HS kablovska
Moderator: anex
-
iceman2010
#601 Re: HS kablovska
Dva od tri najveca operatera su vec kupljena. Sada bi trebalo jako puno da se ulozi sto ce se odraziti na kvalitet tih kablovskih operatera.
HBO programi kostaju. Nemoguce ih je dobiti u paketu od 11.50 KM i da se isplati kabl operateru. Naravno ako radis legalno. Kabl operateri placaju za kanale po broju korisnika. Odredjeni iznos za svakog korisnika. A HBO je žara.
Na trziste BiH je usao vlasnik prava za sport klub i jos jednog broja kanala za podrucje balkana. Moguce je da ovako slabe konkurenciju.
HBO programi kostaju. Nemoguce ih je dobiti u paketu od 11.50 KM i da se isplati kabl operateru. Naravno ako radis legalno. Kabl operateri placaju za kanale po broju korisnika. Odredjeni iznos za svakog korisnika. A HBO je žara.
Na trziste BiH je usao vlasnik prava za sport klub i jos jednog broja kanala za podrucje balkana. Moguce je da ovako slabe konkurenciju.
-
StupskaBitanga
#602 Re: HS kablovska
iceman2010 wrote:Dva od tri najveca operatera su vec kupljena. Sada bi trebalo jako puno da se ulozi sto ce se odraziti na kvalitet tih kablovskih operatera.
ma nema hs je donji kada su se prodali bh cabel net
-
iceman2010
#603 Re: HS kablovska
bh cabel net i elob. Isti kupac. Mislim da su kupljeni jos neki operateri u BiH od ovog kupca, ali neznam koji. Kod BH Cabel Net-a mreza je puno bolja od ELOB-ove, ali to ce sada biti ista firma (neznam jesi li vidio zajednicku reklamu na marin dvoru). Koliko znam usao je jak regionalni igrac i ova dva, pardon jedan, kabl operater bi trebao da bude puno bolji. Sto se tice mreze trebace vise vremena da se elob-ova sredi. Kod cabel net-a je u pristojnom stanju tako da ce sa manjim korekcija tamo sve frcerati kako treba.StupskaBitanga wrote:iceman2010 wrote:Dva od tri najveca operatera su vec kupljena. Sada bi trebalo jako puno da se ulozi sto ce se odraziti na kvalitet tih kablovskih operatera.
HS ce se tesko nositi sa ovom konkurencijom (pogotovo kada svi dodju svugdje), mada je u nekim dijelovima ova konkurencija i nelojalna.
-
StupskaBitanga
#604 Re: HS kablovska
iceman2010 wrote:bh cabel net i elob. Isti kupac. Mislim da su kupljeni jos neki operateri u BiH od ovog kupca, ali neznam koji. Kod BH Cabel Net-a mreza je puno bolja od ELOB-ove, ali to ce sada biti ista firma (neznam jesi li vidio zajednicku reklamu na marin dvoru). Koliko znam usao je jak regionalni igrac i ova dva, pardon jedan, kabl operater bi trebao da bude puno bolji. Sto se tice mreze trebace vise vremena da se elob-ova sredi. Kod cabel net-a je u pristojnom stanju tako da ce sa manjim korekcija tamo sve frcerati kako treba.StupskaBitanga wrote:iceman2010 wrote:Dva od tri najveca operatera su vec kupljena. Sada bi trebalo jako puno da se ulozi sto ce se odraziti na kvalitet tih kablovskih operatera.
HS ce se tesko nositi sa ovom konkurencijom (pogotovo kada svi dodju svugdje), mada je u nekim dijelovima ova konkurencija i nelojalna.
