Svjetski bošnjački kongres

Locked
Cosmic

#526 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

:lol:

Zaboravila si reć da smo vjerska skupina :lol:

Eto kakvi kod kvazi Bosanaca pričaju o argumentima. Kod nas Cerić, kod njih amy i libero :lol:
Bosanski_hibrid

#527 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Bosanski_hibrid »

Amy-Mia wrote:
Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi
i opet šuplja priča u nedostatku argumenata :wink: što volim kad ovako ostanete bez teksta satjerani uza zid, pa krenete sa glupim komentarima tipa: ko tebe šta pita... vidi joj glave ocam... :lol: :bih:
Čekaj, jesi li ti Bošnjakinja ili Bosanka? Ne kontam zašto se buniš. :-)
Emina_88

#528 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Emina_88 »

agnostic_front wrote:
-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?
http://img268.imageshack.us/img268/9524/dscf5260vj9.jpg

Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.
Grozno!!! Ko je dao ovim ljudima legitimitet da koriste ljiljane??? :x :x :x

:lol: :lol: :lol: :lol:
Amy-Mia

#529 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

agnostic_front wrote:
-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?

Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.
pa razlika je, jer navijačka skupina ne izjednačava narod, naciju i vjeru
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#530 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by -LIBERO- »

Cosmic wrote: Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi?
A ko nam moze zabraniti da i ona i ja, i bilo ko drugi, kaze sta misli o tom kongresu i o bilo kojem drugom udruzenju..kao i o bilo kojem desavanju u nasem drustvu? Moguce da tezis takvim sistemima, ali zao mi je, jos uvijek je ovdje sistem gdje imenom i prezimenom, kao covjek, individua, pojedinac....ispred nekog udruzenja ili samostalno, apsolutno imam pravo braniti svoje stavove i poglede na sve teme u ovome drustvu ukljucujuci i ..radni naziv teme" Zloupotreba tradicionalnih drzavnih obiljezja Mustafe Cerica i vesele druzine"

Tuzi me. Dacu svoje podatke na PP ako mi se obrati tvoj advokat.
Amy-Mia

#531 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Bosanski_hibrid wrote:
Amy-Mia wrote:
Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi
i opet šuplja priča u nedostatku argumenata :wink: što volim kad ovako ostanete bez teksta satjerani uza zid, pa krenete sa glupim komentarima tipa: ko tebe šta pita... vidi joj glave ocam... :lol: :bih:
Čekaj, jesi li ti Bošnjakinja ili Bosanka? Ne kontam zašto se buniš. :-)
bosanka
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#532 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Shredder wrote:
Cosmic wrote:
Shredder wrote:
Zastava sa ljiljanima je bosanska zastava, zastava kraljevske dinastije koja je izabrana za državnu zastavu i samim time zastavu svih njenih građana! Ne muslimana! A posebno ne vjerskih glavešine koje tvrde da nam je Turska majka, brane pedofile i nosaju utoke!
Ko priča o muslimanima? Haj fino ponovi gradivo iz sociologije o nacijama, narodima i vjerskim skupinama, vidi šta je šta, pa onda dođi raspravljat.

Kad smo kod vjerskih glavešina, Cerić ima mnogo veći legitimitet od tebe da radi to šta radi. Ko tebe šta pita, ko si ti uopšte?
Član foruma, isto k'o i ti. Nego, ne moraš se brinuti o mom znanju sociologije. Ti očigledno ne kontaš. Ne pričam ja o muslimanima, nego ovaj Kongres. Oni pokušavaju da izjednače Bošnjake sa muslimanima. Kakav to Cerić ima legitimitet da radi ovo kao bivši poglavar IZ. Zar to ne bi trebao biti neki bošnjački intelektualac, nezavisno o vjerskom opredjeljenju?
Ovo podvuceno je kljucno. Dakle, smatalo ti je dok je bio aktivni, sada ti smeta jer je bivsi. :-) Kada ti nece smetati da znamo ? :lol:
Shredder

#533 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Shredder »

agnostic_front wrote:

Evo ja ću ti odgovoriti. Horde zla ne tvrde za sebe da su predstavnici jednog naroda, svodeći ga još pri tome na vjersku grupu.
Cosmic

#534 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

Amy-Mia wrote: pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
zar tebi kao vjerniku nije dovoljno da si musliman ?
Vidi, vidi, sad još i lažeš.

