BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#51701 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Benq wrote: HS nikada nije imao SK , ja sam korisnik HS-a od samog osnivanja te kompanije , imali su samo Arene i Eurosport koliko se sjecam.
Imao je HS samo Sport Klub (bez Sport Klub +) tamo 2006-2007 i kad je ukinut par sati na mjestu SK je bio Meni od Total TV i onda nakon par dana se pojavio K1 (Kanal 1) koji je nekoliko mjeseci vrtio neke ljeve spotove i pjesme sa natpisom eksperimentalan program dok nisu popravili izbor muzike i bili sasvim ok muzicki kanal dok nakon par godina nisu propali. Arene su se tek kasnije pojavile...

Jbt imam pamcenje ko u slona a nekoristim to u prave stvari. :mrgreen:
mirza_15

#51702 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

http://forum.klix.ba/hs-kablovska-t53519s375.html

Sa osvrtom na datume komentara.

http://forum.klix.ba/hs-kablovska-t53519s600.html

Evo ovdje 8 mjesec 2010. Sk jos radi, ali se opasno kuha
smartXL

#51703 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Pa ni arena nije dala telemachu te kanale, odnosno cijena nije bila ista kao svima, i? I oni su dobijali kazne, znaci da bi i njima trebala bit izreknuta zabrana distribucije na nasoj teritoriji.

SK uopste nije skup, ako pogledas programsku semu, pa koju su samo lovu dali da engleze mozemo gledat. Nije vam skup pink paket, koji vrti isiti sadrzaj evo vec koju godinu. Treba malo bit realan, cijena uopste nije napumpana. Samo uporedite ova dva paketa.
mirza_15

#51704 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:Pa ni arena nije dala telemachu te kanale, odnosno cijena nije bila ista kao svima, i? I oni su dobijali kazne, znaci da bi i njima trebala bit izreknuta zabrana distribucije na nasoj teritoriji.

SK uopste nije skup, ako pogledas programsku semu, pa koju su samo lovu dali da engleze mozemo gledat. Nije vam skup pink paket, koji vrti isiti sadrzaj evo vec koju godinu. Treba malo bit realan, cijena uopste nije napumpana. Samo uporedite ova dva paketa.
Trebala je zabrana distribucije ici za oba, ali arenu sada imaju bukvalno svi.

Cuj sk nije skup. Pa moze telecom skoro pa kupiti epl za podrucje balkana za ove pare sto sk trazi. EPL skoro, a recimo moze spansku i jos par sadrzaja koje ima sk za te pare. Ne bi bila skupa da daju da se placa po korisniku koji uzme taj paket. Tako bi zaradio i sk i bht. Ali oni to nece. Hoce konkurencijsku prednost za tm. HBO je skup ali sa placa po korisniku, a ne za sve korisnike. Ja znam koliko bht placa sada po korisniku za sve sadrzaje koje sada ima. Sk uslovi su bezobrazni. Premium cijena u rangu hbo, ali plati za sve korisnike. Tacnije, tjeram te da ne uzmes. Pa niko u BiH i ne uzme. Valjda niko nije kupio zato sto je cijena realna. Nije ni m:tel kupio nego su se u beogradu dogovorili oko uslova pa razmjenili kanale isti dan. Prije ce bht sam ili u saradnji s nekim kupiti neke sadrzaje i imati novi sportski kanal ili neki brend koji vec postoji ali ga nema na nasim prostorima, nego sto ce tm-u dati vise od 5,5 miliona eura godisnje.
smartXL

#51705 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:Trebala je zabrana distribucije ici za oba, ali arenu sada imaju bukvalno svi.

