Zaboravila si reć da smo vjerska skupina
Eto kakvi kod kvazi Bosanaca pričaju o argumentima. Kod nas Cerić, kod njih amy i libero
Čekaj, jesi li ti Bošnjakinja ili Bosanka? Ne kontam zašto se buniš.Amy-Mia wrote:i opet šuplja priča u nedostatku argumenataKo tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?
Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebišto volim kad ovako ostanete bez teksta satjerani uza zid, pa krenete sa glupim komentarima tipa: ko tebe šta pita... vidi joj glave ocam...
![]()
Grozno!!! Ko je dao ovim ljudima legitimitet da koriste ljiljane???agnostic_front wrote:Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
http://img268.imageshack.us/img268/9524/dscf5260vj9.jpg
Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.
pa razlika je, jer navijačka skupina ne izjednačava narod, naciju i vjeruagnostic_front wrote:Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.
A ko nam moze zabraniti da i ona i ja, i bilo ko drugi, kaze sta misli o tom kongresu i o bilo kojem drugom udruzenju..kao i o bilo kojem desavanju u nasem drustvu? Moguce da tezis takvim sistemima, ali zao mi je, jos uvijek je ovdje sistem gdje imenom i prezimenom, kao covjek, individua, pojedinac....ispred nekog udruzenja ili samostalno, apsolutno imam pravo braniti svoje stavove i poglede na sve teme u ovome drustvu ukljucujuci i ..radni naziv teme" Zloupotreba tradicionalnih drzavnih obiljezja Mustafe Cerica i vesele druzine"Cosmic wrote: Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?
Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi?
bosankaBosanski_hibrid wrote:Čekaj, jesi li ti Bošnjakinja ili Bosanka? Ne kontam zašto se buniš.Amy-Mia wrote:i opet šuplja priča u nedostatku argumenataKo tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?
Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebišto volim kad ovako ostanete bez teksta satjerani uza zid, pa krenete sa glupim komentarima tipa: ko tebe šta pita... vidi joj glave ocam...
![]()
Ovo podvuceno je kljucno. Dakle, smatalo ti je dok je bio aktivni, sada ti smeta jer je bivsi.Shredder wrote:Član foruma, isto k'o i ti. Nego, ne moraš se brinuti o mom znanju sociologije. Ti očigledno ne kontaš. Ne pričam ja o muslimanima, nego ovaj Kongres. Oni pokušavaju da izjednače Bošnjake sa muslimanima. Kakav to Cerić ima legitimitet da radi ovo kao bivši poglavar IZ. Zar to ne bi trebao biti neki bošnjački intelektualac, nezavisno o vjerskom opredjeljenju?Cosmic wrote:Ko priča o muslimanima? Haj fino ponovi gradivo iz sociologije o nacijama, narodima i vjerskim skupinama, vidi šta je šta, pa onda dođi raspravljat.Shredder wrote:
Zastava sa ljiljanima je bosanska zastava, zastava kraljevske dinastije koja je izabrana za državnu zastavu i samim time zastavu svih njenih građana! Ne muslimana! A posebno ne vjerskih glavešine koje tvrde da nam je Turska majka, brane pedofile i nosaju utoke!
Kad smo kod vjerskih glavešina, Cerić ima mnogo veći legitimitet od tebe da radi to šta radi. Ko tebe šta pita, ko si ti uopšte?
Evo ja ću ti odgovoriti. Horde zla ne tvrde za sebe da su predstavnici jednog naroda, svodeći ga još pri tome na vjersku grupu.agnostic_front wrote:Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Vidi, vidi, sad još i lažeš.Amy-Mia wrote: pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
zar tebi kao vjerniku nije dovoljno da si musliman ?
ne lažem, prati temuCosmic wrote:Vidi, vidi, sad još i lažeš.Amy-Mia wrote: pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
Država Bošnjaka je Bosna, nikakva hibridna Bosna i Hercegovina u kojoj takvi ko ti odlučuju o nečemu. Biće Bosne, kad tad.
Mi jesmo Bosanci, ali nismo etnički Bosanci, ne postoje etnički Bosanci, klasična izmišljotina kao i etnički Jugosloveni.
I naša je zastava ona sa ljiljanima, ne ovaj trokut.
Naš je jezik Bosanski, ne onaj srpskohrvatski kojeg sa ponosom pričaju libero i kompanija.
Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.Emina_88 wrote:Grozno!!! Ko je dao ovim ljudima legitimitet da koriste ljiljane???agnostic_front wrote:Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Amy-Mia wrote:
pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
Ko smo "mi"?Amy-Mia wrote: ne lažem, prati temu![]()
i ne, vaša zastava nije zastava sa ljiljanima. nemate vi sa ljiljanima ništa. ne kradite.
čitaj malo o svojoj vjeri, pa ćeš vidjeti da se ne šalim.Bosanski_hibrid wrote:Amy-Mia wrote:
pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
Reci da se šališ![]()
Pa vjera, ne isključuje narodnost, niti narodnost isključije državljanstvo, niti državljanstvo isključuje vjeru i tako sve u krug. Ne kontam otkud tolika isključivost u pojedinim glOvama
Misli ti šta god hoćeš, al ne nadaj se da će tvoje mišljenje biti uvaženo bilo gdje. Kontaš? Tu si se uzjogunio nešto, bacaš šuplju o uništavanju države, o svođenju naroda na vjersku grupu, a ništa od toga realno nema veze sa istinom. Dok Bošnjaci ne lupe šakom o hastal i reknu ovo je naše neće bit Bosne u punom kapacitetu. Nikad takvi ko ti nećete to napravit, nikad.-LIBERO- wrote:A ko nam moze zabraniti da i ona i ja, i bilo ko drugi, kaze sta misli o tom kongresu i o bilo kojem drugom udruzenju..kao i o bilo kojem desavanju u nasem drustvu? Moguce da tezis takvim sistemima, ali zao mi je, jos uvijek je ovdje sistem gdje imenom i prezimenom, kao covjek, individua, pojedinac....ispred nekog udruzenja ili samostalno, apsolutno imam pravo braniti svoje stavove i poglede na sve teme u ovome drustvu ukljucujuci i ..radni naziv teme" Zloupotreba tradicionalnih drzavnih obiljezja Mustafe Cerica i vesele druzine"Cosmic wrote: Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?
Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi?
Tuzi me. Dacu svoje podatke na PP ako mi se obrati tvoj advokat.
Ko si ti da nama Bosnjacima kazes da ljiljani nisu nas simbol-LIBERO- wrote: Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.
Citiram " To je zastava nasa BOSANSKA"..ne Bosnjacka. Da su koreografiju dizaliCeric & CO. ispod bi pisalo
" To je zastava nasa BOSNJACKA"
SAMO SLIJEP NE VIDI RAZLIKU. A u toj razlici je i poenta.
oni kojima je cerić vođa, koji su izjednačili bošnjake i muslimane i time rade na rušenju bosneEmina_88 wrote:Ko smo "mi"?Amy-Mia wrote: ne lažem, prati temu![]()
i ne, vaša zastava nije zastava sa ljiljanima. nemate vi sa ljiljanima ništa. ne kradite.
Ti kao jebeni papagaj na ovoj temiAmy-Mia wrote:oni kojima je cerić vođa, koji su izjednačili bošnjake i muslimane i time rade na rušenju bosneEmina_88 wrote:Ko smo "mi"?Amy-Mia wrote: ne lažem, prati temu![]()
Ali to ne mijenja suštinu mog pitanja. To je zastava Bosne i Hercegovine, korišten je državni grb. Šta da recimo među hordama ima neko iz Srbije ili Hrvatske?-LIBERO- wrote:Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.
Citiram " To je zastava nasa BOSANSKA"..ne Bosnjacka. Da su koreografiju dizaliCeric & CO. ispod bi pisalo
" To je zastava nasa BOSNJACKA"
SAMO SLIJEP NE VIDI RAZLIKU. A u toj razlici je i poenta.
Što tebi kao nebošnjaku smeta šta rade Bošnjaci?Shredder wrote:
Haj šta se praviš lud? Cerić je do nedavno bio poglavar IZ, i sada nastupa kao predstavnik bosanskih muslimana, čovjek je vjerski službenik. Stavljajući na čelo bošnjačkog kongresa dva vjerska funkcionera pokušavaju se Bošnjaci identifikovati sa muslimanima. Ko god kaže suprotno il' se pravi budala ili je budala.
Amy-Mia wrote:oni kojima je cerić vođa, koji su izjednačili bošnjake i muslimane i time rade na rušenju bosneEmina_88 wrote:Ko smo "mi"?Amy-Mia wrote: ne lažem, prati temu![]()