Jel' ono Miki Blazic unakazio Groma kod "Parkuse" ? (nije provokacija!)
@ muha-sa,
svaka cast ! Trebao bi ti blog otvoriti.
Havana, ti i ja smo garant generacija, sudeci po ljudima koje poznajes mozda smo cak isli i zajedno u skolu.HAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
onog koga zatekne da spava na plaži![]()
a svi spavali,imao smještaj il nemao...
muha_sa wrote:jašta sam--i dan danas odem samo kod njega na kafu![]()
birvaktile dodjemo normala a cetveronoske izadjemonormalno sve servirano al samo u džezvi umjesto kafe rum.
Dino bijeli "normalan" dok je trijezan--cim popije nekog štociranekog sasvim nepoznatog i nicim izazvan
![]()
Volio bih se više sjecat života u tadašnjem Sarajevuvolio bih o ljetnim baštama i uživo svirkom--te kontanjem koja ce pristat na ples a koja ce ti korpu uvalit
![]()
![]()
preko mosta-kod Vijecnice--na današnjem parkingu-je bila dobra kafana sa velikom baštom i uživo muzikom--nije bio krkanluk vec normalna muzika i muzika za ples
svaka mahala imala dom kulture i u njemu raznorazne sekcije--kao u filmu Sjecaš li se Doli bel![]()
--imali smo i vaterpolo tim![]()
al-ipak je ovo tema o momcima sa asfalta
Svi smo mi imali neke uzore-Hase,Vuja,Ibro,Jesenkovic ljudina---znali smo se smrzavat cekajuci fudbalere poslije utakmice a oni normalni ljudi pa s nama pjehoke-jakako drugacijei pricaju o utakmici---ne ko ovi nazovi fudbaleri
koji ni u predratnom Koševskom ne bi imali mjesta
![]()
Kad je Mušovic svog bordo mustanga vozo po šeheru--i sad znam registracijuSA-132-00.
Rado se sjetim neustrašivog skakaca u miljacku Šacira--kakvu je samo on lastu izvodios kuce pod branu--obilježio jedno vrijeme
![]()
onda boksera Cine Kalajdžica, Tajceta, Koje Djilasabracu Todore-Novaka I Novicu--i razvlacenja harmonike u njihovom stanu
![]()
Uh--Ebecija i do zore pijanki u njegovom lokalu
HAVANA wrote: pare se donose s vana a ovde se troše...dedan,gem,miris dunja,bosna,čenga,bb,kuk,cda,kišobran...šarenilo je tad bilo veliko...šminkera,rokera,pankera,šanera...a svi su se znali...
s_bjelava wrote:Havana, ti i ja smo garant generacija, sudeci po ljudima koje poznajes mozda smo cak isli i zajedno u skolu.HAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
Znas li gdje je sada Faco Krvavac, moj skolski drug i u to doba dobar jaran?
Znam da je bio u USA, cuo sam da se vratio i da je u Sarajevu - neprovjerena informacija.
Javicu ti se na PP.
Jolpaz wrote:Koga zanimaju izlizani likovi, pogotovo ocrnjeni u ratu![]()
![]()
vezano za podebljano. pricao mi je amidza kako je kao djecak pratio antica s koseva do grada na tramvaj nakon jedne utakmice. bilo je to one godine kad su uzeli titulu. kaze; "ide antic i prica s odraslim, a mi djeca skakucemo okolo i prisluskujemo".muha_sa wrote:jašta sam--i dan danas odem samo kod njega na kafu![]()
birvaktile dodjemo normala a cetveronoske izadjemonormalno sve servirano al samo u džezvi umjesto kafe rum.
