Ako je sve tako kao sto navodiš realno bi Srbi imali 85% šansi da Europa bas na njima dokaze snagu. Ma šta to znacilo u kontekstu tvog razmišljanja.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:12Drugim rijecima, Evropa stara dzaltara je jalova i nemocna pred iole jacim izazovima.donnie_darko wrote: ↑03/03/2025 22:58![]()
![]()
![]()
![]()
zato sto je VB drzava i moze donositi takve odluke A rs TO NIJE.
Britanci ih odjebu i izvrse separaciju od nih - evropa suti...rusi navale na ukrajinu, otmu trecinu zemlju, rasele milione, pobiju stotine hiljada - evropa nemocno gleda i zijeva![]()
Ali bi se zato kurchila RS-u i jako borila protiv Dodikovih najava![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- SaraFina
#5226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- nivla
#5227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dje ce im biti svejedno kad je ravnogorski cetnicki pokret bio najaktivniji u brckom, zaboravile su se ovdje teme sa njihovog foruma o mladim cetnicima od prije 15 godina
-
LSD
#5228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sto nisu dokazali Srbima tu snagu 90-tih godina ? 4 godine su imali vremena i 4 godine se pravili da nema rata u njihovoj avliji, zmirili na oba oka 4 godine....morali doci jenkiji sa drugog kontinenta da bombarderima smire balkanskog kasapina koji u rasponu od 5 godina pokrenuo 4 rata u srcu evrope....eto koliko je evropa sposobna da rijesava probleme kod sebe.SaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:17Ako je sve tako kao sto navodiš realno bi Srbi imali 85% šansi da Europa bas na njima dokaze snagu. Ma šta to znacilo u kontekstu tvog razmišljanja.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:12Drugim rijecima, Evropa stara dzaltara je jalova i nemocna pred iole jacim izazovima.donnie_darko wrote: ↑03/03/2025 22:58
![]()
![]()
![]()
![]()
zato sto je VB drzava i moze donositi takve odluke A rs TO NIJE.
Britanci ih odjebu i izvrse separaciju od nih - evropa suti...rusi navale na ukrajinu, otmu trecinu zemlju, rasele milione, pobiju stotine hiljada - evropa nemocno gleda i zijeva![]()
I ne znam sta si racunala i kako si dosla do tog procenta od 85%
-
upitan
#5229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno da ne valja,vjerovatno pokusava kupiti vrijeme do dolaska Mark Rutte-a u BiH al izjava je u najmanje poltronska.
Optuziva(o) je SDA za sve i svasta, on bi sigurno bolje evo iskusan je istim i vidimo odgovor.
Kakva god da je SDA, Dodik nikada nije uspio otici ovako daleko.
Kifla u ovome belaju koristi priliku da se javno hvali kako je u njihovom mandatu Dodik presudjen.
Ja,i?
Ovo sto sada radi Dodik je u istom ovom mandatu,nemojte bjezati iz BiH ako mu uspije ovo sto je odavno planirao a nemate trenutno odgovor.
Direktno (Trojka)je pomogla da je Dodik ovako politicki jak,kifla je isao u Laktase moliti za fotelju MVP i sada iz pogleda fotelje njemu je dobro a vjerovatno postoji azil na kojeg racuna.
Dodikov cilj je jasan da spoji tkz.rs. i Srbiju,a prije tog direktni drzavni udar a nista eto sjedite u kuci i cekajte..
Isto da to cujem nazalost kao i 1992, onda se desilo ono sto se desilo.
- SaraFina
#5230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nije devedesetih odnos snaga bio isti kao sto je danas. Plus toga ako ćemo pravo ni ta USA nije ništa preuzela kad su Ruje krenule u agresiju na Ukre. A nije bio Donald na vlasti. Plus sad je Donald jasno poručio EU da se brinu sami za sebe. Pa kad ne mogu na Rujama trenirati strogoću, možda bi Srbi bili super meta da pokažu šta mogu. Sto sa ne??LSD wrote: ↑03/03/2025 23:22Pa sto nisu dokazali Srbima tu snagu 90-tih godina ? 4 godine su imali vremena i 4 godine se pravili da nema rata u njihovoj avliji, zmirili na oba oka 4 godine....morali doci jenkiji sa drugog kontinenta da bomarderima smire balkanskog kasapina koji u rasponu od 5 godina pokrneuo 4 rata u srcu evrope....eto koliko je evropa sposobna.SaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:17Ako je sve tako kao sto navodiš realno bi Srbi imali 85% šansi da Europa bas na njima dokaze snagu. Ma šta to znacilo u kontekstu tvog razmišljanja.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:12
Drugim rijecima, Evropa stara dzaltara je jalova i nemocna pred iole jacim izazovima.
