EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

olympus76

#526 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by olympus76 »

neznam sta neki uzdizu tu belgiju,dobili su jako losu hrvatsku,a ostalo je u toj grupi bila sirotinja koju moze pobijediti
svaka ozbiljnija reprezentacija

vidjet cemo na svjetskom sta mogu ali da su bolji i kvalitetniji od bosne,nisu sigurno

prolazak ove grupe je siguran :bih:
IcedMFEarth

#527 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by IcedMFEarth »

Jbg, po imenima su jaki ko zemlja. Ali se slažem da ne treba im previše respekta davati, idemo po 6 poena :izet:
olympus76

#528 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by olympus76 »

jesu,ali nisu jos nista posebno pokazali,prolazak grupe pored hrvatske i srbije nije nista posebno

dobri su,ali nisu bolji od bosne,treba se ici na pobjedu i kod njih i u zenici
cyprus

#529 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

Ljudi, hajmo malo objektivnosti...

Po imenima Belgija može rame u rame stat sa svakom jačom evropskom reprezentacijom, izuzev Njemačke i Španije... Belgijski roster nije značajno slabiji (ako je uopšte slabiji) od francuskog, engleskog, talijanskog, holandskog, portugalskog itd.

Naravno, znamo da u fudbalu nije dovoljno imati imena, mora tu postojati i timska kohezija... O tom aspektu belgijske reprezentacije istina ne znamo puno... Saznaćemo na SP koliko oni zaista mogu... Ipak, znamo da su glatko prošli prilično jaku grupu... Jeste da su hrvatska i srpska selekcija pamtile i bolje dane, ali njih nazvati slabim protivnikom je jednostavno neobjektivno... Dalje, Škotska i Vels, reprezentacije koje su popunjene igračima iz Premiershipa ovdje neki ravnaju sa Luksemburgom i Lihtenštajnom, a tu je i Makedonija koja dobro namuči svakog protivnika... Uglavnom, Belgija je opuhala grupu u kojoj praktično nije bilo slabog protivnika... Ponavljam, ne znam šta će bit od nje u Brazilu, ali potencijal definitivno imaju... Otežavajuće im je to što nemaju tradiciju velikih rezultata (koja znači mnogo jer se odražava na mentalitet), a shodno tome ni rutinu za velika takmičenja...

U svakom slučaju, prvi su favoriti u našoj grupi, dakle jači su od nas... Zašto je nekima to problem priznat? Mi naravno nećemo ići sa bijelom zastavom... Ako zaigramo kako znamo imamo realne šanse za dobar rezultat u duelu sa njima, ali treba istaknuti da nam ti dueli nisu ključni u kvalifikacijama... Dosta je bitnije kako ćemo izać na kraj sa Izraelom i Velsom...
Last edited by cyprus on 28/02/2014 23:40, edited 3 times in total.
Jack Be Nimble

#530 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Jack Be Nimble »

Razmisljam o ovom novom formatu i vidim koliko je ovo sve jadno i bijedno. Za mene ce samo biti uspjeh ako se plasiramo na pravo EP, a to je da zavrsimo medju prve tri repke u grupnoj fazi. Valjda ce biti isti format ko Italija 90.
olympus76

#531 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by olympus76 »

gledaj cyprus,ja sam iz hrvatske pa recimo da sam neutralan i da mogu biti objektivan sto se tice bosne i belgije

pratio sam belgiju u grupi sa hrvatskom i nisu me impresionirali,u belgiji su igrali 1-1 sa hr a u zagrebu su zabili
2 gola iz dvije hrvatske pogreske,niti zabijaju puno niti su atraktivni

jesu dobra cvrsta momcad,ali ni blizu po kvaliteti jednoj italiji,negdje su u rangu francuske i portugala(ako i to),iako jos nisu nista pokazali da bi ih se guralo na vrh

precjenjuje ih se jako puno
DonVitoN

#532 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

olympus76 wrote:gledaj cyprus,ja sam iz hrvatske pa recimo da sam neutralan i da mogu biti objektivan sto se tice bosne i belgije

pratio sam belgiju u grupi sa hrvatskom i nisu me impresionirali,u belgiji su igrali 1-1 sa hr a u zagrebu su zabili

jesu dobra cvrsta momcad,ali ni blizu po kvaliteti jednoj italiji,negdje su u rangu francuske i portugala(ako i to),iako jos nisu nista pokazali da bi ih se guralo na vrh

