Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ublehas

#526 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Ublehas »

Neelix wrote:neka je, i trebali su uduplat tu cifru. pa ce pazit cobani kako voze, i vozit ce po pravilima.
U pravu si, samo ima jedan feler tu a to je da ce da ce opet u najvecoj mjeri obiti se o ledja postenog svijeta, fatati ce upravo te sto ce voziti 62 km/h ili ce slucajno napraviti prekrsaj dok ce siledzije i mladici usijanih glava sa tatama i rodjacima na polozaju i dalje raditi ono sto rade i nisu nikad ni prekidali. Ja se apsolutno slazem sa drakonskim kaznama ali svima podjednako, a to nazalost nece biti tako.
MAN-lion's coach

#527 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MAN-lion's coach »

Do kada će mudrolozi iz policije tolerisati na Dolac Malti odmah niže Unionkomerca,tačnije pored kafića Terapi ili kako već se čita sa onim grčkim slovima :-) cigansko-seljačko parkiranje koje ondje nije dozvoljeno,i do kada će papci lomiti saksije i žardinjere(koje su upravo postavljene da se ne bi prolazilo) i voziti se požarnim putem duž zgrade 100-metarke da bi došli do istog kafića?Ljeti ima djece i ljudi koji tu šetaju masovno i svako se treba sklanjati krkanima i ljaksafonima-slinama sa džipovima i nekim autima iz Franje Josipa vakta napucanim, da bi oni prošli?!!

I naravno da ne zaboravim kako prolaze kroz stajalište GRAS-a odmah tu pored i kako su ishoblali komplet ivičnjak koji je upravo podignut da stoka seoska ne bi jahala po trotoaru pa narod mora da se sklanja sa stanice zaboga da neki pizdun prođe?????? :skoljka:

jel to zato što su skupa auta ili šta već? :?:
uvjek dobar gost

#528 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by uvjek dobar gost »

Nervirao sam se, gubio sam živce, galamio sam... i prije nekog vremena sam shvatio najzad... šta ja očekujem.. pa do jučer su vozali traktore i motokultivatore po proplancima i ledinama... nepismeni su i neobrazovani... nadobudni i proseljačeni... i ja kontam da će dati žmigavac, da će se prestrojiti po pravilima, da će pogledati prije toga na retrovizor... e budalo od koga ti to očekuješ od onih koji bacaju veš mašine kroz prozor, od onih koji bacaju smeće iz auta u potok il rijeku... očekuješ saobraćajnu kulturu od onih koji ni osnovne kulture nemaju...

Ja se pridržavam pravila u saobraćaju , nekad ih kršim da bih malo prije stigao od tačke A do tačke B, no ni sam nikad neću se navići na ovaj divlji zapad koji vlada na našim ulicama gdje se ne poštuju pješaci , ostali učesnici u saobraćaju, gdje se ne poštuju pravila i gdje veće auto i skuplje garntuje prvenstvo prolaza.... sad se malo manje nerviram i trudim se da ne psujem i ne granam rukama... jer na taj način i sam doprinosim eskalaciji !

Nije glavni onaj ko ima najveći traktor u selu !
cappy_tempo

#529 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by cappy_tempo »

danas na biciklu malo vozikam se i u alipasinoj na onoj velikoj raskrsnici gdje trola skrece za jezero i upali se meni zeleno i krece trola prva ma da me je vozac pogledo barem samo po gasu i prodje i za njim jos 5-6 auta i onda sam skoro na crveno preso na drugu stranu,na pocetku alipasene ulice kod one banke pored kina radnika idioti se parkirali pred banku tacno valjda gospodinu mrsku 20m preci pjeske a biciklom sam se jedva provuko. i sad dodjem u svoju u mahalu i ne znam jel prava tema al ima veze sa seljacima

http://img9.imageshack.us/i/dsc01246ti.jpg/

http://img376.imageshack.us/i/dsc01245s.jpg/

evo ovo je sin od Maka Dizdara i on mjesto da je uzor drugim komsijama,ljudima koji se parkiraju tu on uradi ovo i ode kuci kao da je to nikakav problem,ali da mu je ovo prvi put nije jer se znao i skroz na trotuar popeti.

ako je pogresna tema izvinjavam se do mene al sad rovio i nisam nasao drugu :-D
nellington

#530 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by nellington »

Ovo iza Eš company? Tu se više ne zna ko pije ni ko plaća kad parkiraju... Nisam znao da tu živi Makov sin :)
Control panel