Cuj sk nije skup. Pa moze telecom skoro pa kupiti epl za podrucje balkana za ove pare sto sk trazi. EPL skoro, a recimo moze spansku i jos par sadrzaja koje ima sk za te pare. Ne bi bila skupa da daju da se placa po korisniku koji uzme taj paket. Tako bi zaradio i sk i bht. Ali oni to nece. Hoce konkurencijsku prednost za tm. HBO je skup ali sa placa po korisniku, a ne za sve korisnike. Ja znam koliko bht placa sada po korisniku za sve sadrzaje koje sada ima. Sk uslovi su bezobrazni. Premium cijena u rangu hbo, ali plati za sve korisnike. Tacnije, tjeram te da ne uzmes. Pa niko u BiH i ne uzme. Valjda niko nije kupio zato sto je cijena realna. Nije ni m:tel kupio nego su se u beogradu dogovorili oko uslova pa razmjenili kanale isti dan. Prije ce bht sam ili u saradnji s nekim kupiti neke sadrzaje i imati novi sportski kanal ili neki brend koji vec postoji ali ga nema na nasim prostorima, nego sto ce tm-u dati vise od 5,5 miliona eura godisnje.
Niko ne brani telekomu da SK stavi u poseban paket i tako namiri dio sredstava a dio oni snose. Ja ruku u vatru stavljam al ce ogroman broj korisnika uzet taj paket, jer vrijedi. Zbog cega ne odigraju na tu kartu? Vuk sit, ovce na broju. Na kraju krajeva nek izbace pink paket, realno smece od ponude a placaju ga masno, repriza za reprizom

SK nije skup kakav sadrzaj nudi, priznao ti ili ne.
BarbaDue

#51706 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

smartXL wrote: Niko ne brani telekomu da SK stavi u poseban paket i tako namiri dio sredstava a dio oni snose. Ja ruku u vatru stavljam al ce ogroman broj korisnika uzet taj paket, jer vrijedi. Zbog cega ne odigraju na tu kartu? Vuk sit, ovce na broju. Na kraju krajeva nek izbace pink paket, realno smece od ponude a placaju ga masno, repriza za reprizom

SK nije skup kakav sadrzaj nudi, priznao ti ili ne.
Ja prvi ne bi uzeo SK paket ako bi bio skuplji od 4KM, a sportski sam tip.
mirza_15

#51707 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Znam ja da tvoja mora biti zadnja i ne mislim ulaziti u raspravu. To sto ti mislis da bi veliki broj uzeo taj paket uopste nije relevantno. Da se razumijemo, ja bih ga prvi uzeo. Ali onda pogledam statistiku gledanosti programa i skontam da sport uopste nije toliko gledan.

Ponavljam, sk je toliko povoljan da se bht-u vise isplati napraviti svoj program i otkupiti prava koja ce prodati citavom balkanu ili uci u aranzman sa nekim (sa aljazeerom npr.) (aljazeera je otkupila za preko 300 miliona dolara prava za arapska podrucja).

Ja ne znam kako neko moze reci da je sk povoljan kada mu samo bht skoro pa sam pokrije cijenu ubjedljivo najskupljeg sadrzaja kojeg ima po toj ponudi?

Ako ce veliki broj uzeti taj paket zasto ga onda sk neda po korisniku paketa? Pa zaradice za te korisnike koji uzmu taj paket. Ovako ne uzimaju nista. Jasno je i meni i tebi da je to zato da bi zadrzali konkurencijsku prednost za tm. Interesantno je da sk ne kupuje ni ht, ni elta, ni txtv... NIKO. A ti kazes povoljan.
smartXL

#51708 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Ne da po korisniku zbog manipulacija koje su imali. Kratko i jasno (to su radili upravo ovi pobrojani)

Slusaj mirza, najgore kod nas je kad se traze opravdanja a ne rjesenje. Zaimovic vas je naguzio otkako je doso, gdje on kroci, sve se sjebe. Valjda znate ciji je igrac.

Zasto telekom ne otkupi prava ako im je isplatnije, tom tvojom varijantom?

Opet ti kazem i arenama se placa za sve korisnike, zasto telekom ne zamijeni, arene ubaci u dodatni paket a SK u osnovnu ponudu? Da moze, uradili bi, ali NE MOZE, ne da arena tako, ali to vam nije problem, nego SK
mirza_15

#51709 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Cuj izgovora. Imali manipulaciju sa brojem korisnika. A kako uopste znaju koliko ko ima korisnika ako nije telecom u pitanju? Zasto oni javno ne objave broj korisnika? Da nije zbog istog razloga zbog kojeg sada gase dva djecija programa? Ko o cemu....

