Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
ravno

#526 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:
osa, kraljestvo je bilo bosansko, a mi smo bosanci, a ti hvat, znaci tebe ne dodiruje Tvrtkovo carstvo.
Bosanski geni su bosnaski, bez obzira na vjeru. Nekad nije bilo nikakve vjere, a u buducnosti ko zna. Dok je uvik bilo Bosne.

hahahahah Tvrtko je bio bosanac i HRVAT po nacionalnosti.

Vi sa bosancima nemate nista jer su bosanci samo jedan dio Hrvata a kolko znam vi se vaseg naroda gnusate.

I to ti kaze pravi bosanac a ne "bosnjak"

I sta bi mu sad covjek trebao reci, da u BiH nema Hrvata, nego samo postoje Bosnjaci katolici? Gluposti. Ujedao bi, ali da ga ne ujedas, jer ako ga ujedas on je odmah ugrozen.
Nego, moj bosancino, dzaba ti je sad sve - imali ste snosaj sa Srbima i zatrudnili, pa rodili bosnjacki nacionalizam. Znam da nije bilo u planu, ali jbg. I svakim danom ga jacate sve vise, nadajuci se da ce poprimiti formu jal vasu, jal srpsku. Ali, ne moze, zbog milion faktora. NEMA VISE "VASEG CVIJECA", Hrvati islamske vjeroispovijesti nisu nikad ni postojali, jer nijedna forma hrvatske drzavnosti uz naciju nije priznavala nijednu religiju osim katolicke. Nema vise neopredjeljenih. Srbi su ubili Jugoslovene. Cak ni planirana radikalizacija muslimana u BiH ne ide po planu - jesi vidio izbore? Bosnjaci sve vise, nakon toliko vremena, postuju sebe, a kad postujes sebe, postuje te i drugi. Vec sam pisao - mozete nas zvati i "laptopi" - nebitno, plan dr. Starcevica je mrtav. Za sva vremena. Vi ste zaribali u godini 1900.-toj i Stadlerovoj prici.
Ti budi sta god hoces.
stari grad Visegrad

#527 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by stari grad Visegrad »

ravno wrote: I sta bi mu sad covjek trebao reci, da u BiH nema Hrvata, nego samo postoje Bosnjaci katolici? Gluposti. Ujedao bi, ali da ga ne ujedas, jer ako ga ujedas on je odmah ugrozen.
Nego, moj bosancino, dzaba ti je sad sve - imali ste snosaj sa Srbima i zatrudnili, pa rodili bosnjacki nacionalizam. Znam da nije bilo u planu, ali jbg. I svakim danom ga jacate sve vise, nadajuci se da ce poprimiti formu jal vasu, jal srpsku. Ali, ne moze, zbog milion faktora. NEMA VISE "VASEG CVIJECA", Hrvati islamske vjeroispovijesti nisu nikad ni postojali, jer nijedna forma hrvatske drzavnosti uz naciju nije priznavala nijednu religiju osim katolicke. Nema vise neopredjeljenih. Srbi su ubili Jugoslovene. Cak ni planirana radikalizacija muslimana u BiH ne ide po planu - jesi vidio izbore? Bosnjaci sve vise, nakon toliko vremena, postuju sebe, a kad postujes sebe, postuje te i drugi. Vec sam pisao - mozete nas zvati i "laptopi" - nebitno, plan dr. Starcevica je mrtav. Za sva vremena. Vi ste zaribali u godini 1900.-toj i Stadlerovoj prici.
Ti budi sta god hoces.
:lol: :thumbup:

Mozete nas zvati kako hocete a mi znamo sta smo. Mi smo svjesni svoje proslisti davne i ratne, svjesni smo sadasnjati i buducnosti. Svjesni smo s kim imamo posla.
goran5

#528 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

luckypot wrote:I kakve veze gornja rasprava ima s danšnjom pozicijom hrvata u BiH? :-) :-)
Pa te veze sto likovi koji nemaju dodirnih tocaka sa bosancima prozivaju Hrvate koji jesu pravi bosanci.

Pa zamisli apsurdne pozicije Hrvata u BIH
danas,

Dodje ti neko pleme iz Azije, napravi genocid i kulturocid nad Hrvatima i onda, sticajem okolnosti ostanu u njihovoj zemlji, i kradu im identitet i ubjedjuju ih da bosanci nisu Hrvati.