I ne znam sta si racunala i kako si dosla do tog procenta od 85%![]()
- Haris.ba
#5231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Njemci potpisuju memorandume sa Srbijom oko litija, a neko se nada da ce neko podmetnuti ledja za Bosnu, a nista se ne nudi zauzvrat?
Dodik je nezvanicno u istoj prici sa situacijom oko litija. Nije ruska kompanija, vec zapadna kompanija u pitanju.
A, mi? I smo na nivou hedija za popravak ni 100 metara zeljeznicke pruge.
- SaraFina
#5232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kakva ledja. Ne mislim ja sa bi Nijemci slali nekog u BiH. Nego Brčko je poput uskog lijevka zgodno pozicionirani na samoj granicibEU i NATO pakta, pa sto ne bi recimo HR i BiH tu presjekla RŠ. Nije to slučajno ostavljeni tako. Nego za ove prilike kad Srbi polude kao sto je Dodik povilenio.
-
LSD
#5233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Amerika smatra da je to evropska stvar, to se desava na njihovom kontinentu....izvolite pokazite koliko ste jaki i sposobniSaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:27
Pa nije devedesetih odnos snaga bio isti kao sto je danas. Plus toga ako ćemo pravo ni ta USA nije ništa preuzela kad su Ruje krenule u agresiju na Ukre. A nije bio Donald na vlasti. Plus sad je Donald jasno poručio EU da se brinu sami za sebe. Pa kad ne mogu na Rujama trenirati strogoću, možda bi Srbi bili super meta da pokažu šta mogu. Sto sa ne??
Kako ce evropa rijesavati probleme kad je ona izvor i kolijevka svih problema u historiji...inkvizicija, nacizam, fasizam, holokaust, genocid, staljinizam, konc logori, gulazi, razne revolucije, krizarski ratovi, dva svjetska rata, pun qrc nekakvih ratova sto manjih sto vecih, konstantno nasilje joj glavna odlika - sve krenulo iz evrope i ona treba sad da nesto rijesava
- Haris.ba
#5234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti bi da snage druge drzave udju u Bosnu? Zanimljivo.SaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:35
Ma kakva ledja. Ne mislim ja sa bi Nijemci slali nekog u BiH. Nego Brčko je poput uskog lijevka zgodno pozicionirani na samoj granicibEU i NATO pakta, pa sto ne bi recimo HR i BiH tu presjekla RŠ. Nije to slučajno ostavljeni tako. Nego za ove prilike kad Srbi polude kao sto je Dodik povilenio.
- SaraFina
#5235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sukob u Ukrajini je počeo mnogo prije no sto se Donaldova USA počela ogradjivati od Ukrajinaca. Pa ni Djoletova USA koja je bila sklonaUkrima i slala milijarde pomoći nije vojno dejstvovala da spriječi ukrajinsku golgotu. Ruje su prejake i kao ako USA i NATO dejstvuju pocece treći svjetski. To su činjenice.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:35Amerika smatra da je to evropska stvar, to se desava na njihovom kontinentu....izvolite pokazite koliko ste jaki i sposobniSaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:27
Pa nije devedesetih odnos snaga bio isti kao sto je danas. Plus toga ako ćemo pravo ni ta USA nije ništa preuzela kad su Ruje krenule u agresiju na Ukre. A nije bio Donald na vlasti. Plus sad je Donald jasno poručio EU da se brinu sami za sebe. Pa kad ne mogu na Rujama trenirati strogoću, možda bi Srbi bili super meta da pokažu šta mogu. Sto sa ne??a vidimo sve iz prilozenog. Pa kad vidimo svi da ne znate onda cemo doci mi da to rijesimo i zavrsimo. Tako je bilo i ovdje na Balkanu.
Kako ce evropa rijesavati probleme kad je ona izvor i kolijevka svih problema u historiji...inkvizicija, nacizam, fasizam, holokaust, genocid, staljinizam, konc logori, gulazi, razne revolucije, krizarski ratovi, dva svjetka rata, pun qrc nekakvih ratova sto manjih sto vecih, konstantno nasilje joj glavna odlika - sve krenulo iz evrope i ona treba sad da nesto rijesavajasta ce.
