Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
veliki_ah
#5101 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Morate shvatit da ti ljudi dobiju vrlo jasen upute kako i sta treba da pisu. Nemaju ni oni pojma sta pisu, ali dnevnica je dnevnica. Dobiju par web stranica na koje se treba javljati, dobiju osnovne teme koje treba gurati i na koji nacin. Osnova je facebook jer je tamo vecina njihovih glasaca. Dalje, bitni su komentari ispod tekstova na vecim portalima, pa dobiju najavu kad ce biti objavljena neka vijest i svi se nacale da ostave komentar i popljuju trojku i pucaju lajkove i dislajkove. Uglavnom, poslije radnog vremena se nece vidjeti mnogo komentara, ali u zadnje vrijeme formiraju i trece smjene.
U tim i takvim stvarima, nema mnogo logike u raspravama, bitno je samo bacati kosti i to se i ovdje vidi. Najcesce koriste tor ili neke slicne pretrazivace koji sakriju ip adresu. Vjerovatno dobiju i telefon i broj za 4g za takve komentare, da se ne mogu povezati sa maticom.
Rade to i ostalo stranke, ali sda masineriju niko ne moze nadmasiti u takvim stvarima jer imaju mnogo para i mnogo nezaposlenih na raspolaganju. Nekad je klix forum imao ogranicenja za registracije prije izbora, pa su sada krenuli dosta ranije.
U tim i takvim stvarima, nema mnogo logike u raspravama, bitno je samo bacati kosti i to se i ovdje vidi. Najcesce koriste tor ili neke slicne pretrazivace koji sakriju ip adresu. Vjerovatno dobiju i telefon i broj za 4g za takve komentare, da se ne mogu povezati sa maticom.
Rade to i ostalo stranke, ali sda masineriju niko ne moze nadmasiti u takvim stvarima jer imaju mnogo para i mnogo nezaposlenih na raspolaganju. Nekad je klix forum imao ogranicenja za registracije prije izbora, pa su sada krenuli dosta ranije.
- vjeshalica
#5102 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Redovi voznje su vrh!kox wrote: ↑19/07/2022 10:03 Pitanje nevezano za obnovu pruge ali ne znam gdje bih pitao, zašto na ovih 5 linija koje je preuzeo Centrotrans od Grasa (Dom Armije – Bare, Stup – Dobroševići – Rječica, Željeznička stanica – Rajlovac, Dom Armije – Koševsko brdo i Stup – Smiljevići) ne vrijede već kupljeni radnički kuponi ? To je bezobrazluk. Jutros izbaciše ženu sa radničkim kuponom iz busa za Koševsko.
Nekada u reziji Grasa (kad je kobajagi stajao na nogama) maltene imao si svakih 15min vozilo sad imas kitu svakih sat. Hoce da poruce kako su se potrebe smanjile za ovih mozda eto 20 godina hahaha
-
kox
#5103 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Od 2010 Gras nije poštovao nikakve redove vožnje za Koševsko i Bare, lutrija je bila da li će naići ikakav autobus i kada.vjeshalica wrote: ↑19/07/2022 10:05Redovi voznje su vrh!kox wrote: ↑19/07/2022 10:03 Pitanje nevezano za obnovu pruge ali ne znam gdje bih pitao, zašto na ovih 5 linija koje je preuzeo Centrotrans od Grasa (Dom Armije – Bare, Stup – Dobroševići – Rječica, Željeznička stanica – Rajlovac, Dom Armije – Koševsko brdo i Stup – Smiljevići) ne vrijede već kupljeni radnički kuponi ? To je bezobrazluk. Jutros izbaciše ženu sa radničkim kuponom iz busa za Koševsko.
Nekada u reziji Grasa (kad je kobajagi stajao na nogama) maltene imao si svakih 15min vozilo sad imas kitu svakih sat. Hoce da poruce kako su se potrebe smanjile za ovih mozda eto 20 godina hahaha
Meni Kanton nije jasan da nisu dogovorili da već kupljeni Grasovi kuponi vrijede na ovim linijama.
-
PM72
#5104 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...veliki_ah wrote: ↑19/07/2022 10:04 Morate shvatit da ti ljudi dobiju vrlo jasen upute kako i sta treba da pisu. Nemaju ni oni pojma sta pisu, ali dnevnica je dnevnica. Dobiju par web stranica na koje se treba javljati, dobiju osnovne teme koje treba gurati i na koji nacin. Osnova je facebook jer je tamo vecina njihovih glasaca. Dalje, bitni su komentari ispod tekstova na vecim portalima, pa dobiju najavu kad ce biti objavljena neka vijest i svi se nacale da ostave komentar i popljuju trojku i pucaju lajkove i dislajkove. Uglavnom, poslije radnog vremena se nece vidjeti mnogo komentara, ali u zadnje vrijeme formiraju i trece smjene.
