Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
MyTao

#526 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by MyTao »

izgrebano wrote:
Ako je Bog voljan da spriječi zlo, ali nije sposoban
Onda On nije svemoguć.
Ako je sposoban, ali nije voljan
Onda je On zlonamjeran.
Ako je i sposoban i voljan
Odakle onda dolazi zlo?
Ako On nije ni sposoban ni voljan
Zašto Ga onda zvati Bog?
To se zove banalizacija. Nisi ušao/la ni u neki minimum biti čovjeka ili života.
Kakav bi taj svijet bio u kome bog rješava sve probleme? To je ono što mene najviše "brine" oko tog Raja. Ko biva tamo je sve savršeno, nema problema, nema muke, nema ništa loše. Ispada da ljudi nemaju nikakvu ulogu... tj. ljudi kakve mi danas poznajemo neće uopšte postojati, već se se pretvoriti u neka druga stvorenja.
Opet, da li ljudi ovakvi kakvi jesu zaslužuju da postoje uopšte? Samo uništavaju i doslovce ništa ne daju prirodi...
Lako je postaviti stvari, bog je zlonamjeran jer je dopustio sve što jeste. Ali kako bi ljudi bar djelimično upoznali sebe ako ne prave sranja?
Da se razumjemo, ja u religijske koncepte ne vjerujem. Ali vjerujem da bog postoji. Nisam isključiv, ok mi je i ako ne postoji. Isto tako je moguće da ima milion bogova, a i da ima jedan. Moguće je da postoji i milion bića koja su iznad ljudi a ispod boga ili bogova... Ima beskonačan broj kombinacija. Kad ne znam šta je istina, to ću i misliti, dok se situacija ne promjeni.
Ne mogu da razumijem da neko prihvati neku religiju i njen koncept i da mu se sve svede na isključivost. Ko biva što je on više zadrt, to je veći vjernik i više vrijedi. Ko eto problem se nafurat na bilo šta i reći da je samo to istina i da nema dalje...
Vidi... sve te opcije su moguce... al' default treba uvijek biti da nista nema dok se ne dokaze... nemozes vjerovati u sve bogove sve dok se ne dokaze da ih nema... zar nije logicnije odbijati da vjerujes u nesto dok se ne dokaze?

Moguce je i da Djeda Mraz postoji... al niko normalan u to nece vjerovati, sve dok mu se ne pokaze da djeda mraza nema... vec ce biti obrnuto... Djeda Mraza nema, sve dok se ne dokaze da postoji...
5 0 5

#527 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

izgrebano wrote:
Onda On nije svemoguć.
Onda je On zlonamjeran.
Odakle onda dolazi zlo?
Zašto Ga onda zvati Bog?
To se zove banalizacija. Nisi ušao/la ni u neki minimum biti čovjeka ili života.
Kakav bi taj svijet bio u kome bog rješava sve probleme? To je ono što mene najviše "brine" oko tog Raja. Ko biva tamo je sve savršeno, nema problema, nema muke, nema ništa loše. Ispada da ljudi nemaju nikakvu ulogu... tj. ljudi kakve mi danas poznajemo neće uopšte postojati, već se se pretvoriti u neka druga stvorenja.
Opet, da li ljudi ovakvi kakvi jesu zaslužuju da postoje uopšte? Samo uništavaju i doslovce ništa ne daju prirodi...
Lako je postaviti stvari, bog je zlonamjeran jer je dopustio sve što jeste. Ali kako bi ljudi bar djelimično upoznali sebe ako ne prave sranja?
Da se razumjemo, ja u religijske koncepte ne vjerujem. Ali vjerujem da bog postoji. Nisam isključiv, ok mi je i ako ne postoji. Isto tako je moguće da ima milion bogova, a i da ima jedan. Moguće je da postoji i milion bića koja su iznad ljudi a ispod boga ili bogova... Ima beskonačan broj kombinacija. Kad ne znam šta je istina, to ću i misliti, dok se situacija ne promjeni.
Ne mogu da razumijem da neko prihvati neku religiju i njen koncept i da mu se sve svede na isključivost. Ko biva što je on više zadrt, to je veći vjernik i više vrijedi. Ko eto problem se nafurat na bilo šta i reći da je samo to istina i da nema dalje...
covjek koji je ovo gore rekao, rodio se 341 godinu prije krista. tako da, kao prvo nije pricao o ovim modernim bogovima. i drugo, moras priznati da je u svojoj banalnoj glavi ipak postavio pitanja koja ni danas ne mozemo odgovoriti, nista bolje nego u njegovo doba (iako smo u medjuvremenu izmislili bogove/religije sa manje proturjecja). ali, sta se on ustvari pita? da ga banalizujemo jos vise.