Mislim reci za Europu sto želiš. No ni USA prije Donaldove ere nije bila sklona vojno intervenirati u Ukrajini.
-
Messier
#5236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebote, vi fakat 35 godina poslije , isto starci moji koji su gledali dnevnik svaki jebeni dan u 19 30.
I sve ih iznenadilo.
Jebes Eu , medjunarodnu zajednicu, usa i zemlje pica.
Jebes drzavu i ministre koji te brane.
Nikome ne vjeruj.
Cuvaj familiju , a lako je poslije predati iz rata preostalo oruzje.
Uvijek se pojave mirotvorci da pale oruzje od zaracenih strana.
I sve ih iznenadilo.
Jebes Eu , medjunarodnu zajednicu, usa i zemlje pica.
Jebes drzavu i ministre koji te brane.
Nikome ne vjeruj.
Cuvaj familiju , a lako je poslije predati iz rata preostalo oruzje.
Uvijek se pojave mirotvorci da pale oruzje od zaracenih strana.
- SaraFina
#5237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne u BiH, nego da Rafalimaskrse srpske položaje na Savi. Pod pokroviteljstvom NATO -a. Opravdano bi bilo. Srbi bi izveli pizdariju na vratima EU i NATO-a. HR je prva i EU i NATO članica koja bi bila oštećena i njeno stanovništvo. I to s obje strane rijeke Save.Haris.ba wrote: ↑03/03/2025 23:39Ti bi da snage druge drzave udju u Bosnu? Zanimljivo.SaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:35
Last edited by SaraFina on 03/03/2025 23:43, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#5238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ono kad ti sdaovac prica o činjenicama, isto kao da svi imamo pamcenje kao zlatne ribiceupitan wrote: ↑03/03/2025 23:25Naravno da ne valja,vjerovatno pokusava kupiti vrijeme do dolaska Mark Rutte-a u BiH al izjava je u najmanje poltronska.
Optuziva(o) je SDA za sve i svasta, on bi sigurno bolje evo iskusan je istim i vidimo odgovor.
Kakva god da je SDA, Dodik nikada nije uspio otici ovako daleko.
Kifla u ovome belaju koristi priliku da se javno hvali kako je u njihovom mandatu Dodik presudjen.
Ja,i?
Ovo sto sada radi Dodik je u istom ovom mandatu,nemojte bjezati iz BiH ako mu uspije ovo sto je odavno planirao a nemate trenutno odgovor.
Direktno (Trojka)je pomogla da je Dodik ovako politicki jak,kifla je isao u Laktase moliti za fotelju MVP i sada iz pogleda fotelje njemu je dobro a vjerovatno postoji azil na kojeg racuna.
Dodikov cilj je jasan da spoji tkz.rs. i Srbiju,a prije tog direktni drzavni udar a nista eto sjedite u kuci i cekajte..
Isto da to cujem nazalost kao i 1992, onda se desilo ono sto se desilo.
pa se malo zacini sa 92om pa se malo ubaci i rat, stradanja, plasenja cista sdaovska kuhinja sludjivanja bosnjaka
Last edited by tramvajtrojka on 03/03/2025 23:51, edited 1 time in total.
-
Moenx
#5239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da li postoji scenario po kojem bi nesrpski dio SIPE odbio da izadje iz manjeg entiteta i tada bi doslo do sukoba
Da li je to povezano sa transportom oruzja iz Madzarske
Da li je bas sve bezazleno kako se cini
Da li je to povezano sa transportom oruzja iz Madzarske
Da li je bas sve bezazleno kako se cini
- Ludzak
#5240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ste vi smiješni politički analitičari, majko mila. Zapeli da će nas neko braniti, sunce ti hebem. Evo sve trče da nas brane. Ne budite smiješni života vam, već navijajte da ne dođe do nikakvih sukoba.
-
A_A_AKCIJA
- SaraFina
#5242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ponistite presudu Dodiku i mirna Bosna. To bi SDA i DF dosad uradili. Obećali mu na drugostupanjskoj oslobađajuću. Ha ja.