+ Stimac.
bosanceros_

#533 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by bosanceros_ »

olympus76 wrote:gledaj cyprus,ja sam iz hrvatske pa recimo da sam neutralan i da mogu biti objektivan sto se tice bosne i belgije

ma ne precjenjuje ,mogu oni puno samo to treba jos posloziti vidim imaju "laganu" grupu na SP to ce im dobro doc da se malo ufuraju a da mi mozemo igrat sa njima mozda sam ja lud ali 50-50 su sanse :izet:
DonVitoN

#534 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

Nije Belgija vala Spanija, Njemacka, Italija, Holandija..pa i Portugal :mrgreen: ako se ne bude islo grlom u jagode pobjediti ih mozemo u obadva meca.
It_is_a_Leclerc

#535 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by It_is_a_Leclerc »

Pobijediti Belgiju će biti jako, jako teško. To je, naime, ekipa koja se gradi sistemski 15-ak godina i u koju belgijski savez polaže sve nade. Na njih se u Belgiji računa kao na evropske prvake 2016., što nešto govori o tome koliko i kako će se ići u ovim kvalifikacijama.

Mi, sa druge strane, iako imamo nesumnjiv individualni kvalitet, teško da ćemo se s ovim rosterom i nizom sumnjivih Papetovih odluka, biti konkuretni toj i takvoj Belgiji.

Sa druge strane, od ostalih ekipa, ja zaista ne vidim ko bi nas mogao ugroziti ?!
DonVitoN

#536 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

Upravo ako bude selektor nemamo sansi protiv Belgijom, predvidljiv i sa grlom u jagodem.
Valjda ceka jos ili mozda ima neku ponudu od arapa, turaka :roll:
Last edited by DonVitoN on 01/03/2014 00:25, edited 1 time in total.
bosanceros_

#537 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by bosanceros_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Pobijediti Belgiju će biti jako, jako teško. To je, naime, ekipa koja se gradi sistemski 15-ak godina i u koju belgijski savez polaže sve nade. Na njih se u Belgiji računa kao na evropske prvake 2016., što nešto govori o tome koliko i kako će se ići u ovim kvalifikacijama.

Mi, sa druge strane, iako imamo nesumnjiv individualni kvalitet, teško da ćemo se s ovim rosterom i nizom sumnjivih Papetovih odluka, biti konkuretni toj i takvoj Belgiji.

Sa druge strane, od ostalih ekipa, ja zaista ne vidim ko bi nas mogao ugroziti ?!

da se ipak malo "bacimo" na OF sa ovom temom,rano je jbg jos uostalom mi malo poznamo belgiju iz ovih zavrsenih kvalifikacija zbog toga sto su igrali sa SUSJEDIMA ...Zato moj predlog: "DOK se hodzino samelje"
pokusacu da se vise neukljucujem na ovu teme do izvjesnog vremena :P :P ako to mognem :-D
legionar2010

#538 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by legionar2010 »

DonVitoN wrote:Nije Belgija vala Spanija, Njemacka, Italija, Holandija..pa i Portugal :mrgreen: ako se ne bude islo grlom u jagode pobjediti ih mozemo u obadva meca.
Nije ali nije ni daleko da to postane... Pobjediti u oba susreta mozda sa Gandalfom a mucimo se KUCI sa Slovackom i namucimo... budite na zemlji... mi jos nismo velika repka za to treba vremena i vremena pravilnog rada da se poklopi ali smo na dobrom putu samo toliko...
johnlock071

#539 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by johnlock071 »

olympus76 wrote:neznam sta neki uzdizu tu belgiju,dobili su jako losu hrvatsku,a ostalo je u toj grupi bila sirotinja koju moze pobijediti
svaka ozbiljnija reprezentacija

vidjet cemo na svjetskom sta mogu ali da su bolji i kvalitetniji od bosne,nisu sigurno

prolazak ove grupe je siguran :bih:

Belgija je, znači, prejaka, a ona repka koju smo vani nabili 4-2 je sjena ove nove momčadi. Naravno mi smo i dalje bolji.
johnlock071

#540 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by johnlock071 »

Realno, Pape se treba ostaviti repke poslije Brazila, bez obzira na učinak.

