Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BlueBlood

#526 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

Image
Image
Image
BlueBlood

#527 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

Ovaj dio istocne tribine sto se spaja sa sjevernom tribinom, prvih sedam redova se nece spajati jer tu ide tunel za invalide, 6 sljedecih redova se spaja, sljedecih 8 se ne spaja jer je tu prvi ulaz, pa se zadnjih 5 spaja
MOSALJOZE

#528 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

:pliska: :strik:
AmarildoZdenex

#529 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Nije mi jasno zašto će toliko ulaza na Istočnoj tribini, po onom projektu na tribinnu koja prima 4600 ide 9 ulaza/izlaza, Marakana u Beogradu na tribini koja prima 15.000 nema nijedan ulaz jbt, zasto ovo govorim jer npr. da tribina ima 5 ulaza a ne 9 to bi povećalo kapacitet tribine na možda 5000 sjedećih mjesta. Druga stvar koja mi smeta tiče se sjeverne tribine gdje su procjepi na tribini u "zdenkama" toliko veliki da može manji avion ući na stadion ali eto tako je kako je...

Image

Image
BlueBlood

#530 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

Image
Image
DonaldDuck

#531 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Pogledajte budući izgled istočne tribine stadiona Grbavica
http://www.akta.ba/bs/Vijest/investicij ... ad-image-0

Image
Image
Image
Image
Image
BlueBlood

#532 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by BlueBlood »

golfiista wrote:
BlueBlood wrote:gledam ove slike i nesto kontam, trenutna visina istoka je skoro ista kao onog starog sto smo srusili, gdje smo bili nigdje, sta smo radili nista :(

:meza1:
Nadam se da je sala.
Jedina mana Istoka je sunce od kojeg ne vidis nista kada gledas utakmicu u poslijepodnevnom terminu. Nadam se da tih termina nece biti na rasporedu 8)
Image
Smrcak15

#533 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Smrcak15 »

Pogledajte budući izgled istočne tribine stadiona Grbavica
http://www.akta.ba/bs/Vijest/investicij ... ad-image-0

Image

Image

Image
Rilkoni

#534 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Rilkoni »

Ove slike sto su se pojavile su glupost i nikakve veze nemaju sa projektom istocne tribine..
Šibicar

#535 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Šibicar »

Ma kakav projekat,neko nabija klikove i pokušava preko ovoga malo popularizirati svoju nepoznatu internet stranicu...ionako je uradjeno pulu-amaterski .....
DonaldDuck

#536 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Meni ne djeluje da je ovo neko radio ko nije upoznat sa projektima, iako ne djeluje da je profesionalno urađeno. Pošto ni meni na prvu se nije poklapalo pa sam malo upoređivao. Evo npr. pogledajte prvu sliku koju je BlueBlood postavio (sa juga slikano), vidi se da u drugom redu nosača fali prvi "zubac", navodno prostor za invalide. Ako pogledamo sad prvu sliku iz mog posta taj prostor postoji. Krov je vjerovatno bezveze postavljen da se poveže sa sjeverom. Ne znam, ja vjerujem da je ovo izgled tribine onako "ugrubo" urađen bez pojedinih detalja kao recimo izlazi sa tribine koji fale na drugoj slici. Mada može svašta biti, i ovo što Šibicar kaže.
isx

#537 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by isx »

Rilkoni wrote:Ove slike sto su se pojavile su glupost i nikakve veze nemaju sa projektom istocne tribine..
Kako nemaju? Iz aviona se vidi da je to to. Samo ona konstrukcija krova je grdna vala.
zipoo

#538 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zipoo »

Pa da je barem bijelom bojom ispisao Grbavica :mrgreen:
AmarildoZdenex

#539 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Ja sam poprilično siguran da na ovim slikama možemo uočiti stvaran izgled tribine jer to dokazuje i bokocrt same tribine koji sam negdje dejelićem vidio i zakrivljene armature za drugi dio tj. gornji dio tribine koje se ovih dana montiraju, a te zakrivljene konture možemo uočiti i na ovim 3D prikazima tribine.
Malo mi je sve ovo čudno, ko se odjednom sjetio ulaza za invalide, hej ulazi za invalide i to dva takva ulaza, nemam ja ništa protiv invalida i oni su ljudi koji trebaju gledati utakmicu, ali zar se treba praviti dva ulaza za invalide, jel se to moglo izvesti pomoću nekih dizalica koje bi se montirale na pravim ulazima.. joj joj :shock:
ganjeta

#540 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by ganjeta »

Ulazi za invalide su valjda po pravilima UEFE, neka me neko ispravi ako griješim. I ne kontam što sad toliko smeta ? :-)

Što se tiče krova, možda i bude ovakav ali samo možda, jer projekat nije još urađen.

