Ali onda kada me neko beskrajno oduševi i zainteresuje i super mi je u njegovom društvu..i mogu ga zamisliti kao istinskog prijatelja...nekako, kao po pravilu, postoji i tjelesna privlačnost..
Voc rong vit mi?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Mislis peder?insomnia78 wrote:Gej prijatelj. Tako se to zove ovdje u EUmedvjed23 wrote:šta ako se sa nekim odlično slažeš, gledate iste filmove, čitate iste pjesnike, dijelite teške, intimne momente, pružate jedno drugom riječi utjehe, al nema erotske privlačnosti?lmo wrote:Nisam se nikada intimizirala sa nekim muškarcem do toga da ga mogu nazvati samo prijateljem..jer kada mi toliko godi provoditi vrijeme s njim, dijeliti svašta nešto..onda je to zapravo veza između žene i muškarca...
Nije mi problem družiti se s muškarcima, otići i popiti kafu, ali govorim o pravom prijateljstvu..to se u mom slučaju završi romantično
Da bi mi neko bio prijatelj treba da me baš privuče, da mi mnogo odgovara i svojim zračenjem i postupcima..e, kad već to postoji...zašto onda ne bismo bili i u vezi..
Razumijem ja da ima i drugačijih stavova i takvih prijateljstava i da možda svi ne poimamo prijateljstvo na jednak način, ali moj prijatelj je moj partner.koji naziv nosi takav odnos? poznanstvo? prijateljstvo? platonska veza?
insomnia78 wrote:Gej prijatelj. Tako se to zove ovdje u EUmedvjed23 wrote:šta ako se sa nekim odlično slažeš, gledate iste filmove, čitate iste pjesnike, dijelite teške, intimne momente, pružate jedno drugom riječi utjehe, al nema erotske privlačnosti?lmo wrote:Nisam se nikada intimizirala sa nekim muškarcem do toga da ga mogu nazvati samo prijateljem..jer kada mi toliko godi provoditi vrijeme s njim, dijeliti svašta nešto..onda je to zapravo veza između žene i muškarca...
Nije mi problem družiti se s muškarcima, otići i popiti kafu, ali govorim o pravom prijateljstvu..to se u mom slučaju završi romantično
Da bi mi neko bio prijatelj treba da me baš privuče, da mi mnogo odgovara i svojim zračenjem i postupcima..e, kad već to postoji...zašto onda ne bismo bili i u vezi..
Razumijem ja da ima i drugačijih stavova i takvih prijateljstava i da možda svi ne poimamo prijateljstvo na jednak način, ali moj prijatelj je moj partner.koji naziv nosi takav odnos? poznanstvo? prijateljstvo? platonska veza?

Tačno je da neke drugarice kad nađu nekog isto kao da u zemlju propadnu, pa se onda jave nakon nekog vremena. Međutim isto se zna desiti i kod muškog društva ako neko odlijepi na curu pa ih nigdje nema mjesecima, ali rjeđe. Prvi slučaj je često povezan isključivo sa ljubomorom, pa onda izbjegavaju kontakt... dok je kod drugog samo promjenjen (trenutni) prioritet u životu.harry825 wrote:po nekoj mojoj logici, tvoj partner treba da ti bude i najbolji prijatelj, šta će tebi sad neki tamo drugi frajer ili djevojka, odmah daješ mogućnost za sumnju i za različita tumačenja, ja sam imao nekoliko "prijateljica", ali čim su našle frajere otišle su, sve redom, dakle to nije jedan slučaj, prema tome od tada neku ozbiljniju konverzaciju imam samo sa djevojkom koja mi se sviđa, te prijateljice su mi dopizdile, na kraju krajeva ako neki lik nije imao duže vremena djevojku ili nije nikad, ima preko 20 godina recimo, razgovara sa vama ozbiljnije, znači da mu se dopadate i da hoće nešto više, kakvo crno prijateljstvo
Nista. Ispravno razmisljanje u potpunosti. Vidi se da si herkalmo wrote:Kažem, vjerovatno ne poimamo svi taj pojam "prijateljstvo" na jednak način, pa može doći do zabune...naravno da postoje muške osobe koje su mi okej i drage i imaju lijepe osobine, a ne privlače me fizički.. ali s njima se družim povremeno, površno...
Ali onda kada me neko beskrajno oduševi i zainteresuje i super mi je u njegovom društvu..i mogu ga zamisliti kao istinskog prijatelja...nekako, kao po pravilu, postoji i tjelesna privlačnost..
Voc rong vit mi?
Ma ja stvarno ne volim te dobrice nikako..Xavier1 wrote:Jos jedan primjer da ne treba biti dobrica prema zenama.merlin246 wrote:Ja sam jednom pomislila da ima mogucnosti da budemo prijatelji ali bas obicni prijatelji, jer je decko bio nekako cijeli dobrica..
