Koje je ako nije Jevrejsko?
Gradonačelnica Sarajeva
- skafiskafsnjak
#526 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
- LBVIEW
#527 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Biljo, jesi li to ti?drag_gost wrote: ↑09/04/2021 08:48Ne znam ko je to pisao kao njenu kvalifikaciju, ja sigurno nisam, a znam da ni Benjamina nije. Da si citao, kao sto nisi, ovaj dio "koja je vec" se odnosi i na sve nacionalnosti. Izgubljene bitke, u kojima hamelj uspjesno preziva.Hank Paldum wrote: ↑09/04/2021 08:45A kada je se par sedmica unazad od svih njenih kvalifikacija najviše pisalo da je Jevrejka tada je se bitka dobijala?
Doduse, drago mi je da nije Bosnjakinja, nije bio neke fajde od takvih na tom mjestu.
-
hamos
#528 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
pa otac joj se zove Hasan
-
breuer
#529 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Bošnjačko/muslimansko par excellence
- kakotakonikako
#530 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Gradonacelnica je isla u osnovnu skolu "Hrasno" sa mojim sinom. On kaze da se nicim tada nije isticala.
U svakom slucaju sretno joj.
U svakom slucaju sretno joj.
-
Aida_Beba
#531 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Adam Londrc
David Londrc
Aharon Londrc
Gershom Londrc
Amita Londrc
Itd. ako se malo progugla
-
Aida_Beba
#532 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Onda smo sve troje isli u istu skolu, ista generacijakakotakonikako wrote: ↑09/04/2021 10:01 Gradonacelnica je isla u osnovnu skolu "Hrasno" sa mojim sinom. On kaze da se nicim tada nije isticala.
U svakom slucaju sretno joj.![]()
- kakotakonikako
#533 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Taman da vi i moj sin budete dogradonacelniciAida_Beba wrote: ↑09/04/2021 10:04Onda smo sve troje isli u istu skolu, ista generacijakakotakonikako wrote: ↑09/04/2021 10:01 Gradonacelnica je isla u osnovnu skolu "Hrasno" sa mojim sinom. On kaze da se nicim tada nije isticala.
U svakom slucaju sretno joj.![]()
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#534 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Prava stara Sarajevska muslimanska imenaAida_Beba wrote: ↑09/04/2021 10:03Adam Londrc
David Londrc
Aharon Londrc
Gershom Londrc
Amita Londrc
Itd. ako se malo progugla
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#535 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ovo baš prelazi sve granice vaditi imena iz imenika ljudi koji se isto prezivaju...
-
nadezdakov
-
breuer
#537 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
ma ljudi veze nemaju
- uglavnomja
#538 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
ukucati prezime u bh telecom imenik
-
nadezdakov
#539 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Pomiješali ljudi Altarac i Londrc.
-
breuer
#540 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
i izađu ti Jevreji Avdo, Nermina i Hasan 
-
Aida_Beba
- sinuhe
#542 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
K'o kad je rijec o nepoznatoj osobi neobicnog prezimena 
- skafiskafsnjak
#543 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Pa ima slicnosti ... "C" na kraju
- darius_maximus
#544 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
Je li vas stid naricati više o porijeklu prezimena i je li ove ili one vjere?
Isto hrpa hijena.
-
88Sioux
#545 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Šlogovi napadaju fašističke federalne partnere i ružnu ruralnu raju.Nova gradonačelnica Sarajeva za RSE: Multikulturalnost je u nama
Ukoliko želimo napredak i prosperitet, prednost trebamo dati poštenim, ozbiljnim i stručnim ljudima koji mogu unaprijediti rad Gradske uprave, a mi takve ljude imamo, poručuje u intervjuu Radiju Slobodna Evropa (RSE) nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
Poslanici i poslanice Gradskog vijeća izabrali su je u četvrtak, 8. aprila, nakon što je prethodni kandidat Bogić Bogićević odustao od kandidature.
Karić je bila prijedlog Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH).
Rođena je 1991. godine u Sarajevu. Od svoje 18 godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju.
Benjamina Karić izjašnjava se kao Ostali, tako da nije bilo prepreka da se ona nađe na gradonačelničkoj funkciji.
Prema Ustavu Bosne i Hercegovine, konstitutivni narodi su Bošnjaci, Srbi i Hrvati, dok građani koji se izjašnjavaju kao Ostali nemaju mogućnost da se prijave za člana Predsjedništva BiH ili Dom naroda Parlamenta BiH. To nije slučaj sa gradonačelničkom pozicijom.
RSE: Na poziciju gradonačelnice dolazite pošto je kandidaturu povukao Bogić Bogićević. Nakon toga se na političkoj sceni Sarajeva govorilo o kupovini glasova na konstituirajućoj sjednici, a poslane su i krivične prijave na Opštinski sud. Kako u takvoj atmosferi planirate djelovati? Kako mislite da uspostavite odnos sa Gradskim vijećem?
Karić: Ja sam izuzetno tužna zbog svega što se izdešavalo. Smatram da je u ovako teškoj situaciji to najmanje trebalo našem gradu. Ja to mislim prevazići prvo radom, a onda i građenjem dobrih međuljudskih odnosa, korektnih, profesionalnih odnosa sa svim svojim kolegama u interesu grada.
RSE: Preuzeli ste ključ od dosadašnjeg gradonačelnika Abdulaha Skake. Šta mislite u kakvom stanju ste preuzeli upravljanje Gradom Sarajevo?
Karić: Ja sam zahvalna na svemu pozitivnom što je gospodin Skaka uradio. Mislim da bi bilo neozbiljno da govorim o bilo čemu prije zvanične primopredaje i prije zvaničnog uvida u stanje.
RSE: Imate li program?