ja ja sada svi mogu svugdje i BHCN sada kao jedna firma koja ce biti od Sarajeva, Mostara skroz do Capljine (jer su kupili i Monet) i BHCN kao sada nacionalni operater ce biti dobra konkurencija
-
iceman2010
#605 Re: HS kablovska
Vidim i ti raspolazes pouzdanim informacijamaStupskaBitanga wrote: ja ja sada svi mogu svugdje i BHCN sada kao jedna firma koja ce biti od Sarajeva, Mostara skroz do Capljine (jer su kupili i Monet) i BHCN kao sada nacionalni operater ce biti dobra konkurencija
- nanda_
#606 Re: HS kablovska
Samo da mi je znati da li imaju namjeru jednog dana uvesti i sp+ jer ce na tom kanalu biti pretezno svi direktni prijenosi engleske lige
i ono sto me fakat nervira je ta neka podjela po gradu ovih kablovski tako da si dobro limitiran a zapravo ipak u stvarnosti ima dosta kablovski tj. dodje ti zapravo imas al ipak nemas izbora

-
StupskaBitanga
#607 Re: HS kablovska
iceman2010 wrote:Vidim i ti raspolazes pouzdanim informacijamaStupskaBitanga wrote: ja ja sada svi mogu svugdje i BHCN sada kao jedna firma koja ce biti od Sarajeva, Mostara skroz do Capljine (jer su kupili i Monet) i BHCN kao sada nacionalni operater ce biti dobra konkurencija. Da mislim da ce BH Cabel Net biti najozbiljnija konkurencija telecom operaterima (logosoft pokriva malo podrucje u SA) u narednom periodu. Samo nevjerujem da ce to biti slucaj sa telefonijom. Ipak, ruku na srce, tu telecom operateri nemaju premca.
a gledajte vlasnik BHCN je kupio prava za Englesku ligu za cijelu ex jugu i emituje ju preko SK+
i sada kaze kao vlasnik BHCN samo ce SK+ biti u ponudi BHCN kao ekskluzivan kanal
a onda HS moze mahati usima sa svojom HEMOM
-
iceman2010
#608 Re: HS kablovska
To ce se itekako promjeniti u narednom periodu. Do sada je bilo puno lakse dolaziti u podrucja do kojih niko nije dosao. Bilo je puno praznog prostora i logicno je bilo da kabl operateri ne upadaju jedni drugima. Tog prostora vise nema, a pojavili su se i BH Telecom i Logosoft.nanda_ wrote:Samo da mi je znati da li imaju namjeru jednog dana uvesti i sp+ jer ce na tom kanalu biti pretezno svi direktni prijenosi engleske ligei ono sto me fakat nervira je ta neka podjela po gradu ovih kablovski tako da si dobro limitiran a zapravo ipak u stvarnosti ima dosta kablovski tj. dodje ti zapravo imas al ipak nemas izbora
![]()
![]()
-
iceman2010
#609 Re: HS kablovska
Vrlo moguca opcija samo ne znam sta ce RAK reci na to. Mislim da nece moci tako direktno da jednog kabl operatera favorizira. Ali ko zna. Mozda i nema prepreka za tako nesto.StupskaBitanga wrote:iceman2010 wrote:Vidim i ti raspolazes pouzdanim informacijamaStupskaBitanga wrote: ja ja sada svi mogu svugdje i BHCN sada kao jedna firma koja ce biti od Sarajeva, Mostara skroz do Capljine (jer su kupili i Monet) i BHCN kao sada nacionalni operater ce biti dobra konkurencija. Da mislim da ce BH Cabel Net biti najozbiljnija konkurencija telecom operaterima (logosoft pokriva malo podrucje u SA) u narednom periodu. Samo nevjerujem da ce to biti slucaj sa telefonijom. Ipak, ruku na srce, tu telecom operateri nemaju premca.
