Uhljebi se i ti, zivi odvojen od realnosti i ne stvaraju nista, a budi placen.
Na kraju se sve svede, koliko radis, koliko se boris i angazujes, toliko i imas. Rezultati svega se vide.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd...shheff wrote:Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?konektovan wrote:
Jesam jarane, imas li sta protiv????
Odgovor belgijske carine da je greska njihovog carinika je automatski odgovor da formalno Kramar nije nista lazirao (ali je naravno “doprinoo” da carinik pogrjesi”.BadBoy wrote:Ja onda ne razumijem šta je problem ovdje. Može li neko jednostavno objasniti suštinu problema?
Ako je EUR1 obrasce izdala i ovjerila belgijska carinska ispostava, onda je Kramar (i svaki drugi uvoznik automobila) čist. Ako je neko te obrasce lažirao u Belgiji, to nije stvar organa i institucija BiH nego Belgije i njenih organa da se pozabave tim pitanjem. U to može, ali i ne mora biti umiješan Kramar (tako što je našao nekoga tamo da to lažira).
Ako je Kramar ovdje lažirao EUR1 obrasce i takve predočio našoj UIO, onda je kriv po propisima BiH. Belgija i njeni organi nemaju ništa s tim.
E sad dolazimo na bitno, ako u svemu ovome krajnji kupac nije ostecen, ne moze biti prevaren, a pitanja i ibrecenja po forumu koliko Kramar uzima po autu je klasicno mahalasko virenje u tudji tanjir! Da uzima 70% marze po autu sta koga to boli qu... cisto njegova stvar!Ramzess Veliki wrote:Nek varaju koga god hoce ako ce mi jeftino isporucit bibija.
Reko Havana ako ti oduzmu Volva da će ti dati dvije Šveđanke.muha_sa wrote:sime_cipol wrote:Garant ce ti trebati za posuditi![]()
![]()
prodo mi volva prije 8 godina--sad me strah da mi ga ne oduzmu
Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nostempuser wrote:E sad dolazimo na bitno, ako u svemu ovome krajnji kupac nije ostecen, ne moze biti prevaren, a pitanja i ibrecenja po forumu koliko Kramar uzima po autu je klasicno mahalasko virenje u tudji tanjir! Da uzima 70% marze po autu sta koga to boli qu... cisto njegova stvar!Ramzess Veliki wrote:Nek varaju koga god hoce ako ce mi jeftino isporucit bibija.
Represijom nad privrednicima država može samo postići zatvaranje biznisa pa na kraju nećete imati od koga uzimati porez.konektovan wrote:Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd...shheff wrote:Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?konektovan wrote:
Ti ocito ne znas citati.Pokusavam objasniti sta se desava i to ti potvrdi jos jedan forumas vlastitim primjerom sa skroz drugom robom.I opet problem.Stotine pp sam dobio sa raznim pitanjima i kome god sam mogao pomoci i reci ono sto znam,rekao sam.Ko procita sa razumijevanjem moje postove ne mora nista ni pitati.Skontace sve.Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.Da ces naknadnom provjerom dobiti negativan odgovor i platiti retroaktivno sve sto slijedi.Samo ukoliko ti neko izvadi potvrdu proizvodjaca,prodavac vozila opunomoci to lice da ga moze zastupati u postupku,ako dobijes potvrdu proizvodjaca i eur1,tada si regularan.Nadam se.Moze se opet desiti da pri provjeri taj nije na adresi,da je zagubio potvrdu ili da jednostavno ne odgovore.Opet se znaci moze desiti da dodje negativan odgovor.Elem,jebo lud zbunjenog.A za mene se ne sekiraj.Zaradjujem i vazda zaradjivao.Zato i radim.De i ti.Pozz.Nema potrebe za ujedanjem.Pricamo.konektovan wrote:Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd...shheff wrote:Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?konektovan wrote:
Nisam ba, suti ,otice ga sam predat.muzicar_iz_parka wrote:Reko Havana ako ti oduzmu Volva da će ti dati dvije Šveđanke.muha_sa wrote:sime_cipol wrote:Garant ce ti trebati za posuditi![]()
![]()
Ali kako je to moguće? Mislim, znam da je u teoriji sve moguće, ali država članica EU izdaje neregularne EUR1 obrasce? Gdje je kuršlus?HAVANA wrote: Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.
