Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51351 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Aaaa od tada znaci ide prica da ne mozes u Kolegijum u patikama :D

Sta znam meni je Ten vazda bio bolji, ne samo u prime timeu (2006. do cca 2009.).

Javite za Stare krovove sta i kako :thumbup:

Mada ce biti dudlaona garant :run:
Tempo
ZeModerator

#51352 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Dudlaone i dudlasi bi ga mogli podudlat sa novim zakonom o dudlanju
sagitariusZE

#51353 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Image

Ovaj nas gradonacelnik ce unisitit grad, nece nista ostati!
Tempo
ZeModerator

#51354 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sagitariusZE wrote: 31/05/2021 17:23 Image

Ovaj nas gradonacelnik ce unisitit grad, nece nista ostati!

o cemu ti pricas? bazen je ispravan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51355 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne ulazeci u istinitost nepotpisanog teksta i namjere forumasa koji ga predstavlja kao nepobitan dokaz, ako bih se trebao kladiti je li istina, kladio bih se prije da jeste nego da nije, jer infrastruktura stara 50 godina u koju se nije ulagalo ce kad tad otkazati.

Ono sto mi vise smeta je poredjenje sa Biljesevom i Vitezom gdje su bazeni privatne investicije za razliku od nasih koji su javni.

A narocito mi smeta, nevezano za sve, sto niko ne postavi pitanje zasto nijedan od vrlih zenickih "piletina u sosu od gljiva" biznismena nije procijenio da Zenica ima socijalnu masu koja zeli bazen i ulozio pare u to?
Tempo
ZeModerator

#51356 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote: 31/05/2021 18:15 Ne ulazeci u istinitost nepotpisanog teksta i namjere forumasa koji ga predstavlja kao nepobitan dokaz, ako bih se trebao kladiti je li istina, kladio bih se prije da jeste nego da nije, jer infrastruktura stara 50 godina u koju se nije ulagalo ce kad tad otkazati.

Ono sto mi vise smeta je poredjenje sa Biljesevom i Vitezom gdje su bazeni privatne investicije za razliku od nasih koji su javni.

A narocito mi smeta, nevezano za sve, sto niko ne postavi pitanje zasto nijedan od vrlih zenickih "piletina u sosu od gljiva" biznismena nije procijenio da Zenica ima socijalnu masu koja zeli bazen i ulozio pare u to?
valjalo bi te bazene nasminkat. iskopat jos jedan, napravit jedan zatvoreni sa pratecim sadrzajima. cisto da se ne mora ici u okolna sela.
Tempo
ZeModerator

#51357 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sagitariusZE

#51358 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Tempo wrote: 31/05/2021 18:58 evo autora:

https://www.facebook.com/lejla.omerspahic.96
A sta cemo ako je ovo tacna informacija!? I ds se to popravi, opet je sramota kakve mi bazene imamo a gradonacelnik gradi kampanju na "evropskoj zenici"..
Tempo
ZeModerator

#51359 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sagitariusZE wrote: 31/05/2021 19:01

A sta cemo ako je ovo tacna informacija!? I ds se to popravi, opet je sramota kakve mi bazene imamo a gradonacelnik gradi kampanju na "evropskoj zenici"..
informacija je uvjek tacna. zato se i zove informacija. ovo sto je ova sa sisama napisala nije informacija.

inace, nema se sta popraviti. instalacije su ispravne.
sagitariusZE

#51360 Re: Zeničani

Post by sagitariusZE »

Tempo wrote: 31/05/2021 19:06

informacija je uvjek tacna. zato se i zove informacija. ovo sto je ova sa sisama napisala nije informacija.

inace, nema se sta popraviti. instalacije su ispravne.
Uh izvini sto sam ti odgovorio, mislio sam da si kulturan gradjanin ovog grada, ocito sam se varao, do mene je, izvini.
muhafuca

#51361 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

bazene, kao i grijanje kao i bazen u industrijskoj itd itd

je trebalo srediti jos prije dvadeset i kusur godina,

al tad ocito "nije bio problem"
Tempo
ZeModerator

#51362 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sagitariusZE wrote: 31/05/2021 19:21 Ovdje se bas vidi ko je glasao za Fudu, bgmi svaka vam je za samar 😂😂😂
Procitaj ovaj edukativni text