a gledajte vlasnik BHCN je kupio prava za Englesku ligu za cijelu ex jugu i emituje ju preko SK+
i sada kaze kao vlasnik BHCN samo ce SK+ biti u ponudi BHCN kao ekskluzivan kanal
a onda HS moze mahati usima sa svojom HEMOM![]()
![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#610 Re: HS kablovska
Vrlo moguca opcija samo ne znam sta ce RAK reci na to. Mislim da nece moci tako direktno da jednog kabl operatera favorizira. Ali ko zna. Mozda i nema prepreka za tako nesto.[/quote]
Druze RAK niti bilo koje nadlezno tijelo nema apsoluntno nista sa tim
jer svaka TV kuca mora potpisati ugovor sa CATV kucom i tu SK+ kaze samo cupotpiati sa vlastitom tj BHCN
evo ti banalan ilustrator
u Hrvatskoj lupam Mini TV je godinu dAana bio samo u ekskluzivnoj ponudi B,Net. i kada su sa Nove TV koja je vlasnik tog programa za djecu skontali da je bolje da se sire stavili su i u druge operatere
a BHCN s tim nece iati problema a plus dobio sam info da ce MEP kupiti i Art-NET Kiseljak koji je na nivou citave BiH
a vizavi HS da se ostanem na njemu fkt ne kontam slogan Najveci CATV operater u BiH
Kako???? jednostavno cime o i kojim kriterijima obrazlazu
Druze RAK niti bilo koje nadlezno tijelo nema apsoluntno nista sa tim
jer svaka TV kuca mora potpisati ugovor sa CATV kucom i tu SK+ kaze samo cupotpiati sa vlastitom tj BHCN
u Hrvatskoj lupam Mini TV je godinu dAana bio samo u ekskluzivnoj ponudi B,Net. i kada su sa Nove TV koja je vlasnik tog programa za djecu skontali da je bolje da se sire stavili su i u druge operatere
a BHCN s tim nece iati problema a plus dobio sam info da ce MEP kupiti i Art-NET Kiseljak koji je na nivou citave BiH
a vizavi HS da se ostanem na njemu fkt ne kontam slogan Najveci CATV operater u BiH
Kako???? jednostavno cime o i kojim kriterijima obrazlazu
- Bourne
#611 Re: HS kablovska
Izvor: http://mportal.com.hr/Default.aspx?ref= ... 54&id=4416
Premier League na SportKlubu
Još malo pa kreće: jeste li spremni za engleski Premier League?
Od ove godine gledatelji u Hrvatskoj ali i nama susjednim zemljama konačno će moći u cijelosti uživati u najkvalitetnijem i financijski najmoćnijem nogometnom prvenstvu na svijetu - engleskom Premiershipu. Iako smo proteklih godina na domaćim kanalima mogli pratiti tek neke, probrane utakmice engleske Premier Lige, od ove godine će gledatelji u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Sloveniji na specijaliziranim sportskim kanalima Sport Klub i Sport Klub + imati priliku vidjeti znatno veći broj atraktivnih duela između engleskih nogometnih velikana.
Sport Klub je prava za Premiership osigurao u drugoj polovici svibnja ove godine, kada je medijska prava za sve zemlje bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora) kupio najveći slovenski kabelski operater Telemach, koji je u vlasništvu investicijskog fonda Mid Europa Partners koji pak izvrsno surađuje upravo sa SportKlubom odnosno medijskom grupacijom IKO Kabel TV koja producira taj kanal.
Većina prijenosa utakmica bit će prikazana na programu Sport Klub +, a programski detalji o tome koliko će snimki utakmica po kolu biti prikazano na Sport Klubu ili Sport Klubu + zasad još uvijek nisu poznati. Sigurno je samo to da ukoliko želite gledati prijenose Premiershipa, trebate Sport Klub +.
Za razliku od Sport Kluba koji je dostupan u gotovo svim domaćim televizijskim platformama, Sport Klub + je dostupan tek u nekolicini njih i to u: MAXtv (Plus paket), B.net (prošireni digitalni paket), Total TV (osnovni), Amis.TV (osnovni), pa bi unatoč činjenici da se u Hrvatskoj ova nogometna liga konačno prenosi onako kako bi trebala (sa što većim brojem utakmica po kolu, nap.a), utakmice mogli vidjeti tek sretnici koji su pretplaćeni na navedene pakete.
Prijenosi utakmica prvog kola Premiershipa na Sport Klubu +:
Od ove godine gledatelji u Hrvatskoj ali i nama susjednim zemljama konačno će moći u cijelosti uživati u najkvalitetnijem i financijski najmoćnijem nogometnom prvenstvu na svijetu - engleskom Premiershipu. Iako smo proteklih godina na domaćim kanalima mogli pratiti tek neke, probrane utakmice engleske Premier Lige, od ove godine će gledatelji u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Sloveniji na specijaliziranim sportskim kanalima Sport Klub i Sport Klub + imati priliku vidjeti znatno veći broj atraktivnih duela između engleskih nogometnih velikana.
