svaka ozbiljnija reprezentacija
vidjet cemo na svjetskom sta mogu ali da su bolji i kvalitetniji od bosne,nisu sigurno
prolazak ove grupe je siguran
Moderators: Charuga, Tomahawk11
+ Stimac.olympus76 wrote:gledaj cyprus,ja sam iz hrvatske pa recimo da sam neutralan i da mogu biti objektivan sto se tice bosne i belgije
pratio sam belgiju u grupi sa hrvatskom i nisu me impresionirali,u belgiji su igrali 1-1 sa hr a u zagrebu su zabili
2 gola iz dvije hrvatske pogreske,niti zabijaju puno niti su atraktivni
jesu dobra cvrsta momcad,ali ni blizu po kvaliteti jednoj italiji,negdje su u rangu francuske i portugala(ako i to),iako jos nisu nista pokazali da bi ih se guralo na vrh
precjenjuje ih se jako puno
olympus76 wrote:gledaj cyprus,ja sam iz hrvatske pa recimo da sam neutralan i da mogu biti objektivan sto se tice bosne i belgije
pratio sam belgiju u grupi sa hrvatskom i nisu me impresionirali,u belgiji su igrali 1-1 sa hr a u zagrebu su zabili
2 gola iz dvije hrvatske pogreske,niti zabijaju puno niti su atraktivni
jesu dobra cvrsta momcad,ali ni blizu po kvaliteti jednoj italiji,negdje su u rangu francuske i portugala(ako i to),iako jos nisu nista pokazali da bi ih se guralo na vrh
precjenjuje ih se jako puno
It_is_a_Leclerc wrote:Pobijediti Belgiju će biti jako, jako teško. To je, naime, ekipa koja se gradi sistemski 15-ak godina i u koju belgijski savez polaže sve nade. Na njih se u Belgiji računa kao na evropske prvake 2016., što nešto govori o tome koliko i kako će se ići u ovim kvalifikacijama.
Mi, sa druge strane, iako imamo nesumnjiv individualni kvalitet, teško da ćemo se s ovim rosterom i nizom sumnjivih Papetovih odluka, biti konkuretni toj i takvoj Belgiji.
Sa druge strane, od ostalih ekipa, ja zaista ne vidim ko bi nas mogao ugroziti ?!
Nije ali nije ni daleko da to postane... Pobjediti u oba susreta mozda sa Gandalfom a mucimo se KUCI sa Slovackom i namucimo... budite na zemlji... mi jos nismo velika repka za to treba vremena i vremena pravilnog rada da se poklopi ali smo na dobrom putu samo toliko...DonVitoN wrote:Nije Belgija vala Spanija, Njemacka, Italija, Holandija..pa i Portugalako se ne bude islo grlom u jagode pobjediti ih mozemo u obadva meca.
olympus76 wrote:neznam sta neki uzdizu tu belgiju,dobili su jako losu hrvatsku,a ostalo je u toj grupi bila sirotinja koju moze pobijediti
svaka ozbiljnija reprezentacija
vidjet cemo na svjetskom sta mogu ali da su bolji i kvalitetniji od bosne,nisu sigurno
prolazak ove grupe je siguran
Hoće to kad neke spuca ljubomora.Tipicoti wrote:U kvalifikacijama za SP smo mi imali ``laganu grupu``(Grcka i Slovacka), a Hrvatska i Srbija su imale ``tesku grupu``(Belgija i Vels).
Sada mi imamo Belgiju i Vels i to je po njihovim forumima ``lagana grupa``![]()
ne kontam.
Upravo tako...nije da se sad trebamo Belgijancima naguzit' i reci "J.ebite nas..."Frankyee wrote:Poslije ove utakmicesa Egiptom bojim se da smo u silaznoj putanji. Nadam se da grijesim i da ce u Brazilu sve da legne kako treba.
Belgija je beton trennutno za nas , ali ako njima krene lose u Brazilu moglo bi da se to ostvari na moral. Isto tako ako im krene dobro,,,,
Treba se fokusirati na ostale protivnike , tu se odlucuju kvalifikacije.
Jedaj wrote:Za 2016 mi cemo imati smjenu generacije. Nase zvijezde su vec sada na zalasku (Spahic, Misimovic, Dzeko, Salihovic I td.)
Nazalost Pape se pobrinuo da bukvalno otjera sve perspektivne igrace svojim neodmjernim izjavama I svojom nebrigom tako da ce period od 2014 do 2018 biti period velikog pada nasih zmajeva. Eventualno neki novi Ciro ili mozda Vahid Halilhodzic moze stupiti na scenu I spasiti sta se spasiti da.
Tako narode nas krajnji domet je Brazil I mozda Euro 2016 a onda tama jedno 5-10 godina dok neki novi selector ne krene pametno I ne pokupi neku novu generaciju, mada ce biti sve teze I teze. U domacem prvenstvu nema uslova za razvoj igraca, a ovi vani, nase gore list koji se rode u dijspori osjecat ce se gradjanima tih drzava I nece imati interes da igraju za Bosnu.
Idemedosumom wrote:Eh da i ja ostavim komentar![]()
Kada uporedimo ovu grupu s onom koju smo imali u kv za SP, na prvi pogled ova za EP izgleda mnogo teza.
Međutim, za mene je Grcka daleko tezi protivnik nego Belgije. Mislim da je mnogim forumasima poznat moj stav o Belgiji, da je to jedna izvikana repka, s mnogo jakih pojedinaca, ali kao ekipa nisu nista vrijedno spomena postigli u zadnjih nekoliko godina. Da sad ponovo ne poredim sastav ove Belgije i one protiv Ćire, razlika je u par igraca. Uglavnom, ja mislim da sve ispod 4 boda protiv ovih je podbacaj.
Ni za Wales se nimalo ne brinem. To je ekipica koja ima 2 poznate zvijezde, ali kao team nisu uopste jaki. Imaju potencijal da svakome zabiju gol, ali isto tako da 3X vise prime zbog slabe odbrane i jako loseg golmana (vidi Wales-Hrvatksa )
Eh jedini protivnik kojeg se malo pribojavam je Izrael. Ne znam zasto, ali bojim se da bismo upravo protiv ovih mogli kiksati. A to bi bila velika sramota za nas, ćifute moramo poniziti s najmanje 5 komada! GO PALESTINE!
Ove ostale nema potrebe komentarisati, šljaka je šljaka.
Sve u svemu sam zadovoljan, da je moglo bolje, pa jeste. Grupe D, E pa cak i grupa H bi po meni bile lakse nego ova sto sad imamo. Hajmo zmajevi