Onda On nije svemoguć.
(da li bi bog sprijecio zlo ako je sposoban za to? ako nije sposoban, onda nije svemoguc. znaci cista logicka pitalica, jedno iskljucuje drugo)

Onda je On zlonamjeran.
(ako moze sprijeciti zlo, a ne zeli, onda je i sam zlo /malevolent).

Ako je i sposoban i voljan (svemoguc i svedobar bog bi zasigurno uklonio zlo. jer to moze i zeli)
Odakle onda dolazi zlo?

Ako On nije ni sposoban ni voljan (ovaj zadnji dio je najsladji. ako nije sposoban (svemoguc) ili ako ne zeli (i sam je zlo)...
Zašto Ga onda zvati Bog?
Bušman

#528 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

Vjerovatno nije. Grci ne bi ovakve gluposti pisali :-) :-) Konkretno sa prvog linka:
Mi smo medij koji prima velike količine elektromagnetskih talasa. Drugim riječima, mi se punimo elektromagnetskim talasima a da to i ne primjetimo!
Imamo glavobolje! Osjećamo se neugodno! Ljenost u radu i bol u različitim dijelovima tijela! Ne zaboravite ovo kada osjetite neke od ovih simptoma!
I sta sad? Jedno bi trebalo da povlaci drugo? Zna se sta izaziva glavobolje. A elektromagnetno zracenje izaziva rak, zavisi od kolicine, vecina EM zraka na Zemlji je potpuno bezopasna zbog magnetnog polja Zemlje.
Jedan nemuslimanski naučnik (iz Evrope) je izvršio ispitivanje iz kojeg je zaključio da je najbolji način za tijelo da odstrani ove štetne elektromagnetske naboje koji ozljeđuju tijelo
Sta je u vraga "elektromagnetski naboj"? Moram ja taj Kur'an ponovo procitati, ocito mi sve ove silne godine elektrotehnike nisu bas pomogle...
Ovo je slično uzemljenju zgrada, gdje svaki električni signal (poput grmljavine) bude apsorbovan kroz zemlju.
Pa dobro, sad smo presli na elektrostatiku...
Ono što ovo istraživanje čini još više začuđujućim je to da je najbolje da spustimo našu glavu na pijesak.
Misle valjda da treba zabiti glavu u pijesak :-) :-)
I još više začuđujuće je to da je najbolji način da spustimo čelo na zemlju dok se nalazimo u položaju okrenuti prema geografskom centru Zemlje! Na ovaj način ćemo bolje i još efikasnije odstraniti elektromagnetske signale.

A to što nas zadivljuje je da znamo da je Mekka geografski centar svijeta. I da je Ka'ba tačno centar Zemlje!
"Geografski centar Zemlje" je 6000+ km. Ispod zemlje. Ima temperaturu nekih 5500°C. Znam da je u KSA vruce, ali bas toliko nije. I btw, Mekka nije nikakav centar nicega u geografskom smislu.
Na kraju, mi ne činimo sedždu da bi odstranili ovu elektromagnetsku energiju nego da budemo poslušni Svemoćnom Allahu. Mi vjerujemo da se u Njegovim naredbama uvijek nalazi mudrost.
Pa vecu sam nauku procitao u onim knjigama Semira Osmanagica o visockim piramidama.