Sport Klub je prava za Premiership osigurao u drugoj polovici svibnja ove godine, kada je medijska prava za sve zemlje bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora) kupio najveći slovenski kabelski operater Telemach, koji je u vlasništvu investicijskog fonda Mid Europa Partners koji pak izvrsno surađuje upravo sa SportKlubom odnosno medijskom grupacijom IKO Kabel TV koja producira taj kanal.
Većina prijenosa utakmica bit će prikazana na programu Sport Klub +, a programski detalji o tome koliko će snimki utakmica po kolu biti prikazano na Sport Klubu ili Sport Klubu + zasad još uvijek nisu poznati. Sigurno je samo to da ukoliko želite gledati prijenose Premiershipa, trebate Sport Klub +.
Za razliku od Sport Kluba koji je dostupan u gotovo svim domaćim televizijskim platformama, Sport Klub + je dostupan tek u nekolicini njih i to u: MAXtv (Plus paket), B.net (prošireni digitalni paket), Total TV (osnovni), Amis.TV (osnovni), pa bi unatoč činjenici da se u Hrvatskoj ova nogometna liga konačno prenosi onako kako bi trebala (sa što većim brojem utakmica po kolu, nap.a), utakmice mogli vidjeti tek sretnici koji su pretplaćeni na navedene pakete.
-
StupskaBitanga
#612 Re: HS kablovska
Bourne wrote:Izvor: http://mportal.com.hr/Default.aspx?ref= ... 54&id=4416
evo i interet potvrde navoda o kupnji prava premier league pd strane MEP
jedva cekam da vidim hoce li se iole HS potruditi da ga pribavi jer potencijalnih gledatelja SK+ ima mnogo
-
iceman2010
#613 Re: HS kablovska
Druze RAK niti bilo koje nadlezno tijelo nema apsoluntno nista sa timStupskaBitanga wrote:Vrlo moguca opcija samo ne znam sta ce RAK reci na to. Mislim da nece moci tako direktno da jednog kabl operatera favorizira. Ali ko zna. Mozda i nema prepreka za tako nesto.
Kako???? jednostavno cime o i kojim kriterijima obrazlazu[/quote]
Ma jos se nije izaslo javno sa tim da su cabelnet, elob, monet i eto mozda Art Company (Art Net) ista firma odnedavno. Do sada HS (HKB Net, M&H Company) jeste bio najveci kabl operater po broju pretplatnika kablovske i Interneta. Ne znam samo na sta mislis kada kazes da je art Company na nivou cijele BiH? Uz duzno postovanje Art Company je smijesan za operatere kao sto je BH Cabel Net ili HS. Mislis na drzavnu licencu ili nesto drugo?
-
iceman2010
#614 Re: HS kablovska
Sigurno da hoce. Pitanje je hoce li im ovi dati da ga otkupeStupskaBitanga wrote: evo i interet potvrde navoda o kupnji prava premier league pd strane MEP
jedva cekam da vidim hoce li se iole HS potruditi da ga pribavi jer potencijalnih gledatelja SK+ ima mnogo
-
StupskaBitanga
#615 Re: HS kablovska
iceman2010 wrote:Sigurno da hoce. Pitanje je hoce li im ovi dati da ga otkupeStupskaBitanga wrote: evo i interet potvrde navoda o kupnji prava premier league pd strane MEP
jedva cekam da vidim hoce li se iole HS potruditi da ga pribavi jer potencijalnih gledatelja SK+ ima mnogo. Vjerovatno ce morati jer kada nesto prodajes ne mozes reci tebi hocu, a tebi necu da prodam. Recimo udjes u prodavnicu i pitas kolika je cijena auta, a prodavac ti kaze: "Za tebe auto nije na prodaju". Mislim da postoje zakonske odredbe koje kazu da moraju postojati jednaki uslovi poslovanja. Nemozes nesto prodavati pa odluciti da nekom neces da prodas. Opet kazem moguce je da grijesim. Mozda uopste nije tako.
