Oktobarski izbori - izlazite li?

Locked

Za koga ces glasati u Oktobru?

SDA
33
10%
SNSD
9
3%
SzBiH
9
3%
SDP
135
42%
SDS
1
0%
HDZ (bilo koji)
7
2%
Nasa Stranka
75
23%
PDP
1
0%
Liberali
13
4%
Drugo
42
13%

Total votes: 325

suncica24

#526 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by suncica24 »

convict wrote:Evo gledam sad na FB-u - grupa Nase stranke ima 630 clanova, SDP samo 350 clanova. Mozda zato sto SDP ima Lagumdzijinu sliku umjesto loga stranke kao profile picture? :)

Znaci li ovo da NS pokrece za izbore hronicno nezainteresovanu grupu sa najmanjim % izlaznosti - urbane mlade ljude? to bi bila daleko bolja varijanta nego samo uzeti SDPove glasace.
Da da, samo urbani mladi pametni ljudi trebaju glasati :-)
A sta penzioneri, radnici, manje urbani, siromasni... oni koji nemaju internet?

PS: I da, onaj...znas li ti brojati: http://www.new.facebook.com/home.php#/s ... cca3d57a39 :D
nicco

#527 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by nicco »

suncica24 wrote:
convict wrote:Evo gledam sad na FB-u - grupa Nase stranke ima 630 clanova, SDP samo 350 clanova. Mozda zato sto SDP ima Lagumdzijinu sliku umjesto loga stranke kao profile picture? :)

Znaci li ovo da NS pokrece za izbore hronicno nezainteresovanu grupu sa najmanjim % izlaznosti - urbane mlade ljude? to bi bila daleko bolja varijanta nego samo uzeti SDPove glasace.
Oni će glasati za E-5. :)
veljaca

#528 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by veljaca »

Oktobarski izbori - NE, a da li izlazim - PA IZLAZIM svugdje gdje se lijepo osjecam i gdje je lijep stimung....... Kad se okupi moja raja IZADJE se - POPRICA se nesto pametno, proveselimo se .......
Šapat

#529 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

A sutra sta mi Bog da...dobra ti logika...
VjecitiStudent

#530 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:Oktobarski izbori - NE, a da li izlazim - PA IZLAZIM svugdje gdje se lijepo osjecam i gdje je lijep stimung....... Kad se okupi moja raja IZADJE se - POPRICA se nesto pametno, proveselimo se .......
Dok rinta babo, prst u uho ...
amrica

#531 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by amrica »

veljaca wrote:Oktobarski izbori - NE, a da li izlazim - PA IZLAZIM svugdje gdje se lijepo osjecam i gdje je lijep stimung....... Kad se okupi moja raja IZADJE se - POPRICA se nesto pametno, proveselimo se .......
:-? Poprica se nesto pametno, a i veselo, kako vam je dobro, nista vem ne fali, ne treba nista mijenjati... Dobro ti je neko napisao, dok babo placa racune, mozes i ti usima mlatiti, ali kad te zivot klepi po tim istim usima skontaces sta stariji i pametniji pisu.

Zbog tebe i slicnih koji misle da su izbori nesto bezze, sto se njih ne tice, vladaju naci stranke vec 15 godina. A po tebi sudeci, i dalje ce.
Loreley

#532 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Loreley »

suncica24 wrote:

PS: I da, onaj...znas li ti brojati: http://www.new.facebook.com/home.php#/s ... cca3d57a39 :D
Ja nemam profil na Facebooku i ne želim ga uopšte imati. Furanje na elitizam će se Našoj stranci obiti o glavu. I Dino Konaković, čujem, ima nešto na Facebooku gdje su mu podršku dali Seksani i još neka "poznata" raja. Meni je simpatično kad je neko papak i kad je iskren i to ne sakriva, ali ovi papci koji glume nekakvu elitu samo zato što znaju doći na net i otvoriti profil na nekakvoj mreži prijatelja su mi najgora vrsta.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#533 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by anjusha »

sto se tice komentara da je SDA jednonacionalna stranka- koliko sam ja cula licno iz njegovih usta jedne prilike, Josip Jurušić, dogradonačelnik je iz te stranke.... :D Cak je i mene pokusao da vrbuje da se učlanim :shock: Necu da komentiram ni razloge SDA da ga prime, ni njega da se učlani... u te perverzije ne ulazim. malo je to previse za mene! :skoljka:

