Ne plasim se vepra iz Laktasa, on godinama prijeti i nista konkretno... vise se plasim ovih nasih "pro-bih" politicara koji su komicno jadni i nemocni.SaraFina wrote: ↑04/03/2025 00:02Supervizor je prošle sedmice rekao da Dodik separatističkom izljevima svojih nebuloza riskira novu arbitražu. To bi znacilo pripajanje BD Federaciji.
Imate i drugu mogućnost. Pošaljite Bakira u Bakince i neka Dođi obeća drugostupanjsku oslobađajuću. Očigledno je da vas Dodik stresa i plaši. I da vama nije da država ikad profercera.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
LSD
#5251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Messier
#5252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Napadate u talasima.
-
Messier
#5253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se plasim nasih " dobrih Bosnja".LSD wrote: ↑04/03/2025 00:11Ne plasim se vepra iz Laktasa, on godinama prijeti i nista konkretno... vise se plasim ovih nasih "pro-bih" politicara koji su komicno jadni i nemocni.SaraFina wrote: ↑04/03/2025 00:02Supervizor je prošle sedmice rekao da Dodik separatističkom izljevima svojih nebuloza riskira novu arbitražu. To bi znacilo pripajanje BD Federaciji.
Imate i drugu mogućnost. Pošaljite Bakira u Bakince i neka Dođi obeća drugostupanjsku oslobađajuću. Očigledno je da vas Dodik stresa i plaši. I da vama nije da država ikad profercera.
Mojne za ramazan da se zarati, ibadetimo
-
Messier
#5254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Veliko ili malo R.
To je dopseg nacije.
Kako si ti napisao Ramazan sa malim r.
Halo, urazumite se
To je dopseg nacije.
Kako si ti napisao Ramazan sa malim r.
Halo, urazumite se
-
mishic
#5255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od kada je svijeta i vijeka vladavina prava (pravna država) i jednakost građana pred zakonom bili su mjera sretnog i prosperitetnog društva. Bez toga nikada u povijesti nije bilo moguće kao što ni u budućnosti neće biti moguće graditi sretno, zadovoljno i prosperitetno društvo i bilo koju zajednicu. Insistiranje na izuzimanju pojedinaca od zakona, na njihovom dizanju iznad zakona je put u diktaturu, neravnopravnost i sunovrat u provaliju.
- nivla
-
Messier
#5257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na kraju ce sve zavrsiti na mapama.
Da ovi klinci bar nisu ginuli u Ukrajini.
Kao ni mi.
Sve oko zemlje.
Huni su bili civilizarniji.
Ulazimo u tu fazu, zauzimanja podrucja, Rusi to furaju, Tramp prati..suti i ne svrstavaj se...njima trebaju resursi....inace?
Da ovi klinci bar nisu ginuli u Ukrajini.
Kao ni mi.
Sve oko zemlje.
Huni su bili civilizarniji.
Ulazimo u tu fazu, zauzimanja podrucja, Rusi to furaju, Tramp prati..suti i ne svrstavaj se...njima trebaju resursi....inace?
-
svi u napad
#5258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
Umjesto da je svaki kandidat prosao zakonske procedure i provjere te dobijao posao saglasnoscu sva tri clana Predsjednistva (milsim npr. na ambasadore) ili Vijeca ministara za druge funkcije mi smo svi sretni i zadovoljni odlaskom Memica u Maleziju (ove je samo jedan od primjera sretne nase politike).
Koliko smo mi dezorjentisani i bez ikakvog plana najbolje pokazuje odusevljenje i naroda i politicara plasiranjem turskih vojnika u Srebrenicu umjesto da smo ih poslali u Brcko kljucno mjesto u slucaju eventalnog sukoba (msilio sam da o ovom ne pisem jer vjerujte da sad postoji opasnost da Mile posalje Madzare u Brcko). Mogao bih jos napisati par stvari ali forum nije mjesto za to. Molimo boga da studenti u komsiluku odrade brzo svoj zadatak i sklone bolesnika sa vlasti jer bi to ekspresno smirilo Baju i njegove kriminalce jer oni su bez BIE i Vucka kula od karata. Zivjeli.