Država Bošnjaka je Bosna, nikakva hibridna Bosna i Hercegovina u kojoj takvi ko ti odlučuju o nečemu. Biće Bosne, kad tad.

Mi jesmo Bosanci, ali nismo etnički Bosanci, ne postoje etnički Bosanci, klasična izmišljotina kao i etnički Jugosloveni.

I naša je zastava ona sa ljiljanima, ne ovaj trokut.

Naš je jezik Bosanski, ne onaj srpskohrvatski kojeg sa ponosom pričaju libero i kompanija.
Amy-Mia

#535 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Cosmic wrote:
Amy-Mia wrote: pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
Vidi, vidi, sad još i lažeš.

Država Bošnjaka je Bosna, nikakva hibridna Bosna i Hercegovina u kojoj takvi ko ti odlučuju o nečemu. Biće Bosne, kad tad.

Mi jesmo Bosanci, ali nismo etnički Bosanci, ne postoje etnički Bosanci, klasična izmišljotina kao i etnički Jugosloveni.

I naša je zastava ona sa ljiljanima, ne ovaj trokut.

Naš je jezik Bosanski, ne onaj srpskohrvatski kojeg sa ponosom pričaju libero i kompanija.
ne lažem, prati temu :wink:
i ne, vaša zastava nije zastava sa ljiljanima. nemate vi sa ljiljanima ništa. ne kradite.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#536 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by -LIBERO- »

Emina_88 wrote:
agnostic_front wrote:

Grozno!!! Ko je dao ovim ljudima legitimitet da koriste ljiljane??? :x :x :x

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.

Citiram " To je zastava nasa BOSANSKA"..ne Bosnjacka. Da su koreografiju dizali :D Ceric & CO. ispod bi pisalo

" To je zastava nasa BOSNJACKA"

SAMO SLIJEP NE VIDI RAZLIKU. A u toj razlici je i poenta.
Bosanski_hibrid

#537 Re: Svjetski bošnjački kongres

Amy-Mia wrote:
pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.

Reci da se šališ :-)

Pa vjera, ne isključuje narodnost, niti narodnost isključije državljanstvo, niti državljanstvo isključuje vjeru i tako sve u krug. Ne kontam otkud tolika isključivost u pojedinim glOvama :D
Emina_88

#538 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Emina_88 »

Amy-Mia wrote: ne lažem, prati temu :wink:
i ne, vaša zastava nije zastava sa ljiljanima. nemate vi sa ljiljanima ništa. ne kradite.
Ko smo "mi"? :)
fatamorgana

#539 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

:lol:
Amy-Mia

#540 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Bosanski_hibrid wrote:
Amy-Mia wrote:
pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.

Reci da se šališ :-)

Pa vjera, ne isključuje narodnost, niti narodnost isključije državljanstvo, niti državljanstvo isključuje vjeru i tako sve u krug. Ne kontam otkud tolika isključivost u pojedinim glOvama :D
čitaj malo o svojoj vjeri, pa ćeš vidjeti da se ne šalim.
Cosmic

#541 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

-LIBERO- wrote:
Cosmic wrote: Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi?
A ko nam moze zabraniti da i ona i ja, i bilo ko drugi, kaze sta misli o tom kongresu i o bilo kojem drugom udruzenju..kao i o bilo kojem desavanju u nasem drustvu? Moguce da tezis takvim sistemima, ali zao mi je, jos uvijek je ovdje sistem gdje imenom i prezimenom, kao covjek, individua, pojedinac....ispred nekog udruzenja ili samostalno, apsolutno imam pravo braniti svoje stavove i poglede na sve teme u ovome drustvu ukljucujuci i ..radni naziv teme" Zloupotreba tradicionalnih drzavnih obiljezja Mustafe Cerica i vesele druzine"

Tuzi me. Dacu svoje podatke na PP ako mi se obrati tvoj advokat.
Misli ti šta god hoćeš, al ne nadaj se da će tvoje mišljenje biti uvaženo bilo gdje. Kontaš? Tu si se uzjogunio nešto, bacaš šuplju o uništavanju države, o svođenju naroda na vjersku grupu, a ništa od toga realno nema veze sa istinom. Dok Bošnjaci ne lupe šakom o hastal i reknu ovo je naše neće bit Bosne u punom kapacitetu. Nikad takvi ko ti nećete to napravit, nikad.
Emina_88

#542 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Emina_88 »

-LIBERO- wrote: Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.

