Dešavanja u Srbiji
-
155_mm
#50951 Re: Dešavanja u Srbiji
problem srbije je u tome sto znaju da domaci ne mogu iznijeti teret secesije bez njihove vojne pomoci. i to direktnog vojnog mjesanja a ne dobrovoljci i vikendasi. s tim sto kako vrijeme prolazi njihove startne pozicije za secesiju su sve nepovoljnije i nepovoljnije. tesko je i zamisliti secesiju tamo neke 2040. godine.
- visuljak
#50952 Re: Dešavanja u Srbiji
-
detroit-mercy
-
155_mm
#50954 Re: Dešavanja u Srbiji
jad i bijeda bivse SFRJ jedino može poklopiti uši.
-
155_mm
#50955 Re: Dešavanja u Srbiji
ako nekog interesuje zbog cega je drina slamka spasa za opstanak bosnjaka nek se malo pozabavi politikom srbije u zadnjih 150 godina.
-
88Sioux
#50956 Re: Dešavanja u Srbiji
Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 22:23155_mm wrote: ↑11/02/2021 22:22 ne treba iskljuciti mogucnost da ce srbija ponovo pokusati napraviti novo sranje u regionu. u tom slucaju bosnjaci bi trebali prvenstveno osigurati odrziv zivotni prostor. a da li ce taj teritorij biti u okviru drzave BiH ili ne, to ce odluciti neki drugi. a najmanje ce se o tome pitati lokalci.
u svakom slucaju sa srbijom se mora biti oprezno. iskustvo nas je trebalo nauciti na sta je velikosrpska ideologija spremna.![]()
![]()
![]()
-
Evenine
#50957 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo je moj odgovor na pitanje, sta mogu pro-bosanske snage U TEORIJI uraditi bez pomoci stranaca.detroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:34Evenine wrote: ↑10/02/2021 22:12Hej pa i stranci se ovdje pitaju nesto. Pitaju se i u SrbijiGeneral War wrote: ↑10/02/2021 22:06
Pa sta ti mislis da je rat zavrsen ili zamrznut? Neka povuce, ja za to i navijam.
Zamisli da su partizani kalkulisali sa ustasama i cetnicima ko ce sta reci...
U principu ono sto pro-bosanske snage mogu da urade prema RSu je isto ono sto radi Vucic prema Kosovu. Lobira, kupuje vrijeme i razvija ekonomiju i vojsku. Albanci iseljavaju i ako NATO ne pusti da Srbija poklopi Kosovo vojno poklopice ga ekonomski.
Mi nemamo vojsku, ali mozemo razvijati ekonomiju, gasiti korupciju i polako poklapati RS ekonomski. Dobro opremljena kantonalna policija i jaka namjenska industrija nisu na odmet. Bolje nego sjediti i cekati sta ce Inzko reci.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gasiti korupciju sa Fadilom razrokim, Fikom Malinarom i Baketom "ja I".
Momcicu, 25 godina je proslo od kraja rata, mi ni autoputa nemamo od sjevera do juga zemlje i ko zna kada cemo ga imati.
Da ne pricam od drugim stvarima, i ti bi nekoga ekonomski poklapao. Pa mi smo vec ekonomski poklopljeni a da to i ne znamo![]()
Sta tacno ima RS? Rasprodate resurse i unistene domace banke. Entitet su bez ikakve ozbiljne industrije i turizma. Napravili su autoput kojim se ne vozi niko. Harcili su novce na stvari koje ne generisu novac. Prodali telekom i napravili ogromnu zgradu vlade.
Meni je nevjerovatno da ljudi svaku ideju i novi pravac u politici svedu na pojedinacna imena i stranke. Vise postalo kao refleks.
-
detroit-mercy
-
detroit-mercy
#50959 Re: Dešavanja u Srbiji
A koja je to nova ideja u politici, nesto mi promaklo.Evenine wrote: ↑11/02/2021 22:59Ovo je moj odgovor na pitanje, sta mogu pro-bosanske snage U TEORIJI uraditi bez pomoci stranaca.detroit-mercy wrote: ↑11/02/2021 22:34Evenine wrote: ↑10/02/2021 22:12
Hej pa i stranci se ovdje pitaju nesto. Pitaju se i u Srbiji
U principu ono sto pro-bosanske snage mogu da urade prema RSu je isto ono sto radi Vucic prema Kosovu. Lobira, kupuje vrijeme i razvija ekonomiju i vojsku. Albanci iseljavaju i ako NATO ne pusti da Srbija poklopi Kosovo vojno poklopice ga ekonomski.