Uputstvo za učešće u dijalogu

Prije svega, oprezno koristite plural u dijalogu a najbolje je da ga potpuno izbjegavate jer većina vas ne shvaća da, bez obzira što se vi osjećate dijelom nekog plurala, to nikakve činjenične važnosti za dijalog nema jer je to vaše osjećanje tek rezultat hirovite biohemijske reakcije na ćelijskoj razini koja vam ne daje ovlašćenje da ultimativno i autoritativno nastupate u ime kolektiva, pogotovo što ustvari pojma nemate šta misle i osjećaju oni kojima ste svoje kolektive povjerili na upravu, a što ja jako dobro znam, ali vam neću reći šta oni misle i osjećaju jer mi vas je žao, pa ću vam samo kazati da njih u osnovi boli kurac i za vas i za kolektiv i da ste im vi samo korisni imbecili i radne životinje pomoću kojih oni lakše obavljaju posao krčmljenja i pljačkanja društvenog blaga.

Iz prethodnog ne proističe samo vaša obaveza da se ne predstavljate lažno kao ovlašćeni zastupnici kolektiva, već i obaveza da sagovornika ne svrstavate u kolektivističke i identitarne okvire prema kriterijumu vlastitog neznanja i vlastitih predrasuda i mutavih generalizacija, a pogotovo ne po kriterijumu vlastitih frustracija, jer će onaj ko u diskusiju ulazi vođen vlastitim frustracijama uvijek prije ili kasnije naletjeti na neko pogano đubre poput, recimo, mene, pa će ga to đubre serijom razornih i precizno plasiranih pitanja i opaski izbaciti iz ravnoteže i razgaćiti ga pred publikom.

Ovo nas dovodi do još jedne veoma bitne greške u dijalogu koja je sadržana u vašem neutemeljenom vjerovanju da znate o čemu govorite i zato je od vitalnog značaja da stalno preispitujete vrijednost svog znanja i da ga podvrgavate stalnoj sumnji i provjerama, a ne da ispadate bilmezi. A to što vi niste paradigmatični bilmezi kao oni kojima dajete glas na izborima, ne pruža vam razlog za gordost i za slavlje, jer im se počesto približite i to upravo onda kad mislite da ste najdalje od njih i da zastupate nekakve posve suprotne vrijednosti.

Nemojte se neoprezno pozivati na povijest i na nekakva povijesna prava koja se kažu još i historijska, odnosno istorijska prava, a s obzirom na činjenicu da vi uglavnom ne shvaćate povijest i da je doživljavate kao egzaktnu znanost a ne kao ideološki oblikovanu interpretaciju tendenciozno odabranih odsječaka prošlosti, najbolje će biti da povijest i povijesna prava u širokom luku zaobilazite, jer će vas pozivanje na njih načiniti neugodno sličnim onome od čeg hoćete po svaku cijenu da se razlikujete, pa će se tako Srbi zabalinčiti i Bošnjaci se povlašiti a Hrvati će zaličiti na one najzatucanije među komunistima i samo će blavori iz škripa i njihovi srodnici u drugim reljefnim formacijama ostati isti jer su takvi vazda isti bilmezi i ljudska govna, i kad spavaju i kad žderu i kad s vama dijalog vode.

Izbjegavajte bavljenje biografijom sagovornika, a pogotovo izbjegavajte izvlačenje zaključaka iz onoga što ste o sagovorniku čuli, prvo stoga što vam dragi Bog nije dao kognitivni aparat sa funkcijom izvlačenja valjanih zaključaka, već imate karburator frustracija, pa vam se u njemu vazda sa činjenicama pomiješaju predrasude i generalizacije i još neke druge nečistoće, a drugo, što će vam vazda nedostajati potrebne informacije pa ćete zaključke izvlačiti iz pretpostavki umjesto iz činjenica i tako čete ličiti na onu zatucanu čeljad iz prošlosti koja vidi sunce na nebu pa uzvikne tako nam života, sunce je odista zlatni sahan obješen na nebeskom svodu i ništa drugo.

Izbjegavajte citate i statistike kao argumente u dijalogu, prvo stoga što je to pomalo nepristojno u današnji vakat kad svako može naguglati te iste citate i statistike, te stoga što vam jednostavno nije dato da razumijete te citate i statistike, već se samo onako njima dobacujete, kao čimpanze u džungli kad uzmu svoj izmet pa se njime međusobno gađaju i dobacuju.