I onda me neko pita kako to da ne vjerujem. Kako da vjerujem pored ovakvih gluposti :-) :-) :-)
cackalica83

#529 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote: Ako je Bog voljan da spriječi zlo, ali nije sposoban
Onda On nije svemoguć.
(da li bi bog sprijecio zlo ako je sposoban za to? ako nije sposoban, onda nije svemoguc. znaci cista logicka pitalica, jedno iskljucuje drugo)

Onda je On zlonamjeran.

Ako je i sposoban i voljan (svemoguc i svedobar bog bi zasigurno uklonio zlo. jer to moze i zeli)
Odakle onda dolazi zlo?

Ako On nije ni sposoban ni voljan (ovaj zadnji dio je najsladji. ako nije sposoban (svemoguc) ili ako ne zeli (i sam je zlo)...
Zašto Ga onda zvati Bog?

a zasto vi malo ne uzmete Kuran u ruke pa da vam on kaze par rijeci, sta i kako idu stvari sto se njega tice, umjesto da nagadjate kao sto sam Bog kaze u Kuranu kako volite nagadjati, mozda ovo mozda ono

Allah kaze za vase :

....A oni o tome bas nista ne znaju, oni samo nagadjaju"(Kuran)

.....slijede samo pretpostavke, a pretpostavka istini baš nimalo ne koristi(Kuran)

Bog kaze u Kuranu:

7:168 I Mi smo ih po Zemlji kao narode raspodijelili: ima ih dobrih, a i onih koji to nisu; i u dobru i u zlu smo ih provjeravali da bi se opametili.

67:1. Uzvišen je Onaj u čijoj je ruci vlast – On sve može! –
2 Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; - On je Silni, Onaj koji prašta

27:47. "Mi smatramo rđavim predznakom tebe i one koji su s tobom!" – rekoše oni(nevjernici). – "Od Allaha vam je i dobro i zlo" – reče on(poslanik Salih) -, "vi ste narod koji je stavljen u iskušenje."

zlo mora postojati kako bi ljudi mogli biti iskusani, da Allah iskusava vjernike sa nevjernicima, a nevjernike sa vjernicima.
izgrebano

#530 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by izgrebano »

505sCrtom wrote:
izgrebano wrote:
Onda On nije svemoguć.
Onda je On zlonamjeran.
Odakle onda dolazi zlo?
Zašto Ga onda zvati Bog?
covjek koji je ovo gore rekao, rodio se 341 godinu prije krista. tako da, kao prvo nije pricao o ovim modernim bogovima. i drugo, moras priznati da je u svojoj banalnoj glavi ipak postavio pitanja koja ni danas ne mozemo odgovoriti, nista bolje nego u njegovo doba (iako smo u medjuvremenu izmislili bogove/religije sa manje proturjecja). ali, sta se on ustvari pita? da ga banalizujemo jos vise.

Onda On nije svemoguć.

Onda je On zlonamjeran.

Odakle onda dolazi zlo?

Zašto Ga onda zvati Bog?
U svakom slučaju ništa posebno pametno na šta bi se trebalo pozivati, mada mnogi imaju slične ideje.
Bušman

#531 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

cackalica83 wrote: a zasto vi malo ne uzmete Kuran u ruke pa da vam on kaze par rijeci, sta i kako idu stvari sto se njega tice, umjesto da nagadjate kao sto sam Bog kaze u Kuranu kako volite nagadjati, mozda ovo mozda ono
Nagadjamo? Raspitaj se ti kako funkcionira naucni metod pa ce ti biti jasno da tu nagadjanje nista ne znaci. Moze dati dobru uputu, ali nije to nesto sto naucnu teoriju cini dobrom.
cackalica83 wrote:7:168 I Mi smo ih po Zemlji kao narode raspodijelili: ima ih dobrih, a i onih koji to nisu; i u dobru i u zlu smo ih provjeravali da bi se opametili.
Hmmm, ovo je Umberto Eco objasnio kao ur-fasizam.
cackalica83 wrote:zlo mora postojati kako bi ljudi mogli biti iskusani, da Allah iskusava vjernike sa nevjernicima, a nevjernike sa vjernicima.
Ako je tako, onda je taj tvoj Allah jedan veliki sadista koji i da postoji ne zasluzuje moje pokoravanje.
cackalica83