BHT mora kao i svi operateri imati sportski paket u osnovnoj ponudi. Normalno da ce to biti onaj koji je puno jeftiniji. Po kojoj logici ce sk staviti u osnovni, a arene u dodatni? Kako si uopste dosao na tu ideju? I nemas pojma kakav je ugovor sa arenom i kakvi su bili uslovi.

Zasto bht ne otkupi prava je vjerovatno jedino pravo pitanje poslije svega. Ali ako do sada nije ne znaci da nece. Za pocetak jedna jaka liga (italija ili spanija), vec ima bht, moze se ostalo popuniti jos nekim jeftinijim sportskim sadrzajima, pa kasnije probati pojacati sa jos nekom ligom (recimo francuska)... Opet kazem ne mora sam. Moze i partnerstvo s nekim. Nadam se da uprava razmislja u tom pravcu.
smartXL

#51710 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Lave, arena je 1,5eura po korisniku a SK 1,7eura. Jel 20 centi puno jeftinije? Nemoj molim te, udaras na dostojanstvo.

Pogledaj sta dobijes za koliko para
Image

a pogledaj sad sta arena nudi i za koliko para

Image

Programska sema je neuporediva.
mirza_15

#51711 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:Lave, arena je 1,5eura po korisniku a SK 1,7eura. Jel 20 centi puno jeftinije? Nemoj molim te, udaras na dostojanstvo.

Image

Image

Odakle ti uopste podatak koliko telecom placa za arene? SK sa hd-om je prema tvrdnji n1 2,7 eura.
kakaljin

#51712 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:Lave, arena je 1,5eura po korisniku a SK 1,7eura. Jel 20 centi puno jeftinije? Nemoj molim te, udaras na dostojanstvo.

Image

Image

2,90 Eura je paket i telemach/SK trazi da BHtelecom ovo placa za sve korisnike koje ima telecom, a ne samo za one koji uzmu paket
mirza_15

#51713 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

I zato sto je tako mala razlika u cijeni (i uslovima) svi imaju arene, a niko nema sk.
smartXL

#51714 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

1,5eura je cijena koju arena trazi i trazi za sve korisnike, isto kao i SK. Na kraju krajeva, eto ti izvod iz cjenovnika, naravno uz marzu provajdera.

Kakaljin, citaj detaljno cijene, samo SK je 1,70eura, a 2,9eura je kompletan united paket. Valjda vidis, citko je napisano.

Ispade SK i jeftiniji ako uporedis i programsku semu i sa brojem kanala
smartXL

#51715 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:I zato sto je tako mala razlika u cijeni (i uslovima) svi imaju arene, a niko nema sk.
Vidi, united je izbacio cjenovnik i uslove. Ti tvrdis suprotno, da to nije to. Zasto nam onda telekom ne iznese taj cjenovnik i uslove koje im trazi united?

Hoce dzaba da dobiju, dobice ko sto su dzaba arene, NG, HBO...

Previse traze opravdanja, a premalo traze rjesenja.
kakaljin

#51716 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:1,5eura je cijena koju arena trazi i trazi za sve korisnike, isto kao i SK. Na kraju krajeva, eto ti izvod iz cjenovnika, naravno uz marzu provajdera.

Kakaljin, citaj detaljno cijene, samo SK je 1,70eura, a 2,9eura je kompletan united paket. Valjda vidis, citko je napisano.

Pa i procitao sam napisano, pa i uzima se kompletan paket i to HD, i citam tu cijenu, kao svako normalan ko gleda cijenovnik, a ne samo SK i to SD verziju koju ti gledas.

