.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Boom71

#526 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

I ako spadam u skroz malu raju u odnosu na "dogadjaje" opisane u prethodnih par postovo,odlicno se sjecam 90% stvari.

Jel' ono Miki Blazic unakazio Groma kod "Parkuse" ? (nije provokacija!)

@ muha-sa,
svaka cast ! Trebao bi ti blog otvoriti.

:-D
s_bjelava

#527 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by s_bjelava »

HAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
onog koga zatekne da spava na plaži :-) :lol: a svi spavali,imao smještaj il nemao... :D
Havana, ti i ja smo garant generacija, sudeci po ljudima koje poznajes mozda smo cak isli i zajedno u skolu.
Znas li gdje je sada Faco Krvavac, moj skolski drug i u to doba dobar jaran?
Znam da je bio u USA, cuo sam da se vratio i da je u Sarajevu - neprovjerena informacija.
Javicu ti se na PP.
HAVANA

#528 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:jašta sam--i dan danas odem samo kod njega na kafu :-D
birvaktile dodjemo normala a cetveronoske izadjemo :lol: normalno sve servirano al samo u džezvi umjesto kafe rum.
Dino bijeli "normalan" dok je trijezan--cim popije nekog štocira :-) nekog sasvim nepoznatog i nicim izazvan :-)
Volio bih se više sjecat života u tadašnjem Sarajevu :-D volio bih o ljetnim baštama i uživo svirkom--te kontanjem koja ce pristat na ples a koja ce ti korpu uvalit :-) :D
preko mosta-kod Vijecnice--na današnjem parkingu-je bila dobra kafana sa velikom baštom i uživo muzikom--nije bio krkanluk vec normalna muzika i muzika za ples :D
svaka mahala imala dom kulture i u njemu raznorazne sekcije--kao u filmu Sjecaš li se Doli bel :D
--imali smo i vaterpolo tim :-D
al-ipak je ovo tema o momcima sa asfalta :D
Svi smo mi imali neke uzore-Hase,Vuja,Ibro,Jesenkovic ljudina---znali smo se smrzavat cekajuci fudbalere poslije utakmice a oni normalni ljudi pa s nama pjehoke-jakako drugacije :lol: i pricaju o utakmici---ne ko ovi nazovi fudbaleri :-) koji ni u predratnom Koševskom ne bi imali mjesta :D
Kad je Mušovic svog bordo mustanga vozo po šeheru--i sad znam registraciju :lol: SA-132-00.
Rado se sjetim neustrašivog skakaca u miljacku Šacira--kakvu je samo on lastu izvodio :-D s kuce pod branu--obilježio jedno vrijeme :D
onda boksera Cine Kalajdžica, Tajceta, Koje Djilasa :-D bracu Todore-Novaka I Novicu--i razvlacenja harmonike u njihovom stanu :D
Uh--Ebecija i do zore pijanki u njegovom lokalu :D

:lol: Ko dijete redovan kod nane na vratniku i onda obavezno u dom kulture,film...orginal doli bel :D ...pa ljeti dariva a najdraže i čega se uvijek sjetim na sportskom na kovačima utakmice sa automobilima(fićo) i ogromnom fudbalskom loptom :-D Mušović i sad trenira u kataru ja mislim...znam mu ćerku...a todori su mi redovni bili kad sam radio u piramidi...čaršija je posebna bila i bilo je super ljudi ali i specifičnih budala :-) :lol:
8o-desete već ide malo drugačiji soj ljudi tipa samac,ernest,igor,sejo,deba,mitko,zika,braća dragi,mili,jugoslav... :D pare se donose s vana a ovde se troše...dedan,gem,miris dunja,bosna,čenga,bb,kuk,cda,kišobran...šarenilo je tad bilo veliko...šminkera,rokera,pankera,šanera...a svi su se znali...
Boom71

#529 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Boom71 »

HAVANA wrote: pare se donose s vana a ovde se troše...dedan,gem,miris dunja,bosna,čenga,bb,kuk,cda,kišobran...šarenilo je tad bilo veliko...šminkera,rokera,pankera,šanera...a svi su se znali...
:thumbup:
Jolpaz

#530 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Jolpaz »

Koga zanimaju izlizani likovi, pogotovo ocrnjeni u ratu :? :? :?
HAVANA

#531 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

s_bjelava wrote:
HAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
onog koga zatekne da spava na plaži :-) :lol: a svi spavali,imao smještaj il nemao... :D
Havana, ti i ja smo garant generacija, sudeci po ljudima koje poznajes mozda smo cak isli i zajedno u skolu.
Znam da je bio u USA, cuo sam da se vratio i da je u Sarajevu - neprovjerena informacija.
Javicu ti se na PP.

