Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
skupljac_zeljeza

#5251 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by skupljac_zeljeza »

sigh wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
sigh wrote:
:lol: Ali ovakvi primjeri su mi prejaki. Zbog svih svojih implikacija. Demonstriras da ne pratis ono sto ti naredjuje vjera, pa da si racionalniji i humaniji od boga u kojeg vjerujes.

Nekad kontam da vjernicima treba potvrda da su bolji od necega. Pa ima taj bog od kojeg su bolji, pametniji, moderniji itd. :D Salu na stranu. Al haj priznaj da je zanimljivije s nama raspravljati nego s bogom. Sigurno je on to namjerno tako napravio, ono iskusenje, test :D
Ovdje samo nalazim potvrdu kur'anskog opisa nevjernika i njihovog načina argumentacije. Svi nabrojani atributi se mogu naći u komentarima i kako onda neko može da kaže da Bog nije rekao istinu u Kur'anu. :wink:
Nemoj se meni pravdati ! :D A i kad vidim sta to Bog sve pise, dabogda da i kod njega prodje ta tvoja argumentacija :D
Zanimljivo. :mrgreen:

''Allah, doista, ne voli one koji se ohole i hvališu'' (An-Nisa', 36)
sigh wrote:Slaba nesto ta vjera kad moras traziti kod ateiste potvrdu za nju :D
Znakovi su svuda oko nas. Ti si samo jedan od mnogih.
sigh

#5252 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

skupljac_zeljeza wrote:
Zanimljivo. :mrgreen:

''Allah, doista, ne voli one koji se ohole i hvališu'' (An-Nisa', 36)
Ma od njega me vise ne moze nista iznenaditi :D
sigh

#5253 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

skupljac_zeljeza wrote:
Znakovi su svuda oko nas. Ti si samo jedan od mnogih.
Image
sigh

#5254 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

"Ko promjeni svoju vjeru ubijte ga"
Dobrocinitelj iz :?
nasa

#5255 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by nasa »

Prepurucila bih vam ginseng, kazu na reklami da valja za pamcenje :D

Sjecam se bar 5 puta u zadnjih godinu da se opsirno raspravljalo o izlasku iz vjere itd., a uvijek raspravljam s istim ljudima, godinama..... znaci, probajte ginseng!
GAU8

#5256 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

animals wrote:Ovdje samo nalazim potvrdu kur'anskog opisa nevjernika i njihovog načina argumentacije. Svi nabrojani atributi se mogu naći u komentarima i kako onda neko može da kaže da Bog nije rekao istinu u Kur'anu. :wink:
Reko ti ja idi sakupljaj zeljezo :D[/quote]

A da ti sad uzmes da pises neku "svetu" knjigu kao da ti ne bi palo napamet ubaciti bas taj dio.
Kako ce sljedbenike odvracati, kako ce ih ubjedjivati, kako ne treba slusati nevjernike.
Nikakav to dokaz nije.... nicega.
sigh

#5257 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

GAU8 wrote:
animals wrote:Ovdje samo nalazim potvrdu kur'anskog opisa nevjernika i njihovog načina argumentacije. Svi nabrojani atributi se mogu naći u komentarima i kako onda neko može da kaže da Bog nije rekao istinu u Kur'anu. :wink:
Reko ti ja idi sakupljaj zeljezo :D
A da ti sad uzmes da pises neku "svetu" knjigu kao da ti ne bi palo napamet ubaciti bas taj dio.
Kako ce sljedbenike odvracati, kako ce ih ubjedjivati, kako ne treba slusati nevjernike.
Nikakav to dokaz nije.... nicega.[/quote]

Pa na tome se zasniva svaka manipulativna organizacija koja prodaje maglu. Uvijek ima zajednicki neprijatelj, oni sto su drugaciji. I fkt uvijek ista taktika. Islam je to doveo, djelovanjem svojih pripadnika, na jedan novi ekstremni nivo :D
sigh