necu da pogresno shvatis al ovako c ti objasniti da si u krivu
NPR:
Konzum i Teloptic(Milkos)
Konzum kao dio Agrokora u svojim prodavnicama ne prodaje BONA sokove u PET ambalazi od 2l jer su ona konkurencija Jucy u PET ambalazi od 1.5l
nadam se da kontas
tako ce biti sa BHCN - MEP a sa druge strane HS
-
iceman2010
#616 Re: HS kablovska
Da Konzum je obdje u ulozi kabl operatera. To je ta analogija. Konzum kao i kabl operateri moze da odluci sta ce da kupi pa da preproda (bas kao kabl operateri). Sada se namece pitanje moze li neko otkupiti prava za podrucje balkana za prenos recimo premiership-a pa onemoguciti jedan dio gradjana da to ne gleda? Podsjeticu te da BH Cabel Net nije pokrio podrucja koja pokriva HS.StupskaBitanga wrote:iceman2010 wrote:Sigurno da hoce. Pitanje je hoce li im ovi dati da ga otkupeStupskaBitanga wrote: evo i interet potvrde navoda o kupnji prava premier league pd strane MEP
jedva cekam da vidim hoce li se iole HS potruditi da ga pribavi jer potencijalnih gledatelja SK+ ima mnogo. Vjerovatno ce morati jer kada nesto prodajes ne mozes reci tebi hocu, a tebi necu da prodam. Recimo udjes u prodavnicu i pitas kolika je cijena auta, a prodavac ti kaze: "Za tebe auto nije na prodaju". Mislim da postoje zakonske odredbe koje kazu da moraju postojati jednaki uslovi poslovanja. Nemozes nesto prodavati pa odluciti da nekom neces da prodas. Opet kazem moguce je da grijesim. Mozda uopste nije tako.
necu da pogresno shvatis al ovako c ti objasniti da si u krivu
NPR:
Konzum i Teloptic(Milkos)
Konzum kao dio Agrokora u svojim prodavnicama ne prodaje BONA sokove u PET ambalazi od 2l jer su ona konkurencija Jucy u PET ambalazi od 1.5l
nadam se da kontas
tako ce biti sa BHCN - MEP a sa druge strane HS
Ali dobro. Nemoramo o ovome jos 20 postova. Ne znam kakva je zakonska regulativa kada je ovo u pitanju i moguce je da si ti upravu a da ja grijesim.
-
tacna
#617 Re: HS kablovska
Sto se tice engleske lige niste u pravu sto govorite sport+ da ce prenositi, jer sam u najavama na sk gledo, da ce i sk i sk+ prenositi engleze znaci nema brige za to ali HS je i dalje najveca truhlovina od kablovske; 99, hema, amna, behar, igman mktv, kiss, slo i jos pokoja glupost, nema djeciji jos jedan npr super rtl, muzicki mtv i vh1 , sportski sk+ itd. sto je previse previse je.
-
iceman2010
#618 Re: HS kablovska
Ovdje ipak moram da branim kablovske operateretacna wrote:Sto se tice engleske lige niste u pravu sto govorite sport+ da ce prenositi, jer sam u najavama na sk gledo, da ce i sk i sk+ prenositi engleze znaci nema brige za to ali HS je i dalje najveca truhlovina od kablovske; 99, hema, amna, behar, igman mktv, kiss, slo i jos pokoja glupost, nema djeciji jos jedan npr super rtl, muzicki mtv i vh1 , sportski sk+ itd. sto je previse previse je.
Ovo naravno ne oslobadja kablovske operatere odgovornosti za programsku semu i stalno poboljsavanje kvaliteta iste.
- Bourne
#619 Re: HS kablovska
http://www.art-company.ba/kabelska.htmiceman2010 wrote:Uz duzno postovanje Art Company je smijesan za operatere kao sto je BH Cabel Net ili HS.
E' sad je li smijesan da se vidjeti kad pogledas ovaj link i zonu pokrivenosti ART company!!!
