Vikinzi (2013– ) - Serija

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#526 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

princeza bezveze skroz

Floki skroz popizdio, nema više moje simpatije koje je nekad imao

Ragnar misli da će umrijet ali sigurna sam da neće :D još
Gandalf

#527 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Gandalf »

Engleska princeza je beton - u rangu sa Lagerthom, njih dvije su nedodirljive, ostale daleko iza, izuzev Helge :D
Floki ako ovu sezonu preživi treba mu izliti zlatnog Odina u prirodnoj veličini
irac300

#528 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

bhnapoleon1 wrote:Meni je francuska princeza beton, gotov da nema fuš robe sto se zenske ekipe tice :D.
Ono nošenje zeljeza je zanimljivo jer koliko sam ja čitao to se kasnije koristilo nakon kristijanizacije u Skandinaviji. Kad bi se okupili na Thingu (skupstina slobodnih ljudi) ukoliko je neko zelio dokazati svoju nevinost trebao bi da nosi ono zeljezo, ukoliko je stvarno nevin racunali su da bi trebao biti zasticen. Nesto sumnjam da je ikome uspjelo :D .

Kako Sigfrid navuce onog da izgubi ruku :D .
Najveći zajeb u seriji. :D Kako ih lik navuče s kosom. :D Ona scena sa kršćaninom me baš počela nervirati, kad ono, on samo zamišlja, na sreću. Ne treba mi religiozna serija. Ovo s Ragnarom se baš zapetljava, pogotovu što ga pajtaši uhvatiše na djelu, bit će svašta, već vidim kako će Floki da zaplati. :D Očekuje nas sjajno finale sezone.
swanfilter

#529 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by swanfilter »

Kakvi su planovi sa serijom? Da li ce se snimati i nakon Ragnarove smrti? Odnosno, da li se prica nastavlja sa sinovima?
art vandeley

#530 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by art vandeley »

irac300 wrote:Ona scena sa kršćaninom me baš počela nervirati, kad ono, on samo zamišlja, na sreću. Ne treba mi religiozna serija. Ovo s Ragnarom se baš zapetljava, pogotovu što ga pajtaši uhvatiše na djelu, bit će svašta, već vidim kako će Floki da zaplati. :D Očekuje nas sjajno finale sezone.
naravno da je pametan Ragnar i da manipulise sa ovim sta cini, zna on dobro kako jedino moze do Pariza.
Juliuscezar

#531 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Juliuscezar »

swanfilter wrote:Kakvi su planovi sa serijom? Da li ce se snimati i nakon Ragnarove smrti? Odnosno, da li se prica nastavlja sa sinovima?
Vjerovatno dok im bude isplativo, mozemo se nadat da ce cijedit do kraja a kvalitet da nece padat :D .
swanfilter

#532 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by swanfilter »

Serija mi je vrhunska ali ne znam koliko ce mi biti gledljiva nakon njega. Vrhunski mi je lik ...
irac300

#533 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Cijela serija se zasniva na Ragnaru, svi ostali su sporedni likovi. Čisto sumnjam da će se serija nastaviti nakon njegove smrti.
mali_balon

#534 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

Kao sto rekoh Rganar se krstio da lakse udje u grad. A ima i ono kada je halucinirao, kada mu je Athlestan pruzio ruku, on krenuo da uzme a Odin ga ogrebao, sad ja kontam da mu tu Odin "kaze" nemos jos umrijet ili nemos s njim nisi kriscanin.
jastuk1

#535 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by jastuk1 »

mali_balon wrote:Kao sto rekoh Rganar se krstio da lakse udje u grad. A ima i ono kada je halucinirao, kada mu je Athlestan pruzio ruku, on krenuo da uzme a Odin ga ogrebao, sad ja kontam da mu tu Odin "kaze" nemos jos umrijet ili nemos s njim nisi kriscanin.
Ili mu "kaže" (odnosno umišlja mu se/pričinjava mu se) nešto sasvim suprotno. :mrgreen:
jastuk1

#536 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by jastuk1 »

irac300 wrote:Ne treba mi religiozna serija.
:lol: But of skroz... Kad bi se samo mogli držat PUB-ovskih scena sa Guinness-om. :roll: :zjev:
Kal El

#537 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Kal El »

According to legend, Ragnar was thrice married: to the shieldmaiden Lagertha, to the noblewoman Þóra Borgarhjǫrtr, and to Aslaug. Said to have been a relative of the Danish king Gudfred and son of the Swedish king Sigurd Hring, he became king himself and distinguished himself by many raids and conquests until he was eventually seized by his foe, King Ælla of Northumbria, and killed by being thrown into a pit of snakes. His sons bloodily avenged him by invading England with the Great Heathen Army.[1]

Jesam li ja nesto profulio ili nisu prikazali? Bio je ozenjen sa jos jednom zenom (dva sina dobili, poginuli u borbi) poslje Lagerthe i prije Aslaug

Ma bit ce Ragnar jos dugo tu, ako idu posted legendi (nadam se)
mali_balon

#538 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

Hirst revealed he already has an idea of how he wants the series to evolve. “I’ve written five episodes. We’re going to do more episodes this year, I think we’re doing 16,” Hirst said. “I have a huge hope that we can continue [beyond that].”

Hirst is very hopeful of a fruitful future for the series. The creator explained that he hopes the drama can continue with the storyline of Ragnar’s children after [SPOILER ALERT] Fimmel’s character meets his predetermined fate.