I otisli na pice, sve prica oke prijateljska..kad otpratio on mene kuci i kaze ja necu otici dok me ne poljubis![]()
Ja pobjegla glavom bez obzira nesto mu smrljala i poslje mu poslala poruku da je glupo da se vise vidjamo jer on ocekuje nesto vise od prijateljstva..
Od tada ne vjerujem nikako u musko-zenska prijateljstva..Jedino da je muskarac gay
Kakvi kompleksiMarlboroGold wrote:Tako je.medvjed23 wrote:inače je ta priča o muško-ženskim prijateljstvima, frendzoni i sl. počesto degradirajuća za muškarce i utemeljena na pogrešnoj pretpostavci da je svaki muškarac rasplodni bik koji robuje nagonima i želi oploditi baš svaku ženku koju vidi.. naravno, ima takvih muškaraca, nemalo, al to nije opravdanje za trpanje različitih ljudi u isti koš..
"Ne postoje muško-ženska prijateljstva"... pa normalno kad ljudi ne vide dalje od vlastitih kompleksa i generalizacija pa počnu sve trpati u isti koš.
Sad mozes sa svim zenama biti prijateljduminjo wrote:Gej sam
lmo wrote:Kažem, vjerovatno ne poimamo svi taj pojam "prijateljstvo" na jednak način, pa može doći do zabune...naravno da postoje muške osobe koje su mi okej i drage i imaju lijepe osobine, a ne privlače me fizički.. ali s njima se družim povremeno, površno...
Voc rong vit mi?
Ima imamerlin246 wrote:Kakvi kompleksiMarlboroGold wrote:Tako je.medvjed23 wrote:inače je ta priča o muško-ženskim prijateljstvima, frendzoni i sl. počesto degradirajuća za muškarce i utemeljena na pogrešnoj pretpostavci da je svaki muškarac rasplodni bik koji robuje nagonima i želi oploditi baš svaku ženku koju vidi.. naravno, ima takvih muškaraca, nemalo, al to nije opravdanje za trpanje različitih ljudi u isti koš..
"Ne postoje muško-ženska prijateljstva"... pa normalno kad ljudi ne vide dalje od vlastitih kompleksa i generalizacija pa počnu sve trpati u isti koš.aloo momak sta pricas tii hahah
Ljudi na temelju vlastitog iskustva stjecu neka svoja misljenja,kakve to veze ima sa kompleksima?
Misliš, lezba.duminjo wrote:Gej sam
Eh ta, ta..Tomahawk11 wrote:Misliš, lezba.duminjo wrote:Gej sam
duminjo wrote: Inace ne kontam ovo kako neko nekome moze da Se svidi poslije nekog vremena.
Meni ako se na prvu ne svidi i ako nema hemije odma, nece je nikad biti. Isto tako, ako mi se na prvu svidi samo kao zena a ne drugarica, nikad mi nece biti drugarica.
Tarifa budi u frenduduminjo wrote:Gej sam
Jedno je reci da su svi muskarci isti i da im je stalo samo do p.. A drugo da ne vjerujes u musko zenska prijateljstva.MarlboroGold wrote: Ima ima
"Muškarcu je samo stalo do pičke" "Svi muškarci su isti" i slične gluposti. To su generalizacije na osnovu iskustva sa, recimo, 2-3 muške osobe koje će ženu onda dalje pratiti
Za zatucane sredine kao što je BiH je to normala... u liberalnijim društvima gdje žene imaju veća prava inače je već druga priča
Ni ako tu prijateljicu poznaje već, recimo, 20 godina tj. dosta duže nego što tebe poznaje?merlin246 wrote:Jedno je reci da su svi muskarci isti i da im je stalo samo do p.. A drugo da ne vjerujes u musko zenska prijateljstva.MarlboroGold wrote: Ima ima
"Muškarcu je samo stalo do pičke" "Svi muškarci su isti" i slične gluposti. To su generalizacije na osnovu iskustva sa, recimo, 2-3 muške osobe koje će ženu onda dalje pratiti
Za zatucane sredine kao što je BiH je to normala... u liberalnijim društvima gdje žene imaju veća prava inače je već druga priča
Kad se muskarac i zena previse zblize jedna strana kad tad pocne osjecati nesto vise. I ja da imam decka ili muza i da ima neku prijateljicu s kojom je bas blizak ne bi mi bilo svejedno bas
Ma da je poznaje 500 godina necu da bude itko pored mog muskarcaMarlboroGold wrote: Ni ako tu prijateljicu poznaje već, recimo, 20 godina tj. dosta duže nego što tebe poznaje?