#5258 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

nasa wrote:Prepurucila bih vam ginseng, kazu na reklami da valja za pamcenje :D

Sjecam se bar 5 puta u zadnjih godinu da se opsirno raspravljalo o izlasku iz vjere itd., a uvijek raspravljam s istim ljudima, godinama..... znaci, probajte ginseng!
Pa sta je s tim hadisom prema kojem se poziva na ubistvo onih sto izlaze iz vjere ? Jel vjerodostojan ?
GAU8

#5259 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

Image
skupljac_zeljeza

#5260 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by skupljac_zeljeza »

sigh wrote: Pa na tome se zasniva svaka manipulativna organizacija koja prodaje maglu. Uvijek ima zajednicki neprijatelj, oni sto su drugaciji. I fkt uvijek ista taktika. Islam je to doveo, djelovanjem svojih pripadnika, na jedan novi ekstremni nivo :D
Znaš da nije tako. Meni je svejedno, ali sebe držiš u zabludi. Opušteno. Čemu nervoza? Nije vrijedno.

sigh

#5261 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by sigh »

skupljac_zeljeza wrote:
sigh wrote: Pa na tome se zasniva svaka manipulativna organizacija koja prodaje maglu. Uvijek ima zajednicki neprijatelj, oni sto su drugaciji. I fkt uvijek ista taktika. Islam je to doveo, djelovanjem svojih pripadnika, na jedan novi ekstremni nivo :D
Znaš da nije tako. Meni je svejedno, ali sebe držiš u zabludi. Opušteno. Čemu nervoza? Nije vrijedno.

:thumbup:
GAU8

#5262 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

skupljac_zeljeza wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Lalena

#5263 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

GAU8 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Izvini, moram da te ispravim, po Islamu, dova je najjace oruzje vjernika. ali ako pricamo o sredstvima, ima i toga, otprilike...

Image
kerima1

#5264 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Moja Lalena ko se jos uspjeo odbraniti samo dovom,nema odbrane bez udarca :D
salu na stranu..sve dok muslimani i drugi slicni nama budu samo dovili i mislili da ce tako sta promijeniti,drugi ce se naoruzavati svjetskim znanjima pa i najsavremenijim oruzjem i tamanit nas tek tako. :sad:
Znaci najvece oruzje je ZNANJE! :)
GAU8

#5265 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

kerima1 wrote:Moja Lalena ko se jos uspjeo odbraniti samo dovom,nema odbrane bez udarca :D
salu na stranu..sve dok muslimani i drugi slicni nama budu samo dovili i mislili da ce tako sta promijeniti,drugi ce se naoruzavati svjetskim znanjima pa i najsavremenijim oruzjem i tamanit nas tek tako. :sad:
:thumbup: :thumbup:

Tako je to bilo nekad. Dovoljno je samo da zaredamo po nebu - sve Arapska imena zvijezda! (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... ical_order)

Nekad su bili vodeći u sticanju znanja - matematika, astronomija, filozofija, pa i poezija...

Danas vodeći u mračnjaštvu.... na žalost.
Lalena

#5266 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

Prva rijec koj je objavljena je bila IKRE - uci, citaj...
Nazalost, u takvom smo stanju da prvo treba doviti da se okrenemo citanju, znanju i obrazovanju ;)
Zatim, ima tu jos nesto sto je bitno... da to znanje bude korisno. Nije isto pronaci atomsku bombu ili lijek protiv raka?!

I znanje moze biti itekako opasno kada dodje u pogresne ruke...
Koliko god da cijenim obrazovane ljude, imala sam priliku upoznati pojedine koje je svaka naredna diploma ucinila vecim... ma necu ni napisati tu rijec ;)
Lalena

#5267 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

GAU8 wrote:
kerima1 wrote:Moja Lalena ko se jos uspjeo odbraniti samo dovom,nema odbrane bez udarca :D

Tako je to bilo nekad. Dovoljno je samo da zaredamo po nebu - sve Arapska imena zvijezda! (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... ical_order)

Nekad su bili vodeći u sticanju znanja - matematika, astronomija, filozofija, pa i poezija...

