BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Hajvan

#5101 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

pici wrote:uuhhh stanje na frontu je otezavajuce... ja u stabu u semizovcu cekam lavove i ne mogu na IKM za ne poznavaoce ratnih tematika to je Istureno Komandno Mjesto, teske vremenske prilike idu na ruku enemiju i preko vibera sam u kontaktu su pukovnikom Hizom koji je zaglavijo kod pizzerije nisici i odatle trpi neprijateljki pogled prema nama... valjda cemo izdurat dojutra... selam svim patriJOtoma :bih:

na Avali je IKM, kakav ba Semizburg?!?
si normalan?!?
Last edited by Hajvan on 14/11/2017 14:37, edited 1 time in total.
sportman1

#5102 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

sushtina srpske politike prema bih je trampa kosova za rs.
daddy-kool

#5103 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

sportman1 wrote:sushtina srpske politike prema bih je trampa kosova za rs.
S kime će se trampit?

Sa USA? :lol:
It_is_a_Leclerc

#5104 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by It_is_a_Leclerc »

Novine od pola marke :lol:

Skuplja kutija šibica.
Fudo387

#5105 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fudo387 »

pici wrote:Image

koje crno klanje... lavovi gladni ko vukovi...
Bar da su malo bolesni, al’ majku mu, oni su skroz neuracunljivi.
I vidis ti sto je onaj Hag beozbrazan, opalice dozivotnom robijom djenerala koji se borio protiv ovih Alijinih zlikovaca.
Fudo387

#5106 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:Novine od pola marke :lol:

Skuplja kutija šibica.
Nista to, vidis da su najcitanije i najprodavanije.
Opali svijetinu sundom i budalastinama, i eto tiraza.
jazzer

#5107 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

Bakir je toliko nesposoban da mu moraju lazirati izjavu
pa da njome izazove makar i djelimicnu podrsku Bosnjaka :) .
archi_a

#5108 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by archi_a »

Sve bi mu mozda i oprostili al da za srpske politicare kaze da su rigidni!?! eeee, nece moci brale! ima vulin da digne zasarafljene mig-ove, pa taman da je samo pola sarafa zasarafljeno, bre!!! buahahahahahahahahahaha
drug_profi

#5109 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
drugi profil wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Živa istina, ne mogu se sjetiti na kojoj temi ali frajer kaže seli u I. Sarajevo, kao tamo ima svu slobodu, kao smetaju mu džamije, djeca mu se prepadnu svaku put kada čuju ezan...itd. Nas par mu se ponudili da ga besplatno preselimo o našem trošku, halalosum. :mrgreen:
Đe ste ba multietnićari. Eto kakvi ste kad mi dođe isto živio sa vama ili sa bivšim neprijateljima.
Haj reci da nije tako bilo, nemoj da kopam po forumu i pronalazim ono što si rekao. Rekao si seliš u I. Sarajevo jer ti smetaju džamije i ezan, prepadaju se djeca, ovdje je sve bezveze u Sarajevu dok je tamo u I. Sarajevu mnogo slobodnije i bolje. Je li tako bilo ili nije? :oops:
To ste vi tako shvatili, a ja sam rekao da razmisljam da idem jer tamo imam vode, imam parking, imam jeftinije kvadrate, imam mir od buke (pa nabrojao raznu buku među kojima i preglasan ezan sa malezijske dzamije), pa onda rekao da me isto gledaju ovdje bivsi saborci kao sto bi me gledali stari neprijatelji - kao strano tijelo. Pa onda rekao da kad vec ne mogu da uljudim komsiluk da ne baca smece i govna kroz prozor, onda mogu ja odseliti.
I sta je to sto sam rekao netacno i jel to vama patriotima Bosna samo do entitetske linije? Ja ne pristajem na ograde, i prihvatam dejtonski sporazum.
RS postoji, jebi je, nisam je ja napravio, ali mi ne pada na pamet vise ni sekunde biti gladan, promrzao, ranjen ili mrtav da bi branio nekakvu BiH koja vise ne postoji nite ce ikada vise postojati jer je prije svega nema u vasim glavama. Vi vidite svijet potpuno polarizovan i ako neko nije sa vama 100% na istoj talasnoj duzini, automatski je cetnik.
Uostalom, toliko mi je nebitno sta vi mislite o svemu tome da ne znam ni sto se zamaram da odgovaram.
sportman1

#5110 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

daddy-kool wrote:
S kime će se trampit?

da.oni racunaju na dogovor velikih na racun bih.
zato i negiranje bih drzave od vlasti rs.
sportman1

#5111 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

jazzer wrote:Bakir je toliko nesposoban da mu moraju lazirati izjavu

ko bi bio sposoban po tebi?
zavrzlama

#5112 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zavrzlama »

Da ponovimo gradivo...

