Komšiluk i njihove nebuloze
- djevojka bez imena
#526 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ovu temu treba preimenovati u Dnevna doza smjeha

-
Eborg
#527 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nekad 1950-ih je u zeničkoj štampi izašao naslov: "Zbog cijepanja drva u stanu otpao plafon u stanu ispod".
Jebem ti primitivca kad šljegne a ostane pri svojim lokalnim plemenskim običajima.
Jebem ti primitivca kad šljegne a ostane pri svojim lokalnim plemenskim običajima.
- Dozer
#528 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Onaj od 2h i 30min - nadjite ga, da nam otkrije tajnu ba
. A pogotovo nju. Ona mi je fascinantnija
A i ovaj s kravom...vjerovatno se nije mogNo odvojit od svoje Sarulje
Ne bi me iznenadilo ni da je macn'o u kadi, i osusio u kupatilu... Zeni na striku, iznad kade... S gacama i potkosuljama
Ali, kako ovdje nemam bisera, na staroj lokaciji u neboderu u Hrasnom sam imao kamaru...
Npr., svaku noc smo sat mogli navijati po nekom hajvanu ili hajvanki koji/a je s nekog gornjeg i dosta visokog sprata uredno u 21:30 bacao/la kesu sa smecem.
Naravno - gdje drugo, nego na livadu. Nikad nisam uspio skontati ko je tacno, ali u neka doba smo se poceli zajebavati u stanu i smanjivati TV u 21:25, i cekati da cujemo ono brzo "FRLJFRLJFRLJFRLJ" i "PLJAAAS", uz masu pratecih orkestarskih zvukova kakve samo smece u padu i bucanju moze napraviti - od klepeta konzervi raznih velicina (sve od Argete i sardine do graska od 500 gr.), preko plasticnih flasa raznih kalibara, pa do ulozaka umotanih u kese cipsa i smokija, koji naravno izlete iz tih kesa pod pritiskom svih ostalih tezih iskoristenih proizvoda, i uredno se k'o geleri razlete livadom...
I trajalo je to haman i 2 mjeseca...Sve dok neko iz nebodera preko puta nije skontao o kome se radi, snimio to i zvao muriju.
A i ovaj s kravom...vjerovatno se nije mogNo odvojit od svoje Sarulje
Ne bi me iznenadilo ni da je macn'o u kadi, i osusio u kupatilu... Zeni na striku, iznad kade... S gacama i potkosuljama
Ali, kako ovdje nemam bisera, na staroj lokaciji u neboderu u Hrasnom sam imao kamaru...
Npr., svaku noc smo sat mogli navijati po nekom hajvanu ili hajvanki koji/a je s nekog gornjeg i dosta visokog sprata uredno u 21:30 bacao/la kesu sa smecem.
Naravno - gdje drugo, nego na livadu. Nikad nisam uspio skontati ko je tacno, ali u neka doba smo se poceli zajebavati u stanu i smanjivati TV u 21:25, i cekati da cujemo ono brzo "FRLJFRLJFRLJFRLJ" i "PLJAAAS", uz masu pratecih orkestarskih zvukova kakve samo smece u padu i bucanju moze napraviti - od klepeta konzervi raznih velicina (sve od Argete i sardine do graska od 500 gr.), preko plasticnih flasa raznih kalibara, pa do ulozaka umotanih u kese cipsa i smokija, koji naravno izlete iz tih kesa pod pritiskom svih ostalih tezih iskoristenih proizvoda, i uredno se k'o geleri razlete livadom...
I trajalo je to haman i 2 mjeseca...Sve dok neko iz nebodera preko puta nije skontao o kome se radi, snimio to i zvao muriju.
-
Nepass
#529 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kravu i nekako mogu razumiti ustvari ne mogu ali mi je vise cudo bacanje smeca. Pa poserem se ja na taj zivotni oblik ako u 3,5,10 dana ne izadje iz kuce i odnese smece do kontejnera.