muzicar_iz_parka wrote:Reko Havana ako ti oduzmu Volva da će ti dati dvije Šveđanke.muha_sa wrote:sime_cipol wrote:Garant ce ti trebati za posuditi![]()
![]()
Opet kakve si ti kurate sreće, uvaliće ti dvije somalske tranđe sa švrdski pasoš.
Pa odgovorili su,greskom naseg carinika...BadBoy wrote:Ali kako je to moguće? Mislim, znam da je u teoriji sve moguće, ali država članica EU izdaje neregularne EUR1 obrasce? Gdje je kuršlus?HAVANA wrote: Znaci sutra ako kupis auto u belgiji,stanes u tranzit export na cesti prije brisela i uzmu ti 120 eura za eur1 i ex1...Znaj da ti nije ok.
Mjesas 2 stvari, da li je ostecen kupac i da li je ostecena drzava, a ovdje su neki poletili sa tvrdnjama da je ostecen kupac i preracvavanjima koliko je Kramar dobar na svakom autu uvezenom na EUR1.sime_cipol wrote: Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nosspominjati SDA i begovske familije.
Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne.tempuser wrote:Mjesas 2 stvari, da li je ostecen kupac i da li je ostecena drzava, a ovdje su neki poletili sa tvrdnjama da je ostecen kupac i preracvavanjima koliko je Kramar dobar na svakom autu uvezenom na EUR1.sime_cipol wrote: Pa krajnji kupac nije ostecen ni u Metropolisu, ali si znao to nabiti na nosspominjati SDA i begovske familije.
I kad smo kod varanja drzave, koliko razumijem Kramar nije napravio nijedno krivicno djelo, on je prilagao uredne EUR1 obrasce koje je greskom izdala belgijska carina i koji nisu prosli provjeru i zbog cega ce retraktivno platiti davanja, dok je SDA elita i begovske familije koristenjem nelegalnog softvera pocinile kriv. djelo.
Kad Kramaru u datoj sitaciji prisiju optuznicu dovesce ga u ravan sa potonjim u cistom kriminalu, ali to nema veze sa sviim glupostima koje su pojedini ovdje napisali.
Sama je belgijska carina priznala da u trenutku kad su izdavani i predavani na BiH strani bili ispravni, Kramar nit ih je popunjavao nit ih je ovjeravao!sime_cipol wrote: Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne.
Samo ga drzava mrzi, a zli Belgijanci prevarili postenog Kramarai tako 700x. Sto se zna
Znamo da i ti ne vjeruješ u to
Pričamo o Kramaru. Tema je njegova.tempuser wrote:Sama je belgijska carina priznala da u trenutku kad su izdavani i predavani na BiH strani bili ispravni, Kramar nit ih je popunjavao nit ih je ovjeravao!sime_cipol wrote: Vidim da znas kako su EUR1 obrasci koje je Kramar prilagao ispravni. Gdje ce Hercegovac prevariti drzavu, ma ne.
Samo ga drzava mrzi, a zli Belgijanci prevarili postenog Kramarai tako 700x. Sto se zna
Znamo da i ti ne vjeruješ u to
Hoce hercegovac prevarit drzavu, al zato je nece prevariti sebijine skutnose iz vakufskih prostora! Oni su veliki petriote, njima je ova drzava kao zjenica oka, oni nemaju rezervnu drzavi, pu-pu, tobejarabi, gluho i daleko bilo, gdje ces na to i pomisliti!!!![]()
Naravno da je imao pojma, cak sta vise, ali to je APP varijanta bez krivicnog djela jer on formalno nema veze sa izdavanjem EUR1. Sad on prakticno ima elemnte da tuzi Belgiju jer ga je greskom carinika dovela u zabludu.sime_cipol wrote: Pričamo o Kramaru. Tema je njegova.