Srbiju ne interesuje Kosovo i oni svim silama pokusavaju da svoju hegemoniju i teritorijalne pretenzije usmjere prema BIH dodik i rs su im posljednja sansa da odrze velikosrpsku ideologiju u zivotu,jer kontaju da ce nekad u buducnosti doci njihovo vrijeme...zato ne treba da nad cude ovakve reakcije,ove rekacije na bezvezne izjave bakira vise govore o srbiji i njihovom polozaju u kom se nalaze,jer srbija trenutno ima dva zla da bira izabirajuci ruse zacementirali bi EU i NATO kao svoje neprijatelje i uskracen bi bio veci uticaj na BIH srbe,ili izabiranjem zapada dobili bi unutrasnje politicke konflikte koji bi srbiju bacili u gradjanske nemire i sukobe...zato srbija pokusava da izaziva probleme u BIH da skrene paznju
jazzer

#5113 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

sportman1 wrote:

Esed Radeljas. Sto pitas?
sportman1

#5114 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

zavrzlama wrote:Da ponovimo gradivo...

Srbiju ne interesuje Kosovo i oni svim silama pokusavaju da svoju hegemoniju i teritorijalne pretenzije usmjere prema BIH dodik i rs su im posljednja sansa da odrze velikosrpsku ideologiju u zivotu,jer kontaju da ce nekad u buducnosti doci njihovo vrijeme...zato ne treba da nad cude ovakve reakcije,ove rekacije na bezvezne izjave bakira vise govore o srbiji i njihovom polozaju u kom se nalaze,jer srbija trenutno ima dva zla da bira izabirajuci ruse zacementirali bi EU i NATO kao svoje neprijatelje i uskracen bi bio veci uticaj na BIH srbe,ili izabiranjem zapada dobili bi unutrasnje politicke konflikte koji bi srbiju bacili u gradjanske nemire i sukobe...zato srbija pokusava da izaziva probleme u BIH da skrene paznju

naravno da skrecu paznju sa sushtine, sa privrede.

ali su tvoje analize od prije 10 godina izlapile i nisi pogodio nista,zar ne?
sportman1

#5115 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

jazzer wrote:
sportman1 wrote:

sto pitam???
pa vjerovatno imas alternativu bakiru kad rezolutno tvrdis da je nesposoban ,pratis politiku,analiziras i na osnovu toga izvlacis zakljucke.

dosad je bio na vlasti go lopov iz raznih stranaka. valjda nece taj Esed preokrenut curak ako iz opozicije dodje na poziciju. :mrgreen:

jel tako?
zavrzlama

#5116 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zavrzlama »

sportman1 wrote:

Pa analize su bile da se srbija ni za milimetar nece promijeniti..da srbija nece postati ni ekonomski ni drustveno bolja ..da ce se natalitetom topiti...
Da ce vremenom postojati sve veci neprijatelj BIH...da ce izgubiti kredit kod zapada ...da ce nastupiti decenijska rahat patnja. Eto ako nesto nije tacno de me razuvjeri..
daddy-kool

#5117 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by daddy-kool »

sportman1 wrote:
daddy-kool wrote:
S kime će se trampit?

da.oni racunaju na dogovor velikih na racun bih.
zato i negiranje bih drzave od vlasti rs.
U principu si upravu.