#532 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Ako je tako, onda je taj tvoj Allah jedan veliki sadista koji i da postoji ne zasluzuje moje pokoravanje
sta bi to ti htio, da spustis raj na zemlju, a ne ide to tako momcino, Raj tek slijedi poslije smrti, tamo nema zla, u Raju je zivot bez zla, tuge, depresije, mrznje i svih ostalih negativnosti.

da nema zla nebi znali sta je dobro, da nismo gladni nebi znali cijeniti sitost /hranu, da nema mraka nebi znali cijeniti svjetlost. znaci mora postojati suprotnost da bi znali cijeniti tu blagodat.

ako je allah odredio zlo kao iskusenje, isto tako po tebi onda Profesor je zao zato sto daje teske(zle) zadatke od kojih te glava zaboli i mozes lahko da padnes na testu i izgubis cijelu godinu dana.
Bušman

#533 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

cackalica83 wrote: sta bi to ti htio, da spustis raj na zemlju, a ne ide to tako momcino, Raj tek slijedi poslije smrti, tamo nema zla, u Raju je zivot bez zla, tuge, depresije, mrznje i svih ostalih negativnosti.
Dakle, tvoj Allah je sadista koji uziva da muci ljude. Cak i nevinu djecu koja se radjaju kao heroinski ovisnici. Opet cu kopirati ovo:
Onda On nije svemoguć.
Onda je On zlonamjeran.
Odakle onda dolazi zlo?
Zašto Ga onda zvati Bog?
5 0 5

#534 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

cackalica83 wrote:
Ako je tako, onda je taj tvoj Allah jedan veliki sadista koji i da postoji ne zasluzuje moje pokoravanje
sta bi to ti htio, da spustis raj na zemlju, a ne ide to tako momcino, Raj tek slijedi poslije smrti, tamo nema zla, u Raju je zivot bez zla, tuge, depresije, mrznje i svih ostalih negativnosti.

da nema zla nebi znali sta je dobro, da nismo gladni nebi znali cijeniti sitost /hranu, da nema mraka nebi znali cijeniti svjetlost. znaci mora postojati suprotnost da bi znali cijeniti tu blagodat.

ako je allah odredio zlo kao iskusenje, isto tako po tebi onda Profesor je zao zato sto daje teske(zle) zadatke od kojih te glava zaboli i mozes lahko da padnes na testu i izgubis cijelu godinu dana.
znaci, ti mislis da bog moze zaustaviti svo zlo, ali nije voljan?
Bušman

#535 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

505sCrtom wrote:znaci, ti mislis da bog moze zaustaviti svo zlo, ali nije voljan?
Jedino sto sam ja uspio shvatiti jeste da je bog uzrok zla :evil: :evil:
gringo1

#536 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

[quote="cackalica83"
Bi ti tamo pa znas?
Dokazi...
....Da nema nas nebi znali da nas ima....
Ako alah treba da testira svoju kreaciju onda on nije svemoguc...
5 0 5

#537 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

Bušman wrote: Jedino sto sam ja uspio shvatiti jeste da je bog uzrok zla :evil: :evil:
nije bog, nego covjek koji je izmislio boga i covjek koji "konzumira" boga. ne svakog covjeka, naravno. ali kada ga zatupis, to je vec dovoljno zlo. (ne kazem da i ja nisam zatupljen, necim drugim. no, po meni, pored sapunica religija je najveci izvor).
nikome ne treba duze od tri sekunde da se sjeti bar jednog (velikog krvavog) zla, napravljenog za boziju dusu.

anyway, ovako kako je bog predstavljen (ne mislim samo muslimanski, bilo koji) nekako mi se cini, i ako bog postoji na kraju, ovako kako je postavio pravila, ne bi me iznenadilo da u tom zagrobnom zivotu, vjernici izvuku deblji kraj. jer, moguce je da bog kaze. to je bio samo test (inace bogovi vole testirati). da vidim da li ce te koristiti razum ili vjerovati ovako smijesnim konceptima, zrtvovanja, straha, rituala, koji vas tjera da mrzite i ubijate jedni druge, u moje ime. fail. :lol: sve je moguce u bozanskom konceptu.
gringo1

