HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nadzorna_ploca

#526 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Nadzorna_ploca »

Ne mozes ovdje biti pametan nikako. Razlicite percepcije i ciljevi i onda imas dijametralno suprotne poglede na istu situaciju.
Meni je taj Konakovic sinonim za propalu kosarku u gradu Sarajevu. Sad trenutno ga gledam kao nekoga ko na TV-u fino prica i izgleda pristojno bez nekih incidenata, ali za dalju elaboraciju nisam dovoljno potkovan. Uglavnom, prilicno sam siguran da nije problem on trenutno vec dosta jaci igraci iznad njega. Kao sto je i obicno kod nas.
modem33

#527 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by modem33 »

Nadzorna_ploca wrote:Ne mozes ovdje biti pametan nikako. Razlicite percepcije i ciljevi i onda imas dijametralno suprotne poglede na istu situaciju.
Meni je taj Konakovic sinonim za propalu kosarku u gradu Sarajevu. Sad trenutno ga gledam kao nekoga ko na TV-u fino prica i izgleda pristojno bez nekih incidenata, ali za dalju elaboraciju nisam dovoljno potkovan. Uglavnom, prilicno sam siguran da nije problem on trenutno vec dosta jaci igraci iznad njega. Kao sto je i obicno kod nas.

Moja pretpostavka je da su se SDP potrckala pocela mijesati u propagandu protiv ovog Sefica ....

Jer kako da uporedimo kad je od Hanke Paldum njezin sin zgazio isto neke ljude s dzipom .... pa nije ovolike novinarske propagande bile ... pa su ljudi na to i zaboravili. I svi su sad sretni.

Nego moje misljenje je da je nekome ovo bio idealna prilika za "politicke ciljeve" ... :izet: 8-)
Last edited by modem33 on 13/10/2016 13:56, edited 1 time in total.
kolegione

#528 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by kolegione »

@Drvosjeca iz Dejcica znaci dosli smo na isto ti i ja nemamo modus da mijenjamo ovo drustvo, jer nemamo poluge vlasti i nemamo partnere za promjene, tako da ostaje Status Quo do boljih vremena.
JThomas

#529 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by JThomas »

konaković je glasnogovornik, "umiveno" lice odluka i politike koju vode drugi. nema tu nikakve ideologije, pa ni najpogrešnije, osim koristi i čuvanja stečenih položaja.
kolegione

#530 Re: RE: Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by kolegione »

45cents wrote:
kolegione wrote: A sta bi se to trebalo uraditi, protesti (mirni, sa brojem od 5.000-10.000 uvijek ce reci da to nije vecina sto je naravno tacno) protesti (nasilni opet ne mijenjaju svijest ljudi na kraju spin majstori zavrse stvar)
NVO ne mogu sve napraviti za drzavu
Izbori izadje okvirno oko 50% i ljudi su zadovoljni ovim sto je sad.
Vode nema, gras propada, tuzilastvo sumnjivo policija nesposobna ( a kako ce biti sposobna kad se ne biraju momci koji mogu nego oni koji imaju |stelu ili novce| )
Sta bi ti uradio.
Jako je važno naglasiti da se na proteste izađe sa ruksačićima...
Tako protestanti izgledaju zayebaniji, oko kao oni inostrani....
Zamisli scene, a iz ruksaka vade flyer-e narod zna i nonsalantno i rasipaju oko sebe.
Drvosjeca iz Dejcica

#531 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

45cents wrote:
kolegione wrote: A sta bi se to trebalo uraditi, protesti (mirni, sa brojem od 5.000-10.000 uvijek ce reci da to nije vecina sto je naravno tacno) protesti (nasilni opet ne mijenjaju svijest ljudi na kraju spin majstori zavrse stvar)
Vode nema, gras propada, tuzilastvo sumnjivo policija nesposobna ( a kako ce biti sposobna kad se ne biraju momci koji mogu nego oni koji imaju |stelu ili novce| )
Sta bi ti uradio.
To je više tehnička stvar kako će ko doći po meni mnogo važnije je odrediti cilj protesta a ne ono kao u februaru na hoooRuk, rušimo sistem. To je utopija. Po meni, konkretno po ovom pitanju i temi, cilj treba da bude donošenje takvog zakona po kojem ne bi bilo moguće da i pored oduzete vozačke i neplaćenih kazni u iznosu od nekoliko hiljda maraka osoba i dalje upravlja vozilo. Za to treba da se oduzima vozilo bez obzira što nije vlasništvo te osobe koja je vozila a sve do izmirenja duga/štete. Višestruki povratnici u činjenju krivičnih dijela zakonski da ne mogu dobiti blaže kazne. Nema nagodne sa tužilaštvom ako su dokazi očigledni. Nema puštanja vikendom kući ubica, višestrukih povratnika krivičnih dijela...itd.
45cents

#532 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: To je više tehnička stvar kako će ko doći po meni mnogo važnije je odrediti cilj protesta a ne ono kao u februaru na hoooRuk, rušimo sistem. To je utopija. Po meni, konkretno po ovom pitanju i temi, cilj treba da bude donošenje takvog zakona po kojem ne bi bilo moguće da i pored oduzete vozačke i neplaćenih kazni u iznosu od nekoliko hiljda maraka osoba i dalje upravlja vozilo. Za to treba da se oduzima vozilo bez obzira što nije vlasništvo te osobe koja je vozila a sve do izmirenja duga/štete. Višestruki povratnici u činjenju krivičnih dijela zakonski da ne mogu dobiti blaže kazne. Nema nagodne sa tužilaštvom ako su dokazi očigledni. Nema puštanja vikendom kući ubica, višestrukih povratnika krivičnih dijela...itd.