Umjesto da je svaki kandidat prosao zakonske procedure i provjere te dobijao posao saglasnoscu sva tri clana Predsjednistva (milsim npr. na ambasadore) ili Vijeca ministara za druge funkcije mi smo svi sretni i zadovoljni odlaskom Memica u Maleziju (ove je samo jedan od primjera sretne nase politike).
Koliko smo mi dezorjentisani i bez ikakvog plana najbolje pokazuje odusevljenje i naroda i politicara plasiranjem turskih vojnika u Srebrenicu umjesto da smo ih poslali u Brcko kljucno mjesto u slucaju eventalnog sukoba (msilio sam da o ovom ne pisem jer vjerujte da sad postoji opasnost da Mile posalje Madzare u Brcko). Mogao bih jos napisati par stvari ali forum nije mjesto za to. Molimo boga da studenti u komsiluku odrade brzo svoj zadatak i sklone bolesnika sa vlasti jer bi to ekspresno smirilo Baju i njegove kriminalce jer oni su bez BIE i Vucka kula od karata. Zivjeli.
-
Messier
-
Messier
#5260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je s tobom?svi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
De poredaj te redove, drugi osnovne, dva prsta razmak, novi red.
Zivjeli, jee
- johnny_blazze
#5261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li ovdje ima neko ko zna sta prica temeljeno na nekim informacijama, saznanjima, poznanstvima, nekom strucnom poznavanju zakona i ustavnog prava, historije i sl. ? Ili svi iznose striktno svoja misljenja i palamudjenja informacija iz medija koje su nam svima dostupne.
- desni
#5262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ove Mađare
Mati mi pričala da su njeni preci nekad davno došli iz Mađarske
Mada ga ne volim, mudra izjava MVP
Nismo mi za frku, neka hajduka u gori. Sići će nekad, ili će ga izdati jataci
Čeka se sultan sa Bosfora da se oglasi
Mati mi pričala da su njeni preci nekad davno došli iz Mađarske
Mada ga ne volim, mudra izjava MVP
Nismo mi za frku, neka hajduka u gori. Sići će nekad, ili će ga izdati jataci
Čeka se sultan sa Bosfora da se oglasi
- tramvajtrojka
#5263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I sta ce koji vrag pedesetak madjara uraditi u fucking brckomsvi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
fkt neke defetizam fata 1/1
- hatemondays
#5264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako sultan igra malo jacu igru a vec se igra (pozivom na ovaj sastanak u Londonu sa probranom europskom kremom) ne bi bilo cudo da nas taj isti pusti niz vodu za mjesto Turske za glavnim stolom. Milion i po Bosnja sa koferima u vukojebine oko Ankare kao sto su mnogi u proslom stoljecu. Vuk sit i ovce na broju.
- desni
#5265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoj tako, ne bi nas sultan prodohatemondays wrote: ↑04/03/2025 01:44Ako sultan igra malo jacu igru a vec se igra (pozivom na ovaj sastanak u Londonu sa probranom europskom kremom) ne bi bilo cudo da nas taj isti pusti niz vodu za mjesto Turske za glavnim stolom. Milion i po Bosnja sa koferima u vukojebine oko Ankare kao sto su mnogi u proslom stoljecu. Vuk sit i ovce na broju.
- studiorum_tuzlaensis
-
Moenx
- donnie_darko
#5268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na ovom forumu i ovoj temi posebno svasta covjek moze procitat posljednjih dana...tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 01:34I sta ce koji vrag pedesetak madjara uraditi u fucking brckomsvi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
Koliko smo mi dezorjentisani i bez ikakvog plana najbolje pokazuje odusevljenje i naroda i politicara plasiranjem turskih vojnika u Srebrenicu umjesto da smo ih poslali u Brcko kljucno mjesto u slucaju eventalnog sukoba (msilio sam da o ovom ne pisem jer vjerujte da sad postoji opasnost da Mile posalje Madzare u Brcko). Mogao bih jos napisati par stvari ali forum nije mjesto za to. Molimo boga da studenti u komsiluku odrade brzo svoj zadatak i sklone bolesnika sa vlasti jer bi to ekspresno smirilo Baju i njegove kriminalce jer oni su bez BIE i Vucka kula od karata. Zivjeli.![]()
, jbt nisu nadljudi da se tek tako usetaju i zauzmu ga tek tako
![]()
![]()
fkt neke defetizam fata 1/1da se plase šačice nenaoružanih madjarkih policajaca
![]()
![]()
![]()
Od toga da eufor i nato nece prstom mrdnuti da dodick sutra napravi drzavni udar i secesiju do toga da ce 70 madjara istom tom dodicku SWAT akcijom osvojiti Brcko. Hebo 300 spartanaca, kad vidis 70 madjaraca...