- vjeshalica
#5105 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Govorim o vremenu kad je red voznji bio daleko veci nego sto je sada ponudjeno.kox wrote: ↑19/07/2022 10:13Od 2010 Gras nije poštovao nikakve redove vožnje za Koševsko i Bare, lutrija je bila da li će naići ikakav autobus i kada.vjeshalica wrote: ↑19/07/2022 10:05
Redovi voznje su vrh!
Meni Kanton nije jasan da nisu dogovorili da već kupljeni Grasovi kuponi vrijede na ovim linijama.
Osim toga, finta je kad ljudi imaju Grasov kupon nece upadati u Centru i obratno, tako da ce isfiltrirati putnike i smanjiti broj.
Kad vec znas da od 2010 Gras nije postivao nikakav red voznje onda posteno reci koliko je imao polazaka u toku dana sa Doma Armije (zvanicno planiranih voznji)
-
kox
#5106 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne znam ali koliko se sjećam u periodu od otprilike 07:50 - 09:00 trebalo je biti 4 polaska (Koševsko i Bare). Bio je u najboljem slučaju jedan i to se nikada nije znalo koji.vjeshalica wrote: ↑19/07/2022 10:16Govorim o vremenu kad je red voznji bio daleko veci nego sto je sada ponudjeno.
Osim toga, finta je kad ljudi imaju Grasov kupon nece upadati u Centru i obratno, tako da ce isfiltrirati putnike i smanjiti broj.
Kad vec znas da od 2010 Gras nije postivao nikakav red voznje onda posteno reci koliko je imao polazaka u toku dana sa Doma Armije (zvanicno planiranih voznji)
-
Registarska oznaka
#5107 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ono kad beogradski zeleni masinovodja kaze da je trojka kupila diplome, a Sebija i Osmica su mu sve u zivotuPM72 wrote: ↑19/07/2022 10:13Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...veliki_ah wrote: ↑19/07/2022 10:04 Morate shvatit da ti ljudi dobiju vrlo jasen upute kako i sta treba da pisu. Nemaju ni oni pojma sta pisu, ali dnevnica je dnevnica. Dobiju par web stranica na koje se treba javljati, dobiju osnovne teme koje treba gurati i na koji nacin. Osnova je facebook jer je tamo vecina njihovih glasaca. Dalje, bitni su komentari ispod tekstova na vecim portalima, pa dobiju najavu kad ce biti objavljena neka vijest i svi se nacale da ostave komentar i popljuju trojku i pucaju lajkove i dislajkove. Uglavnom, poslije radnog vremena se nece vidjeti mnogo komentara, ali u zadnje vrijeme formiraju i trece smjene.
- vjeshalica
#5108 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mislim da bi na internetu trebalo da imaju redovi voznje linija, ali starih redova sto au svakako visili na stajalistima, Dom Armije. Da ne sirim pricu ovo ponudjeno kao "konkurencija" je obicna guzica. Nece bolan privatnik za sat vremena imati 4 polaska i rasturat sredstva na danasnjem vremenu ko prije 20 godina, dosta jedan pa kome odgovara.
-
PM72
#5109 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Fakat si ograničen ko balkonRegistarska oznaka wrote: ↑19/07/2022 10:27Ono kad beogradski zeleni masinovodja kaze da je trojka kupila diplome, a Sebija i Osmica su mu sve u zivotuPM72 wrote: ↑19/07/2022 10:13
Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
veliki_ah
#5110 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Hajd onda razlozi sebi u glavi probleme i rjesenja. Prevoz koji smo imali nije prevoz i vise ga nisi imao nego sto si imao. Taj problem se morao rijesiti. Posto vjerovatno ti nemas kupljenu diplomu, koji je nacin da se tramvajska infrastruktura dovede u red? Ja ne branim ni jedne ni druge, jebe mi se. Ali kad neko kaze da nije trebalo zamijeniti sine stare 60 godina koje usporavaju i ogranicavaju saobracaj na nivo prije njegove gradnje prije 60 godina, jedino logicno objasnjenje je da je malouman ili placen, za to ne treba diploma.PM72 wrote: ↑19/07/2022 10:13Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...veliki_ah wrote: ↑19/07/2022 10:04 Morate shvatit da ti ljudi dobiju vrlo jasen upute kako i sta treba da pisu. Nemaju ni oni pojma sta pisu, ali dnevnica je dnevnica. Dobiju par web stranica na koje se treba javljati, dobiju osnovne teme koje treba gurati i na koji nacin. Osnova je facebook jer je tamo vecina njihovih glasaca. Dalje, bitni su komentari ispod tekstova na vecim portalima, pa dobiju najavu kad ce biti objavljena neka vijest i svi se nacale da ostave komentar i popljuju trojku i pucaju lajkove i dislajkove. Uglavnom, poslije radnog vremena se nece vidjeti mnogo komentara, ali u zadnje vrijeme formiraju i trece smjene.