Kad te vec nije stid bacati pa skontaj da tu zivis i da ce ti se sutra dijete tu igrati
Kad te vec nije stid bacati pa skontaj da tu zivis i da ce ti se sutra dijete tu igrati
-
shandrprcSA
#530 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ko maljutkaDozer wrote:... i cekati da cujemo ono brzo "FRLJFRLJFRLJFRLJ" i "PLJAAAS"
- Dozer
#531 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
E bas tako. Ili Fagot

-
Eborg
#532 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sjećam se da je u ratu u moju zgradu doselila jedna porodica sa nekog od okolnih sela. Babo na liniji, mater u kući, musava djeca ispred zgrade kada je sigurno i to je to, standardna priča.
Uglavnom, bio je kontejner ispred zgrade koji je nakon nekog vremena pomjeren u ulicu pored - možda nekih 50-tak metara. Valjda zato što su sva djeca iz mahale stalno bila u tom parkiću pa da se ne motaju oko smeća jer su to bili oni stari otvoreni kontejneri. Međutim, gospoja ostavlja po kesu smeća svaki put na mjesto gdje je bio kontejner jer joj je mrsko prošetati da baci smeće u isti. Još kako je rat pa dođu gladna paščad i razgule sve što ima i nagovještaj mirisa na hranu pa smo hodali u kesama, konzervama i kartonima stalno.
Kaže meni mater: "Sine, svaki put kad vidiš da ona ostavi ispred zgrade umjesto u kontejner, ti fino uzmi kesu i ostavi joj direktno pred vrata dok ne nauči da se to tako ne radi." I Boga mi tako i bi - par puta je kona još to ponovila i onda je skontala. Nikad više nije se to desilo, bezbolno naučena lekcija o kulturi življenja i sretan komšiluk.
Uglavnom, bio je kontejner ispred zgrade koji je nakon nekog vremena pomjeren u ulicu pored - možda nekih 50-tak metara. Valjda zato što su sva djeca iz mahale stalno bila u tom parkiću pa da se ne motaju oko smeća jer su to bili oni stari otvoreni kontejneri. Međutim, gospoja ostavlja po kesu smeća svaki put na mjesto gdje je bio kontejner jer joj je mrsko prošetati da baci smeće u isti. Još kako je rat pa dođu gladna paščad i razgule sve što ima i nagovještaj mirisa na hranu pa smo hodali u kesama, konzervama i kartonima stalno.
Kaže meni mater: "Sine, svaki put kad vidiš da ona ostavi ispred zgrade umjesto u kontejner, ti fino uzmi kesu i ostavi joj direktno pred vrata dok ne nauči da se to tako ne radi." I Boga mi tako i bi - par puta je kona još to ponovila i onda je skontala. Nikad više nije se to desilo, bezbolno naučena lekcija o kulturi življenja i sretan komšiluk.
- dječak sa šibicama
#533 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kod mene u komsiluku, u ratu, neki lola nakon sto je pojeo lanc paket, onaj tamno smedji americki meni se cini, lijepo se iskenjao u smedji paketic i priheftao ga heftaricom... i naravno, frljaknuo na livadu.
Sutra ujutro, izasle komsije da okopavaju bastice oko zgrada, kad cujes komsiju sav sretan "aaaaa vidite ljudi sta sam nasao, lanc paket"
nisam "snimio" reakciju kad ga je otvorio.
Sutra ujutro, izasle komsije da okopavaju bastice oko zgrada, kad cujes komsiju sav sretan "aaaaa vidite ljudi sta sam nasao, lanc paket"
-
zigson
#534 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
http://forum.klix.ba/nasi-nazovi-trkaci ... s5850.htmlEborg wrote:Hu da fak iz Mirzet?
saltaj malo stranice
- bleee_sa
#535 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Da nisi šta fulio? Jukićeva broj 2 apoteka s desne strane ispod Robota._BataZiv_0809 wrote:Hm posto sam uglavnom dolazio nocudječak sa šibicama wrote:To je vec na vrhu Brda, ako si u staroj zgradi bio tu je nekad bila zubarska ordinacija, zgrada ispod trafike odmah.
Zgrada sa dezurnim marketom (vise ga nema, sad je tu Hose) je vec elitnane sjecam se zubarske ordinacije. Uglavnom od dezurnog silazis prema dole i prva zgrada ispod.
Jukiceva je pak nize prema Bosnalijeku.