A oni postali "nekakva posebna nacija" samo zato jer su ih Turci silom poturcili... i oni to jos i gotive ono svidja im se :shock: .

I sad takav ti nas uci tko su bili bosanci... pa ima li veceg apsurda
luckypot

#529 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

Inače sam primjetio da su i bošnjaci u današnjoj situaciji zainteresirani šta srbi i hrvati misle o njima koliko i za lanjski snijeg, izgleda multikulturalizam sad savršeno funkcionira...
Last edited by luckypot on 18/11/2010 23:13, edited 1 time in total.
Warhead

#530 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

goran5 wrote:
luckypot wrote:I kakve veze gornja rasprava ima s danšnjom pozicijom hrvata u BiH? :-) :-)
Pa te veze sto likovi koji nemaju dodirnih tocaka sa bosancima prozivaju Hrvate koji jesu pravi bosanci.

danas,

Dodje ti neko pleme iz Azije, napravi genocid i kulturocid nad Hrvatima i onda, sticajem okolnosti ostanu u njihovoj zemlji, i kradu im identitet i ubjedjuju ih da bosanci nisu Hrvati.

A oni postali "nekakva posebna nacija" samo zato jer su ih Turci silom poturcili... i oni to jos i gotive ono svidja im se :shock: .

Na kojim si ti drogama?
Bosnolog

#531 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

Nakon sto se ovdje desilo bogumilsko napustanje a kao posljedica uticaja susjednih drzava i vjera te osmanliskoe okupacije te islamizacije tadasnjih bogumila koi su imali svoju bosansku crkvu a nakon odlaska Turaka u devetnestom vijeku kada dolazi do posrbljivanje,pohrvatiranje,pokatoliciziranje,te pravoslaviziranje i prethodno islamimiziranje bosnjaka u vrijeme Osmanlija,.........jos samo da Stecke pohrvatite i posrbite i prenesu u Hrvatsku i Srbiju u amanet ovima sto im se gadi maticna zemlja i zauvijek zavrse sa mrskom Bosnom,....Dodouse Sandzak vec ima dio Stecaka kao i dio Crne Gore prema Hercegovini iz vremena Srednjovjekovne Bosne kada su bili dio tadasnje BiH ukljucujuci Boku Kotosrsku,.....

Image
Image

Image

Ovaj je prostor bio fluidan i mape su se mijenjale kroz stoljeca kako su naseljavani,osvajani i medusobno vjersko plemenski mijesani udruzivani i razdruzivani http://www.euratlas.net/history/europe/1400/index.html ......
goran5

#532 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

I sta bi mu sad covjek trebao reci, da u BiH nema Hrvata, nego samo postoje Bosnjaci katolici? Gluposti. Ujedao bi, ali da ga ne ujedas, jer ako ga ujedas on je odmah ugrozen.
Ti budi sta god hoces.
[/quote]

Jah, jah, jah ... mni ga rodili... mos si mislit :lol:

A muslimanski - bosnjacki kako hoces nacionalizam porobljava ovu zemlju vec 600 godina od 14.. i neke..

Dosli ljudi nepozvani s macem, sabljom, pobili, pokrali sta se moglo, pootimali dijecu i sad kao nisu oni uopce krivi, i ma ne... di bi bili...krivi su Hrvati i Srbi jer su oni takvi dosli nepozvani u tudju kucu :dance:

Me nema .. svaka cast
ravno

#533 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:

danas,

Aaaaaa, a upalis motorku?!........pa to ti pricas o Kurbatima, turkmenskom plemenu koje je to uradilo na prostoru danasnje kontinentalne Hrvatske. E, sad mi je jasno.
bingov buraz

#534 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bingov buraz »

goran5 wrote:

danas,

Teletabisu upravo zbog takvih kao ti je izreka kad na vrbi rodi grozdje zamijenjena sa kad Hrvati dobiju treci entitet ;-)
Warhead

#535 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

goran5 wrote: A muslimanski - bosnjacki kako hoces nacionalizam porobljava ovu zemlju vec 600 godina od 14.. i neke..