Pa onda evo i do toga da fakin erdogan ima ISTA sa Bosnom i Hercegovinom. Oni na BiH strani koji to misle su isti ako ne i gori od onih na drugim stranama koji ih zovu turcima.
Ovi sto pisu ove silne gluposti zadnjih par dana - spakujte torbe i prvim busem sutra za minken. Bar ispadnite fer prema sebi al postedite nas gluposti i vasih bisera na ovom forumu i bilo kakvom javnom diskursu.
-
Moenx
#5269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako drug.Ako po.islis na rat onda si u zebnji da ne ispadnes potpuni papakdonnie_darko wrote: ↑04/03/2025 05:01Na ovom forumu i ovoj temi posebno svasta covjek moze procitat posljednjih dana...tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 01:34I sta ce koji vrag pedesetak madjara uraditi u fucking brckomsvi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
Koliko smo mi dezorjentisani i bez ikakvog plana najbolje pokazuje odusevljenje i naroda i politicara plasiranjem turskih vojnika u Srebrenicu umjesto da smo ih poslali u Brcko kljucno mjesto u slucaju eventalnog sukoba (msilio sam da o ovom ne pisem jer vjerujte da sad postoji opasnost da Mile posalje Madzare u Brcko). Mogao bih jos napisati par stvari ali forum nije mjesto za to. Molimo boga da studenti u komsiluku odrade brzo svoj zadatak i sklone bolesnika sa vlasti jer bi to ekspresno smirilo Baju i njegove kriminalce jer oni su bez BIE i Vucka kula od karata. Zivjeli.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Od toga da eufor i nato nece prstom mrdnuti da dodick sutra napravi drzavni udar i secesiju do toga da ce 70 madjara istom tom dodicku SWAT akcijom osvojiti Brcko. Hebo 300 spartanaca, kad vidis 70 madjaraca...
Pa onda evo i do toga da fakin erdogan ima ISTA sa Bosnom i Hercegovinom. Oni na BiH strani koji to misle su isti ako ne i gori od onih na drugim stranama koji ih zovu turcima.
Ovi sto pisu ove silne gluposti zadnjih par dana - spakujte torbe i prvim busem sutra za minken. Bar ispadnite fer prema sebi al postedite nas gluposti i vasih bisera na ovom forumu i bilo kakvom javnom diskursu.
-
BAK-eV
#5270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je praksa, ali nije nigdje takav zakon donesen.svi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
Nije tacno, da samo jedan clan Predsjednistva odobrava svoje ambasadore, vec pravno formalno to moraju sva tri da urade.
Zar ti mislis, da bi se tih 33% srpskih ambasadora drzalo kodeksa, cak i da ih imenuje samo Denic Becirovic?
Ne bi.
Rekli bi mu: "Ti nama nista ne dajes, ves moras potvrditi nase pravo i radili bi sto i sada rade - protiv drzave od koje zive.
-
BAK-eV
#5271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako to izgleda to rjesenje, u kojem mi pakuejmo kofere?hatemondays wrote: ↑04/03/2025 01:44Ako sultan igra malo jacu igru a vec se igra (pozivom na ovaj sastanak u Londonu sa probranom europskom kremom) ne bi bilo cudo da nas taj isti pusti niz vodu za mjesto Turske za glavnim stolom. Milion i po Bosnja sa koferima u vukojebine oko Ankare kao sto su mnogi u proslom stoljecu. Vuk sit i ovce na broju.