- Dozer
#536 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Da. Jukiceva krece od podnozja brda (ispod apoteke i Robota), pa sve prema Barama.
- bleee_sa
#537 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Do kamenorezca, da budemo precizniji, 148 zadnji parni ako me sjećanje dobro služi 
- Dozer
#538 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne. Sve do krajnje autobuske 
- bleee_sa
#539 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Za mene je ulici kraj tamo gdje joj je zadnji broj 
- anonimni clan
#540 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
E a zamisli situacije kad se pocelo useljavati u stanove na A.Polju 80-tih................kockica_kockica wrote:Najbolje mi je kad ovu psiho ispod mene pogodi pjesma... Hej Munira Hej Munira gdje ti je Miralem... pa sto puta...
Nedavno smo imali svatove na terasi pod balkonom... u 12 popodne pjevac potice na ples sa hop hop hop...
Mislim pojedinacni ispadi da neko napravi sjedeljku pa Prvi poljubac dere dva sata nije tako strasno... Smijesno je u sred naselja tako svatove postaviti ali eto nije smak svijeta..
Ali.. Svakodnevno silovanje je stvarno previse...
Nije moja krivnja selidba u tibru... krivnja je krkana koji misle da mogu raditi sta hoce i kad hoce bez sankcija...
Ko se sjeca sjetice se cirkusa i scena kad su nove komsije u pitanju....susret s liftovima .....balkonima....drvima...neuredjenim prilazima....nepostojecim igralistima ( na pocetku) ....gradskom prevozu....itd
A eto valjda nikom nista nije smetalo od pustog ushicenja useljavanja u nove stanove............ili sam ja polaskom u srednju skolu bio u nekom svom folu pa me to tad i nije nesto tangiralo...............
Danas u Svabiji opet u stanu ....probleai bilo haman istih kao kod tebe ....al uglavnom s ljudima koji su se doselili u Njemacku. Doduse bilo ih je i sa domacim.......jednom prilikom pri useljenju i nosanju stvari po stubistu doceka me jedan Svabo s nozem i viljuskom u rukama uz povike kako covjek u ovoj zgradi nema mira ni dok ruca. Kad nas je ugledao izvinuo se jer nas ne poznaje ....kaze mislio je da su opet djeca onih Bosanaca sto galame i igraju se po stubistu po cijeli dan dok se roditelji ubijaju radeci negdje i haman i ne dolaze kuci....
Rekoh mu da smo na njegovu zalost i mi Bosanci al da mi imamo na njegovu radost jedno dijete koje se jos nikad nije igralo u hastoru i da radimo normalno radno vrijeme i da ostatak vremena sve troje provodimo skupa.
Poslije smo se uvijek uljudno pozdravljali ...cak se on jednom i izvinio iako nisam skontao zasto.
Bilo je tu Turskih porodica gdje je mama cesto pitala da li je njena 15-snja cerka preko naseg balkona izasla vani jer ju je zakljucavala u stanu,do kucanja policije na vrata i pitanja da li mi ista znamo o porodici do nas i da li oni maltretiraju svoje dijete...
Bilo je i Debelih Svabica ,majka i dvije cerke koje su imale misiju zbrinjavanja sve i jedne povrijedjene i napustene zivotinje u krugu od 1000 km tako da se u tom stanu nakotilo 3-4 psa,5-6 macaka,a o pticama i hrccima,jezevima d a ne pricam.
Hem sto je to smrdilo hem sto je to pravilo buku,jadne cuke lajale,zavijale i grebale po vratima po cijelu noc....dok su one valjda skupljale nove zivotinje.....Komsije pored nisu mogle od smrada izlaziti na svoje balkone.......Stanari se bunili, dolazila policija ,drustvo za zastitu zivotinja....socijalni radnici .....jedva ih se kutarisali.
Doduse tih glasnih seksualnih poduhvata odkako je odselio ovaj mladji bracni par iz Poljske i nema ili zbog dobre izolacije il se u zgradi reko bih slabo ko i sexa. Crnac ispod mene iako mlad fasovao tezi mozdani udar...tesko govori a jos teze hoda uz pomoc staka.....a ona dobro garava,sredina tridesetih ....
