Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5101 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

Možemo i na drugu stranu okrenut
Uhljebi se i ti, zivi odvojen od realnosti i ne stvaraju nista, a budi placen.
:skoljka:
Na kraju se sve svede, koliko radis, koliko se boris i angazujes, toliko i imas. Rezultati svega se vide.
Last edited by sime_cipol on 11/09/2019 14:12, edited 2 times in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5102 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

shheff wrote:
konektovan wrote:
Jesam jarane, imas li sta protiv????
Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?
Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd... :-)
tempuser

#5103 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

BadBoy wrote:Ja onda ne razumijem šta je problem ovdje. Može li neko jednostavno objasniti suštinu problema?

Ako je EUR1 obrasce izdala i ovjerila belgijska carinska ispostava, onda je Kramar (i svaki drugi uvoznik automobila) čist. Ako je neko te obrasce lažirao u Belgiji, to nije stvar organa i institucija BiH nego Belgije i njenih organa da se pozabave tim pitanjem. U to može, ali i ne mora biti umiješan Kramar (tako što je našao nekoga tamo da to lažira).

Ako je Kramar ovdje lažirao EUR1 obrasce i takve predočio našoj UIO, onda je kriv po propisima BiH. Belgija i njeni organi nemaju ništa s tim.
Odgovor belgijske carine da je greska njihovog carinika je automatski odgovor da formalno Kramar nije nista lazirao (ali je naravno “doprinoo” da carinik pogrjesi”.
Ramzess Veliki

#5104 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ramzess Veliki »

Nek varaju koga god hoce ako ce mi jeftino isporucit bibija.
tempuser

#5105 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

Ramzess Veliki wrote:Nek varaju koga god hoce ako ce mi jeftino isporucit bibija.
E sad dolazimo na bitno, ako u svemu ovome krajnji kupac nije ostecen, ne moze biti prevaren, a pitanja i ibrecenja po forumu koliko Kramar uzima po autu je klasicno mahalasko virenje u tudji tanjir! Da uzima 70% marze po autu sta koga to boli qu... cisto njegova stvar!
muzicar_iz_parka

#5106 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by muzicar_iz_parka »

muha_sa wrote:
sime_cipol wrote:Garant ce ti trebati za posuditi :lol: :D
:lol:

prodo mi volva prije 8 godina--sad me strah da mi ga ne oduzmu :(
Reko Havana ako ti oduzmu Volva da će ti dati dvije Šveđanke.
Opet kakve si ti kurate sreće, uvaliće ti dvije somalske tranđe sa švrdski pasoš. :mrgreen:
sime_cipol

#5107 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

tempuser wrote:
Ramzess Veliki wrote:Nek varaju koga god hoce ako ce mi jeftino isporucit bibija.
E sad dolazimo na bitno, ako u svemu ovome krajnji kupac nije ostecen, ne moze biti prevaren, a pitanja i ibrecenja po forumu koliko Kramar uzima po autu je klasicno mahalasko virenje u tudji tanjir! Da uzima 70% marze po autu sta koga to boli qu... cisto njegova stvar!
Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nos :zzzz: spominjati SDA i begovske familije.
muzicar_iz_parka

#5108 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by muzicar_iz_parka »

konektovan wrote:
shheff wrote:
konektovan wrote:
Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?
Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd... :-)
Represijom nad privrednicima država može samo postići zatvaranje biznisa pa na kraju nećete imati od koga uzimati porez.
Normalno je da se plaćaju zakonom regulisana davanja, ali nemoj zajebavati i stvarati još veće komlikacije u ionako komlikovanom sistemu.
HAVANA

#5109 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by HAVANA »

konektovan wrote:
shheff wrote:
konektovan wrote:
Ti ocito ne znas citati.Pokusavam objasniti sta se desava i to ti potvrdi jos jedan forumas vlastitim primjerom sa skroz drugom robom.I opet problem.Stotine pp sam dobio sa raznim pitanjima i kome god sam mogao pomoci i reci ono sto znam,rekao sam.Ko procita sa razumijevanjem moje postove ne mora nista ni pitati.Skontace sve.Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.Da ces naknadnom provjerom dobiti negativan odgovor i platiti retroaktivno sve sto slijedi.Samo ukoliko ti neko izvadi potvrdu proizvodjaca,prodavac vozila opunomoci to lice da ga moze zastupati u postupku,ako dobijes potvrdu proizvodjaca i eur1,tada si regularan.Nadam se.Moze se opet desiti da pri provjeri taj nije na adresi,da je zagubio potvrdu ili da jednostavno ne odgovore.Opet se znaci moze desiti da dodje negativan odgovor.Elem,jebo lud zbunjenog.A za mene se ne sekiraj.Zaradjujem i vazda zaradjivao.Zato i radim.De i ti.Pozz.Nema potrebe za ujedanjem.Pricamo.
HAVANA