Opustite se ljudi, imaju osobe koje se brinu za sve ovo, a pokazali su da znaju znanje. Pun mi je qrac više pitanja hoće li biti spojena sa sjeverom, hoće li biti u visini sjevera...gdje god uđeš forumi, fb, sve ista pitanja :-) :lol: .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#541 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Pusti Amarilda,samo trola :D
Te zasto ima toliko ulaza,te zasto ima ulaz za invalide,te zasto je ovo ovako,te zasto je ono onako,te te te
AmarildoZdenex

#542 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Sve je ovo glupo na oficijelnoj str. Zelje skroz drugi tip tribine od ove sto sad mozemo vidjeti.
Mutivoda

#543 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Mutivoda »

pa kakav je ovo uopće portal, akta.ba, i što misliš da je to taj projekat stvarno? :D dovoljno je vidjeti crvene stolice, odmah ti muka.
MOSALJOZE

#544 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by MOSALJOZE »

Čime se vi zamarate :jbt:

:pliska: :nargila:
AmarildoZdenex

#545 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Mutivoda wrote:pa kakav je ovo uopće portal, akta.ba, i što misliš da je to taj projekat stvarno? :D dovoljno je vidjeti crvene stolice, odmah ti muka.
Ne mislim, nego sam siguran da je ovo krajnji izgled tribine, ako zanemarimo boje stolica i ostalo.
AmarildoZdenex

#546 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Image

Ovo izgleda fantastično, ako ovako bude, u stilu St.James Parka stadiona Njuke.
DonaldDuck

#547 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by DonaldDuck »

Ja juga i SRANJA! Šta je ovo sa strane, neki poslovni prostori, neće više biti zdenki? Niđe veze, trebali su ostaviti kako jeste da bar liči na normalan stadion, sa istim tribinama. Gradimo tribinu u 2017-toj godini oblikom kojim su se gradile prije 50 godina. Samo ćemo izgubiti na ionako skromnom kapacitetu, koliko će primati ova nakarada od juga?
AmarildoZdenex

#548 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

Ne znam ja ništa o ovom projektu samo sam prenio sliku na ovaj forum, ali ne treba ovo ništa uzimati za ozbiljno ono što sam u prijašnjim postovima spominjao, a tiče se istočne tribine. Našao sam bokocrt tribine koji nam pokazuje da će izgledati isto kao i ove projekcije sa "Akta" portala..
Image
zipoo

#549 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by zipoo »

AmarildoZdenex wrote:Ne znam ja ništa o ovom projektu samo sam prenio sliku na ovaj forum, ali ne treba ovo ništa uzimati za ozbiljno ono što sam u prijašnjim postovima spominjao, a tiče se istočne tribine. Našao sam bokocrt tribine koji nam pokazuje da će izgledati isto kao i ove projekcije sa "Akta" portala..
Image
Ja cu ti u programu catia nacrtati tribinu za manje od 5 minuta. I to dovoljan mi je ovaj bokocrt. Eto koliko je ona slika vjerodostojna.
AmarildoZdenex

#550 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by AmarildoZdenex »

zipoo wrote:
AmarildoZdenex wrote:Ne znam ja ništa o ovom projektu samo sam prenio sliku na ovaj forum, ali ne treba ovo ništa uzimati za ozbiljno ono što sam u prijašnjim postovima spominjao, a tiče se istočne tribine. Našao sam bokocrt tribine koji nam pokazuje da će izgledati isto kao i ove projekcije sa "Akta" portala..
Image
Ja cu ti u programu catia nacrtati tribinu za manje od 5 minuta. I to dovoljan mi je ovaj bokocrt. Eto koliko je ona slika vjerodostojna.
nije stvar u tome možes ti nacrtati tribinu, ali ono što možemo vidjeti na radovima koji se sada odvijaju na istocnoj tribini sve upućuje da je to to,
ne znam sta raspravljamo biće kako će biti i prije svega ovaj bokocrt je sa zvaničnog kanala Želje u čemu je problem..
Post Reply