On se sad može "prodat", možda i neki vrhunski klub preuzeti, a nama u narednom ciklusu treba svježa krv što se tiče selektora.
Tipicoti

#541 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tipicoti »

U kvalifikacijama za SP smo mi imali ``laganu grupu``(Grcka i Slovacka), a Hrvatska i Srbija su imale ``tesku grupu``(Belgija i Vels).
Sada mi imamo Belgiju i Vels i to je po njihovim forumima ``lagana grupa`` :-) :-) ne kontam.

...........Imam osjecaj da ce BiH sljedecih 4-5 godina biti nogometna sila broj 1 na Balkanu.(nije da se hvalim, ali je tako)
Mustang1

#542 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Mustang1 »

Cuj nije da se hvalim :D Pa cime se to ti hvalis ? Da si na nekom drugom forumu pa hajd inekako :D
Mataruga

#543 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Mataruga »

Potpuno je jalovo predvidjati ista dok ne vidimo jesmo li ozbiljni ili ne tek nakon Brazila.
Tamo ce nam se stvari ili sloziti (recimo prolazk grupe) ili ce biti pusiona i raspad.
Ako bar prodjemo grupnu fazu ovog ljeta onda borba sa Belgijom za prvo mjesto je realna.
A vidim opet iste nade i ocekivanja gajimo: od Grka nismo bas racunali vise od 3 boda a od Slovaka smo ocekivali zagarantiranih 6. Kipar, Izrael i Wells su nagazne gdje mozemo lako prosuti bodove. Doduse, moze i Belgija.
Logovan

#544 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Tipicoti wrote:U kvalifikacijama za SP smo mi imali ``laganu grupu``(Grcka i Slovacka), a Hrvatska i Srbija su imale ``tesku grupu``(Belgija i Vels).
Sada mi imamo Belgiju i Vels i to je po njihovim forumima ``lagana grupa`` :-) :-) ne kontam.
Hoće to kad neke spuca ljubomora.
nKrkan

#545 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by nKrkan »

Za one koji porede Belgiju i Njemačku

Neuer,T.Stegen>>Mignolet,Courtois

Boateng,Badstuber,Hummels>>Kompany,Vermalen,Van Buyten

Lahm,Howedes,Schmelzer>>Pocognoli,Alderweireld,Vertonghen

L.Bender,S.Bender,Khedira,Basti,Gundogan>>Witsel,Fellaini, Nainggolan,Simons

Reus,Kroos,Gotze,Muller,Draxler,Podolski,Schurle,Ozil>>Hazard,Mertens,De Bruyne,Dembele,Mirallas,Defour

Klose,Kruse<>Benteke,Lukaku
svi u napad

#546 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by svi u napad »

Uopste nisam zabrinut. Idemo na EM i samo je pitanje mjesta na tabeli. Mislim da ce nam najteze biti u Izraelu jer bez obzira na iskustvo nasih igraca, atmosfera na stadionu, pritisak na sudije, te ne veliki odziv nasih navijaca (vize, daleko , rigorozne kontrole) su faktori koji mi govore da se ne cemo tamo dobro provesti. Mi smo postali jaki i ne treba se podcjenjivati. Sto se tice susjeda `rvata to sam vec ranije pisao kad oni igraju sa Grcima "prvaci Evrope , strasna momcad itd." (naravno izgube) e kad ih mi dobijemo onda su to levati. Sad ista prica jebes Belgiju i Wels pokma nemaju ali kad su oni igrali u grupi sa njima onda je Belgija u rangu Spanije i Njemacke. Nista strasno. Igrati od tekme do tekme i davati sto vise golova jer i najbolja treca ide direktno. Naprijed BiH.
Frankyee

#547 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Frankyee »

Poslije ove utakmicesa Egiptom bojim se da smo u silaznoj putanji. Nadam se da grijesim i da ce u Brazilu sve da legne kako treba.