Nikad ne pokušavajte biti lukavi, jer za to nemate ni dara ni pameti, pa tako kad god krenete prikrivati svoju zlobu i svoj poganluk ispod visokoparnog i sa bontonom usklađenog jezika, vazda će se naći neko ko će to prepoznati, ovako kao ja što to odmah prepoznam, pa će vam nimalo nježno objasniti da pristojnost i kultura nisu sadržani u izbjegavanju riječi kao što su poguziti ili pička ili kurčina, već su pristojnost i kultura sadržani u svakodnevnom dijalogu sa sobom samim pred zrcalom, jer čovjek samo tako može naučiti da drugoga ne posmatra neutemeljeno nadmeno i da osnov svoje nadmenosti ne crpi iz pripadnosti nekom kolektivu ili iz slijeđenja nekog ideološkog konstrukta, a to što sam ja nadmen prema vama, e pa jebiga, to je već utemeljena nadmenost koja izvire iz jednog drugog vrela, ali vam neću kazati gdje je to vrelo, pa da poslije bude, eno nas Kepi nagovorio da pijemo otrov.

Na kraju vam evo možda i najvažnijeg savjeta i uputstva u ovoj kratkoj lekciji, a ono veli da uvijek imate na umu to da se dijalog može voditi isključivo onako kako se i nogomet igra, što će reći uz conditio sine qua non važenja istih pravila za sve učesnike, a to što vi mislite da ste dobar igrač zato što vas u vašim seoskim i livadarskim ligama navijači zovu Garinča ili Krojf, pa da zato možete neprimjetno kršiti pravila, e pa jebga to vam može važiti samo dok na teren ne istrči neko ko odista umije igrati tu igru, ovako kao, recimo, ja i ko će vam na svaki vaš prikriveni bilmezluk glasno i jasno kazati - stani, bilmezu, gdje si zavro.
likce

#51363 Re: Zeničani

Post by likce »

Fudo nek .ede .ovna zajedno sa bezmudom zenickom incijativom, a jesu mi incijativa...... celik je najocitiji primjer koliko je incijativa zenicka, bitno je nesto usicariti za sebe a zajednicu ko jebe
Ja_Ja

#51364 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

muhafuca wrote: 31/05/2021 19:20

Ne zelim da lajem, ali ce te me vi stranacki botovi natjerati na to. Kolicina ignorantnosti i idiotluka je nevjerovatna. Pa ne mogu da vjerujem da vam se citava argumentacija svodi (i jednih i drugih) na to da "eto tada nije bio problem". Jeste bio je, i danas je. TIP JE DOBIO IZBORE NA OBECANJIMA DA CE BITI BOLJI OD SDA KLOSARA. Tip nije bolji od SDA klosara, cak sta vise GORI je. Znaci uspio je da bude gori i od odrona i smeca ovog drustva. Kako sebi ne mozete utuviti to u svoje zadojene glavurde. Prestanite s tim sranjima kako se niko nije bunio prije. Ljudi su ih otjerali s vlasti, ako to nije znak pobune i bunjenja ne znam ni ja sta bi mogao da bude. Prestanite s tim silovanjem zdrave pameti.

On je tu da rijesava stvari koje oni nisu mogli, znali ili htjeli da rijese. On nije tu da bude isti ili gori. Pa mu se shodno tome i pripisuje da nakon gotovo PET (5) GODINA, ima kurton od rezultata. Nema NISTA, ZILCH, ZERO, NADA!

Ako ima neko od vas da je placen da gluposti valja i pise za bilo koju stranku na ovom forumu iskreno se nadam da ce i vama i vasoj djeci to za lijeka zatrebati. Samounistivost nam je najveca mana i svaki od vas podjednako kriv zbog stanja u kojem se nalazimo.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#51365 Re: Zeničani

Post by anex »

E svako nas i informiše...svaka čast a nije ko neki...
N.N.

#51366 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jebo vas Fudo, ko brise postove ba !?
:run:
Casual's

#51367 Re: Zeničani

Post by Casual's »

https://www.klix.ba/vijesti/zenicani-ov ... /210531171

Eto informacija je tacna. Jebo vas fudo.
muhafuca

#51368 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Ja_Ja wrote: 31/05/2021 21:38
muhafuca wrote: 31/05/2021 19:20

Ne zelim da lajem, ali ce te me vi stranacki botovi natjerati na to. Kolicina ignorantnosti i idiotluka je nevjerovatna. Pa ne mogu da vjerujem da vam se citava argumentacija svodi (i jednih i drugih) na to da "eto tada nije bio problem". Jeste bio je, i danas je. TIP JE DOBIO IZBORE NA OBECANJIMA DA CE BITI BOLJI OD SDA KLOSARA. Tip nije bolji od SDA klosara, cak sta vise GORI je. Znaci uspio je da bude gori i od odrona i smeca ovog drustva. Kako sebi ne mozete utuviti to u svoje zadojene glavurde. Prestanite s tim sranjima kako se niko nije bunio prije. Ljudi su ih otjerali s vlasti, ako to nije znak pobune i bunjenja ne znam ni ja sta bi mogao da bude. Prestanite s tim silovanjem zdrave pameti.