Dino bijeli "normalan" dok je trijezan--cim popije nekog štociranekog sasvim nepoznatog i nicim izazvan
![]()
Volio bih se više sjecat života u tadašnjem Sarajevuvolio bih o ljetnim baštama i uživo svirkom--te kontanjem koja ce pristat na ples a koja ce ti korpu uvalit
![]()
![]()
preko mosta-kod Vijecnice--na današnjem parkingu-je bila dobra kafana sa velikom baštom i uživo muzikom--nije bio krkanluk vec normalna muzika i muzika za ples
svaka mahala imala dom kulture i u njemu raznorazne sekcije--kao u filmu Sjecaš li se Doli bel![]()
Svi smo mi imali neke uzore-Hase,Vuja,Ibro,Jesenkovic ljudina---znali smo se smrzavat cekajuci fudbalere poslije utakmice a oni normalni ljudi pa s nama pjehoke-jakako drugacijei pricaju o utakmici---ne ko ovi nazovi fudbaleri
![]()
Kad je Mušovic svog bordo mustanga vozo po šeheru--i sad znam registracijuSA-132-00.
Rado se sjetim neustrašivog skakaca u miljacku Šacira--kakvu je samo on lastu izvodios kuce pod branu--obilježio jedno vrijeme
![]()
onda boksera Cine Kalajdžica, Tajceta, Koje Djilasabracu Todore-Novaka I Novicu--i razvlacenja harmonike u njihovom stanu
![]()
jel misliš na Narcisa Kalajdžića on ti je ovdje u C-fazi moj komšijamuha_sa wrote:jašta sam--i dan danas odem samo kod njega na kafu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jel' ti drago sto si to rekaoJolpaz wrote:Koga zanimaju izlizani likovi, pogotovo ocrnjeni u ratu![]()
![]()
HAVANA wrote:s_bjelava wrote:Havana, ti i ja smo garant generacija, sudeci po ljudima koje poznajes mozda smo cak isli i zajedno u skolu.HAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
Znas li gdje je sada Faco Krvavac, moj skolski drug i u to doba dobar jaran?
Znam da je bio u USA, cuo sam da se vratio i da je u Sarajevu - neprovjerena informacija.
Javicu ti se na PP.
Vratio se prije pola godine.Živi gdje i uvijek,nisam ga vidio ima dva mjeseca ali rekli su mi da je počeo raditi u nekom klubu blizu prve gimnazije.
Denijal, poginuo na Zucu 93 godine...HAVANA wrote:Deni![]()
Znam jednog denija peterkovića...čini mi se pofalići,muzičar...kontrabas...
Edin H. wrote:Nastavlja murija da legtimise i na njeihovu nesrecu dodjose i do Rudija![]()
Rudi pri kafi, kaze zasto mene legitimisete, ja sam posten radnik, placam porez
.
Odgovara drot da sve legitimisu.
Kaze Rudi: "Molim Vas da mi date Vase ime i Vas broj".
Kaze drot nakon sto mu je Rudi konacno pokazao licnu: "Hajde bjezi vise od mene".
A Rudi, kao uvrijedjeni gradjanin za njima kada su izlazili i u policijski auto udje da ide sa Mariom u stanicu da se zali na odnos Narodne milicijeprema gradjanstvu. Oni ga izbacise, a Rudi pjeske, pa u stanicu na Dolac Malti.
Jedva ga poslije iz stanice istjerase![]()
Podsjeti me na ljeto 90.-e ili 91.-e, ne mogu da se sjetim koja je bila, kad su Rici & co 'popadali' u "diskretnoj" akciji crnogorske policije u borbi protiv narkotika -- bas u HN ... To je bilo ludo ljeto! Rat u Hrvatskoj, mi prelazimo granicu iz Crne gore prema Hrvatskoj, u HN ludnica, Sarajlija k'o u prici, masovno hapsenje nekih vrlo gradskih likova ... mi krenuli za Zaostrog, jedno od nas svjeze iz 'apsane (kolateralna steta akcije crnogorske policije protiv sarajevske urbane klase razmiljele po plaziHAVANA wrote:Herceg novi ,mislim da je 89g.
A, ja bih se zaklela ...HAVANA wrote:Mislim da je mladjo