Vidi... sve te opcije su moguce... al' default treba uvijek biti da nista nema dok se ne dokaze... nemozes vjerovati u sve bogove sve dok se ne dokaze da ih nema... zar nije logicnije odbijati da vjerujes u nesto dok se ne dokaze?izgrebano wrote:To se zove banalizacija. Nisi ušao/la ni u neki minimum biti čovjeka ili života.Ako je Bog voljan da spriječi zlo, ali nije sposoban
Onda On nije svemoguć.
Ako je sposoban, ali nije voljan
Onda je On zlonamjeran.
Ako je i sposoban i voljan
Odakle onda dolazi zlo?
Ako On nije ni sposoban ni voljan
Zašto Ga onda zvati Bog?
Kakav bi taj svijet bio u kome bog rješava sve probleme? To je ono što mene najviše "brine" oko tog Raja. Ko biva tamo je sve savršeno, nema problema, nema muke, nema ništa loše. Ispada da ljudi nemaju nikakvu ulogu... tj. ljudi kakve mi danas poznajemo neće uopšte postojati, već se se pretvoriti u neka druga stvorenja.
Opet, da li ljudi ovakvi kakvi jesu zaslužuju da postoje uopšte? Samo uništavaju i doslovce ništa ne daju prirodi...
Lako je postaviti stvari, bog je zlonamjeran jer je dopustio sve što jeste. Ali kako bi ljudi bar djelimično upoznali sebe ako ne prave sranja?
Da se razumjemo, ja u religijske koncepte ne vjerujem. Ali vjerujem da bog postoji. Nisam isključiv, ok mi je i ako ne postoji. Isto tako je moguće da ima milion bogova, a i da ima jedan. Moguće je da postoji i milion bića koja su iznad ljudi a ispod boga ili bogova... Ima beskonačan broj kombinacija. Kad ne znam šta je istina, to ću i misliti, dok se situacija ne promjeni.
Ne mogu da razumijem da neko prihvati neku religiju i njen koncept i da mu se sve svede na isključivost. Ko biva što je on više zadrt, to je veći vjernik i više vrijedi. Ko eto problem se nafurat na bilo šta i reći da je samo to istina i da nema dalje...
Moguce je i da Djeda Mraz postoji... al niko normalan u to nece vjerovati, sve dok mu se ne pokaze da djeda mraza nema... vec ce biti obrnuto... Djeda Mraza nema, sve dok se ne dokaze da postoji...