Vratio se prije pola godine.Živi gdje i uvijek,nisam ga vidio ima dva mjeseca ali rekli su mi da je počeo raditi u nekom klubu blizu prve gimnazije. ;-)
Last edited by HAVANA on 16/04/2010 22:07, edited 1 time in total.
HAVANA

#532 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Jolpaz wrote:Koga zanimaju izlizani likovi, pogotovo ocrnjeni u ratu :? :? :?

Haj nam malo pričaj o ratu.Mi ne znamo ništa. :zjev:
callmethebreeeze

#533 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by callmethebreeeze »

birvaktile dodjemo normala a cetveronoske izadjemo :lol: normalno sve servirano al samo u džezvi umjesto kafe rum.
Dino bijeli "normalan" dok je trijezan--cim popije nekog štocira :-) nekog sasvim nepoznatog i nicim izazvan :-)
Volio bih se više sjecat života u tadašnjem Sarajevu :-D volio bih o ljetnim baštama i uživo svirkom--te kontanjem koja ce pristat na ples a koja ce ti korpu uvalit :-) :D
preko mosta-kod Vijecnice--na današnjem parkingu-je bila dobra kafana sa velikom baštom i uživo muzikom--nije bio krkanluk vec normalna muzika i muzika za ples :D
svaka mahala imala dom kulture i u njemu raznorazne sekcije--kao u filmu Sjecaš li se Doli bel :D
Svi smo mi imali neke uzore-Hase,Vuja,Ibro,Jesenkovic ljudina---znali smo se smrzavat cekajuci fudbalere poslije utakmice a oni normalni ljudi pa s nama pjehoke-jakako drugacije :lol: i pricaju o utakmici---ne ko ovi nazovi fudbaleri :-) koji ni u predratnom Koševskom ne bi imali mjesta :D
Kad je Mušovic svog bordo mustanga vozo po šeheru--i sad znam registraciju :lol: SA-132-00.
Rado se sjetim neustrašivog skakaca u miljacku Šacira--kakvu je samo on lastu izvodio :-D s kuce pod branu--obilježio jedno vrijeme :D
onda boksera Cine Kalajdžica, Tajceta, Koje Djilasa :-D bracu Todore-Novaka I Novicu--i razvlacenja harmonike u njihovom stanu :D
vezano za podebljano. pricao mi je amidza kako je kao djecak pratio antica s koseva do grada na tramvaj nakon jedne utakmice. bilo je to one godine kad su uzeli titulu. kaze; "ide antic i prica s odraslim, a mi djeca skakucemo okolo i prisluskujemo".
i onda antic sjedne na tramvaj i ide kuci. zamisli danas tu scenu.
:-) :D
ja.neron

#534 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by ja.neron »

jel misliš na Narcisa Kalajdžića on ti je ovdje u C-fazi moj komšija
Cholina_Lokica

#535 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Cholina_Lokica »

Jolpaz wrote:Koga zanimaju izlizani likovi, pogotovo ocrnjeni u ratu :? :? :?
jel' ti drago sto si to rekao
muha_sa

#536 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

jašta vec na Narcisa :-D odrasli skupa--on pod Kovacima ja malo niže :D znam da je na Alpašinom---cesto se vidimo.
Cina je prava,fina raja :-D
Edin H.

#537 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
s_bjelava wrote:
Javicu ti se na PP.

Vratio se prije pola godine.Živi gdje i uvijek,nisam ga vidio ima dva mjeseca ali rekli su mi da je počeo raditi u nekom klubu blizu prve gimnazije. ;-)

Vidio sam ga ja za Novu Godinu, radi u klubu, mislim da se Podrum zove (malo sam pri kafi bio :-) ), a dodje i u Havanu :D
drag_gost

#538 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

Pozdrav,
Zanima me je li neko ovdje slucajno znao Denija, s Velesica?
Hvala
amrica

#539 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

"restoran" Luna :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :skoljka: :run:
muha_sa

#540 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

šta je ovo :? hajmo--nastavite :D
odlicna tema i lijepo vas je citat :-D
HAVANA

#541 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Deni :?
Znam jednog denija peterkovića...čini mi se pofalići,muzičar...kontrabas...
drag_gost

#542 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drag_gost »

HAVANA wrote:Deni :?
Znam jednog denija peterkovića...čini mi se pofalići,muzičar...kontrabas...
Denijal, poginuo na Zucu 93 godine...
Edin H.

