ga posalje vani. Ali prema pravilima :)
5 0 5

#5289 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Xavi:

"The result is just. We've been very superior both in London as here. Football justice."
"I expected more from Arsenal. They had almost no chance, we scored their goal. They didn't want to play, only defend."
"The only thing that was again lacking was scoring. We suffered too much having had all those chances to finish the game."

Barcelona-Arsenal http://ow.ly/4aDku http://ow.ly/4aDjN (fotke)

Image
romanovero

#5290 Re: FC Barcelona

Post by romanovero »

ultima_palabra wrote:
iSwagga wrote:a i nicija nija ovako duze trajala.. hahahaha.. jedan jedini klub.. nikom mu ravan nije!
:oops:
ne tako ,ovako :lol:
5 0 5

#5291 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Gandalf

#5292 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Bunkerašenje i valjanje nisu recept ni za jednog protivnika već čisti kukavičluk - Arsenal me je potpuno razočarao.
hau jes no

#5293 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

gogadado wrote: Image
šteta što bentner fuli ono na kraju, kako bih ovu statistiku okačio na zid :D :D
5 0 5

#5294 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@hau jes no:

Sta je tacno fulio? Loptu? Stadion?
KPGS

#5295 Re: FC Barcelona

Post by KPGS »

505sCrtom wrote:@hau jes no:

Profesiju.
hau jes no

#5296 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

505sCrtom wrote:@hau jes no:

cjepidlako :D nije iskoristio ovu priliku:

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5297 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

Ma more Wenger kukat na sudije i na sve drugo ali ova gore postavljena statistika je neumoljiva. Hebeš ti tim za koji protivnik mora golove davat. Nisu lopte po golu opucali a hoće dalje.

Barcino drugo poluvrijeme je bilo poezija fudbala....golovi,akcije nema dalje nego se samo klanjati :thumbup:
sumirprimus

#5298 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Igra Barce,jednostavno savrsenstvo bez mane... :)
Nadmoć od početka do kraja,u jednom trenutku sam pomislio ima li kakva kazna za Barcu posto igraju samo u jednom šesnaestercu :D
Sudija odličan,par greškica trebao je crveni dati rvp za šamar odma, i zuti alvesu za onaj start,sve u svemu :thumbup:
Zbog nesportskog ponasanja i bezobrazluka nadam se da ce arsenal sacekatz jos koju godinu sto se tce titula,dok god imaju ovog nekulturnjakovica za trenera...
Realan rezultat na kraju bi bio 8:1 :-D

p.s kontam u cemu je problem,da bi bila ravnopravna sa svojim protivnicima,barca mora biti naviknuta da joj se ne smije nista svirat,inace je premocna,iako je po pravilima kako neko rece presurovo :lol: 8-)
Korisnicko ime

#5299 Re: FC Barcelona

Post by Korisnicko ime »

sumirprimus wrote:Realan rezultat na kraju bi bio 8:1 :-D
Da onaj Alves zna lopte igrati i bilo bi...

Jedini u Barci koji nema "fudbalsko" znanje...ostali zvijeri...neki i vanzemaljci...
sumirprimus

#5300 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

pa dobor tu je negdje i mascerano,al neka njih,valja igrat s krkanima koji samo trce ko na drogama i udaraju,nema tu ljepote ko kad loptu uzme xavi il messi il iniesta,il pedro,jebte u barci i piqe dribla hahahahahahaah
nema dalje, vrh brateee 8-)
ne moraju vise ni pobjedjivat,men i ovo dovoljno,kada ce neko ponovit ovakvu igru,ljepotu,statistiku?
Post Reply