Glasam- DA :) Za koga? Ne znam jos, ali u opciji su BPS, NS ili SDP... Necu pogrijesiti :D sigurno :)
zlatiborka

#534 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by zlatiborka »

anjusha wrote:sto se tice komentara da je SDA jednonacionalna stranka- koliko sam ja cula licno iz njegovih usta jedne prilike, Josip Jurušić, dogradonačelnik je iz te stranke.... :D Cak je i mene pokusao da vrbuje da se učlanim :shock: Necu da komentiram ni razloge SDA da ga prime, ni njega da se učlani... u te perverzije ne ulazim. malo je to previse za mene! :skoljka:

Glasam- DA :) Za koga? Ne znam jos, ali u opciji su BPS, NS ili SDP... Necu pogrijesiti :D sigurno :)
Imaju u SDA jos "cvijeca" i poneki cvjetic na nizim nivioma vlasti, zar nisu multietnicni, kako to ne vidite, treba vam mrkve da progledate :angry: :lol: :angry: :lol:
Soul_Sista

#535 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Soul_Sista »

..evo ovi vam porucuju da se zastitite na vrijem :D http://www.sarajevo-x.com/clanak/080923041 ..bolje sprijeciti nego lijeciti :D
zlatiborka

#536 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by zlatiborka »

Soul_Sista wrote:..evo ovi vam porucuju da se zastitite na vrijem :D http://www.sarajevo-x.com/clanak/080923041 ..bolje sprijeciti nego lijeciti :D

:lol: :lol: :lol: postavila sam taj link danas na jednoj od tema.....

ako nam kurtoni ne pomognu, nece nista.... :run:
Loreley

#537 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Loreley »

anjusha wrote:sto se tice komentara da je SDA jednonacionalna stranka- koliko sam ja cula licno iz njegovih usta jedne prilike, Josip Jurušić, dogradonačelnik je iz te stranke.... :D Cak je i mene pokusao da vrbuje da se učlanim :shock: Necu da komentiram ni razloge SDA da ga prime, ni njega da se učlani... u te perverzije ne ulazim. malo je to previse za mene! :skoljka:

Imaš ih koliko hoćeš, Ivicu Šarića i još neke, ali nekoliko lasta ne čini proljeće ;-)
sophy

#538 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by sophy »

Loreley wrote:
Ja nemam profil na Facebooku i ne želim ga uopšte imati. Furanje na elitizam će se Našoj stranci obiti o glavu. I Dino Konaković, čujem, ima nešto na Facebooku gdje su mu podršku dali Seksani i još neka "poznata" raja. Meni je simpatično kad je neko papak i kad je iskren i to ne sakriva, ali ovi papci koji glume nekakvu elitu samo zato što znaju doći na net i otvoriti profil na nekakvoj mreži prijatelja su mi najgora vrsta.
veoma cudna logika, znaci svi mi koji koristimo internet smo elitisticki nastrojeni... boze sacuvaj... to sto ljudi pokusavaju da guraju stvari naprijed, da koriste sve moguce medije, da animiraju mlade koji ne gledaju politicke emisije i direktno razgovaraju o njihovim problemima je losa stvar?

svaki medij se koristi za odredjenu skupinu ljudi- a mladi najvise koriste internet, ostali vise gledaju tv, slusaju radio itd... to je napredna politika, ali tesko to shvataju nenapredni glasaci....
Loreley