Karić: Ja sam u suštini smatrala da na početku treba racionalizirati troškove Gradske uprave i prilagoditi ih trenutnim okolnostima. Smatram da treba dati maksimalan doprinos u svim oblicima protiv kriminala, korupcije, nepotizma. Ključ je i dobar odnos sa Gradskim vijećem i planiram raditi na tome da ostvarim dobar odnos sa vijećem. Uvijek, ukoliko želimo napredak i prosperitet, prednost trebamo dati poštenim, ozbiljnim i stručnim ljudima koji mogu unaprijediti rad Gradske uprave, a mi takve ljude imamo.
Trebamo afirmirati naše naučnike, umjetnike, sportiste, uspješne privrednike, podržati sve uspješne projekte koji su u toku i inicirati nove.
Trebamo intenzivirati bolju saradnju sa bh. gradovima poput Tuzle, Banjaluke, Brčkog, Mostara, Gradačca, Bihaća, Zenice. Vratiti sjaj glavnom gradu, onako kako to naše Sarajevo zaslužuje, pokazati senzibilnost prema najstarijim građanima Sarajeva, prema mladima i ženama, i nikad ne zaboraviti ono što je naša zajednička misija i naša zajednička ideja, a to je ljubav i prosperitet Grada Sarajeva.
RSE: Socijaldemokratska partija u obrazloženju navodi da ste vi osoba koja oslikava multinacionalno Sarajevo. Kako mislite vratiti nekadašnji ugled Sarajevu, koje je bilo multikulturalno, multietničko?
Karić: Hvala vam što ste izdvojili vrijeme i što ste danas uz mene, na ovako važan dan i u ovako važnom trenutku. Ja bih mogla reći da sve što čovjek radi, treba raditi ličnim primjerom, tako da ako ja ličnim primjerom pokažem kako izgleda uvažavati različitosti, kako izgleda poštovati različitosti, onda tu sasvim sigurno neće biti nikakvih problema.
Smatram da svi mi zajednički trebamo pokazati kakvo je to zaista Sarajevo. Mi u svojoj duši nosimo multikulturalizam, ljubav prema komšijama, ljubav prema gradu, ljubav prema kulturno-istorijskim spomenicima.
Ono što ja smatram da gradska uprava može napraviti jeste da treba vratiti vjeru i dostojanstvo, vratiti nadu građanima.
Multikulturalizam je nešto što mi nosimo u sebi, samo što je nekad potisnuto zbog silnih nedaća i silnih problema koje ljudi, građani ovog grada imaju.
Kada budemo radili na drugim stvarima koje će osigurati građanima Sarajeva malo opušteniji, ljepši život, onda sasvim sigurno nećemo imati, neću reći problema, ali nećemo imati poteškoća sa ostvarivanjem multikulturalizma i slanje najbolje slike svijetu. To sve leži u nama, samo nekad zbog silnih problema i muka biva stavljeno ispod površine.
RSE: Rođeni ste godinu prije početka opsade Sarajeva i najmlađa ste gradonačelnica u istoriji ovog Grada, druga ste žena na toj poziciji. Je li to prednost za Grad?
Karić: Ja se iskreno nadam i želim vjerovati i vjerujem da će ovaj primjer biti primjer svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini da vrijedi učiti, raditi, da ne morate imati podršku ili se oslanjati na bilo koga, osim na sebe i svoj trud i rad. Želim našim građanima pokazati da se sve može ukoliko se želi i radi.
Nadam se da će ovo biti tračak svjetlosti, da će mladi ljudi shvatiti da trebaju ostati ovdje, da se svi zajedno borimo za prosperitet. Možda sam ja jedna od hiljadu koja je doživjela ovo, ali želim da motivišem mlade ljude i želim da mladi ljudi razgovaraju sa mnom i da podijelim svoja iskustva.
Moj put je bio trnovit i smatram da treba služiti kao pozitivan primjer. Nadam se da će to unijeti dašak pozitivne energije, svjetlosti i entuzijazma, a radićemo na imidžu ka Evropi i svijetu. Nadam se da će ovo biti jedan pozitivan primjer u regionu.
RSE: Imate li neku poruku za Sarajlije?
Karić: Imam, ovo je za mene veliki dan i pozivam sve one koji vole grad Sarajevo da sve ostavimo po strani i radimo ono što je najbolje za naš grad.
- skafiskafsnjak
#546 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ma nema veze. Nije uopste poenta da li je to lose ili nije. Cisto diskusija.darius_maximus wrote: ↑09/04/2021 10:15 I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#547 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Bosanci i jesu fin i merhametli narod. Ne treba pisanje par placenickih hijena poopštavati na cijeli narod, osim ako to i nije cilj.darius_maximus wrote: ↑09/04/2021 10:15 I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
-
PM72
#548 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Mislim da glupljeg spletkaroša u ulozi gradonačelnika od Skake nije imao nijedan grad u bivšoj Jugoslaviji.Ja sam mislio da je onaj Kerum iz Splita prvoklasni kreten ali ga je Abdulah prevazišao.Ovaj je toliko glup da i kad napravi spletku ne može da je dovede do kraja.Pogubi se.
Zato je dobrodošla ova nova gradonačelnica.Želim joj sreću i neka se pazi spletkaroša da ne prođe ko onaj Stanivuković iz BL.
Zato je dobrodošla ova nova gradonačelnica.Želim joj sreću i neka se pazi spletkaroša da ne prođe ko onaj Stanivuković iz BL.
- uglavnomja
#549 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
darius_maximus wrote: ↑09/04/2021 10:15 I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
ne brkaj bosance i bosnjake
-
Nivelacija
#550 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ma super je ova nova mlada dama ali njezine ovlasti i mjesto za manevar je manje nego da je Načelnica Ilijasa.