“I always anticipated continuing with Ragnar’s sons because many of them became as famous, if not more famous, than he was,” Hirst told RadioTimes. “There was the rather remarkably named Ivar the Boneless and Ragnar’s elder son [Bjorn, played by Alexander Ludwig] who sailed around the Mediterranean, and then they went to Iceland and Greenland.”
irac300

#539 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

jastuk1 wrote:
irac300 wrote:Ne treba mi religiozna serija.
:lol: But of skroz... Kad bi se samo mogli držat PUB-ovskih scena sa Guinness-om. :roll: :zjev:
Kal El

#540 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Kal El »

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
I'll see what tomorrow brings
Kal El

#541 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Kal El »

The History Channel officially confirmed the Season 4 return of Ragnar (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick) and the Lothbrok clan with the renewal of Michael Hirst’s historical drama “Vikings" Thursday.

BTW ovo sa 16 epizoda u idućoj mi se drama sviđa :mrgreen:
irac300

#542 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Kal El wrote:The History Channel officially confirmed the Season 4 return of Ragnar (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick) and the Lothbrok clan with the renewal of Michael Hirst’s historical drama “Vikings" Thursday.

BTW ovo sa 16 epizoda u idućoj mi se drama sviđa :mrgreen:
Mene opet strah, jer povećanje epizoda obično znači i pad kvaliteta. Nadam se da neće među tih 16 biti pola epizoda sa praznim hodom.
Ragnarok

#543 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ragnarok »

Zašto History Channel ne emitira seriju, gledao sam im na oficijelnoj stranici raspored i tamo kao četvrtkom budu Vikinzi dok na kanalu koji imam u paketu kod telemaha ni traga ni glasa od serije
Kal El

#544 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Kal El »

Ragnarok wrote:Zašto History Channel ne emitira seriju, gledao sam im na oficijelnoj stranici raspored i tamo kao četvrtkom budu Vikinzi dok na kanalu koji imam u paketu kod telemaha ni traga ni glasa od serije
Kakav Telemach(i HS) kod nas konstantno "Zvijezde zalagonice" ili tako nešto.. Jebo me svak ako je to njima "Historija"...

Maloprije pročitah da ima dvije verzije kako je Ragnar umro,prva je ona sa zmijama a druga nešto o Parizu i nekoj povredi/bolest,fkt se nadam da nije ovo što je sada..nadam se da se fkt krstio kako bi lakše ušao u Pariz (kao što je neko već spomenuo ovdje)
Ragnarok

#545 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ragnarok »

Kal El wrote:
Ragnarok wrote:Zašto History Channel ne emitira seriju, gledao sam im na oficijelnoj stranici raspored i tamo kao četvrtkom budu Vikinzi dok na kanalu koji imam u paketu kod telemaha ni traga ni glasa od serije
Kakav Telemach(i HS) kod nas konstantno "Zvijezde zalagonice" ili tako nešto.. Jebo me svak ako je to njima "Historija"...

Maloprije pročitah da ima dvije verzije kako je Ragnar umro,prva je ona sa zmijama a druga nešto o Parizu i nekoj povredi/bolest,fkt se nadam da nije ovo što je sada..nadam se da se fkt krstio kako bi lakše ušao u Pariz (kao što je neko već spomenuo ovdje)
i Americke restauracije :D

ne kontam koja je fora s tim kanalom, mada mislim da to nije do operatera vjerovatno nama balkancima isporučuju neku fuš verziju

ne vjerujem da će ubiti ragnara, pa nije GoT :D
Paul F.

#546 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

irac300 wrote:Cijela serija se zasniva na Ragnaru, svi ostali su sporedni likovi. Čisto sumnjam da će se serija nastaviti nakon njegove smrti.
Isto sam mislio o Juliju Cezaru u seriji Rome pa sam se prešo. :D
irac300

#547 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Paul F. wrote:
irac300 wrote:Cijela serija se zasniva na Ragnaru, svi ostali su sporedni likovi. Čisto sumnjam da će se serija nastaviti nakon njegove smrti.
Isto sam mislio o Juliju Cezaru u seriji Rome pa sam se prešo. :D
Ma dobro, tamo su ipak pratili radnju do proglašenja Oktavijana za prvog rimskog cara. Inače ta mi je serija vrh. :thumbup: Ovdje nema toliko zanimljivih likova koji bi mogli držati seriju nakon Ragnara. Naravno, govorim o ovoj seriji, ne o historijskim radnjama, ima mnogo toga još zanimljivog o Vikinzima, ali za neku drugu seriju. :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#548 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by I am Happy »

Kad ova serija postaje dobra :? Pregledao sam tri epizode i nisam previse odusevljen.
irac300

#549 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

I am Happy wrote:Kad ova serija postaje dobra :? Pregledao sam tri epizode i nisam previse odusevljen.
Heh... Teško je to objasniti, moraš voljeti ovo štivo. :D Meni lično je zanimljiva od prve epizode, a pravo me ''zapalila'' sa prvom invazijom na obale Engleske. Poslije se dodatno zapetljava kada Ragnar postaje knez, itd, itd... Ima jako dobrih momenata, al' opet kažem, treba i biti ljubitelj ovakvog žanra.
avaks

#550 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by avaks »

Vala ako ti nije na prvu sjela teško da će ti biti i kasnije zanimljivo... Doduše meni je druga sezona bolja od prve a kako serija odmiče sve kvalitetnije rade :thumbup:
Post Reply