#539 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Loreley »

sophy wrote:
Loreley wrote:
veoma cudna logika, znaci svi mi koji koristimo internet smo elitisticki nastrojeni... boze sacuvaj... to sto ljudi pokusavaju da guraju stvari naprijed, da koriste sve moguce medije, da animiraju mlade koji ne gledaju politicke emisije i direktno razgovaraju o njihovim problemima je losa stvar?

svaki medij se koristi za odredjenu skupinu ljudi- a mladi najvise koriste internet, ostali vise gledaju tv, slusaju radio itd... to je napredna politika, ali tesko to shvataju nenapredni glasaci....
Ako već komentiraš ono što sam napisala ostavi i post na koji sam replicirala. Radi se o Facebooku a ne o internetu. Nisam dovoljno napredna da pravim sebi profil na Facebooku i da na taj način budem dio zatvorenog društva kojem se Naša stranka na Facebooku obraća a bez otvaranja profila ne mogu imati uvid u grupe na Facebooku. Svakom zatvorenom društvu je imanentan elitizam.

Facebook ne koristi svako ma koliko se sophy trudila Facebook pokazati nekakvom "naprednom politikom"
amrica

#540 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne znam koliko trebas biti "napredna" da napravis profil na FB???????

Ili ti diktiras ove postove pa ti neko "napredan" pise umjesto tebe?
Loreley

#541 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Loreley »

amrica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zašto bih išla u neku zatvorenu mrežu na kojoj trebam ostavljati svoje podatke da bih u nju ušla? Ne kontam to oduševljavanje Facebookom i otvaranje profila samo zbog Izbora, sorry.
sophy

#542 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by sophy »

@Loreley

nemam ni ja, ali ima jedno pola milijarde ljudi na svijetu ( ovo sam lupila, no moze biti da je i vise), ne znam zasto smatras to njihovim problemom, kada je to do mene i do tebe, da li se zelimo animirati i tako... vjeruj mi niko to ne smatra elitizmom, vec je evidentno da je to postao relevantan medij u drustvu.... pogledaj amaricke izbore, pa sarah pallin ima svoju grupu podrske... ja u mojoj okolini ne znam nikoga da nema profil, FB je postao najnormalniji oblik komuniciranja...

i nisam imala namjeru da izostavim dio citata, vec sam ostavila samo dio na koji sam ja odgovorila...

to mi nekako dodje kao da neko kaze da se mi ovdje na forumu osjecamo boljima jer ovako komuniciramo :) a nidje veze.........

vjerovatno nisi upucena, ali tamo postoje teme gdje kandidati direktno komuniciraju sa svima, gradjani postavljaju pitanja, a ovi odgovaraju sta misle napraviti.... otvoreni prostor da se pita sta god bez ikakvih ogranicenja.... odgovara svima, jer oni imaju prostor da se predstave, a svi drugi da pitaju sve sto ih zanima.... nije ograniceno minutazom, jednostavno i besplatno... za razliku od tv emisijagdje sve ovisi od urednika, reklama koje su jednosmjerna komunikacija itd...
convict

#543 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by convict »

suncica24 wrote:

ma daj Boze da svi glasaju. zato mi je drago sto se jedan tradicionalnih apstinenata od glasanja polako aktivira.
PS: I da, onaj...znam brojati: http://www.new.facebook.com/s.php?ref=s ... e77bd545ce :)
convict

#544 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by convict »

Loreley wrote:
amrica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zašto bih išla u neku zatvorenu mrežu na kojoj trebam ostavljati svoje podatke da bih u nju ušla? Ne kontam to oduševljavanje Facebookom i otvaranje profila samo zbog Izbora, sorry.
sjecam se druge polovine 90ih kad je elitizam bio imati e-mail adresu i koristiti mobitel. na kraju to nekako postade normalno, a ljudi koji se ne sluze kompjuterom ili mobitelom cudaci.
ne radi se dakle o odusevljavanju facebookom, nego o tome da je to prakticna stvar. siguran sam, Loreley, da i ti poznajes ljude iz djetinjstva, osnovne skole, komsije...na koje ponekad pomislis, a pojma nemas znas gdje su i sta rade. mozda ih na facebooku mozes naci. mozda saznas da ti prijateljica ima gripu ili da te decko vara :-D mogucnosti su ogromne, a neko se dosjetio da to moze koristiti i u predizborne svrhe.
lopta