#5110 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by HAVANA »

muzicar_iz_parka wrote:
muha_sa wrote:

Nisam ba, suti ,otice ga sam predat. :lol: Cuj dvije svedjanke,morace tri kamagre spucat.
BadBoy

#5111 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

HAVANA wrote: Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.
Ali kako je to moguće? Mislim, znam da je u teoriji sve moguće, ali država članica EU izdaje neregularne EUR1 obrasce? Gdje je kuršlus?
muha_sa

#5112 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by muha_sa »

muzicar_iz_parka wrote:
muha_sa wrote:

Opet kakve si ti kurate sreće, uvaliće ti dvije somalske tranđe sa švrdski pasoš. :mrgreen:
:lol: :lol:

ne tražio ja mahane ni somalijskim tranđama--halal il aVto :lol:
HAVANA

#5113 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by HAVANA »

BadBoy wrote:
HAVANA wrote: Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.
Ali kako je to moguće? Mislim, znam da je u teoriji sve moguće, ali država članica EU izdaje neregularne EUR1 obrasce? Gdje je kuršlus?
Pa odgovorili su,greskom naseg carinika... :lol: :-)
Imas sve u prethodnim postovima,i pravila i proceduru...
tempuser

#5114 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

sime_cipol wrote: Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nos :zzzz: spominjati SDA i begovske familije.
Mjesas 2 stvari, da li je ostecen kupac i da li je ostecena drzava, a ovdje su neki poletili sa tvrdnjama da je ostecen kupac i preracvavanjima koliko je Kramar dobar na svakom autu uvezenom na EUR1.
I kad smo kod varanja drzave, koliko razumijem Kramar nije napravio nijedno krivicno djelo, on je prilagao uredne EUR1 obrasce koje je greskom izdala belgijska carina i koji nisu prosli provjeru i zbog cega ce retraktivno platiti davanja, dok je SDA elita i begovske familije koristenjem nelegalnog softvera pocinile kriv. djelo.
Kad Kramaru u datoj sitaciji prisiju optuznicu dovesce ga u ravan sa potonjim u cistom kriminalu, ali to nema veze sa sviim glupostima koje su pojedini ovdje napisali.
amar1994

#5115 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

sta bi od te afere,vidim svi uredno rade :lol: ,jebote drzava :bih:
sime_cipol

#5116 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

tempuser wrote:
sime_cipol wrote: Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nos :zzzz: spominjati SDA i begovske familije.
Mjesas 2 stvari, da li je ostecen kupac i da li je ostecena drzava, a ovdje su neki poletili sa tvrdnjama da je ostecen kupac i preracvavanjima koliko je Kramar dobar na svakom autu uvezenom na EUR1.
I kad smo kod varanja drzave, koliko razumijem Kramar nije napravio nijedno krivicno djelo, on je prilagao uredne EUR1 obrasce koje je greskom izdala belgijska carina i koji nisu prosli provjeru i zbog cega ce retraktivno platiti davanja, dok je SDA elita i begovske familije koristenjem nelegalnog softvera pocinile kriv. djelo.
Kad Kramaru u datoj sitaciji prisiju optuznicu dovesce ga u ravan sa potonjim u cistom kriminalu, ali to nema veze sa sviim glupostima koje su pojedini ovdje napisali.
Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne. :zzzz:
Samo ga drzava mrzi, a zli Belgijanci prevarili postenog Kramara :oops: i tako 700x. Sto se zna :lol:
Znamo da i ti ne vjeruješ u to :D
tempuser

#5117 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

sime_cipol wrote: Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne. :zzzz:
Samo ga drzava mrzi, a zli Belgijanci prevarili postenog Kramara :oops: i tako 700x. Sto se zna :lol:
Sama je belgijska carina priznala da u trenutku kad su izdavani i predavani na BiH strani bili ispravni, Kramar nit ih je popunjavao nit ih je ovjeravao!
Hoce hercegovac prevarit drzavu, al zato je nece prevariti sebijine skutnose iz vakufskih prostora! Oni su veliki petriote, njima je ova drzava kao zjenica oka, oni nemaju rezervnu drzavi, pu-pu, tobejarabi, gluho i daleko bilo, gdje ces na to i pomisliti!!! :lol: :bih:
sime_cipol

