U pravu si, samo ima jedan feler tu a to je da ce da ce opet u najvecoj mjeri obiti se o ledja postenog svijeta, fatati ce upravo te sto ce voziti 62 km/h ili ce slucajno napraviti prekrsaj dok ce siledzije i mladici usijanih glava sa tatama i rodjacima na polozaju i dalje raditi ono sto rade i nisu nikad ni prekidali. Ja se apsolutno slazem sa drakonskim kaznama ali svima podjednako, a to nazalost nece biti tako.Neelix wrote:neka je, i trebali su uduplat tu cifru. pa ce pazit cobani kako voze, i vozit ce po pravilima.
Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
Ublehas
#526 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
MAN-lion's coach
#527 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Do kada će mudrolozi iz policije tolerisati na Dolac Malti odmah niže Unionkomerca,tačnije pored kafića Terapi ili kako već se čita sa onim grčkim slovima
cigansko-seljačko parkiranje koje ondje nije dozvoljeno,i do kada će papci lomiti saksije i žardinjere(koje su upravo postavljene da se ne bi prolazilo) i voziti se požarnim putem duž zgrade 100-metarke da bi došli do istog kafića?Ljeti ima djece i ljudi koji tu šetaju masovno i svako se treba sklanjati krkanima i ljaksafonima-slinama sa džipovima i nekim autima iz Franje Josipa vakta napucanim, da bi oni prošli?!!
I naravno da ne zaboravim kako prolaze kroz stajalište GRAS-a odmah tu pored i kako su ishoblali komplet ivičnjak koji je upravo podignut da stoka seoska ne bi jahala po trotoaru pa narod mora da se sklanja sa stanice zaboga da neki pizdun prođe??????
jel to zato što su skupa auta ili šta već?
I naravno da ne zaboravim kako prolaze kroz stajalište GRAS-a odmah tu pored i kako su ishoblali komplet ivičnjak koji je upravo podignut da stoka seoska ne bi jahala po trotoaru pa narod mora da se sklanja sa stanice zaboga da neki pizdun prođe??????
jel to zato što su skupa auta ili šta već?
- uvjek dobar gost
#528 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Nervirao sam se, gubio sam živce, galamio sam... i prije nekog vremena sam shvatio najzad... šta ja očekujem.. pa do jučer su vozali traktore i motokultivatore po proplancima i ledinama... nepismeni su i neobrazovani... nadobudni i proseljačeni... i ja kontam da će dati žmigavac, da će se prestrojiti po pravilima, da će pogledati prije toga na retrovizor... e budalo od koga ti to očekuješ od onih koji bacaju veš mašine kroz prozor, od onih koji bacaju smeće iz auta u potok il rijeku... očekuješ saobraćajnu kulturu od onih koji ni osnovne kulture nemaju...
Ja se pridržavam pravila u saobraćaju , nekad ih kršim da bih malo prije stigao od tačke A do tačke B, no ni sam nikad neću se navići na ovaj divlji zapad koji vlada na našim ulicama gdje se ne poštuju pješaci , ostali učesnici u saobraćaju, gdje se ne poštuju pravila i gdje veće auto i skuplje garntuje prvenstvo prolaza.... sad se malo manje nerviram i trudim se da ne psujem i ne granam rukama... jer na taj način i sam doprinosim eskalaciji !
Nije glavni onaj ko ima najveći traktor u selu !
Ja se pridržavam pravila u saobraćaju , nekad ih kršim da bih malo prije stigao od tačke A do tačke B, no ni sam nikad neću se navići na ovaj divlji zapad koji vlada na našim ulicama gdje se ne poštuju pješaci , ostali učesnici u saobraćaju, gdje se ne poštuju pravila i gdje veće auto i skuplje garntuje prvenstvo prolaza.... sad se malo manje nerviram i trudim se da ne psujem i ne granam rukama... jer na taj način i sam doprinosim eskalaciji !
Nije glavni onaj ko ima najveći traktor u selu !