Jarane.. onako iskreno...

Vrati se u Dejčiće.
Dejčići te trebaju.
Dr. Kuca

#533 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dr. Kuca »

I tako u sve i u jednoj stranci. Pozicija opozicija sve je to isto. Govna medjedova.
Innovation

#534 Re: RE: Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Innovation »

kolegione wrote:
45cents wrote:
Sta bi ti uradio.
Zamisli scene, a iz ruksaka vade flyer-e narod zna i nonsalantno i rasipaju oko sebe.
Poslije ruksaKcica,

Image
:run:
statixx

#535 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by statixx »

Vlast se osvaja na dva nacina. Mozete pricati o stvarnim problemima i konkretnim rjesenjima ili koristiti populisticke metode plasirajuci price zacinjene sa patriotizmom, nacionalizmom i religijom, a sve radi podizanja vjere i morala, ne zivotnog standarda i napretka drustva. Jasno je sta preferiraju politicke kaste.

Ljudi koji vode racuna i informisu se o tome sta je vlast konkretno uradila da poboljsa zivot gradjana su manjina. Dominiraju oni koji se pale na populisticke metode, odnosno ublehe.

Cak i kada vam pricaju o konkretnim problemima to se svodi na relativiziranje i demagogiju, jer nemaju rezultate. Kako ce neko ko je sastavni dio problema rijesavati stvari?
Last edited by statixx on 13/10/2016 14:28, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#536 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by pici »

kao što je fadilj seoska varalica tako je elmedino mahalska varalica... nema ovdje poštHena insana a da je u vlasti... kraj, tHočka, gotovo.
Dr. Kuca

#537 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Dr. Kuca »

Prije da ce se iz ruskacica bacati za tita i partiju smrt fasizmu i te gluposti, to je vrh sdpovskog marketinga.
dobojlija81

#538 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by dobojlija81 »

govno ce i bez dobrog vladanja i sa max kaznom izaci za 8 godina
Drvosjeca iz Dejcica

#539 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

45cents wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: To je više tehnička stvar kako će ko doći po meni mnogo važnije je odrediti cilj protesta a ne ono kao u februaru na hoooRuk, rušimo sistem. To je utopija. Po meni, konkretno po ovom pitanju i temi, cilj treba da bude donošenje takvog zakona po kojem ne bi bilo moguće da i pored oduzete vozačke i neplaćenih kazni u iznosu od nekoliko hiljda maraka osoba i dalje upravlja vozilo. Za to treba da se oduzima vozilo bez obzira što nije vlasništvo te osobe koja je vozila a sve do izmirenja duga/štete. Višestruki povratnici u činjenju krivičnih dijela zakonski da ne mogu dobiti blaže kazne. Nema nagodne sa tužilaštvom ako su dokazi očigledni. Nema puštanja vikendom kući ubica, višestrukih povratnika krivičnih dijela...itd.

Jarane.. onako iskreno...

Vrati se u Dejčiće.
Dejčići te trebaju.
:lol:

Nisi u stanju dvije rečenice sastaviti a ti bi diz'o proteste. Ruksak je bitniji od cilja protesta, ti si moj idol. :mrgreen: :lol:
ultima_palabra

#540 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by ultima_palabra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ultima_palabra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dovoljno smo rekli, mislim da bi dalja rasprava odvela u neka lična prepucavanja kako si krenuo a ja ti uzvratio. Argumentacija ti je pogrešna jer ja čak neke stvari iz tvog pisanja i ne sporim (GRAS, rad po nalogu stranke) pa ne vidim poveznicu sa onim što tvrdim. Meni je jasno da ti iz ideoloških razloga ne gotiviš Konakovića a ja pokušavam tu ideološku pripadnost ostaviti po strani ako vidim da čovjek makar i u mikro koracima radi na strateškim pitanjima.
Koja je to Konakoviceva ideologija?
To trebaš pitati njega ali Konaković je istaknuti i važan član SDA. Ja kao neko ko je godinama glasao za SDP i kome je i dalje ideja socijaldemokratije bliska sam na suprotnoj političkoj strani u odnosu na Konakovića ali se ne libim podržati čovjeka ako radi makar i u tragovima nešto dobro.
Ako mislis da je nacionalista, nije mu to smetalo da sa menadzerom znakovitog imena Raznatovic pokopa KK Bosna.