#545 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by lopta »

tranquil wrote: 1-Čista matematika. SDP a i druge stranke koje nisu nacionalno zatvorene imaju mogućnost da im se priključi kvalitetna osoba iz više naroda a ne samo jednog. To ne znači da će oni u startu biti bolji, nego da su ovi drugi u startu hendikepirani.

2-Iz ovog smo saznali dvije stvari:
1. opet prebrojavaš ljude (crveno) a u idućoj rečenici to prebacuješ drugima (zeleno)
2. zbog ovog incidenta imaš lični problem sa SDP-om, ali posao ti nije oduzeo Srbin/Hrvat iz SDP-a, nego ti ga je oduzeo upravo koncept prebrojavnja krvnih zrnaca koji je vjerovatno zahtijevao da odgovarajuća kvota ljudi odgovarajuće nacionalnosti zauzima odgovarajuća mjesta. To što je ta osoba iz SDP-a je, kao što i sam shvataš, jako razumljivo jer takvu osobu definitivno nisu mogli naći u SDA.

3-E da, jedno pitanje - kako tačno znaš za koga su glasali Srbi i Hrvati iz Federacije, ono, "činjenica je", pa zanima me otkud ti tačno ta činjenica, virio si dok glasaju ili si samo pretpostavio da mrski neprijatelji tvog naroda glasaju za mrski SDP jer ti trenutno odgovara taj scenario?

4-Tačno je da glasam protiv SDA i SzBiH ali mislim da je ipak tačno i da glasam za SDP što će mi donijeti bolje sutra, samo je pitanje koliko je relativno a koliko apsolutno to "bolje sutra". Možda sam malo ciničan pa kažem da sam svjestan da nema ništa od lijepih obećanja i meda i mlijeka bez obzira na to ko to obećava, dakle ne vidim još uvijek to apsolutno "bolje sutra", ali prilično samouvjereno mogu da kažem da je "sutra" koje donosi SDP definitivno bolje sutra od onog "sutra" koje dolazi sa SDA i SzBiH.?
Odgovoricu na dijelove na koje mislim da mozemo razgovarati:
1. Sam si rekao, kvantitet ne znaci i kvalitet. Da li je veca mogucnost u kvantitetu naci kvalitet, pa naravno, ali kazem nije pravilo.

2. Ne brojim ja nikome nista, spominjem samo tvoj post koji govori kako drugi broje SDP-u krvna zrnca, odnosno spocitavaju multinacionalnost, a sam spominjes u negativnom kontekstu drugima jednonacionalnost sto je opet 'brojanje krvnih zrnaca'. Dakle radis drugima, sto i drugi tebi i obratno, samo se na to osvrcem.
Nemam licni problem sa SDP-om, nego samo konstatujem, da je SDP uradio istu stvar sto rade i drugi, dakle prebrojavanje krvnih zrnaca. Ako su protiv toga, zasto nisu rekli, ne, mi hocemo tu kvalifikovanog radnika, a ne po radnika po imenu. Dakle ja ti dajem primjer, da mene ne zanimaju govori, rijeci i slicni poltronski novinarski tekstovi kako nisu svi isti, uglavnom placenih novinara, za mene su svi isti i svi jednako losi. Ovo mi nekako dodje kao ono, znas celnici ne znam ''te i te'' stranke su bili protiv povecanja plata u drz/ent/kant. institucijama, a kad su plate povecane niko od ''pobunjenika'' nije vratio pare ili dao u humanitarne svrhe, nego u svoj dzep, znajuci vrlo dobro da ce biti usvojeni. Zato pusti mi se tih ''protesta i bunjenja''.