- cappy_tempo
#529 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
danas na biciklu malo vozikam se i u alipasinoj na onoj velikoj raskrsnici gdje trola skrece za jezero i upali se meni zeleno i krece trola prva ma da me je vozac pogledo barem samo po gasu i prodje i za njim jos 5-6 auta i onda sam skoro na crveno preso na drugu stranu,na pocetku alipasene ulice kod one banke pored kina radnika idioti se parkirali pred banku tacno valjda gospodinu mrsku 20m preci pjeske a biciklom sam se jedva provuko. i sad dodjem u svoju u mahalu i ne znam jel prava tema al ima veze sa seljacima
http://img9.imageshack.us/i/dsc01246ti.jpg/
http://img376.imageshack.us/i/dsc01245s.jpg/
evo ovo je sin od Maka Dizdara i on mjesto da je uzor drugim komsijama,ljudima koji se parkiraju tu on uradi ovo i ode kuci kao da je to nikakav problem,ali da mu je ovo prvi put nije jer se znao i skroz na trotuar popeti.
ako je pogresna tema izvinjavam se do mene al sad rovio i nisam nasao drugu
evo ovo je sin od Maka Dizdara i on mjesto da je uzor drugim komsijama,ljudima koji se parkiraju tu on uradi ovo i ode kuci kao da je to nikakav problem,ali da mu je ovo prvi put nije jer se znao i skroz na trotuar popeti.
- nellington
#530 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ovo iza Eš company? Tu se više ne zna ko pije ni ko plaća kad parkiraju... Nisam znao da tu živi Makov sin 
- Control panel
#531 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
cappy_tempo wrote:danas na biciklu malo vozikam se i u alipasinoj na onoj velikoj raskrsnici gdje trola skrece za jezero i upali se meni zeleno i krece trola prva ma da me je vozac pogledo barem samo po gasu i prodje i za njim jos 5-6 auta i onda sam skoro na crveno preso na drugu stranu,na pocetku alipasene ulice kod one banke pored kina radnika idioti se parkirali pred banku tacno valjda gospodinu mrsku 20m preci pjeske a biciklom sam se jedva provuko. i sad dodjem u svoju u mahalu i ne znam jel prava tema al ima veze sa seljacima
mi imamo za takve stvari sada vec ''kultnu'' temu ''majstori'' parkiranja.
- cappy_tempo
#532 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
trazio al ne nadjoh al znao sam da ima neka tema za parkiranje
eto prebacih i tamo 
- Mikado
- Mikado
- Mikado
#535 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Evo sa fb (grupa Čudne slike i situacije Sarajeva).

Ne kazu dzaba da slika govori vise od 1000 rijeci.

- cappy_tempo
#536 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
mozda murija ostavila da vide ko ce ukrasti pa da ga uhapse dosadno im bilo ili neko oce pare od osiguranja 
- Control panel
#537 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Mikado wrote:Evo sa fb (grupa Čudne slike i situacije Sarajeva).
ja bih ovome otkinuo vrata busom i rekao naglo vjetar puhnuo i nisam stigao reagovati na vrijeme.
- Cholina_Lokica
#538 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
- Lady Saray
#539 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
dobro si prosla... mene je kreten tako udario u zadnju lijevu stranu tako jako da se i danas cudim kako nisam u miljacku odletila i jos kreten pobjeze, sjeba mi auto i pobjezeDile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
- Cholina_Lokica
#540 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ma spasilo me jedino to sto sam u zadnjem trnutku vidila sta ce uraditi i prikocila malo i pomakla se sekundu u desno...Lady Saray wrote:dobro si prosla... mene je kreten tako udario u zadnju lijevu stranu tako jako da se i danas cudim kako nisam u miljacku odletila i jos kreten pobjeze, sjeba mi auto i pobjezeDile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored menesreca u tom qrcenju mu je guma pukla pa nije mogao daleko, odmah zvala policiju, patrola bila tu negdje blizu i dosli su u roku 2min bukvalno i dok smo se mi sabrali oni su ga vec nasli
- Vragolan
#541 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Dile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
pogresno dile
ovom prilikom treba da mu prokunes buducis 6 pokoljenja sa najgorim bolescurama i da njemu svaki dan tako neko uljece dok ga ne ..... (ne bude)
- xinu
#542 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
A.C.A.B.Mascherano wrote:SAAdnan wrote:Ali stvarno mi nije jasno kako policiaja pusta takve na ulicama (dobro jeste da i gore stvari pustaju) ali ipak to je neki dzibercic kojeg sam ja licno 5-6 puta vidio kako prolazi kroz crveno (govorim o ovome CRNI CLIO III sport) ...pa dovoljno da vozi bez tablica vjecno.