Programska sema je stvar ukusa svakoga posebno.
mirza_15

#51717 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:1,5eura je cijena koju arena trazi i trazi za sve korisnike, isto kao i SK. Na kraju krajeva, eto ti izvod iz cjenovnika, naravno uz marzu provajdera.

Samo malo. Ti izvod iz cjenovnika koji tm naplacuje svojim korisnicima uzeo kao relevantan za procjenu cijene?

Moze li tekst sa ovog portala koji tvrdi da je cijena arene ispod 0,5 eura:

https://www.rtvslon.ba/uhvaceni-u-lazi- ... ort-kluba/

Posto je tekst prenijet sa srpskakafe, a prenio slon pretpostavljam da ima veze sa kabanicom, a valjda kabanica zna koliko placa arenu?
smartXL

#51718 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Pa i procitao sam napisano, pa i uzima se kompletan paket i to HD, i citam tu cijenu, kao svako normalan ko gleda cijenovnik, a ne samo SK i to SD verziju koju ti gledas.

Kad vec pricamo o mojatv, kakav crni HD, kako ih spominjes reko bi covjek imate navazdan HD kanala a ne svega desetak. Mani se corava posla.

Al evo uzmi i tu varijantu, pa uporedi sa ovim cjenovnikom koji sam ti iznio. Samo 4 HD kanala arena je 6KM, a pogledaj kolko dobijes od uniteda za 2,9 eura

Kad uporedjujes, uporedjuj istu stvar, a ne SD arene i united paket. To bi ti uciteljica rekla, ne mozes sabirat kruiske i jabuke
mirza_15 wrote:Samo malo. Ti izvod iz cjenovnika koji tm naplacuje svojim korisnicima uzeo kao relevantan za procjenu cijene?

Posto je tekst prenijet sa srpskakafe, a prenio slon pretpostavljam da ima veze sa kabanicom, a valjda kabanica zna koliko placa arenu?
Hahaha, inace ti imas sve informacije iz vrha telekoma, kolko se kanala placa po korisniku itd...ali eto slucano nekako pa ne znas koliko placaju arenu i kakvi su uslovi. To mi sve ensto plaho smrdi s tvoje strane.
kakaljin

#51719 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:

Kad vec pricamo o mojatv, kakav crni HD, kako ih spominjes reko bi covjek imate navazdan HD kanala a ne svega desetak. Mani se corava posla.

Al evo uzmi i tu varijantu, pa uporedi sa ovim cjenovnikom koji sam ti iznio. Samo 4 HD kanala arena je 6KM, a pogledaj kolko dobijes od uniteda za 2,9 eura

Kad uporedjujes, uporedjuj istu stvar, a ne SD arene i united paket. To bi ti uciteljica rekla, ne mozes sabirat kruiske i jabuke
mirza_15 wrote:Samo malo. Ti izvod iz cjenovnika koji tm naplacuje svojim korisnicima uzeo kao relevantan za procjenu cijene?

Hahaha, inace ti imas sve informacije iz vrha telekoma, kolko se kanala placa po korisniku itd...ali eto slucano nekako pa ne znas koliko placaju arenu i kakvi su uslovi. To mi sve ensto plaho smrdi s tvoje strane.
Nemoj mjesati cijenu koja se nudi nekom operateru sa cijenom koju operater nudi svojim korisnicima, to su potpuno dvije razlicite stvari

Gdje si ti nasao da arena operaterima nudi cijenu za 6 KM za 4 HD kanala?
Last edited by kakaljin on 08/07/2017 23:13, edited 1 time in total.
mirza_15

#51720 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Kada sam rekao da imam informaciju koliko se koji kanal placa po korisniku? Imam informaciju samo koliko telecom ukupno placa za sve sadrzaje koje trenutno ima po korisniku.