Belgija je beton trennutno za nas , ali ako njima krene lose u Brazilu moglo bi da se to ostvari na moral. Isto tako ako im krene dobro,,,,

Treba se fokusirati na ostale protivnike , tu se odlucuju kvalifikacije.
Droog

#548 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Droog »

Frankyee wrote:Poslije ove utakmicesa Egiptom bojim se da smo u silaznoj putanji. Nadam se da grijesim i da ce u Brazilu sve da legne kako treba.

Belgija je beton trennutno za nas , ali ako njima krene lose u Brazilu moglo bi da se to ostvari na moral. Isto tako ako im krene dobro,,,,

Treba se fokusirati na ostale protivnike , tu se odlucuju kvalifikacije.
Upravo tako...nije da se sad trebamo Belgijancima naguzit' i reci "J.ebite nas..."
Al kao sto kazes, treba se fokusirati na ove ostaale i ne prosipati tu bodove...
Mislim da smo sazreli dovoljno kao tim i da nece biti vecih problema protiv Kipra, Velsa i Izraela (bar ne na nasem terenu).
Iz tih utakmica izvuci 15-16 bodova + Andora 6 = 21-22 boda (da izgubimo obje od Belgije, u sta cisto sumnjam),
drugo mjesto je sigurno.
Nema teorije da Izrael ili Vels osvoje toliko, posebno sto ce neko od njih polomiti zube na Kipru a i medjusobno ce gubiti bodove, jer ne vidim Izrael ili Vels da u medjusobnom duelu neka od te 2 ekipe uzme svih 6 bodova! Bice tu i X-eva bruku.
Samo pametno...i da ne bude prevelikih trzavica u timu zbog ove novonastale situacije poslije Egipta...

:bih:
Havatar

#549 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

Jedaj wrote:Za 2016 mi cemo imati smjenu generacije. Nase zvijezde su vec sada na zalasku (Spahic, Misimovic, Dzeko, Salihovic I td.)

Nazalost Pape se pobrinuo da bukvalno otjera sve perspektivne igrace svojim neodmjernim izjavama I svojom nebrigom tako da ce period od 2014 do 2018 biti period velikog pada nasih zmajeva. Eventualno neki novi Ciro ili mozda Vahid Halilhodzic moze stupiti na scenu I spasiti sta se spasiti da.

Tako narode nas krajnji domet je Brazil I mozda Euro 2016 a onda tama jedno 5-10 godina dok neki novi selector ne krene pametno I ne pokupi neku novu generaciju, mada ce biti sve teze I teze. U domacem prvenstvu nema uslova za razvoj igraca, a ovi vani, nase gore list koji se rode u dijspori osjecat ce se gradjanima tih drzava I nece imati interes da igraju za Bosnu.
:thumbup:
Havatar

#550 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Havatar »

Idemedosumom wrote:Eh da i ja ostavim komentar :D

Kada uporedimo ovu grupu s onom koju smo imali u kv za SP, na prvi pogled ova za EP izgleda mnogo teza.

Međutim, za mene je Grcka daleko tezi protivnik nego Belgije. Mislim da je mnogim forumasima poznat moj stav o Belgiji, da je to jedna izvikana repka, s mnogo jakih pojedinaca, ali kao ekipa nisu nista vrijedno spomena postigli u zadnjih nekoliko godina. Da sad ponovo ne poredim sastav ove Belgije i one protiv Ćire, razlika je u par igraca. Uglavnom, ja mislim da sve ispod 4 boda protiv ovih je podbacaj.

Ni za Wales se nimalo ne brinem. To je ekipica koja ima 2 poznate zvijezde, ali kao team nisu uopste jaki. Imaju potencijal da svakome zabiju gol, ali isto tako da 3X vise prime zbog slabe odbrane i jako loseg golmana (vidi Wales-Hrvatksa )

Eh jedini protivnik kojeg se malo pribojavam je Izrael. Ne znam zasto, ali bojim se da bismo upravo protiv ovih mogli kiksati. A to bi bila velika sramota za nas, ćifute moramo poniziti s najmanje 5 komada! GO PALESTINE!

Ove ostale nema potrebe komentarisati, šljaka je šljaka.

Sve u svemu sam zadovoljan, da je moglo bolje, pa jeste. Grupe D, E pa cak i grupa H bi po meni bile lakse nego ova sto sad imamo. Hajmo zmajevi :D
:thumbup:
Locked