Dosli ljudi nepozvani s macem, sabljom, pobili, pokrali sta se moglo, pootimali dijecu i sad kao nisu oni uopce krivi, i ma ne... di bi bili...krivi su Hrvati i Srbi jer su oni takvi dosli nepozvani u tudju kucu :dance:

Me nema .. svaka cast
Zar nisu hrvati iranskog porijekla?
goran5

#536 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

Ovaj je prostor bio fluidan i mape su se mijenjale kroz stoljeca kako su naseljavani,osvajani i medusobno vjersko plemenski mijesani udruzivani i razdruzivani http://www.euratlas.net/history/europe/1400/index.html ......
[/quote]

Decko, ovo tamno zeleno na mapi je okupirani hrvatski teritoriji bosne, hercegovine i dalmacije i srpski teritorij raske,
od hordi iz azije koje su djelomicno asimilirale sve narode na koje su naisli... ti si recimo rezultat te alimilacije

Pogledaj ovu kartu pa ces shvatiti sta se desilo:
Image
luckypot

#537 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

de ne smaraj svega ti
stari grad Visegrad

#538 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Je li ovo karta od "Kroacija libertas" nastala u 21 vijeku?
Last edited by stari grad Visegrad on 18/11/2010 23:25, edited 1 time in total.
ravno

#539 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:
Decko, ovo tamno zeleno na mapi je okupirani hrvatski teritoriji bosne, hercegovine i dalmacije i srpski teritorij raske,
od hordi iz azije koje su djelomicno asimilirale sve narode na koje su naisli... ti si recimo rezultat te alimilacije

Pogledaj ovu kartu pa ces shvatiti sta se desilo:
Image[/quote]

Ovo za tamno zeleno je dobro rekao......
goran5

#540 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

[/quote]

Nisu iranskog podrijetla vec ima jedna teza da su dosli sa podrucja Irana. Kuzis razliku?

Ali to je samo jedna teza na osnovu nekih arheoloskih otkrica.
Warhead

#541 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

Problem sa goranom5 je sto covjek brka kruske i jabuke. Prica o nacijama u srednjem vijeku. Pokusava produkt XVIII i XIX vijeka prebaciti nekoliko vijekova unaprijed.
ravno

#542 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:
Nisu iranskog podrijetla vec ima jedna teza da su dosli sa podrucja Irana. Kuzis razliku?

Ali to je samo jedna teza na osnovu nekih arheoloskih otkrica.[/quote]

Ko vas ugrozi na podrucju Irana? Ahmo&Nedzad ili neko drugi?
armin071

#543 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by armin071 »

luckypot wrote:de ne smaraj svega ti
A sto je najgore covjek je mrtav ozbiljan kad ovo pise. Interesantno bi bilo da se i jedan "pravi Srbin" ukljuci u raspravu i on bi nas vjerovatno ubjedjivao da je Bosna bila prije samo srpska i da su Bosnjaci inace vanzemaljci koji su tu valjda "pali" sa neke druge planete. Onda bi ponudio neke karte gdje bi kompletna Bosna i dobar dio Hrvatske bio oznacen kao Srbija, i tako dalje..... Mislim mene sad stvarno zanima da li mi uopste i postojimo?! Mozda smo mi izmisljeni da bi se Srbi i Hrvati imali oko cega da prepucavaju... Ma strasno sta sve covjek sazna od ovih "internet intelektualaca"...
goran5

#544 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

stari grad Visegrad wrote:Je li ovo karta od "Kroacija libertas" nastala u 21 vijeku?
Pa nisi ni mogao da je vidis od Alijinih "historicara" cije povjesni udzbenici vise lice na bajke neg na udzbenike.

Zato jer je Alija, pricao sta mu je pasalo iz povjesti, a ne ono sto je zaista i bilo

tako da je ovu kartu preskocio, zato je nisi niakd ni vidio.
Tolko o vasem neovisnom skolstvu
bingov buraz

#545 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bingov buraz »

Pravi hercegbosanac.com :mrgreen: uvijek u šteku (na hard disku) ima 4000 mapa i karata koje qrtzu ne valjaju i digitron za računanje nataliteta mortaliteta itd :zjev: te šestar i šubler koji u novijim modelima Mercedesa za hercegovačko trzište dolaze u serijskoj opremi.
medvjed23

#546 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

goran5 wrote:
Pa bosanski, bezbel jer je vladao zemljopisnim podrucjem bosne, oko rijeke Bosne od Visokog do Zenice.
Da je vladao dalmacijom, bio bi ban dalmatinski.