On je tu da rijesava stvari koje oni nisu mogli, znali ili htjeli da rijese. On nije tu da bude isti ili gori. Pa mu se shodno tome i pripisuje da nakon gotovo PET (5) GODINA, ima kurton od rezultata. Nema NISTA, ZILCH, ZERO, NADA!

Ako ima neko od vas da je placen da gluposti valja i pise za bilo koju stranku na ovom forumu iskreno se nadam da ce i vama i vasoj djeci to za lijeka zatrebati. Samounistivost nam je najveca mana i svaki od vas podjednako kriv zbog stanja u kojem se nalazimo.
ljudi su za njega glasali kao "manje zlo od SDA" ili "krast ce manje od SDA" dok se nesto pametnije ne pojavi na sceni.

ti ako si ocekivao nesto vise ... nemash pravo nikog nazivat glupanom, vec trebash pogledat u ogledalo.

vi SDA botovi smjeshni ste sad kad izadjete i kao napadate ga problemima koji su decenijski problemi grada Zenice

pa gdje ste bili kad ste imali vlast? I kad vam se ukaze na tu licemjernost

sve sto imate rec je "uuuu evo ga Fudin bot"

jer realno branit ne mozete, jer znate da je tako.

ofucalo vam se to malo, dogovorite se tamo malo bolje pa pokushajte sta pametnije osmislit.

Inace ne tushite.
studiorum_tuzlaensis

#51369 Re: Zeničani

Post by studiorum_tuzlaensis »

Čuj potrebno 6 miliona. Vjerovatno je potrebna i neka firma da se ugradi koji %%.
Casual's

#51370 Re: Zeničani

Post by Casual's »

studiorum_tuzlaensis wrote: 31/05/2021 22:48 Čuj potrebno 6 miliona. Vjerovatno je potreba i neka firma da se ugradi koji %%.
Valja platit svakakve debile da hvale krolja. Crko.
muhafuca

#51371 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Casual's wrote: 31/05/2021 22:49
studiorum_tuzlaensis wrote: 31/05/2021 22:48 Čuj potrebno 6 miliona. Vjerovatno je potreba i neka firma da se ugradi koji %%.
tebi mora da je diretno negdje stolicu izvukao.

svaki dan si ovdje godinama i jedna re ista prica, to je opsesija vise jarane.

gdje ti je bilo obecano ako tvoji pobjede?
studiorum_tuzlaensis

#51372 Re: Zeničani

Casual's wrote: 31/05/2021 22:49
Mislim da bi to Glovis začaš za 6 milki odradio... 6 miliona, ne praviš Vialand. :lol:

Sad su se tamo vjerovatno već potrbušili i smisljaju uslove tendera...

Sjecam se kao mali iza rata da smo, kad dođem kod rođaka u Travnik, išli na Crkvičke bazene i da je bilo uvijek puno raje. Pa jarane, bazen je, nije Kennedy Space Centar. Treba mu neko osnovno vanjsko održavanje, pumpe i filteri i to je to. Napravi dobar sistem naplate i u plusu si sigurno uz budžetske injekcije.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 31/05/2021 22:55, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#51373 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Casual's wrote: 31/05/2021 22:44 https://www.klix.ba/vijesti/zenicani-ov ... /210531171

al u kurcu.

procitali ovo na
https://www.zenicablog.com/zenica-ovo-l ... hn3E4kZKAE

a debeli prenosi post sisate zenicanke uz njeno odobrenje. jebem vas glupe.
studiorum_tuzlaensis

#51374 Re: Zeničani

Tempo wrote: 31/05/2021 22:55
Casual's wrote: 31/05/2021 22:44 https://www.klix.ba/vijesti/zenicani-ov ... /210531171

al u kurcu.

procitali ono na

znači biće bazen, kad je otvorenje?
Tempo
ZeModerator

#51375 Re: Zeničani

Post by Tempo »

studiorum_tuzlaensis wrote: 31/05/2021 22:56
Tempo wrote: 31/05/2021 22:55

al u kurcu.

procitali ono na

znači biće bazen, kad je otvorenje?
vjerovatno kad ugrije. kao i zadnjih 50 godina.
Post Reply