#531 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Control panel »

cappy_tempo wrote:danas na biciklu malo vozikam se i u alipasinoj na onoj velikoj raskrsnici gdje trola skrece za jezero i upali se meni zeleno i krece trola prva ma da me je vozac pogledo barem samo po gasu i prodje i za njim jos 5-6 auta i onda sam skoro na crveno preso na drugu stranu,na pocetku alipasene ulice kod one banke pored kina radnika idioti se parkirali pred banku tacno valjda gospodinu mrsku 20m preci pjeske a biciklom sam se jedva provuko. i sad dodjem u svoju u mahalu i ne znam jel prava tema al ima veze sa seljacima

http://img9.imageshack.us/i/dsc01246ti.jpg/

http://img376.imageshack.us/i/dsc01245s.jpg/

evo ovo je sin od Maka Dizdara i on mjesto da je uzor drugim komsijama,ljudima koji se parkiraju tu on uradi ovo i ode kuci kao da je to nikakav problem,ali da mu je ovo prvi put nije jer se znao i skroz na trotuar popeti.

ako je pogresna tema izvinjavam se do mene al sad rovio i nisam nasao drugu :-D

mi imamo za takve stvari sada vec ''kultnu'' temu ''majstori'' parkiranja. :D
cappy_tempo

#532 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by cappy_tempo »

trazio al ne nadjoh al znao sam da ima neka tema za parkiranje :D eto prebacih i tamo :D
Mikado

#533 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mikado »

Image
Mikado

#534 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mikado »

Image
Mikado

#535 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Mikado »

Evo sa fb (grupa Čudne slike i situacije Sarajeva).

Image
Image

Ne kazu dzaba da slika govori vise od 1000 rijeci.
cappy_tempo

#536 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by cappy_tempo »

mozda murija ostavila da vide ko ce ukrasti pa da ga uhapse dosadno im bilo ili neko oce pare od osiguranja :mrgreen:
Control panel

#537 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Control panel »

Mikado wrote:Evo sa fb (grupa Čudne slike i situacije Sarajeva).

Image
Image

Ne kazu dzaba da slika govori vise od 1000 rijeci.

ja bih ovome otkinuo vrata busom i rekao naglo vjetar puhnuo i nisam stigao reagovati na vrijeme. :x
Cholina_Lokica

#538 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
Lady Saray

#539 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Lady Saray »

Dile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
dobro si prosla... mene je kreten tako udario u zadnju lijevu stranu tako jako da se i danas cudim kako nisam u miljacku odletila i jos kreten pobjeze, sjeba mi auto i pobjeze :x sreca u tom qrcenju mu je guma pukla pa nije mogao daleko, odmah zvala policiju, patrola bila tu negdje blizu i dosli su u roku 2min bukvalno i dok smo se mi sabrali oni su ga vec nasli
Cholina_Lokica

#540 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

Lady Saray wrote:
Dile wrote:ovu priliku bih iskoristila da se naHebem mame onoj dvojici u terencima u subotu, sto su mi na obali kod pozorista, ondje gdje se cesta suzava u jednu traku, preko trotoara uletili... haman pa sam gdje dobre sadake dala pa se onaj drugi nije prevrnuo dirketno na mene, jer je idiot pri brzini od nekih 80-90 sa dva tocka preletio na trotoar tacno pored mene
dobro si prosla... mene je kreten tako udario u zadnju lijevu stranu tako jako da se i danas cudim kako nisam u miljacku odletila i jos kreten pobjeze, sjeba mi auto i pobjeze :x sreca u tom qrcenju mu je guma pukla pa nije mogao daleko, odmah zvala policiju, patrola bila tu negdje blizu i dosli su u roku 2min bukvalno i dok smo se mi sabrali oni su ga vec nasli
ma spasilo me jedino to sto sam u zadnjem trnutku vidila sta ce uraditi i prikocila malo i pomakla se sekundu u desno...
Vragolan

#541 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Vragolan »

pogresno dile

ovom prilikom treba da mu prokunes buducis 6 pokoljenja sa najgorim bolescurama i da njemu svaki dan tako neko uljece dok ga ne ..... (ne bude)
xinu

#542 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by xinu »

Mascherano wrote:
SAAdnan wrote:Ali stvarno mi nije jasno kako policiaja pusta takve na ulicama (dobro jeste da i gore stvari pustaju) ali ipak to je neki dzibercic kojeg sam ja licno 5-6 puta vidio kako prolazi kroz crveno (govorim o ovome CRNI CLIO III sport) ...pa dovoljno da vozi bez tablica vjecno. :x

Ja sam policajac i mogu ti reci da mi njih svakodnevno kaznjavamo, ali u tom divljanju Bulevarom Mese Selimovica im mogu jedino "dohakati" saobracajci koji imaju kamere u svojim sluzbenim vozilima koja nisu obiljezena i lako uocljiva... Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...
Mislim da bi se trebala donijeti neka mjera protiv takvih kao sto je privremeno oduzimanja vozila koje se ponavljaju u vrsenju tezih saobracajnih prekrsaja, ali mislim da je to vec utopija.
Eto podrzite tu moju ideju i zagarantovano nece vise biti divljanja na ulicama Sarajeva. :)
A.C.A.B. :wink:
Miki123

#543 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Miki123 »

Code: Select all

Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...
Pod hitno mijenjat zakon! Koji genije je stavio 50 KM do 1 promil :run: :sad: :?
cappy_tempo