-
iceman2010
#620 Re: HS kablovska
Tu zonu pokrivenosti mogu sebi okaciti o neku stvar. Koliki broj korisnika CATV imaju? Koliko korisnika Interneta? BH Cabel Net pokriva sve gradske općine u Sarajevu i prostor od Konjica na jednoj strani do Breze na drugoj. Ali zaista pokriva. U sljedećim općinama BH Cabel Net je jedini operater: Konjic, Hadzici, Ilijaš, Breza, Trnovo. Skoro citavo podrucje najmnogoljudnije općine u BiH (Novi Grad Sarajevo) pokriva BH Cabel Net. BH Cabel Net samo na Dobrinji ima pola broja Art Company korisnika. Na 90% opcina navedenih na linku Art Company uopšte nije dominantan. Za neke se pitam da li uopste ima korisnika ili su samo prosli optickim kablom pa kao "pokrivaju". Mozda imaju deset korisnika pa se i to racuna. Pretplata u BH Cabel Net-u 11.50 KM u Art company-u 15.00 KM. Usluga neuporedivo losija. Daj mi programsku listu. Daj mi pakete interneta. Pa pojacala i razdjelnicu u Art Company-a vise sa stubova. Na jedno ili dva stavili najlon kesu. Valjda pravilo probleme kada padne kisa. Smijesno. HS ima jos vise korisnika nego BH Cabel Net. HS ima vise korisnika Interneta nego Art Company ukupno.Bourne wrote:http://www.art-company.ba/kabelska.htmiceman2010 wrote:Uz duzno postovanje Art Company je smijesan za operatere kao sto je BH Cabel Net ili HS.
E' sad je li smijesan da se vidjeti kad pogledas ovaj link i zonu pokrivenosti ART company!!!![]()
![]()
Ali samo mi reci broj korisnika a da neslazes
P.S. Ne radim niti u jednoj kablovskoj televiziji ali se druzim sa tim ljudima i jako dobro znam situaciju.
-
Sizzla
#621 Re: HS kablovska
Pitam se do kadaiceman2010 wrote:. HS ima jos vise korisnika nego BH Cabel Net.
-
iceman2010
#622 Re: HS kablovska
Govorim o starom BH Cabel Net-u. Vec nema jer su sada Elob, BH Cabel Net i MoNet jedno. Evo covjek kaze izgleda bice i Art Company. Mozda i Teleconsult iz Zenice. BH Cabel Net će time postati ubjedljivo najveci kabl operater u BiH. A usluga ce biti neuporedivo bolja. Ostali operateri nece moci da prate BH Cabel Net. Mnogo jak operater je kupio ove kabl operatereSizzla wrote:Pitam se do kadaiceman2010 wrote:. HS ima jos vise korisnika nego BH Cabel Net.![]()
- nanda_
#623 Re: HS kablovska
Tacno je to da ce biti i utkmice na sp al ce vecina utkmica u direktnom prijenosu biti na sp+ jer to je kanal na kojem su samo fudbal zastupan a sp pretezno teniski turniri i poneka fudb.utakmica tako da je vrlo moguce da cemo cekati snimke derbija eng.lige ,a sto sam razocaran hs je da uvijek oni zadnji ubacuje neke ove programe ista stvar je bila sa eurosportom 2,jer sam vidio da vec bhcabel i elob ubacuje sp+ pa red bi bio i onda da se smiluje hstacna wrote:Sto se tice engleske lige niste u pravu sto govorite sport+ da ce prenositi, jer sam u najavama na sk gledo, da ce i sk i sk+ prenositi engleze znaci nema brige za to ali HS je i dalje najveca truhlovina od kablovske; 99, hema, amna, behar, igman mktv, kiss, slo i jos pokoja glupost, nema djeciji jos jedan npr super rtl, muzicki mtv i vh1 , sportski sk+ itd. sto je previse previse je.
- Adriatic
#624 Re: HS kablovska
Zna li neko, misle li gospoda iz HS-a dodavati nešto u osnovni paket u narednom pedesetogodišnjem periodu?
-
tacna
#625 Re: HS kablovska
NEMISLe, misle samo kako ce gazdu snimati gdje god ode i prikazivati na hemi, j...a ih hema.