Ako mislis da je vjernik, nije mu to smetalo da mijenja manekenke i voditeljice kao na traci.

Nema tu ideologije ni u tragovima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#541 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by pici »

Sefić će danas biti saslušan te će se vjerovatno izjasniti da li svojevoljno pristaje biti izručen BiH. Ukoliko pristane na tu opciju, postupak njegovog prebacivanja u BiH bit će mnogo brži.

Ipak, ukoliko odbije izručenje našoj zemlji, postupak bi mogao potrajati, jer će u tom slučaju biti neophodno ispuniti potrebnu dokumentaciju.
tamam da se razvuče i sa suđenjem i na kraju će mu biti psihijatrijsko liječenje od trauma... ima finu poleđinu, para vrti dje burgija nemere
Drvosjeca iz Dejcica

#542 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

[quote="ultima_palabra"
Ako mislis da je nacionalista, nije mu to smetalo da sa menadzerom znakovitog imena Raznatovic pokopa KK Bosna.

Ako mislis da je vjernik, nije mu to smetalo da mijenja manekenke i voditeljice kao na traci.

Nema tu ideologije ni u tragovima.[/quote]

Ma ne znam ja koje je ideologije Konaković. Ja govorim da je član stranke desnog centra a SDA jeste takva stranka. SDP je barem na papiru ljevica...ja govorim o toj ideološkoj razlici.
JThomas

#543 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by JThomas »

pa ne zna ni on :mrgreen:
Tarzo

#544 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Tarzo »

Dr. Kuca wrote:I tako u sve i u jednoj stranci. Pozicija opozicija sve je to isto. Govna medjedova.

Ovo je ključ cijelog problema. Da nisu sve ista govna garantujem da bi dosta više, pogotovo mladih, ljudi izašlo na izbore pa bi se neke stvari mijenjale u toj redovnoj demokratskoj proceduri.
A protesti na ho-ruk, bez jasnih ciljeva i sposobnih ljudi koji će ih dovesti do kraja unaprijed su osuđeni na propast.
Drvosjeca iz Dejcica

#545 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

JThomas wrote:pa ne zna ni on :mrgreen:
Ma naši političari su generalno premazani svim bojama, jedina ideologija je interes, pozcija i novac. Zato i imamo da je jedan SDP samo na papiru ljevica, SNSD rigidna desnica po načinu vođenja politike iako su na papiru socijaldemokrati...itd. :roll:
Roccohljup

#546 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Roccohljup »

izaci ce specijalci danas.....da cuvaju banana premijera i njegovu svitu
Drvosjeca iz Dejcica

#547 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Tarzo wrote:
Dr. Kuca wrote:I tako u sve i u jednoj stranci. Pozicija opozicija sve je to isto. Govna medjedova.

Ovo je ključ cijelog problema. Da nisu sve ista govna garantujem da bi dosta više, pogotovo mladih, ljudi izašlo na izbore pa bi se neke stvari mijenjale u toj redovnoj demokratskoj proceduri.
A protesti na ho-ruk, bez jasnih ciljeva i sposobnih ljudi koji će ih dovesti do kraja unaprijed su osuđeni na propast.
Griješiš ovo u vezi cilja protesta. Današnjim generacijama je cilj protesta da naprave selfi i objave na FB, pokupe koju trebu, frajera ili se ogrebu za sendvič i kafu. :oops: I sada bi neko sa 40+ godina trebao takvima praviti državu. Gdje su studenti? Studenti su u svakom društvu, osim ovoga, nosioci progresivnih ideja i manifesta. Glvni cilj našeg studenta je kako se zaposliti u BH Telecom ili Elektroprivredu preko političkih veza. :oops:
45cents

#548 Re: RE: Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by 45cents »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: :lol:
Nisi u stanju dvije rečenice sastaviti a ti bi diz'o proteste. Ruksak je bitniji od cilja protesta, ti si moj idol. :mrgreen: :lol:

Svi znaju da sam ja nepismen.
Nakon februarskog iskustva (2014) sa rukopisom SBB-DF-SDP u podizanju spontanih protesta, dok sam živ nagovarat ću omladinu da nikada ne protestuju...

Nikad više sa ruksačićima!
Styling

#549 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ultima_palabra wrote: Koja je to Konakoviceva ideologija?
To trebaš pitati njega ali Konaković je istaknuti i važan član SDA. Ja kao neko ko je godinama glasao za SDP i kome je i dalje ideja socijaldemokratije bliska sam na suprotnoj političkoj strani u odnosu na Konakovića ali se ne libim podržati čovjeka ako radi makar i u tragovima nešto dobro.

Nema tu ideologije ni u tragovima.
Nije on jadnicak kriv sto su ga zene ostavljale zbog boljih frajera :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#550 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA

:oops: :(

http://www.klix.ba/vijesti/bih/maskiran ... /161013078

Jebo majku ovo moraš kalaš i krenuti ove derati na sred ulice.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 13/10/2016 14:45, edited 1 time in total.
Post Reply