Mi nemamo vojsku, ali mozemo razvijati ekonomiju, gasiti korupciju i polako poklapati RS ekonomski. Dobro opremljena kantonalna policija i jaka namjenska industrija nisu na odmet. Bolje nego sjediti i cekati sta ce Inzko reci.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gasiti korupciju sa Fadilom razrokim, Fikom Malinarom i Baketom "ja I".
Momcicu, 25 godina je proslo od kraja rata, mi ni autoputa nemamo od sjevera do juga zemlje i ko zna kada cemo ga imati.
Da ne pricam od drugim stvarima, i ti bi nekoga ekonomski poklapao. Pa mi smo vec ekonomski poklopljeni a da to i ne znamo![]()
Sta tacno ima RS? Rasprodate resurse i unistene domace banke. Entitet su bez ikakve ozbiljne industrije i turizma. Napravili su autoput kojim se ne vozi niko. Harcili su novce na stvari koje ne generisu novac. Prodali telekom i napravili ogromnu zgradu vlade.
Meni je nevjerovatno da ljudi svaku ideju i novi pravac u politici svedu na pojedinacna imena i stranke. Vise postalo kao refleks.
Btw, o tome kako cemo mi da poklopimo sumsku eknomski i kako cemo mi da budemo Zapadna a oni ko Istocna Njemacka se pricalo jos prije 25 godina :mrgreen. I gdje smo na nakon 25 godina, niti smo mi ni oni ni Nj od Njemacke
-
88Sioux
#50960 Re: Dešavanja u Srbiji
"SRPSKI SPAJDERMENI" OPLjAČKALI POZNATOG FUDBALERA: Italija u šoku - samo je skočio na zid i odneo bogatstvo
Četiri osobe iz Srbije, među kojima je i jedan maloletnik, uhapšene su u Milanu zbog sumnje da su obijali stanove poznatih ličnosti i bogataša i odneli plen vredan više stotina hiljada evra.
Na meti lopova našli su se i voditeljka Dileta Leota, influenserka Eleonora Inkardona i fudbaler Intera Ašraf Hakimi.
-
Aida_Beba
#50961 Re: Dešavanja u Srbiji
Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
A sa druge strane narod mu na nivou statističke greske zbijen na teritoriji velicine Palestine, neorganizovan, bespomocan, razjedinjen, ali ne, ono spominje Drinu kao da je 1992 a ne 2021, politiku i sta sve ne a cijela Istocna Bosna u Vogosci i Hadzicima, ali djecija masta moze svasta
A sa druge strane narod mu na nivou statističke greske zbijen na teritoriji velicine Palestine, neorganizovan, bespomocan, razjedinjen, ali ne, ono spominje Drinu kao da je 1992 a ne 2021, politiku i sta sve ne a cijela Istocna Bosna u Vogosci i Hadzicima, ali djecija masta moze svasta
-
Capljina74
#50962 Re: Dešavanja u Srbiji
Fakat,
Je li ovo nAka zajebancija?
Nadam se da niste ozbiljni.
Je li ovo nAka zajebancija?
Nadam se da niste ozbiljni.
- Leverage
#50963 Re: Dešavanja u Srbiji
Umjesto Drine ubaci Kosovo, umjesto Turske Rusiju i opisao si sam sebe.Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
A sa druge strane narod mu na nivou statističke greske zbijen na teritoriji velicine Palestine, neorganizovan, bespomocan, razjedinjen, ali ne, ono spominje Drinu kao da je 1992 a ne 2021, politiku i sta sve ne a cijela Istocna Bosna u Vogosci i Hadzicima, ali djecija masta moze svasta![]()
Interesantno je to kako patriotski verglači vide samo besmisao patriotskog verglanja "onih anamo", a nikako besmisao vlastitog patriotskog verglanja.