Problema s komsijama je bilo da bi covjek mogao knjigu napisati..........
A bilo je i finih komsija ....hoce pomoc, pripazit i zalit cvijece,a ima i onih dobar dan za dobar dan ....
Ovdje ti se raja cesto sele .....jel promjeni posao ,ako mu je daleko ...on se odmah seli...trazi stan blize poslu ili jel se razvede ili se djeca odsele trazi manji stan radi manjih troskova.
A problemi s komsijama, nikome ne trebaju i niko ih nece al su uvijek tu.....
Samo zavisi kako ih ko dozivljava.
Neko se zbog njih sekira i idu mu na zivce cijeli zivot pa je zbog toga stalno "natakaren" .....a neko to prihvata onako kako jest kad ih vec ne moze rijesiti i zivi puno mirnije od ovog prvog.
-
privremeni
#541 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sta pedesete, neme tome deset godina imao komsiju, sljego sa Bistrika, cijepao najnormalnije drva u stanu, obicno u kasne sate, jer je prije toga valjalo pokrasti drva iz susjednih zgrada i supa. Sreca, stan u prizemlju, nikom nad glavom.Eborg wrote:Nekad 1950-ih je u zeničkoj štampi izašao naslov: "Zbog cijepanja drva u stanu otpao plafon u stanu ispod".
- joske
#542 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
care ti uzmi stan na nekom elitnom mjestu gdje nema ti problema normalno da ce bit toga kod stana od recimo 500 eura monatanonimni clan wrote:E a zamisli situacije kad se pocelo useljavati u stanove na A.Polju 80-tih................kockica_kockica wrote:Najbolje mi je kad ovu psiho ispod mene pogodi pjesma... Hej Munira Hej Munira gdje ti je Miralem... pa sto puta...
Nedavno smo imali svatove na terasi pod balkonom... u 12 popodne pjevac potice na ples sa hop hop hop...
Mislim pojedinacni ispadi da neko napravi sjedeljku pa Prvi poljubac dere dva sata nije tako strasno... Smijesno je u sred naselja tako svatove postaviti ali eto nije smak svijeta..
Ali.. Svakodnevno silovanje je stvarno previse...
Nije moja krivnja selidba u tibru... krivnja je krkana koji misle da mogu raditi sta hoce i kad hoce bez sankcija...
Ko se sjeca sjetice se cirkusa i scena kad su nove komsije u pitanju....susret s liftovima .....balkonima....drvima...neuredjenim prilazima....nepostojecim igralistima ( na pocetku) ....gradskom prevozu....itd
A eto valjda nikom nista nije smetalo od pustog ushicenja useljavanja u nove stanove............ili sam ja polaskom u srednju skolu bio u nekom svom folu pa me to tad i nije nesto tangiralo...............
Danas u Svabiji opet u stanu ....probleai bilo haman istih kao kod tebe ....al uglavnom s ljudima koji su se doselili u Njemacku. Doduse bilo ih je i sa domacim.......jednom prilikom pri useljenju i nosanju stvari po stubistu doceka me jedan Svabo s nozem i viljuskom u rukama uz povike kako covjek u ovoj zgradi nema mira ni dok ruca. Kad nas je ugledao izvinuo se jer nas ne poznaje ....kaze mislio je da su opet djeca onih Bosanaca sto galame i igraju se po stubistu po cijeli dan dok se roditelji ubijaju radeci negdje i haman i ne dolaze kuci....
Rekoh mu da smo na njegovu zalost i mi Bosanci al da mi imamo na njegovu radost jedno dijete koje se jos nikad nije igralo u hastoru i da radimo normalno radno vrijeme i da ostatak vremena sve troje provodimo skupa.
Poslije smo se uvijek uljudno pozdravljali ...cak se on jednom i izvinio iako nisam skontao zasto.
Bilo je tu Turskih porodica gdje je mama cesto pitala da li je njena 15-snja cerka preko naseg balkona izasla vani jer ju je zakljucavala u stanu,do kucanja policije na vrata i pitanja da li mi ista znamo o porodici do nas i da li oni maltretiraju svoje dijete...
