Drvosjeca iz Dejcica wrote:drugi profil wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Živa istina, ne mogu se sjetiti na kojoj temi ali frajer kaže seli u I. Sarajevo, kao tamo ima svu slobodu, kao smetaju mu džamije, djeca mu se prepadnu svaku put kada čuju ezan...itd. Nas par mu se ponudili da ga besplatno preselimo o našem trošku, halalosum.

Đe ste ba multietnićari. Eto kakvi ste kad mi dođe isto živio sa vama ili sa bivšim neprijateljima.
Haj reci da nije tako bilo, nemoj da kopam po forumu i pronalazim ono što si rekao. Rekao si seliš u I. Sarajevo jer ti smetaju džamije i ezan, prepadaju se djeca, ovdje je sve bezveze u Sarajevu dok je tamo u I. Sarajevu mnogo slobodnije i bolje. Je li tako bilo ili nije?

To ste vi tako shvatili, a ja sam rekao da razmisljam da idem jer tamo imam vode, imam parking, imam jeftinije kvadrate, imam mir od buke (pa nabrojao raznu buku među kojima i preglasan ezan sa malezijske dzamije), pa onda rekao da me isto gledaju ovdje bivsi saborci kao sto bi me gledali stari neprijatelji - kao strano tijelo. Pa onda rekao da kad vec ne mogu da uljudim komsiluk da ne baca smece i govna kroz prozor, onda mogu ja odseliti.
I sta je to sto sam rekao netacno i jel to vama patriotima Bosna samo do entitetske linije? Ja ne pristajem na ograde, i prihvatam dejtonski sporazum.
RS postoji, jebi je, nisam je ja napravio, ali mi ne pada na pamet vise ni sekunde biti gladan, promrzao, ranjen ili mrtav da bi branio nekakvu BiH koja vise ne postoji nite ce ikada vise postojati jer je prije svega nema u vasim glavama. Vi vidite svijet potpuno polarizovan i ako neko nije sa vama 100% na istoj talasnoj duzini, automatski je cetnik.
Uostalom, toliko mi je nebitno sta vi mislite o svemu tome da ne znam ni sto se zamaram da odgovaram.