#538 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

505sCrtom wrote:
Bušman wrote: Jedino sto sam ja uspio shvatiti jeste da je bog uzrok zla :evil: :evil:
nije bog, nego covjek koji je izmislio boga i covjek koji "konzumira" boga. ne svakog covjeka, naravno. ali kada ga zatupis, to je vec dovoljno zlo. (ne kazem da i ja nisam zatupljen, necim drugim. no, po meni, pored sapunica religija je najveci izvor).
nikome ne treba duze od tri sekunde da se sjeti bar jednog (velikog krvavog) zla, napravljenog za boziju dusu.

anyway, ovako kako je bog predstavljen (ne mislim samo muslimanski, bilo koji) nekako mi se cini, i ako bog postoji na kraju, ovako kako je postavio pravila, ne bi me iznenadilo da u tom zagrobnom zivotu, vjernici izvuku deblji kraj. jer, moguce je da bog kaze. to je bio samo test (inace bogovi vole testirati). da vidim da li ce te koristiti razum ili vjerovati ovako smijesnim konceptima, zrtvovanja, straha, rituala, koji vas tjera da mrzite i ubijate jedni druge, u moje ime. fail. :lol: sve je moguce u bozanskom konceptu.
Direkt u srce :D
O ovome sam puno razmisljao i zaista se cini ako bude boga da ce teisti nagrabusiti...

Ko ce pametan sizofrenicne osobe trpiti u svoj najljepsoj basti... :-D

Zamisli pravi bog bude astecki, indijanski ili od inka :D :D :D
Jao kako bi tek tad Abrahamovci nadrpali :D :D
cackalica83

#539 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote:
cackalica83 wrote:

znaci, ti mislis da bog moze zaustaviti svo zlo, ali nije voljan?
ovo pitanje isto kao kad bi rekao

ti mislis da profesor na fakultetu moze zaustaviti sve teske zadatke na testu, ali nije voljan :D
cackalica83

#540 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Bušman wrote:
505sCrtom wrote:znaci, ti mislis da bog moze zaustaviti svo zlo, ali nije voljan?
Jedino sto sam ja uspio shvatiti jeste da je bog uzrok zla :evil: :evil:
jeli profesor zao sto daje teske zadatke studentima?
cackalica83

#541 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Bušman wrote:
cackalica83 wrote: sta bi to ti htio, da spustis raj na zemlju, a ne ide to tako momcino, Raj tek slijedi poslije smrti, tamo nema zla, u Raju je zivot bez zla, tuge, depresije, mrznje i svih ostalih negativnosti.
Dakle, tvoj Allah je sadista koji uziva da muci ljude. Cak i nevinu djecu koja se radjaju kao heroinski ovisnici. Opet cu kopirati ovo:
Onda On nije svemoguć.
Onda je On zlonamjeran.
Odakle onda dolazi zlo?
Zašto Ga onda zvati Bog?
Dakle, tvoj Allah je sadista koji uziva da muci ljude.
da vidimo sta Muhammed kaze za ovo:

"Jedne prilike vidjese ashabi kako jedna zena uplaseno trci i nesto trazi, pa kad nadje jedno malo dijete, zgrabi ga sva sretna i stavi sebi u krilo i poce ga dojiti. Allahov Poslanik Muhammed saws rece:-Vidite li ovu zenu, da li bi ona bacila svoje dijete u vatru? Ashabi rekose: -Ne bi , tako nam Allaha! Tada Allahov Poslanik saws rece: - Allah je milostiviji svojim robovima od ove majke prema svome djetetu." ( hadis biljezi imam Buharija)

Cak i nevinu djecu koja se radjaju kao heroinski ovisnici.
zar se to neko radja kao ovisnik :lol:
cackalica83

#542 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote:[quote="cackalica83"
Bi ti tamo pa znas?
Dokazi...
....Da nema nas nebi znali da nas ima....
Ako alah treba da testira svoju kreaciju onda on nije svemoguc...
Bi ti tamo pa znas?
Dokazi...
ni sam bio, ali je bio Muhammed, a i da nije bio Allah nas je obavijestio o Raju u Kuranu.
to nam je dovoljno.