#544 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by cappy_tempo »

xinu wrote:
Mascherano wrote:
SAAdnan wrote:Ali stvarno mi nije jasno kako policiaja pusta takve na ulicama (dobro jeste da i gore stvari pustaju) ali ipak to je neki dzibercic kojeg sam ja licno 5-6 puta vidio kako prolazi kroz crveno (govorim o ovome CRNI CLIO III sport) ...pa dovoljno da vozi bez tablica vjecno. :x

Ja sam policajac i mogu ti reci da mi njih svakodnevno kaznjavamo, ali u tom divljanju Bulevarom Mese Selimovica im mogu jedino "dohakati" saobracajci koji imaju kamere u svojim sluzbenim vozilima koja nisu obiljezena i lako uocljiva... Ti svi trkaci imaju dosta kazni koje uredno placaju, jer su one relativno male. Evo npr. prolazak kroz crveno je 100KM, dok je voznja pod dejstvom alkohola (do 1 promil) 50KM. To su po meni smijesne kazne, ali tako je kako je...
Mislim da bi se trebala donijeti neka mjera protiv takvih kao sto je privremeno oduzimanja vozila koje se ponavljaju u vrsenju tezih saobracajnih prekrsaja, ali mislim da je to vec utopija.
Eto podrzite tu moju ideju i zagarantovano nece vise biti divljanja na ulicama Sarajeva. :)
mascherano jest da smo se svadjali :D ali divljanje po gradu ne odobravam i ovo oduzimanje auta realno nece nista pomoci.primjer onaj debil sto 30 000km kazni ima i 3 puta mu auto uzeto i on opet uzme auto i divlja po gradu.jednostavno kazne opaliti da covjek mora bubreg prodati da plati,a ako ne plati nek tvoje kolege pokucaju na vrata i do zatvora ga odprate dok ne odplati kaznu
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#545 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by pape »

@xinu, ... 14 dana bana.
gaius

#546 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gaius »

da nisu samo muškarci kreteni za volanom evo primjera.. maloprije žena kod alipašine semafor prema skenderiji.. prvo joj se vraća auto.. kratko svirnem.. ništa.. ide auto prema meni a ona nešto po autu traži.. svirnem drugi put.. auto nastavlja.. nagazim na sirenu i stane.. krene mahati rukama..

upali se zeleno.. ona zauzima lijevu traku.. ja se prebacujem u desnu i u momentu dok sam pored nje ona se krene prestrojavati... ja na kočnicu svirnem.. ona stane ja nastavim i stanem na semaforu.. gledam u retrovizor.. žena staje.. izlazi iz auta dolazi do mene lupa mi po staklu ("majmune" itd.) i kad je skontala policiju vraća se u auto..

ja ostao paf..

ah da.. da napomenem da su joj svijetla izgašena a retrovizori sklopljeni..

sve kamikaze na cesti... a ja redovno na kretene oba spola nailazim...
mrtva kokoš

#547 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by mrtva kokoš »

gaius wrote:da nisu samo muškarci kreteni za volanom evo primjera.. maloprije žena kod alipašine semafor prema skenderiji.. prvo joj se vraća auto.. kratko svirnem.. ništa.. ide auto prema meni a ona nešto po autu traži.. svirnem drugi put.. auto nastavlja.. nagazim na sirenu i stane.. krene mahati rukama..

upali se zeleno.. ona zauzima lijevu traku.. ja se prebacujem u desnu i u momentu dok sam pored nje ona se krene prestrojavati... ja na kočnicu svirnem.. ona stane ja nastavim i stanem na semaforu.. gledam u retrovizor.. žena staje.. izlazi iz auta dolazi do mene lupa mi po staklu ("majmune" itd.) i kad je skontala policiju vraća se u auto..

ja ostao paf..

ah da.. da napomenem da su joj svijetla izgašena a retrovizori sklopljeni..

sve kamikaze na cesti... a ja redovno na kretene oba spola nailazim...
ccc cuj izasla da ti lupa po autu :shock: sto je nisi zadavio ko kokosku, i pozv`o policiju na rostilj... :D
gaius

#548 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gaius »

zbog prirode posla si ne mogu priuštiti takva zadovoljstva.. a i nisam neki konfliktan tip..
Cholina_Lokica

#549 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

Vragolan wrote:

pogresno dile

ovom prilikom treba da mu prokunes buducis 6 pokoljenja sa najgorim bolescurama i da njemu svaki dan tako neko uljece dok ga ne ..... (ne bude)
ma nisam toliko zla :D a i prosla me je ona pocetna huja :D
mrtva kokoš

#550 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by mrtva kokoš »

gaius wrote:zbog prirode posla si ne mogu priuštiti takva zadovoljstva.. a i nisam neki konfliktan tip..
znam kako ti je, zbog prirode faxsa odnosno buduceg zaposlenja i ja se moram kloniti takvih situacija ali covjek
se najgore nekad ne moze suzdrzati...
Locked