Bilo je i Debelih Svabica ,majka i dvije cerke koje su imale misiju zbrinjavanja sve i jedne povrijedjene i napustene zivotinje u krugu od 1000 km tako da se u tom stanu nakotilo 3-4 psa,5-6 macaka,a o pticama i hrccima,jezevima d a ne pricam.
Hem sto je to smrdilo hem sto je to pravilo buku,jadne cuke lajale,zavijale i grebale po vratima po cijelu noc....dok su one valjda skupljale nove zivotinje.....Komsije pored nisu mogle od smrada izlaziti na svoje balkone.......Stanari se bunili, dolazila policija ,drustvo za zastitu zivotinja....socijalni radnici .....jedva ih se kutarisali.
Doduse tih glasnih seksualnih poduhvata odkako je odselio ovaj mladji bracni par iz Poljske i nema ili zbog dobre izolacije il se u zgradi reko bih slabo ko i sexa. Crnac ispod mene iako mlad fasovao tezi mozdani udar...tesko govori a jos teze hoda uz pomoc staka.....a ona dobro garava,sredina tridesetih ....
A bilo je i finih komsija ....hoce pomoc, pripazit i zalit cvijece,a ima i onih dobar dan za dobar dan ....
Ovdje ti se raja cesto sele .....jel promjeni posao ,ako mu je daleko ...on se odmah seli...trazi stan blize poslu ili jel se razvede ili se djeca odsele trazi manji stan radi manjih troskova.
Neko se zbog njih sekira i idu mu na zivce cijeli zivot pa je zbog toga stalno "natakaren" .....a neko to prihvata onako kako jest kad ih vec ne moze rijesiti i zivi puno mirnije od ovog prvog.
kolko para tolko muzike
-
Innovation
#543 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
privremeni wrote: sljego sa Bistrika,
-
privremeni
#544 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ne kolutaj bona, brdo je brdo, u konkretnom slucaju rijec je o pravom sarajliji, ha ja moja.... i da ne zaboravim, prica se odvija na BjelavamaInnovation wrote:privremeni wrote: sljego sa Bistrika,
- anonimni clan
#545 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Car je sebi davno kupio stan tamo gdje je htio i gdje mu se svasta nesta svidja. Medju tim svidjanjima je i komsiluk.joske wrote:care ti uzmi stan na nekom elitnom mjestu gdje nema ti problema normalno da ce bit toga kod stana od recimo 500 eura monatanonimni clan wrote:
E a zamisli situacije kad se pocelo useljavati u stanove na A.Polju 80-tih................
Neko se zbog njih sekira i idu mu na zivce cijeli zivot pa je zbog toga stalno "natakaren" .....a neko to prihvata onako kako jest kad ih vec ne moze rijesiti i zivi puno mirnije od ovog prvog.![]()
kolko para tolko muzike
Ovdje sam opisao svoja iskustva sa komsijama dok sam se i ja selio iz raznoraznih razloga.
-
The BEN10
#546 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
joske wrote: care ti uzmi stan na nekom elitnom mjestu gdje nema ti problema normalno da ce bit toga kod stana od recimo 500 eura monat![]()
kolko para tolko muzike
Htio si reći Ojra monat!?
- anonimni clan
#547 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Onda napisi popeo se na Bjelave a ne sljego s Bistrikaprivremeni wrote:ne kolutaj bona, brdo je brdo, u konkretnom slucaju rijec je o pravom sarajliji, ha ja moja.... i da ne zaboravim, prica se odvija na BjelavamaInnovation wrote:privremeni wrote: sljego sa Bistrika,
-
privremeni
#548 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
prihvatam kritiku....anonimni clan wrote:
Onda napisi popeo se na Bjelave a ne sljego s Bistrika
-
Innovation
#549 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
privremeni wrote:prihvatam kritiku....anonimni clan wrote:
Onda napisi popeo se na Bjelave a ne sljego s Bistrika
- joske
#550 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
to ojra kad sprehas a kad pise je euroThe BEN10 wrote:joske wrote: care ti uzmi stan na nekom elitnom mjestu gdje nema ti problema normalno da ce bit toga kod stana od recimo 500 eura monat![]()
kolko para tolko muzike
Htio si reći Ojra monat!?![]()