Rekao sam ti, otvori temu dupli klik i deri. Hvala.
Ti stvarno misliš da Kramar nije imao pojma. Za 700 auta i Bog zna koliko jos i sve na carini u Belgiji.
Koliko pametujes po forumu, ne cinis mi se toliko naivnim. Nego valja pregristi i reci, ljudi, nisam bio u pravu.
konektovan wrote:Mojne mi kuknjavije, radi zaradi libo me neka stvar, još ako je pošteno,onda svaka cast. Nego, u pitannu je kuknjavija, radis taj posao 20 ak godina, zaradjujes, lijepo zivis, bar iz prics po forumu, i onda mi ovsko, nama je ovako, nije ni malo lako, stres,...itd...shheff wrote:Imam, svi ste vi odvojeni od realnosti, nista ne stvarate za ono koliko koštate, svi neke biznise kontate, a sve ostane na pametovanju kako tamo neki privatnik uzima pare lopatom. Zašto ne otvorite sebi obrt, doo,..pa i vi živite i uživate?konektovan wrote:
Niko? Gdje je Hoby car,Avis,Indra cars,Milisic,Matic,Matrix...Znas gdje su? Vani,rade,ubise od posla...konektovan wrote:Gdje ti vidis zavist???
Znas li o cemu pišem??
Ljudi se slomise pisuci kako ih sistem maltretira, kako je nemoguce poslovati, a nekim cudom niko ne zatvara radnje??? E o tome pisem, i ako je to zavist, nek onda bude....
Tako sam i ja nekako pohvatao jer su sva ranija pisanja o ovoj problematici bila nekako konfuzna.zposao wrote:Ako sam dobro shvatio ovu trakavicu ispade ovako:
-BiH traži papire za koje zna da ih niko ne može dati jer su proizvođači prestali izdavati te potvrde. Namjera je očita - žele namaknuti što više para u proračun.
- Belgiju zaboli neka stvar kakve zahtjeve šalje BiH, niti im pada na pamet bakćat se sa tim glupostima. Izdavali su neke potvrde, fino ih naplaćivali, a sada ne stoje iza njih jer im se ne da trošiti resurse na nešto od čega nemaju koristi, pa sada peru ruke i kažu naš se carinik zajebo, ne važi ništa to..
-Kramar je vjerovatno znao kako stvari stoje, da proizvođači ne izdaju više te potvrde, ali s obzirom da ih BiH traži, a Belgija izdaje, vjerovatno je konto daj šta daš, možda prođe ako niko ne bude vele čačkao.
Po meni, ja bi onda stepen krivice distribuirao ovako:
-BiH namjerno traži nešto (potvrdu) za šta zna da nemože niko više donijeti sa ciljem naplate što više dadžbina
-Belgija jer su hinja o izdavali i naplaćivali potvrde koje ne žele sada provjeriti nego peru ruke i ostavljaju na cjedilu uvoznika
-Kramar, po meni jedina njegova krivnja (ako nije on sam falsifikovao dokumente) je to što je kao i svaki normalan građanin htio platiti što manje dadžbina, pritom je plaćao potvrde koje drzava traži a Belgija izdaje iako je mogao znati da će prilikom ispitivanja, sve to pasti u vodu.
Na kraju zaključak ko u cijenjenog Havane:
Nemožeš se sa rogatim bosti. Promijeni ti ili uvede zakon preko noći pa se ti hebi, prilagođavaj ili ključ u bravu.
Ako sam ja dobro pofato to šta ste pisali...