#5118 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sime_cipol »

tempuser wrote:
sime_cipol wrote: Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne. :zzzz:
Sama je belgijska carina priznala da u trenutku kad su izdavani i predavani na BiH strani bili ispravni, Kramar nit ih je popunjavao nit ih je ovjeravao!
Hoce hercegovac prevarit drzavu, al zato je nece prevariti sebijine skutnose iz vakufskih prostora! Oni su veliki petriote, njima je ova drzava kao zjenica oka, oni nemaju rezervnu drzavi, pu-pu, tobejarabi, gluho i daleko bilo, gdje ces na to i pomisliti!!! :lol: :bih:
Pričamo o Kramaru. Tema je njegova.
Rekao sam ti, otvori temu dupli klik i deri. Hvala.
Ti stvarno misliš da Kramar nije imao pojma. Za 700 auta i Bog zna koliko jos i sve na carini u Belgiji.
Koliko pametujes po forumu, ne cinis mi se toliko naivnim. Nego valja pregristi i reci, ljudi, nisam bio u pravu.
tempuser

#5119 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

sime_cipol wrote: Pričamo o Kramaru. Tema je njegova.
Rekao sam ti, otvori temu dupli klik i deri. Hvala.
Ti stvarno misliš da Kramar nije imao pojma. Za 700 auta i Bog zna koliko jos i sve na carini u Belgiji.
Koliko pametujes po forumu, ne cinis mi se toliko naivnim. Nego valja pregristi i reci, ljudi, nisam bio u pravu.
Naravno da je imao pojma, cak sta vise, ali to je APP varijanta bez krivicnog djela jer on formalno nema veze sa izdavanjem EUR1. Sad on prakticno ima elemnte da tuzi Belgiju jer ga je greskom carinika dovela u zabludu.
Nije proslo, plati retroaktivno i cao djaci!
Ajmo sad okrenuti pricu, varalica Kramar ce platiti sve, a ko je ostecen ako je u tih 700 auta bilo onih, a moralo je biti bar 1/3 (nisu sve BMW-i X itd) koji su ispunjavali uslove za izdavanje EUR1 (fakat proizvedeni u EU), ali su kolateralna steta u paketu?
zposao

#5120 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

Ako sam dobro shvatio ovu trakavicu ispade ovako:

-BiH traži papire za koje zna da ih niko ne može dati jer su proizvođači prestali izdavati te potvrde. Namjera je očita - žele namaknuti što više para u proračun.

- Belgiju zaboli neka stvar kakve zahtjeve šalje BiH, niti im pada na pamet bakćat se sa tim glupostima. Izdavali su neke potvrde, fino ih naplaćivali, a sada ne stoje iza njih jer im se ne da trošiti resurse na nešto od čega nemaju koristi, pa sada peru ruke i kažu naš se carinik zajebo, ne važi ništa to..

-Kramar je vjerovatno znao kako stvari stoje, da proizvođači ne izdaju više te potvrde, ali s obzirom da ih BiH traži, a Belgija izdaje, vjerovatno je konto daj šta daš, možda prođe ako niko ne bude vele čačkao.

Po meni, ja bi onda stepen krivice distribuirao ovako:
-BiH namjerno traži nešto (potvrdu) za šta zna da nemože niko više donijeti sa ciljem naplate što više dadžbina
-Belgija jer su hinja o izdavali i naplaćivali potvrde koje ne žele sada provjeriti nego peru ruke i ostavljaju na cjedilu uvoznika
-Kramar, po meni jedina njegova krivnja (ako nije on sam falsifikovao dokumente) je to što je kao i svaki normalan građanin htio platiti što manje dadžbina, pritom je plaćao potvrde koje drzava traži a Belgija izdaje iako je mogao znati da će prilikom ispitivanja, sve to pasti u vodu.

Na kraju zaključak ko u cijenjenog Havane:
Nemožeš se sa rogatim bosti. Promijeni ti ili uvede zakon preko noći pa se ti hebi, prilagođavaj ili ključ u bravu.

Ako sam ja dobro pofato to šta ste pisali...
zposao

#5121 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zposao »

konektovan wrote:
shheff wrote:
konektovan wrote:

Ja zavidnijeg lika nisam vidio na temi.
To ona prava balkanska: samo nek drugom krepa krava.