a ako sumnjas da mogu raj i pakao postojati, zasto onda danasnji naucnici tvrde da moguce dapostoji paralelni svjetovi pored naseg kojeg mi nevidimo , koji imaju svoje prirodne zakone i stanovnike?

ako naucnici kazu na indirektan nacin da Raj i Pakao mogu da postoje i to se ne kosi sa zakonima fizike, zasto onda necemo vjerovati Kuranu koji isto to kaze?
5 0 5

#543 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

cackalica83 wrote: ovo pitanje isto kao kad bi rekao

ti mislis da profesor na fakultetu moze zaustaviti sve teske zadatke na testu, ali nije voljan :D
nije isto. ni blizu. moje je pitanje precizno. znaci, po tebi, bog je u stanju da prekine svo zlo, ali nije voljan? bicu zadovoljan sa samo "da" ili "ne".
cackalica83

#544 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

505sCrtom wrote:

nije isto. ni blizu. moje je pitanje precizno. znaci, po tebi, bog je u stanju da prekine svo zlo, ali nije voljan? bicu zadovoljan sa samo "da" ili "ne".
ako Bog kaze u Kuranu ovo zlo i dobro sto imate je iskusenje/TEST za vas, to je onda isto kao kad bi profesor zaustavio sve teske zadatke na testu, ali nece da unistava test. profesor to moze uciniti ali nece da kvari test.
isto tako Allah nece da kvari test.

Ako nema siromasnih/siromastva u svijetu kako ce Allah onda iskusati ljude naprimjer hoce li pomagati eknomski druge ili nece, a imaju mogucnost?
5 0 5

#545 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by 5 0 5 »

cackalica83 wrote:
505sCrtom wrote:

ako Bog kaze u Kuranu ovo zlo i dobro sto imate je iskusenje/TEST za vas, to je onda isto kao kad bi profesor zaustavio sve teske zadatke na testu, ali nece da unistava test. profesor to moze uciniti ali nece da kvari test.
isto tako Allah nece da kvari test.

Ako nema siromasnih/siromastva u svijetu kako ce Allah onda iskusati ljude naprimjer hoce li pomagati eknomski druge ili nece, a imaju mogucnost?
da ili ne?
almir1980

#546 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by almir1980 »

vaučer wrote:Otvarač teme bi trebao/la pokušati prvo razumijeti teoriju evolucije i prirodnog odabira prije nego krene otvarati ovako glupe teme. Sve navedeno je dokaz evolucije, ništa više ni manje.
..Pa prijatelju,ako je to sve evolucija,zasto onad i danas majmuni ne evoluiraju ...u ljude??..(mada bi se za neke moglo i reć... ) :bih:
gringo1

#547 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:ovo pitanje isto kao kad bi rekao

Bog je u relgiji ima licnost-karakter i nemoj to da izostavljas kad zagusti...
Svako ovako pitanje ima smisla jer se odnosi na nesto sa licnoscu...
Nisu mu tu licnost imputirali ni ateisti niti agnostici ...

Bez obzira sto si zauzeo stav da bog testira, validnost pitanja ostaje...

Istina je tesko breme ali ga vrijedi nositi...... :!:
Last edited by gringo1 on 07/04/2013 02:03, edited 1 time in total.
odr0n

#548 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

almir1980 wrote:
vaučer wrote:Otvarač teme bi trebao/la pokušati prvo razumijeti teoriju evolucije i prirodnog odabira prije nego krene otvarati ovako glupe teme. Sve navedeno je dokaz evolucije, ništa više ni manje.
..Pa prijatelju,ako je to sve evolucija,zasto onad i danas majmuni ne evoluiraju ...u ljude??..(mada bi se za neke moglo i reć... ) :bih:
Šta misliš da se vratiš u osnovnu ako si uopšte pohađao i zamoliš nekog osnovca da ti iz udžbenika osnovne objasni.
gringo1

