Tito_i_Partija wrote: ↑23/01/2026 17:25 No Rest For The Wicked, igra koja mi je na wishlisti manje-više otkako je najavljena, je ovaj vikend džaba za probat' na Steamu, a uz to je i na dosad najvećem popustu. Instalir'o sinoć da probam.
Čim sam vidio da je brendirana k'o ARPG i da se igra iz isometričnog aspekta, odmah sam kont'o da je ovo još jedan Diablo-like u nizu mnogih, žanr koji mi je jedan od najdražih uopšte. Međutim, već u prvih pola sata se jasno vidi da ovo nije Diablo-like, nego je ustvari Soulslike iz isometrične perspektive kombinovano sa Path of Exile brutalnom gritty estetikom. Nema ubijanja po hiljadu monstruma u sekundi, već svaka individualna bitka zahtijeva pažnju i oprez. Sve ono što viđamo u soulslikes ćemo naći i ovde uključujući: parry, scaling oružja prema atributima u koje ubacuješ poene, dodge/roll zaviseći od težine equipmenta koji nosiš, veliki svijet u kojem nema putokaza već snađi se sam, spektakularni boss fights, itd.
Mimo odličnog art stila, za koji je ovaj developer već poznat kroz Ori franšizu, ono što me je fasciniralo je kako su dobro uradili vertikalnost u ovoj igri. Čini mi se da je svaka lokacija poprilično kompleksna i sadrži tajna mjesta sa lootom, i time nagrađuje istraživanje.
Igra je još u early accessu al' mi djeluje jako ispolirana, u pripremi je i jedan veliki class update, ne znam još hoću li je kupit', al' zasad velika preporuka za probat' za sve fanove ARPG i Soulslike igara, pogotovo @ferratilis i @vaučer .
Ovaj brat nije normalan!