3.Neka prosta logika. Ako u Sarajevu imas toliko i toliko(desetine hiljada) nebosnjaka, odnosno Srba i Hrvata, za koje sa sigornoscu mozes reci da generalno ne glasaju za SDA, SzBiH, SDS, HDZ, SNSD, ko ostaje? SDP, SDU, NS, eventualno preslabi liberali ili gds(ako uopste vise i postoji). Dakle nije to nikakva tajna, znas ti to i sam. ;)
Ovdje ne moras biti bezobrazan i ubacivati neke svoje nesimpaticne doskocice, tipa ''neprijatelji mog naroda'' ili ''mrski mi SDP''. Ja dobro znam ko su neprijatelji mog naroda, a to sam dozivjeo na svojoj kozi '92-95 i nema potrebe za tim doskocicama, nisam ti ja ovdje u svojstvu druge stran(k)e niti neprijatelja.

4. Tu pobijas sam sebe, boldirao sam najbitnije.
xy2000

#546 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by xy2000 »

Pratio sam malo, na Facebook-u je masa članova pojedinih stranaka iz Kantona New York, te gradske podružnice na Floridi, zabrinuti za moj život i perspektivu, željni promjene u društvu u kojem uopšte ne žive! Podsjećaju pomalo na hrvatsku "dijasporu" iz Hercegovine, samo su Hercegovci ipak blizu "matične" zemlje i fizički i praktično. Ja i svi moji prijatelji izlazimo na izbore u Novom Sarajevu i glasamo za Evropsku ekološku stranku E-5. Malo glasova je potrebno na lokalu za ulazak u Vijeće, kompletnu garnituru čine mlađi i relativno mlađi ljudi u punoj intelektualnoj snazi. Obični ljudi će se prije boriti za narod, nego kompromitovani politički poslušnici. Postojeće stranke su se izrotirale na vlasti u svim mogućim kombinacijama, a sve je ostalo isto! Isti ljudi, iste face, mladi "političari" koji nikad za 4 godine nisu u Vijeću progovorili ni riječ o problemima, a kamoli da su pokrenuli neku inicijativu- služe samo da bi dizali ruke za odluke stranačkih vođa. 90 % ljudi ne zna nabrojati dva vjećnika u Novom Sarajevu, a da su ikad išta radili za nas, građani bi znali za te ljude. Izbore bismo trebali uvesti barem jednom mjesečno, jer bi onda naši vladari stalno nešto korisno radili kao što to rade sada u mjesecu predizorne kampanje. Milione su potrošili i to našeg, budžetskog novca, na svoje uzvišene parole na džambo plakatima u kojima brinu za građane-ali opet samo na papiru, već ujutru 6.10. prestaće sa radom sve mašine, a građani o kojima tako puno govore postaće za njih opet stoka kao i dosada, a oni će se smijati iz svojih udobnih fotelja i radovati se gluposti ljudi, koju, barem ovdje kod nas, ne možete kupiti ni Mastercardom, jer ona je neprocjenjiva. Zato neka barem po jedan čovjek uđe iz E-5 ili drugih manjih stranaka, pa neka im barem malo neda mira i remeti dogovore i talove koje su oni već isplanirali sa našim novcem. Pametan čovjek mijenja ono što se pokazalo lošim, zato samo novi ljudi i nove stranke dolaze u obzir!
veljaca

#547 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by veljaca »

amrica wrote:
:-? Poprica se nesto pametno, a i veselo, kako vam je dobro, nista vem ne fali, ne treba nista mijenjati... Dobro ti je neko napisao, dok babo placa racune, mozes i ti usima mlatiti, ali kad te zivot klepi po tim istim usima skontaces sta stariji i pametniji pisu.