#549 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

almir1980 wrote:
Druze cak imas i zivih prelaznih oblika...Evolucija se odigrava pred nasim ocima...
Ribe koje su se zbog promjena na morskom dnu bile prisiljene prilagoditi zivotu u mulju...
Obrati (posebnu) paznju na polozaj ociju...Takodje na peraje (ispod bijele oznake) koje je izgubilo svrhu i polako nestaje...
Image
Image

Za relativno kratko vrijeme ove ribe ce evoluirati u nesto kao raza...
Image

Nemojmo zatvarati oci pred istinom...
klixo

#550 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by klixo »

Bušman wrote:
Vjerovatno nije. Grci ne bi ovakve gluposti pisali :-) :-) Konkretno sa prvog linka:
Mi smo medij koji prima velike količine elektromagnetskih talasa. Drugim riječima, mi se punimo elektromagnetskim talasima a da to i ne primjetimo!
Imamo glavobolje! Osjećamo se neugodno! Ljenost u radu i bol u različitim dijelovima tijela! Ne zaboravite ovo kada osjetite neke od ovih simptoma!
I sta sad? Jedno bi trebalo da povlaci drugo? Zna se sta izaziva glavobolje. A elektromagnetno zracenje izaziva rak, zavisi od kolicine, vecina EM zraka na Zemlji je potpuno bezopasna zbog magnetnog polja Zemlje.
Jedan nemuslimanski naučnik (iz Evrope) je izvršio ispitivanje iz kojeg je zaključio da je najbolji način za tijelo da odstrani ove štetne elektromagnetske naboje koji ozljeđuju tijelo
Sta je u vraga "elektromagnetski naboj"? Moram ja taj Kur'an ponovo procitati, ocito mi sve ove silne godine elektrotehnike nisu bas pomogle...
Ovo je slično uzemljenju zgrada, gdje svaki električni signal (poput grmljavine) bude apsorbovan kroz zemlju.
Pa dobro, sad smo presli na elektrostatiku...
Ono što ovo istraživanje čini još više začuđujućim je to da je najbolje da spustimo našu glavu na pijesak.
Misle valjda da treba zabiti glavu u pijesak :-) :-)
I još više začuđujuće je to da je najbolji način da spustimo čelo na zemlju dok se nalazimo u položaju okrenuti prema geografskom centru Zemlje! Na ovaj način ćemo bolje i još efikasnije odstraniti elektromagnetske signale.

A to što nas zadivljuje je da znamo da je Mekka geografski centar svijeta. I da je Ka'ba tačno centar Zemlje!
"Geografski centar Zemlje" je 6000+ km. Ispod zemlje. Ima temperaturu nekih 5500°C. Znam da je u KSA vruce, ali bas toliko nije. I btw, Mekka nije nikakav centar nicega u geografskom smislu.
Na kraju, mi ne činimo sedždu da bi odstranili ovu elektromagnetsku energiju nego da budemo poslušni Svemoćnom Allahu. Mi vjerujemo da se u Njegovim naredbama uvijek nalazi mudrost.
Pa vecu sam nauku procitao u onim knjigama Semira Osmanagica o visockim piramidama.

I onda me neko pita kako to da ne vjerujem. Kako da vjerujem pored ovakvih gluposti :-) :-) :-)
:lol: izvini ,al pokusaj replike je u najmanju ruku smijesan pogotovo ovo boldirano...Nego , sljedecih mjesec dana padni na sedzdu 34 puta i naravno prije toga uzmi abdest , garantijem ti promjene(na bolje) u rasplozenju , psihi, ma svemu.Pri tome se ne moras moliti nikakvom Bogu vec gledaj prema tome kao odrzavanje psiho-kondicije.Sto bi se reklo sa rijeci na djela.I da, kazes Mekka nije nikakav centar svijeta , objasni pojavu da je Mekka jedino mjesto na svijetu gdje nemamo magnetnih sila.Otidjes tamo ne molis se nikom moliti vec samo obavis hadz po propisu.I pogledaj ovaj video o Mekki i Kabi (http://www.youtube.com/watch?v=ANHPMF-iNWI)
Post Reply