Citiram " To je zastava nasa BOSANSKA"..ne Bosnjacka. Da su koreografiju dizali :D Ceric & CO. ispod bi pisalo

Ko si ti da nama Bosnjacima kazes da ljiljani nisu nas simbol :lol: :lol: :lol:

Cudno kako Bosnjacima (za koje tvrdite da su vjerska muslimanska skupina) ne smeta taj "krscanski" simbol, ali "Bosancima" smeta :lol:
Amy-Mia

#543 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Emina_88 wrote:
oni kojima je cerić vođa, koji su izjednačili bošnjake i muslimane i time rade na rušenju bosne
Shredder

#544 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Shredder »

Ima Bosne_Bice Bosne

Haj šta se praviš lud? Cerić je do nedavno bio poglavar IZ, i sada nastupa kao predstavnik bosanskih muslimana, čovjek je vjerski službenik. Stavljajući na čelo bošnjačkog kongresa dva vjerska funkcionera pokušavaju se Bošnjaci identifikovati sa muslimanima. Ko god kaže suprotno il' se pravi budala ili je budala.
Last edited by Shredder on 30/12/2012 02:18, edited 1 time in total.
Emina_88

#545 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Emina_88 »

Amy-Mia wrote:
Emina_88 wrote:
oni kojima je cerić vođa, koji su izjednačili bošnjake i muslimane i time rade na rušenju bosne
Ti kao jebeni papagaj na ovoj temi :lol:

Da te pitam: treba li zabraniti Grcima da prisvajaju simbole Helena? Posto oni vise nisu heretici nego krscani? Bi li rekla Englezima protestantima da nemaju veze sa katolickim Englezima od prije 1534? Da Norvezani i Danci nemaju veze sa paganskim vikinzima?

Ili je to neko pravilo koje vazi samo za muslimane?
Last edited by Emina_88 on 30/12/2012 02:19, edited 1 time in total.
Intermission

#546 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Intermission »

Moram da primjetim da je inace jako tesko naci sugovornika koji zagovara bosanstvo za neku diskusiju na nivou i o konceptima i definicijama. Od foruma generalno i ne ocekujem mnogo, ali tako je i uzivo. Sve se svodi na "ta ce on" pricu.
agnostic_front

#547 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

-LIBERO- wrote:Kada se pokusvate praviti pronicljivi il' sta vec...procitajte sta pise ispod te KOREOGRAFIJE SA DRZAVNIM GRBOM.

Ali to ne mijenja suštinu mog pitanja. To je zastava Bosne i Hercegovine, korišten je državni grb. Šta da recimo među hordama ima neko iz Srbije ili Hrvatske?

Isto tako mi nije jasno, ako jedna nevladina organizacija poput ovog kongresa koristi državnu zastavu, zašto je to toliki problem? To valjda znači da poštuju tu zastavu i da im nešto znači, a ne da su je oni izmislili i da oni imaju ekskluzivno pravo na nju. Pa nisu oni ni rekli da je to bošnjačka zastava.
Cosmic

#548 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

Shredder wrote:
Haj šta se praviš lud? Cerić je do nedavno bio poglavar IZ, i sada nastupa kao predstavnik bosanskih muslimana, čovjek je vjerski službenik. Stavljajući na čelo bošnjačkog kongresa dva vjerska funkcionera pokušavaju se Bošnjaci identifikovati sa muslimanima. Ko god kaže suprotno il' se pravi budala ili je budala.
Što tebi kao nebošnjaku smeta šta rade Bošnjaci?
Bosanski_hibrid

#549 Re: Svjetski bošnjački kongres

Amy-Mia wrote:
Emina_88 wrote:

Ama bona, tebe kao Bosanke se ne tiču Bošnjaci i njihove institucije jednako kako se ne tiču Srba ili Hrvata. Urazumi se bona, ne možeš sjediti na dvije stolice. Ili si Bošnjakinja pa možeš nešto kazati ili si Bosanka, tj. nacionalna manjina, drugim riječima iz reda ostalih. Tebe se dakle ne tiče Dr. Mustafa Cerić ni Bošnjaci. Jeli se razumijemo :-)
fatamorgana

#550 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

Fašizam i renesansa, :run:
Locked