Ja sam policajac i mogu ti reci da mi njih svakodnevno kaznjavamo, ali u tom divljanju Bulevarom Mese Selimovica im mogu jedino "dohakati" saobracajci koji imaju kamere u svojim sluzbenim vozilima koja nisu obiljezena i lako uocljiva... Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...
Mislim da bi se trebala donijeti neka mjera protiv takvih kao sto je privremeno oduzimanja vozila koje se ponavljaju u vrsenju tezih saobracajnih prekrsaja, ali mislim da je to vec utopija.
Eto podrzite tu moju ideju i zagarantovano nece vise biti divljanja na ulicama Sarajeva.
- Miki123
#543 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Code: Select all
Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...- cappy_tempo
#544 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
mascherano jest da smo se svadjalixinu wrote:Mascherano wrote:SAAdnan wrote:Ali stvarno mi nije jasno kako policiaja pusta takve na ulicama (dobro jeste da i gore stvari pustaju) ali ipak to je neki dzibercic kojeg sam ja licno 5-6 puta vidio kako prolazi kroz crveno (govorim o ovome CRNI CLIO III sport) ...pa dovoljno da vozi bez tablica vjecno.
Ja sam policajac i mogu ti reci da mi njih svakodnevno kaznjavamo, ali u tom divljanju Bulevarom Mese Selimovica im mogu jedino "dohakati" saobracajci koji imaju kamere u svojim sluzbenim vozilima koja nisu obiljezena i lako uocljiva... Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...
Mislim da bi se trebala donijeti neka mjera protiv takvih kao sto je privremeno oduzimanja vozila koje se ponavljaju u vrsenju tezih saobracajnih prekrsaja, ali mislim da je to vec utopija.
Eto podrzite tu moju ideju i zagarantovano nece vise biti divljanja na ulicama Sarajeva.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#545 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
@xinu, ... 14 dana bana.
-
gaius
#546 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
da nisu samo muškarci kreteni za volanom evo primjera.. maloprije žena kod alipašine semafor prema skenderiji.. prvo joj se vraća auto.. kratko svirnem.. ništa.. ide auto prema meni a ona nešto po autu traži.. svirnem drugi put.. auto nastavlja.. nagazim na sirenu i stane.. krene mahati rukama..
upali se zeleno.. ona zauzima lijevu traku.. ja se prebacujem u desnu i u momentu dok sam pored nje ona se krene prestrojavati... ja na kočnicu svirnem.. ona stane ja nastavim i stanem na semaforu.. gledam u retrovizor.. žena staje.. izlazi iz auta dolazi do mene lupa mi po staklu ("majmune" itd.) i kad je skontala policiju vraća se u auto..
ja ostao paf..
ah da.. da napomenem da su joj svijetla izgašena a retrovizori sklopljeni..
sve kamikaze na cesti... a ja redovno na kretene oba spola nailazim...
upali se zeleno.. ona zauzima lijevu traku.. ja se prebacujem u desnu i u momentu dok sam pored nje ona se krene prestrojavati... ja na kočnicu svirnem.. ona stane ja nastavim i stanem na semaforu.. gledam u retrovizor.. žena staje.. izlazi iz auta dolazi do mene lupa mi po staklu ("majmune" itd.) i kad je skontala policiju vraća se u auto..
ja ostao paf..
- mrtva kokoš
#547 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ccc cuj izasla da ti lupa po autugaius wrote:da nisu samo muškarci kreteni za volanom evo primjera.. maloprije žena kod alipašine semafor prema skenderiji.. prvo joj se vraća auto.. kratko svirnem.. ništa.. ide auto prema meni a ona nešto po autu traži.. svirnem drugi put.. auto nastavlja.. nagazim na sirenu i stane.. krene mahati rukama..
ja ostao paf..
-
gaius
#548 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
zbog prirode posla si ne mogu priuštiti takva zadovoljstva.. a i nisam neki konfliktan tip..
- Cholina_Lokica
#549 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ma nisam toliko zlaVragolan wrote:Dile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
pogresno dile
ovom prilikom treba da mu prokunes buducis 6 pokoljenja sa najgorim bolescurama i da njemu svaki dan tako neko uljece dok ga ne ..... (ne bude)
- mrtva kokoš
#550 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
znam kako ti je, zbog prirode faxsa odnosno buduceg zaposlenja i ja se moram kloniti takvih situacija ali covjekgaius wrote:zbog prirode posla si ne mogu priuštiti takva zadovoljstva.. a i nisam neki konfliktan tip..
se najgore nekad ne moze suzdrzati...