Njihova jedina šansa, čak se to može i istorijski pokazati, jeste da se stave kao prvi, najbliži saveznik USA koja bi im izašla u susret i napravila "grand settlement" na Balkanu prema njihovoj viziji. U toj računici imaju bar dvije stvari koje rade u suprotnom smjeru: ne mogu se oteti strateške i civilizacijske opredijeljenosti prema Rusiji, i drugo nemaju šta ponuditi Americi. Srbija (i RS) može poslužiti samo kao alat za izazivanje nemira i nestabilnosti, i to ne na Balkanu nego u Srbiji i BiH. To je trenutno samo interesantno Rusima, i ne bi bilo prvi put da ih iskoriste u tu svrhu kada im bude bilo potrebno.
sportman1

#5118 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

zavrzlama wrote:
sportman1 wrote:

Pa analize su bile da se srbija ni za milimetar nece promijeniti..da srbija nece postati ni ekonomski ni drustveno bolja ..da ce se natalitetom topiti...
Da ce vremenom postojati sve veci neprijatelj BIH...da ce izgubiti kredit kod zapada ...da ce nastupiti decenijska rahat patnja. Eto ako nesto nije tacno de me razuvjeri..

to ti je mogao svako predvidit i za srbiju i za hrvastsku.
opcenite tvrdnje koje mos razvlacit i tumacit po zelji.
pisao si ti i o ratu zar ne?
dobro, pisi dalje nebitno sto ne pogadjas.
nisi nezanimljiv.
jazzer

#5119 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

sportman1 wrote:
jazzer wrote:
sto pitam???
pa vjerovatno imas alternativu bakiru kad rezolutno tvrdis da je nesposoban ,pratis politiku,analiziras i na osnovu toga izvlacis zakljucke.

dosad je bio na vlasti go lopov iz raznih stranaka. valjda nece taj Esed preokrenut curak ako iz opozicije dodje na poziciju. :mrgreen:

jel tako?
Esso nije nikakva alternativa Bakiru, nemoj vrijedjati covjeka.
Tu su negdje sto se tice kvaliteta s tim sto bi Esed prije sebi ruku odsjekao nego ukrao od drzave.

Al' nije to tema pa ne zacatavajmo dalje.
tandmand

#5120 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

ImageImage
Tomahawk11
Globalni moderator

#5121 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Tomahawk11 »

tandmand wrote:ImageImage
Al baš...
Stefanović da odgovori na pitanje kako je fabrikovana vijest (ili pak šuplja Bakirova) teži udarac od onog '90. koje zadade Srbija susjedima?!
sportman1

#5122 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sportman1 »

jazzer wrote:
sportman1 wrote:
jazzer wrote:
sto pitam???

jel tako?
Esso nije nikakva alternativa Bakiru, nemoj vrijedjati covjeka.
Tu su negdje sto se tice kvaliteta s tim sto bi Esed prije sebi ruku odsjekao nego ukrao od drzave.

Al' nije to tema pa ne zacatavajmo dalje.

promjeni se coek kad se dokopa vlasti.
kako nije alternativa a opozicija je vlasti?
jazzer

#5123 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

sportman1 wrote:promjeni se coek kad se dokopa vlasti.
kako nije alternativa a opozicija je vlasti?
Ne moze bolji (Esed) biti alternativa losijem (Bakir).

Esed je bio vlast, od njega je ovisila cjelokupna Vlada KS
ali ga to nije promijenilo kao covjeka. Ostao je uvijek isti, sto bi rekao Miso Kovac.

Zato kazem da ga ne vrijedjas uporedjujuci ga sa Bakirom.
duh_sa_sjekirom

#5124 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by duh_sa_sjekirom »

Svim ovim dešavanjima oko izjave B.Izetbegovića o priznavanju Republike Kosovo, huškačkim istupima, govorima punim mržnje, medijskom hajkom protiv Bošnjaka itd. Srbija je pokazala da je i dalje najveća opasnost za mir u regionu kao i za teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. Njeno političko rukovodstvo jedva se suzdržava od otvorenih poziva na rat protiv Bošnjaka (odnosno muslimana, kako ih oni zovu). Razumijem i politizaciju svega i predizborne balone, ali oni su ovo digli na viši nivo i treba biti spreman na sve u budućnosti.
Ustvari, ko je imalo pratio dešavanja i ko se sjeća perioda 1990-1995, zna da se suštinski danas u toj Srbiji nije ništa promijenilo. Na vlasti su isti oni koji su vodili agresiju na BiH 92-95 (Dačić-Miloševićev potrčko, Vučić-"100 muslimana za jednog Srbina"). Od hajdučkih i agresorskih pohoda na komšije odbija ih jedino činjenica da su komšije sada naoružane i da postoji velika vjerovatnoća da će ih umjesto dobrodošlice na vratima nesretnih Bošnjaka (nekad) sada dočekati rafal vrelog čelika u glavušu ili trenutno-fugasta granata u krdo bande razbojnika.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 14/11/2017 15:46, edited 1 time in total.
black