Ali to ne mijenja cinjenicu da je bio Hrvat... Hrvati su nacija... nisu zemljopisna odrednica kao bosanci, dalmatinci, sumadinci...

A nisu ni vjeska odrednica kao Bosnjaci ili Muslimani ili kako god vi vec sebe nazivate

:? :? :? Konačno sam progledao. Do sada sam živio u uvjerenju da su stanovnici srednjovjekovne Bosne bili Bošnjani po nacionalnosti (ako u srednjem vijeku uopšte možemo govoriti o naciji)

Ali sada sam naučio da su bili Hrvati. Takođe sam naučio da sam bošnjačke vjeroispovjesti. Hvala...
goran5

#547 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

armin071 wrote:
luckypot wrote:de ne smaraj svega ti
A sto je najgore covjek je mrtav ozbiljan kad ovo pise. Interesantno bi bilo da se i jedan "pravi Srbin" ukljuci u raspravu i on bi nas vjerovatno ubjedjivao da je Bosna bila prije samo srpska i da su Bosnjaci inace vanzemaljci koji su tu valjda "pali" sa neke druge planete. Onda bi ponudio neke karte gdje bi kompletna Bosna i dobar dio Hrvatske bio oznacen kao Srbija, i tako dalje..... Mislim mene sad stvarno zanima da li mi uopste i postojimo?! Mozda smo mi izmisljeni da bi se Srbi i Hrvati imali oko cega da prepucavaju... Ma strasno sta sve covjek sazna od ovih "internet intelektualaca"...
Pa postojite vi, naravno ali zivite u iliziji da ste nesto sto niste.
I da su Bosna i Hrvatska razlicite zemlje.

Zato vam treba pokazati ono sto vam nisu htjeli reci, tada ce te shvatiti sav apsurd mrznje prema narodu kojem pripadate
stari grad Visegrad

#548 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

goran5 wrote:
stari grad Visegrad wrote:Je li ovo karta od "Kroacija libertas" nastala u 21 vijeku?
Pa nisi ni mogao da je vidis od Alijinih "historicara" cije povjesni udzbenici vise lice na bajke neg na udzbenike.

Zato jer je Alija, pricao sta mu je pasalo iz povjesti, a ne ono sto je zaista i bilo

Alija nikada nije pricao o povjesti vec su o povjesti napisali knjige bosanski istoricari i drugi svjetski istoricari.
Niko ne vjeruje hrvatskim i srpskim kartama. Kad citam istoiju i gledam karte trazim druge izvore.
Uvijek su srbi i hrvati dijeli Bosnu pa shodno tome crtali i karte kako kome odgovara, te pisali (izmisljali) istoriju.
Istoricari i karte se dijele na "priznate svjetske istoricare" i druge.
bingov buraz

#549 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bingov buraz »

medvjed23 wrote:
goran5 wrote:
Pa bosanski, bezbel jer je vladao zemljopisnim podrucjem bosne, oko rijeke Bosne od Visokog do Zenice.
Da je vladao dalmacijom, bio bi ban dalmatinski.

Ali to ne mijenja cinjenicu da je bio Hrvat... Hrvati su nacija... nisu zemljopisna odrednica kao bosanci, dalmatinci, sumadinci...

A nisu ni vjeska odrednica kao Bosnjaci ili Muslimani ili kako god vi vec sebe nazivate

:? :? :? Konačno sam progledao. Do sada sam živio u uvjerenju da su stanovnici srednjovjekovne Bosne bili Bošnjani po nacionalnosti (ako u srednjem vijeku uopšte možemo govoriti o naciji)

Ali sada sam naučio da su bili Hrvati. Takođe sam naučio da sam bošnjačke vjeroispovjesti. Hvala...
Istina,vidio sam ja Tvrtka na Australian openu sa hrvatskom zastavom a ban Kulin je oduvijek vise volio tamburicu od harmonike :mrgreen:
ravno

#550 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:

Ili:
Pa nisi ni mogao da je vidis od Tudjmanovih "povjesnicara" cije historijski udzbenici vise lice na bajke neg na udzbenike.
Zato jer je Tudjman, pricao sta mu je pasalo iz historije, a ne ono sto je zaista i bilo
Locked