-
Montana1
#5272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
donnie_darko wrote: ↑04/03/2025 05:01Na ovom forumu i ovoj temi posebno svasta covjek moze procitat posljednjih dana...tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 01:34I sta ce koji vrag pedesetak madjara uraditi u fucking brckomsvi u napad wrote: ↑04/03/2025 00:32 Evo sad polako dolazi na naplatu neznanje i nestrucnost nasih "probosanskih" politicara. Nakon dobijanja Sarajeva samo se je mislilo na licno i stranacko bogacenje i nikog od njih nije bilo briga sta se desava van Sehera. Ranije sam 3-ili 4 puta pricao o fori koju su imbecili popusili i sad imamo sto imamo. Dakle da ponovim. Dusmani su dosli sa vrlo jednostavnim prijedlogom koji nije mogao biti bolji za nase glupane koji su ko somovi progutali mamac. Jednostavno su nasim nepismenim carsijanerima predlozili da svako predlaze tj. bira svog ambasadora kao i funkcionere u BiH institucijama. Ljepota bozija. Zamisli sad mogu postaviti svog dajdzica, kuma, bratica ili jarana da ne kazem i ljubavnicu na neko mjesto. Zahvaljujuci toj navlakusi imbecili su osjetili moc ne shvacajuci da su tako doprinjeli rastakanju drzave. Ova imenovanja su omogucila dusmanima da oni postave neprijetelje drzave na odredjena mjesta i tim kadrovima je ocitana bukvica (nije uopste bilo tesko) gdje im je stavljeno do znanja ko ih je postavio i da ih taj isti moze i smjeniti tako da smo u nekoliko navrata prisustvovali sve srpskim saborima gdje su se svi odazivali svom baji. Neposredno iza rata je i bilo par strucnih i korektnih ljudi sa dusmanske strane a onda nakon nekoliko decenija smo dosli da se postavljaju buzdovani sa konca i konopca pa smo tako dobili kriminalca za ministra sigurnosti kojeg su nase vodje aminovale i proglasile za najboljeg ministra. Zbog ovakve politike niko nije mogao ni pokrenuti proceduru a kamo li smjeniti nekog iz suprotnog tabora.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Od toga da eufor i nato nece prstom mrdnuti - a ti si siguran da hoce, kao sto su nas 'branili' prije 30ak godina? kao sto brane danas ukrajinu? da dodick sutra napravi drzavni udar i secesiju do toga da ce 70 madjara istom tom dodicku SWAT akcijom osvojiti Brcko. Hebo 300 spartanaca, kad vidis 70 madjaraca... wtf?![]()
Ovi sto pisu ove silne gluposti zadnjih par dana - spakujte torbe i prvim busem sutra za minken. ne provaljuj se. Bar ispadnite fer prema sebi al postedite nas gluposti i vasih bisera na ovom forumu i bilo kakvom javnom diskursu.