#5125 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by black »

Urednica u beogradskom listu Danas za Faktor: Vučić ide u NATO, zato se spinuje Izetbegovićeva izjava u Srbiji
Autor: Nedim Pobrić

Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu – rekao je Vučić, dodavši da bi on, da je rekao kako treba priznati nezavisnost Republike Srpske (RS), završio u Hagu.

Srbijanska novinska agencija Tanjug je u pisanoj formi prenijela intervju dat za Deutsche Welle, a u okviru izvještaja su objavili i izmišljenu izjavu o navodnoj najavi priznanja Kosova. Bez obzira što Izetbegović nije dao izjavu koju je Tanjug objavio, srbijanski mediji i mediji iz Republike Srpske (RS) su, gotovo pa bez izuzetka, prenijeli tu informaciju.
U Srbiji je tim povodom najavljena i sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, a tamošnji zvaničnici se utrkuju sa osudama izmišljene izjave. Vučić istovremeno najavljuje da će "srpski odgovor uslijediti za nekoliko dana".

Ovakve situacije, smatra urednica u beogradskom dnevnom listu Danas Jasmina Lukač, su nešto već viđeno u srbijanskoj javnosti.

- Ovo nije prvi put da se pogrešno prenose izjave, da im se mijenja kontekst, a i da im se pripisuje značenje koje te izjave izvorno nisu imale. Ja, koliko sam vidjela, kolega Bahri Cani, koji je jedno vrijeme radio u Beogradu, je radio taj razgovor sa gospodinom Izetbegovićem i cijela intonacija i ton tog razgovora nisu takvi kao što su mainstream mediji u Beogradu prenijeli. To nije neka nova situacija, ali je to ono što je strašno i pogrešno jer se te situacije ponavljaju, a u nekom političkom momentu one mogu biti eksplozivne i mogu da ozbiljno naruše stabilnost regiona – kazala je Lukač u razgovoru za Faktor.

Pozadina cijele priče, smatra ona, ne leži u nadolazećoj presudi Ratku Mladiću ili definiranju granica između dviju država već u posjeti Aleksandra Vučića sjedištu NATO-a u Briselu, koja je zakazana za 15. novembar.

- Kad god predsjednik ima neku takvu vrstu razgovora sa zapadnim zvaničnicima, njemu je jako potrebno da kod svog biračkog tijela stvori neki utisak da je to jedan težak momenat u kojem on vuče neke patriotske poteze. U tom smislu su mainstream i provladini mediji tako iskrivili izjavu Bakira Izetbegovića, u kontekstu nekog pravljenja balansa te Vučićeve posjete Briselu. To se sve desi na nekom dnevnom nivou, onda predsjednik Srbije izađe i da pomirljive izjave i onda se možda dogodi neka posjeta, kao što je najavljena posjeta Izetbegovića i druga dva člana Predsjedništva BiH Beogradu 6. i 7. decembra, a zatim se nastoji da se priča usmjeri u drugom pravcu – pojašnjava Lukač.

Iako je drugi član Predsjedništva BiH Dragan Čović samo nekoliko dana ranije u intervjuu za isti medij iznio gotovo identičan stav po pitanju priznavanja Kosova, ta izjava, za razliku od Izetbegovićeve, nije izazvala nikakve reakcije.

- Tad nije bio politički momenat koji je bitan za propagandnu priču Srpske napredne stranke. Tog dana, odnosno narednih dana, niko od naših zvaničnika nije putovao u NATO i nije bilo potrebe da se balansira na taj način. Mislim da je sve to usmjereno na domaće javno mnijenje i da to nije poruka za Sarajevo. Mislim da niko ovdje ne radi ozbiljno na destabilizaciji regiona i da niko ozbiljno ne namjerava da pravi neke nove sukobe, da se napetost održava samo u toj medijskoj i prihološkoj ravni. Problem je što, kad se takva napetost održava, to zaista može da izmakne kontroli – zaključuje naša sagovornica.
Post Reply