Šta tebe boli q koliko neko radi i zarađuje ako sve radi po zakonu? Ako je sve tako lako otvori i ti biznis pa se obogati preko noći.

Zato nam i jest tako kako jest kad smo zavidni na uspjehe. Samo nek drugi propadne, lako cemo za ostalo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5122 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Gdje ti vidis zavist???
Znas li o cemu pišem??
Ljudi se slomise pisuci kako ih sistem maltretira, kako je nemoguce poslovati, a nekim cudom niko ne zatvara radnje??? E o tome pisem, i ako je to zavist, nek onda bude....
HAVANA

#5123 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by HAVANA »

konektovan wrote:Gdje ti vidis zavist???
Znas li o cemu pišem??
Ljudi se slomise pisuci kako ih sistem maltretira, kako je nemoguce poslovati, a nekim cudom niko ne zatvara radnje??? E o tome pisem, i ako je to zavist, nek onda bude....
Niko? Gdje je Hoby car,Avis,Indra cars,Milisic,Matic,Matrix...Znas gdje su? Vani,rade,ubise od posla...
Ja ga ne zatvaro dok god mogu zaraditi koliko meni treba i dok ne krene druga djelatnost u zeljenom obimu,nek otimaju,ja necu da idem iz bih. :roll:
Znam ja dovoljno o ovom poslu da mogu zaraditi koliko mi treba.Veliki obim mi ne treba i ne zelim ga svakako.
BadBoy

#5124 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

zposao wrote:Ako sam dobro shvatio ovu trakavicu ispade ovako:

-BiH traži papire za koje zna da ih niko ne može dati jer su proizvođači prestali izdavati te potvrde. Namjera je očita - žele namaknuti što više para u proračun.

- Belgiju zaboli neka stvar kakve zahtjeve šalje BiH, niti im pada na pamet bakćat se sa tim glupostima. Izdavali su neke potvrde, fino ih naplaćivali, a sada ne stoje iza njih jer im se ne da trošiti resurse na nešto od čega nemaju koristi, pa sada peru ruke i kažu naš se carinik zajebo, ne važi ništa to..

-Kramar je vjerovatno znao kako stvari stoje, da proizvođači ne izdaju više te potvrde, ali s obzirom da ih BiH traži, a Belgija izdaje, vjerovatno je konto daj šta daš, možda prođe ako niko ne bude vele čačkao.

Po meni, ja bi onda stepen krivice distribuirao ovako:
-BiH namjerno traži nešto (potvrdu) za šta zna da nemože niko više donijeti sa ciljem naplate što više dadžbina
-Belgija jer su hinja o izdavali i naplaćivali potvrde koje ne žele sada provjeriti nego peru ruke i ostavljaju na cjedilu uvoznika
-Kramar, po meni jedina njegova krivnja (ako nije on sam falsifikovao dokumente) je to što je kao i svaki normalan građanin htio platiti što manje dadžbina, pritom je plaćao potvrde koje drzava traži a Belgija izdaje iako je mogao znati da će prilikom ispitivanja, sve to pasti u vodu.

Na kraju zaključak ko u cijenjenog Havane:
Nemožeš se sa rogatim bosti. Promijeni ti ili uvede zakon preko noći pa se ti hebi, prilagođavaj ili ključ u bravu.

Ako sam ja dobro pofato to šta ste pisali...
Tako sam i ja nekako pohvatao jer su sva ranija pisanja o ovoj problematici bila nekako konfuzna.

S tim što, kako sam ja shvatio, u ovom slučaju BiH nije kriva jer traži papir koji je nismo mi izmislili nego Evropska unija. EU traži da se ukinu carine na robu proizvedenu u EU ne mi. To je ta cijela "carinska unija", a mi smo potpisnici Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji predstavlja free trade agreement koijm je uspostavljena obaveza ukidanja carine na proizvode proizvedene u EU.

Ako Belgija kao država članica EU izdaje pogrešne ili nevaljale EUR.1 obrasce, niko na BiH strani nije i ne može biti kriv za to.

Šta bi bilo da neka strana firma ima problem zato što je neki BiH organ izdao pogrešan službeni dokument?
Bakir1

#5125 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Joj spinova :lol:
Forumski diletanti, prvi ja, znaju da se za bmw ne moze dobiti eur1, jer ga bmw ne da, a neko uzima i trazi eur1 za bmw i plejada spinova, kriv Belgijanac, kriva uio, kriva drzava svi krivi osim uvoznika koji eto kao nije znao :lol:
Ko profitira sa eur 1? Belgijanac :lol:
Locked