I meni je pravo smijesno da ti cijenu koju je tm istakao svojim korisnicima uzimas kao relevantnu za procjenu cijene paketa. Sasvim sigurno i tm hoce da zaradi na tim paketima. I uopste ne znas kakav je dil pao izmedju njih i m:tela.
smartXL

#51721 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:Nemoj mjesati cijenu koja se nudi nekom operateru sa cijenom koju operater nudi svojim korisnicima, to su potpuno dvije razlicite stvari
Ma de nemoj zezat, pa jesam li naglasio da je sa marzom, i vidi se da cijena od 1,5 eura ima logiku, jer je taj SD paket na telemachu 4KM (marza 1KM) Znaci sve se uklapa u pricu
mirza_15 wrote:Kada sam rekao da imam informaciju koliko se koji kanal placa po korisniku? Imam informaciju samo koliko telecom ukupno placa za sve sadrzaje koje trenutno ima po korisniku.

I meni je pravo smijesno da ti cijenu koju je tm istakao svojim korisnicima uzimas kao relevantnu za procjenu cijene paketa. Sasvim sigurno i tm hoce da zaradi na tim paketima. I uopste ne znas kakav je dil pao izmedju njih i m:tela.
Cijena od 1,5eura nije iz telemahovog cjenovnika, ali evo objasnio sam ti gore, da itekako ima logike da je ona tacna. Normalno je da telemach hoce i na arenama zaradit, pa druze to im je djelatnost, pa nece pored toga motane cigare prodavat da zarade a ove sadrzaje besplatno dijelit, iznenadjujes me takvim razmisljanjem

Otkud telekomu dobit ako ne naplacuje od distribucije kanala, ma daaaaj
mirza_15

#51722 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Gubis se malo. Nisam napisao nista protiv toga sto hoce da zarade. Odakle je ta cijena od 1,5 eura? Evo ja sam tebi dao jedan, kakav takav izvor gdje se tvrdi da je ispod 0,5.

TM moze da pukne cijenu koliku hoce. Cak mu i odgovara da sam sebi naplati vise jer nece placati porez na dobit u fbih nego ce pare lagano iznjeti u neku poresku oazu gdje je registrovan sk, a gdje se ne placa porez. Haj sto iznesu dobit nego ni porez na tu dobit ne plate drzavi.
avaks

#51723 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

mirza_15 wrote:
avaks wrote:Ubaciće kada ih plate kao i svi ostali a do tada :run:
Ko su ti svi ostali koji su platili?
Pa kablovski i IPTV operateri koji u ponudi imaju SK, čuj ko su ti :lol:
Ispade sada BHT nema novaca da plati SK :izet: fakat mi ih žao, a ima koliko miliona korisnika?! :run:
Nema guzovače, kada plate imaće kao što i velim a do tada ćao drugari.
Bolje da ovaj super stabilni internet malo podebljaju. Evo paket od 10+ megabita vikendom u sitne sate:
Image
smartXL

#51724 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Problem je sto SK ne placa porez na dobit, pa druze placal ti ga npr Bingo, koji je eto nas, domaci? Ne samo, Bingo, masa drugih ne placa, pod izgovorom investicija. Kad domaci ne placa, sto bi stranac to radio, koristi mogucnosti koje moze, ali nama korisnicima nije na stetu.

Ovo sto govoris kolko kabanica placa arenu, pa njega toliko izadje jer ne prijavljuje korisnike.

Pitacu te opet, zasto telekom ne izadje sa podacima koji su uslove koje od njih united trazi za svoje kanale, aa koliko placaju areni. Zasto ne demantuju ako ovo nije istina.
mirza_15

#51725 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

avaks wrote:
mirza_15 wrote:
avaks wrote:Ubaciće kada ih plate kao i svi ostali a do tada :run:
Ko su ti svi ostali koji su platili?
Pa kablovski i IPTV operateri koji u ponudi imaju SK, čuj ko su ti :lol:
Ispade sada BHT nema novaca da plati SK :izet: fakat mi ih žao, a ima koliko miliona korisnika?! :run:
Nema guzovače, kada plate imaće kao što i velim a do tada ćao drugari.
Bolje da ovaj super stabilni internet malo podebljaju. Evo paket od 10+ megabita vikendom u sitne sate:
Image
Ja te opet pitam koji su to ti sto su platili?
Locked