Last edited by veliki_ah on 19/07/2022 11:00, edited 1 time in total.
-
PM72
#5112 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Niko ovdje nije napisao da se ne treba raditi.Ali,ovo je glavni grad države,Federacije i sjedište Kantona sa najvećim brojem stanovnika u državi.Treba raditi deset puta brže,dan-noć,samo plati dobro pa da vidiš kako se radi.Čeprkaju ko kokoši i sve mi liči na izgradnju autoputa na koridoru Vc.Krenuli na više strana,mali dio završili i kakav je kvalitet da i to malo izgrađenog jada više puta opravljaju.Sad prave projektnu dokumentaciju za tunel koji neće završit za deset godina.Mene ne interesuje što i kako,hoću put koji se trebao davno završiti.Svoje neznanje,aljkavost i površnost sadašnja garnitura pravda neradom onih prije a pola ih presvuklo dresove.veliki_ah wrote: ↑19/07/2022 10:59Hajd onda razlozi sebi u glavi probleme i rjesenja. Prevoz koji smo imali nije prevoz i vise ga nisi imao nego sto si imao. Taj problem se morao rijesiti. Posto vjerovatno ti nemas kupljenu diplomu, koji je nacin da se tramvajska infrastruktura dovede u red? Ja ne branim ni jedne ni druge, jebe mi se. Ali kad neko kaze da nije trebalo zamijeniti sine stare 60 godina koje usporavaju i ogranicavaju saobracaj na nivo prije njegove gradnje prije 60 godina, jedino logicno objasnjenje je da je malouman ili placen, za to ne treba diploma.PM72 wrote: ↑19/07/2022 10:13
Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...
Ako šta kažeš onda si ovakav ili onakav,još ispadoh nekakav beogradski četnik,pleme on hebo svoje.
Nek rade dan i noć,imaju pare,nek plate nekom da to organizuje i uradi
Još nam ministar sa kupljenom diplomom obećava tunel do Vogošće i trolejbus...u gužvi kakva jeste i kako zimi čiste,biće pravi cirkus kad trola stane u pola Kobilje glave...a tunel?
- drndalo
#5113 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koji dio ne zelis shvatiti ? Ni puno bogatija drustva ne sele Remize kako se Curac digne Tihi nasem dobrom ahbabu... Sadasnja Remiza je i u slucaju hrasnicke pruge puno centralnije smjestena nego sto bi to bila da je se preseli negdje u Hrasnicu ili Sokolovic koloniju, jer odatle do npr. C.Vile ili ne daj boze Skenderije ima koliko ?MTV wrote: ↑18/07/2022 20:37I kad se izgradi tramvajska pruga do Hrasnice opet trenutna remiza nece biti na pola puta trase Bascarsija-Hrasnica. Hoce li je onda preseliti u Nedzarice i tako seliti svako malo kada se prosiri trasa?drndalo wrote: ↑18/07/2022 12:15
Hejde bogati kupuse, ko ce jos citati sta, neke knjige, gluho bilo...?! Ne daj boze nesto od nekoga ko se i razumije u nesto...
Prljavi komunisti su kao sto znamo bili glupi, i zato su zamisli nacalili Remizu bas na pola puta izmedju tada ustanovljene linije Sarajevo-Ilidza, umjesto da su je ko gospoda zadrzali na Marijin dvoru, da GRASovci rade kao "graDZani", a ne seljaci iz Alipasinog Mosta... Jer ko je vidio da trajvan ide kracom rutom u/iz remize kod kvara/pojacanja linije, kad moze duzom... U nekim gradovima doduse ima i >1 Remize, ukoliko im je mreza takva da imaju razlicite modele i/ili daljina bude prevelika...
Ispadne tramvaj npr. na C.vili... I do Remize u Hrasnici se vozi/ga voze/guraju/vuku 35 min... Super... Spica, treba novo vozilo ubaciti, dok dodje iz Hrasnice do Alipasinog, taman prosla spica, i ne treba vise... Ali ko je vidio pitati ljude koji znaju vise o tome, makar i Cesi bili, kada mi to mozemo Tibri prodati za neku novu skalameriju od naselja... Jos je nama i dobro kakva smo u prosjeku govna...
- Leopard_SA
#5114 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U Centrotrans nema klime u vozilima i dalje. Ovaj narod ce stvarno progutati sve sto mu se servira.