Nekada su vise zivjeli po Kur'anu...
GAU8

#5268 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by GAU8 »

Najveći neprijatelji islama nisu nevjernici, već tipovi kalibra Haruna Yahya-e i kompanije...
Lalena

#5269 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

Ja ne bih imenovala, niti bih bilo koga mogla prozvati neprijateljem, posebno ne one o kojima ne znam nista (ne slusam i ne citam Haruna Y.I), ali svidja mi se pravac razmisljanja, ima u tome logike... I da, nevjernici obicno izvuku iz nas najbolje, u smislu da nas nevolje s njima natjeraju da se okrenemo Bogu, dok oni koji nas pogresno usmjere, koji ne posjeduju pravo znanje, ili jos gore - imaju pogresno, ostave trajnu stetu...
kerima1

#5270 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Lalena wrote:Prva rijec koj je objavljena je bila IKRE - uci, citaj...
Nazalost, u takvom smo stanju da prvo treba doviti da se okrenemo citanju, znanju i obrazovanju ;)
Zatim, ima tu jos nesto sto je bitno... da to znanje bude korisno. Nije isto pronaci atomsku bombu ili lijek protiv raka?!

I znanje moze biti itekako opasno kada dodje u pogresne ruke...
Koliko god da cijenim obrazovane ljude, imala sam priliku upoznati pojedine koje je svaka naredna diploma ucinila vecim... ma necu ni napisati tu rijec ;)
Ne govorim o znanju o sugavom naoruzanju,nego da treba sve pa i to imati ako zatreba.Govorim uopsteno o nauci kakvu su imali prve generacije muslimana i danasnji drugi narodi.

Gau8 hvala sto me podrzavas kad me nece moji vjernici nego mi kontriraju. :D
kerima1

#5271 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Postavlja se pitanje o ispravnosti tog hadisa da je najvece oruzje dova?!
Kao sto se moze zakljuciti najvece oruzje je znanje. :)
kerima1

#5272 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Lalena wrote:
GAU8 wrote:

Nekada su vise zivjeli po Kur'anu...
Ako su s ei oni vodili po tom hadisu da je najvece oruzje dova,zbunjuje me kako su onda uspjeli u svakom pogledu!?
Lalena

#5273 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by Lalena »

Dova ne znaci pasivnost...
Skroz je pogresno shvatanje da muslimani treba samo da sjede i dove i cekaju da se sve desi samo od sebe (Omer r.a. je takve istjerao iz mesdzida)...
Ne, nego uz trud i rad, dova je ono sto ce pomoci da uspijemo..., jer nekada covjek nema priliku ni da pokusa, nekada uz sav trud i rad, ne uspije se progurati kraj ovih sa stelom (naski receno ;) )... nekada jednostavno uspijeh ne donese i poboljsanje stanja (jedna multinacionalna kompanija lahko moze unistiti trud poljoprivrednika u nekoj zemlji...)
Znas, ako ti Bog ne podari zdravlje, ili inteligenciju, onda i uz puno truda, mozemo postici samo prosjecne rezultate...
kerima1

#5274 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by kerima1 »

Lalena wrote:Dova ne znaci pasivnost...
Skroz je pogresno shvatanje da muslimani treba samo da sjede i dove i cekaju da se sve desi samo od sebe (Omer r.a. je takve istjerao iz mesdzida)...
Ne, nego uz trud i rad, dova je ono sto ce pomoci da uspijemo..., jer nekada covjek nema priliku ni da pokusa, nekada uz sav trud i rad, ne uspije se progurati kraj ovih sa stelom (naski receno ;) )... nekada jednostavno uspijeh ne donese i poboljsanje stanja (jedna multinacionalna kompanija lahko moze unistiti trud poljoprivrednika u nekoj zemlji...)
Znas, ako ti Bog ne podari zdravlje, ili inteligenciju, onda i uz puno truda, mozemo postici samo prosjecne rezultate...
Na ovo tvoje receno mogu dodati jos da je Bog sve dao (to sto bi mi trazili od NJega) fali jos znanje da se dodje do onog sto imaju i drugi. :)
NIN

#5275 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by NIN »

kerima1 wrote:Postavlja se pitanje o ispravnosti tog hadisa da je najvece oruzje dova?!
Kao sto se moze zakljuciti najvece oruzje je znanje. :)
Problem u islamu je sto se na ovakve stvari pretezno gleda doslovno i na taj nacin se ne vidi sustina recenog.
Locked