- dr_Evil
#5273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Halali jopet, ali dejtonska BiH nije zamisljena na hrvatsko-bosnjackom saveznistvu. Federacija tj. washingstonski sporazum je bila prisila SAD-a prema Hrvatskoj, koju su Hrvati nerado potpisali jer su bili ucijenjeni od zapada(Mostar i logori su najvise kumovali), to jest to im je bila karta prema unistenju SAO Krajine. Kakva je situacija do washingtonskog i nakon njega, znamo mi u Hercegovini, to saveznistvo si mogao okaciti macku o rep. Ono moze funkcionisati samo pod NDH-azijom, gdje su Bosnjaci cvijece. Saveznistvo Hrvatske i Srbije protiv BiH je prirodno u nacionalistickim okvirima, i zato ne znam zasto cudi Dodik-Covic. Pa Hrvati su se odrekli Posavine da bi se granice podijele mogle ispostovati.plavi_E wrote: ↑03/03/2025 16:40Halali i ti ali dejtonska BiH je bila zamisljena na hrvatsko-bosnjackom saveznistvu. Velikosrpska politika je uspijela privuci "krscansku bracu" u borbi protiv "zlih muslimana" a danas toj istoj "krscanskoj braci" nude da uzmu "svoje" i da idu kako bi se mogao napraviti sljedeci korak velikosrpske ideologije. Covic je dobio opoziciju u svom bloku jer neki vide kud covicevo ponasanje vodi. Naravno niko ne ocekuje ni od Covica ni od njegovih sljedbenika da priznaju da su im ga velikosrbi suknuli. Covic sad jedino na osnovu decenijske ljubavi moze pokusati nesto izmoliti od Dodika. Ali to mora necim platiti jer Covic Dodiku sve manje i manje treba.dr_Evil wrote: ↑03/03/2025 15:30Halalite, ali cim cujem neke pozive na saveznistvo Hrvata i Bosnjaka pomislim na NDH-aziju.SpoilerShow
Covic, a ni Komsic ne zele saveznistvo Hrvata i Bosnjaka. Komsic radi za one sta prizivaju fildzan, a Covic za one sta prizivaju Banovinu. Obojici je zajednicka stavka sto su nekad bili najcvreniji drugovi, a posmatrajuci daljnji politicki put primjetna je linija tajnih sluzbi za unistenje Jugoslavije.
I tako...
Ali vidis, taj savez nije normalno stanje svijesti ljudi. Samo je Jugoslavensko zajednistvo nasih naroda normalno stanje, i koliko god se udaljavalo, s vremenom ce opet krenuti ka centralizaciji nasih naroda i republika. Za naseg zivota svakako ne.
-
Montana1
#5274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne razumije to raja. Kao sto nije razumjela ni '92.Haris.ba wrote: ↑03/03/2025 23:31Njemci potpisuju memorandume sa Srbijom oko litija, a neko se nada da ce neko podmetnuti ledja za Bosnu, a nista se ne nudi zauzvrat?
Dodik je nezvanicno u istoj prici sa situacijom oko litija. Nije ruska kompanija, vec zapadna kompanija u pitanju.
A, mi? I smo na nivou hedija za popravak ni 100 metara zeljeznicke pruge.
Puno je lakse ispijati kahve i palamuditi kako ce nas neko braniti, sprijeciti itd.
Mi da smo malo mudriji imali bi malo bolju zemlju zar ne?
Ljudi otvoreno prije 30ak godina rekli 'dont dream dreams' izgleda mnogi jos spavaju i sanjaju.
-
internazionale
#5275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta očekivati od sdfa pizdurina nego da kmeče i sluđuju narodtramvajtrojka wrote: ↑03/03/2025 23:50Ono kad ti sdaovac prica o činjenicama, isto kao da svi imamo pamcenje kao zlatne ribiceupitan wrote: ↑03/03/2025 23:25Naravno da ne valja,vjerovatno pokusava kupiti vrijeme do dolaska Mark Rutte-a u BiH al izjava je u najmanje poltronska.
Optuziva(o) je SDA za sve i svasta, on bi sigurno bolje evo iskusan je istim i vidimo odgovor.
Kakva god da je SDA, Dodik nikada nije uspio otici ovako daleko.
Kifla u ovome belaju koristi priliku da se javno hvali kako je u njihovom mandatu Dodik presudjen.
Ja,i?
Ovo sto sada radi Dodik je u istom ovom mandatu,nemojte bjezati iz BiH ako mu uspije ovo sto je odavno planirao a nemate trenutno odgovor.
Direktno (Trojka)je pomogla da je Dodik ovako politicki jak,kifla je isao u Laktase moliti za fotelju MVP i sada iz pogleda fotelje njemu je dobro a vjerovatno postoji azil na kojeg racuna.
Dodikov cilj je jasan da spoji tkz.rs. i Srbiju,a prije tog direktni drzavni udar a nista eto sjedite u kuci i cekajte..
Isto da to cujem nazalost kao i 1992, onda se desilo ono sto se desilo.![]()
![]()
pa se malo zacini sa 92om pa se malo ubaci i rat, stradanja, plasenja cista sdaovska kuhinja sludjivanja bosnjaka
Pizdurine