#543 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Kad vec muha spomenu Dedan sjecate li se pokojnog Armina sto je drzao Dedan, a onda sa Zanom otvorio Miris Dunja (bio pravo lijep objekat ljeti).

Onda je radio u ABC-u, sjecam je kada mu je Mario nozem izrezao mantil.

Par godina prije rata se ubio nazalost :(
HAVANA

#544 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Evo Armina :(

To se ne sjećam za Maria.Koji Mario?Knežević ,1 neboder :lol: :-)

Image
Edin H.

#545 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Pogodio si u sridu :D Josipa, mesara Knezevica burazer :-)

Nije ga htio Armin pustiti da udje u ABC i Mario sta ce, je li, nema drugog rjesenja zaganja ga nozem i zapara mantil (mozda je ovaj isti mantil sa slike :D )
Dosla poslije murija u ABC i paravo na Marija "Daj licnu"
"Nemam licnu, evo tu u neboderu stanujem"
Kaze drot: "Natjeracu te ja da nosis licnu i kada u granap ides"
Mario: "Jest', u sorcu :D :-) ".

E onda ga odvedose u stanicu :-)

Vidio sam Marija prije dvije-tri godine, covjek zivi, stvara i privredjuje u Kiseljaku :D
Edin H.

#546 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Nastavlja murija da legtimise i na njeihovu nesrecu dodjose i do Rudija :D

Rudi pri kafi :D, kaze zasto mene legitimisete, ja sam posten radnik, placam porez :-) .
Odgovara drot da sve legitimisu.

Kaze Rudi: "Molim Vas da mi date Vase ime i Vas broj".
Kaze drot nakon sto mu je Rudi konacno pokazao licnu: "Hajde bjezi vise od mene".
A Rudi, kao uvrijedjeni gradjanin za njima kada su izlazili i u policijski auto udje da ide sa Mariom u stanicu da se zali na odnos (Narodne) Milicije :D prema gradjanstvu. Oni ga izbacise, a Rudi pjeske, pa u stanicu na Dolac Malti.

Jedva ga poslije iz stanice istjerase :D

HAVANA

#547 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:Nastavlja murija da legtimise i na njeihovu nesrecu dodjose i do Rudija :D

Rudi pri kafi :D, kaze zasto mene legitimisete, ja sam posten radnik, placam porez :-) .
Odgovara drot da sve legitimisu.

Kaze Rudi: "Molim Vas da mi date Vase ime i Vas broj".
Kaze drot nakon sto mu je Rudi konacno pokazao licnu: "Hajde bjezi vise od mene".
A Rudi, kao uvrijedjeni gradjanin za njima kada su izlazili i u policijski auto udje da ide sa Mariom u stanicu da se zali na odnos Narodne milicije :D prema gradjanstvu. Oni ga izbacise, a Rudi pjeske, pa u stanicu na Dolac Malti.

Jedva ga poslije iz stanice istjerase :D

:lol:

Za maria znam da je u kiseljaku al me baš zanima na koji način privredjuje :lol:
A rudija sam maloprije vidio na vilsu sa djetetom.
piupiu

#548 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

HAVANA wrote:Herceg novi ,mislim da je 89g.
Podsjeti me na ljeto 90.-e ili 91.-e, ne mogu da se sjetim koja je bila, kad su Rici & co 'popadali' u "diskretnoj" akciji crnogorske policije u borbi protiv narkotika -- bas u HN ... To je bilo ludo ljeto! Rat u Hrvatskoj, mi prelazimo granicu iz Crne gore prema Hrvatskoj, u HN ludnica, Sarajlija k'o u prici, masovno hapsenje nekih vrlo gradskih likova ... mi krenuli za Zaostrog, jedno od nas svjeze iz 'apsane (kolateralna steta akcije crnogorske policije protiv sarajevske urbane klase razmiljele po plazi :-)), zaustavlja nas hrvatska specijalna policija -- ko ste, sta ste, odakle ste, gdje idete ... nama ljeto, mi jos nista ne kontamo, kod njih lom ... otvarajte gepek ... mi otvorimo gepek, a u gepeku dvije kaubojke i flasa viskija izmedju njih -- i nista vise ... oni nas pogledase kao da smo poludjeli, 'haj' prolazi' ... :-) :D :lol: 8-)

Nego, ona slika sto si je postavio (Faco, Cere) -- je l' ono Emir K viri iza Samira C, u bijeloj majici?
Last edited by piupiu on 18/04/2010 17:16, edited 1 time in total.
HAVANA

#549 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Mislim da je mladjo :?
piupiu

#550 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by piupiu »

HAVANA wrote:Mislim da je mladjo :?
A, ja bih se zaklela ... :-)
Post Reply