U vozilima je konstantno 40+ stepeni i rijetko se ko zali…
-
neki
#5115 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Narod se žali kad klime radeLeopard_SA wrote: ↑19/07/2022 11:41 U Centrotrans nema klime u vozilima i dalje. Ovaj narod ce stvarno progutati sve sto mu se servira.
- SmokingMan
#5116 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Uglavnom radovi ce se dovrsiti, vjerovatno do Juna naredne godine, a Shteta sto je obecao je nerealno da se moze ispuniti u narednih 40 tak dana. Bolje mu je da sada podnese ostavku, nego da sam sebe izalze blamazi, pogotovo da je trpi od strane polutana Harisa.
- Dozer
#5117 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mislim da si debelo fulio... Njemu je SDA mrza od Hitlera i Karadzica zajednoRegistarska oznaka wrote: ↑19/07/2022 10:27Ono kad beogradski zeleni masinovodja kaze da je trojka kupila diplome, a Sebija i Osmica su mu sve u zivotuPM72 wrote: ↑19/07/2022 10:13
Moraš prihvatiti da u ovom gradu žive i oni koji su rođeni u njemu a nikad nisu bili glasači SDA i kojima smeta očigledan uhljupski pristup svemu pa i obnovi tramvajske pruge.Kuri me bolac i za SDA i za bivši SDA tj.trojku,za njihove kupljene fakultete i završene škole u prirodi,mi nemamo prevoza već mjesecima niti ćemo ga uskoro imati,vozila Vodovoda nemaju goriva da prevezu radnike da prave kvarove,smeća na sve strane,prosjaka,lopovluka...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5118 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ne samo da nema klimeLeopard_SA wrote: ↑19/07/2022 11:41 U Centrotrans nema klime u vozilima i dalje. Ovaj narod ce stvarno progutati sve sto mu se servira.
nego puše TOPLO
jutros svježe vani ulazim u bus za željeznicku stanicu 7.30
jaro... vruć zrak... imam osjećaj sauna
-
BadBoy
#5119 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa nisu ludi da otvore prozor u busu to je najveći strah našeg naroda: propuhBlack swan wrote: ↑19/07/2022 12:13ne samo da nema klimeLeopard_SA wrote: ↑19/07/2022 11:41 U Centrotrans nema klime u vozilima i dalje. Ovaj narod ce stvarno progutati sve sto mu se servira.
nego puše TOPLO
jutros svježe vani ulazim u bus za željeznicku stanicu 7.30
jaro... vruć zrak... imam osjećaj sauna
- Truba
#5120 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ja sam otvorio jedan
ali dzaba kad klima agresivno puše toplo
ali dzaba kad klima agresivno puše toplo
-
made_in_sarajevo
#5121 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ugasili ljudi tramvaj to je to. rekonstrukcija se trebala raditi preko noci,a da ujutro vec tramvaj moze saobracati. steta ostavka pokro si pare, u talu sa ebrdom, samo dizete kredite niste nista uradili.
ali je fino citati kako odjednom preko noci gradjani i politicari su postali napredni, prosirili vidike, pa odjednom moze i nocni rad sta fali, mogu napredne tehnologije ma sve moze i mora
ali je fino citati kako odjednom preko noci gradjani i politicari su postali napredni, prosirili vidike, pa odjednom moze i nocni rad sta fali, mogu napredne tehnologije ma sve moze i mora
- Qler
#5122 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
PM72 wrote: ↑19/07/2022 10:30Fakat si ograničen ko balkonRegistarska oznaka wrote: ↑19/07/2022 10:27
Ono kad beogradski zeleni masinovodja kaze da je trojka kupila diplome, a Sebija i Osmica su mu sve u zivotu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo PM72 hajde ti nam samo u kratkim crtama objasni kako bi ti odradio rekonstrukciju tramvajske pruge? Koji imas ti ne uhljupski nacin, da se skinu stare sine, sve prekopa, i napravi sve na novo? Daj samo u kratkim crtama, ne treba detaljno.
Ili je opcija, ostavi kako jeste, ne treba nam bolje...
-
l33t
#5123 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa sto niko ne ode do vozaca i ne kaze mu da ugasi?
- Truba
#5124 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Takvi su u njemackoj
-
BadBoy
#5125 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Teletubbies wrote: ↑19/07/2022 13:29(pišem ja kritike i za SDA kada su zaslužene, istina rijetko jer ih nema toliko koliko vi kreirate, a hoću reći da nisam ničiji bot već realista) s obzirom da je Fortina "vlada" samo u ovom drugom nakaradnom mandatu imala troduplo više skandala i provala od Fadila kojeg šprdate toliko.