-
LSD
#5243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi sami sebi ukinuli vojsku, jer nam je bila skupa, Tihic 2006 potpisao smrt ARBIH i sad pozivamo citav svijet da nas brani
Ko biva NATO je duzan da nas brani
Last edited by LSD on 04/03/2025 00:00, edited 2 times in total.
- Ludzak
#5244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma smiješni su.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:59Mi sami sebi ukinuli vojsku, jer nam je bila skupa, Tihic 2006 potpisao smrt ARBIH i sad pozivamo citav svijet da nas brani![]()
Ko biva NATO je duzan da nas braniposlat ce amerikanci Dejvida i Vilijama iz suncane Floride da nam cuvaju Brcko, a mi cemo se baviti reformama i namjestanjem tendera
![]()
Ne mogu da se dogovore oko Ukrajine, a oni bi da nekakvu BiH brane
- Rothmans
#5245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi stremimo i uvijek smo strijemili ka tome da lindohanimo na siltetima i kontamo sta cemo rucku i koga cemo prevarit i otracat. To nam je vrhunac bivstvovanja. Eh sad kad se zakuhalo, opet smo nemocni za bilo sta , nego da mastamo i to ni manje ni vise nego da nas spasava nekad agresorska vojska. Sad opet prijavi truhle dosadna
- SaraFina
#5246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Supervizor je prošle sedmice rekao da Dodik separatističkom izljevima svojih nebuloza riskira novu arbitražu. To bi znacilo pripajanje BD Federaciji.
Imate i drugu mogućnost. Pošaljite Bakira u Bakince i neka Dođi obeća drugostupanjsku oslobađajuću. Očigledno je da vas Dodik stresa i plaši. I da vama nije da država ikad profercera.
-
Messier
#5247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nema to veze s tim.LSD wrote: ↑03/03/2025 23:49Evo ovaj katoliban je bar iskren pa kaze sta misli.Rothmans wrote: ↑03/03/2025 23:43Koja si ti smaracica iskonaSaraFina wrote: ↑03/03/2025 23:35 Ma kakva ledja. Ne mislim ja sa bi Nijemci slali nekog u BiH. Nego Brčko je poput uskog lijevka zgodno pozicionirani na samoj granicibEU i NATO pakta, pa sto ne bi recimo HR i BiH tu presjekla RŠ. Nije to slučajno ostavljeni tako. Nego za ove prilike kad Srbi polude kao sto je Dodik povilenio.![]()
Zasto bi HR intervenisala za Boslje ?
Pises gluposti ko i svaki drugi balinski lindohan mastajuci i keslajuci se bez ikakvog garanta i uporista u realnosti.
Hrvatska ne da ce intervenisati za Bosnu, vec ce je zajedno sa srbima pokusati podjeliti BiH.
Macek-Cvetrkovic 1939, Tuđman-Milosevic 1991, Karadzic- Boban 1992...sastajali se onako, da popiju po jednu ljutu, jelde...nema tu ljubavi, ali sta ih spaja - podjela Bosne....nastaviti niz...Dodik - Covic ? ili Dodik - Milanovic, svejedno.
Niko ti nece poslati vojsku.
16 mrtvih vojnika Milanovicu rusi ugled i pusi izbore, rat u susjedstvu i pusiona u proracunu.
Kmece penzioneri, sad sam iz Zg, drama , ko uhvati bocu ujutro , nakon naseg derneka, dobar je, sretan
Bilo na kojoj strani.
Sta, popuse 2 sezone sa cca 12 milijardi eura kesa na Jadranu?
Kome to treba?
- SaraFina
#5248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rothmans, who is currently on your ignore list, made this pos
Ludzak, who is currently on your ignore list, made this post.
LSD, who is currently on your ignore list, made this post.
Messier, who is currently on your ignore list, made this post.
Ove sve vrhunske analitičare treba riješiti.
Ludzak, who is currently on your ignore list, made this post.
LSD, who is currently on your ignore list, made this post.
Messier, who is currently on your ignore list, made this post.
Ove sve vrhunske analitičare treba riješiti.
Last edited by SaraFina on 04/03/2025 00:09, edited 2 times in total.
- Ludzak
#5249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Moenx
#5250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otkud sada doprema vojne opreme iz Madzarske
Da li ima bar kakvo objasnjenje da li ima veze sa time da Madzari komanduju EUFOROM
Zna li se sta
Da li ima bar kakvo objasnjenje da li ima veze sa time da Madzari komanduju EUFOROM
Zna li se sta