Zbog tebe i slicnih koji misle da su izbori nesto bezze, sto se njih ne tice, vladaju naci stranke vec 15 godina. A po tebi sudeci, i dalje ce.
Kako neki ljudi POGRESNO tumace necije rijeci .... :-) :-) :-) :-) .. ?????? ..... ZA TAKVE PAMETNE: Ja na Oktobarske izbore ne izlazim - kao na neki korzo, sastanak - VEC IDEM DA RAZMISLIM I GLASAM za ono sto smatram da je najbolje.... Oktobarski izbori nisu IZLAZAK - vec GLASANJE ( tu svaki covjek MORA DOBRO razmisliti ... ).
@ amrice - ja ne mislim da su izbori bez veze - nego samo IZLASCI na izbore bez da se DOBRO razmisli o kome se i za sto glasa .... Sljedeci put DOBRO I TI A I DRUGI PROCITAJTE POST - POKUSAJTE ga SHVATITI pa onda RASPALITE sa svojim komentarima ...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :sax:
amrica

#548 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by amrica »

veljaca wrote:
amrica wrote:

Kako neki ljudi POGRESNO tumace necije rijeci .... :-) :-) :-) :-) .. ?????? ..... ZA TAKVE PAMETNE: Ja na Oktobarske izbore ne izlazim - kao na neki korzo, sastanak - VEC IDEM DA RAZMISLIM I GLASAM za ono sto smatram da je najbolje.... Oktobarski izbori nisu IZLAZAK - vec GLASANJE ( tu svaki covjek MORA DOBRO razmisliti ... ).
@ amrice - ja ne mislim da su izbori bez veze - nego samo IZLASCI na izbore bez da se DOBRO razmisli o kome se i za sto glasa .... Sljedeci put DOBRO I TI A I DRUGI PROCITAJTE POST - POKUSAJTE ga SHVATITI pa onda RASPALITE sa svojim komentarima ...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :sax:

Mi smo, nas vise, ocito dobro procitali tvoj post, mozda ti nisi dobro napisla sta si mislila..... :)
alphonse kauders

#549 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by alphonse kauders »

Jedan isječak iz intervjua sa Damirom Avdićem Grahom, čovjek je sve rekao:

DANI: Šta misliš, zašto ogroman broj građana ne izlazi na izbore? Ima li razlike između pozicije i opozicije, postoji li alternativa?

AVDIĆ: Iste face su u opticaju non-stop i samo okreću jednu istu priču i vidiš da im nije stalo. Ovdje biraš manje lošeg, a to ubija. S druge strane, novim ljudima će malo ko dati šansu. U startu ih diskvalificiraju. Sjeti se, pred izbore su se potpisivale razne peticije, glasajte za promjene i slično, to su organizirali oni iz GROZD-a. I dođoše izbori, promjene vidjesmo, a dan nakon izbora neki tip iz GROZD-a kaže: "Mi smo zadovoljni, izveli smo petsto hiljada novih glasača!?" Pa za koga su glasali, jeb'o te? Znaš li šta je petsto hiljada ljudi? Ta cifra može izvrnuti sve naglavačke, ako znaju šta hoće, ali ovi nisu znali, njih su pozivali... Care, nemoj pozivati nikoga ni na šta. Nemoj micati onoga ko ne želi da se makne sam, napravit će glupost.

U ovo dole boldirano sam potpuno siguran, jer sam se satro živ prošle izbore da ubijedim neke prijatelje koji nikako ne glasaju da izađu na izbore, da će svakako neko biti izabran, itd.... i svi redom su glasali za Harisa Silajdžića.
CiCiban

#550 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by CiCiban »

o YES, ove godine gLLasam
i to za NASASTRANKA ekipu!!!!1 .. oni koliko vidim ne broje krvna zrnca, vec sive celije ;-) :P
ostali su imali dovoljno vremena da kazu i ne ucine svoje
Locked