-
zilog
#50964 Re: Dešavanja u Srbiji
Citava mitologija i kompletno bice napravljeno na 1389. i ti spominjes nekog ko samo napominje kada su isti ti pretposljednji put okrvavili ruke?Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
A sa druge strane narod mu na nivou statističke greske zbijen na teritoriji velicine Palestine, neorganizovan, bespomocan, razjedinjen, ali ne, ono spominje Drinu kao da je 1992 a ne 2021, politiku i sta sve ne a cijela Istocna Bosna u Vogosci i Hadzicima, ali djecija masta moze svasta![]()
-
Aida_Beba
#50965 Re: Dešavanja u Srbiji
Ahhhh vidi forumskih patriJota

-
zilog
#50966 Re: Dešavanja u Srbiji
Je li to nemas nista bolje? 
-
Evenine
#50968 Re: Dešavanja u Srbiji
Mozda ti je to iznenadjenje ali Izrael je povrsinom manji od Federacije BiH.Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
Vezano za bespomocnost Bosnjaka - pogledaj Albance koji imaju kompaktnu teritoriju na Kosovu, manje su izginuli u ratu, naslonjeni su na maticnu drzavu, jaka su manjina u susjedne dvije drzave i opet ekonomski stoje gore od Bosnjaka i vise se iseljavaju. Makedonci takodje stoje gore od nas, a poslije Covida gore ce stajati i Crnogorci. Bez velikih kredita njihovoj ekonomiji slijedi krah.
-
88Sioux
#50969 Re: Dešavanja u Srbiji
zilog wrote: ↑11/02/2021 23:25Citava mitologija i kompletno bice napravljeno na 1389. i ti spominjes nekog ko samo napominje kada su isti ti pretposljednji put okrvavili ruke?Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
- visuljak
#50970 Re: Dešavanja u Srbiji
Aida ti je skutorLeverage wrote: ↑11/02/2021 23:19Umjesto Drine ubaci Kosovo, umjesto Turske Rusiju i opisao si sam sebe.Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
Interesantno je to kako patriotski verglači vide samo besmisao patriotskog verglanja "onih anamo", a nikako besmisao vlastitog patriotskog verglanja.
to im je fetish
-
zilog
#50972 Re: Dešavanja u Srbiji
88Sioux wrote: ↑11/02/2021 23:32zilog wrote: ↑11/02/2021 23:25Citava mitologija i kompletno bice napravljeno na 1389. i ti spominjes nekog ko samo napominje kada su isti ti pretposljednji put okrvavili ruke?Aida_Beba wrote: ↑11/02/2021 23:09 Najače su mi ove lokalne forumske ultra patriote ono malo o oruzju, vojsci, naoruzavao bi vojsku, pravio slobodan životni prostor - nacistički termin iz WW2, oslobađao i ratovao ali po mogucnosti za tastaturom, a vamo onaniše na sve Tursko, Turske dronove, vojsku, i uživi se gledajuci sukobe u Armeniji
-
Aida_Beba
#50973 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne ja sam četnikuša ali volim da glumim UZP
Jao pogodih na prvu mentalitet ultra forumskih patriJota
Jao pogodih na prvu mentalitet ultra forumskih patriJota
-
zilog
-
zilog
#50975 Re: Dešavanja u Srbiji
Razocaran sam...
Dodjem, objavim par postova...
Indijanac nece vise da objavljuje klipove...
Lektor(ka) se vise ne bavi gramatikom...
Sto bezite...?
Mora da je do mene...
OT:
SVI DETALjI HAPŠENjA ŠKALjARACA NA JAHORINI: Evo šta je upalilo alarme u policiji (FOTO)
https://www.novosti.rs/planeta/region/9 ... iciji-foto
Novosti guraju da je ovo hapsenje Skaljaraca. Bas me interesuje epilog...
Dodjem, objavim par postova...
Indijanac nece vise da objavljuje klipove...
Lektor(ka) se vise ne bavi gramatikom...
Sto bezite...?
Mora da je do mene...
OT:
SVI DETALjI HAPŠENjA ŠKALjARACA NA JAHORINI: Evo šta je upalilo alarme u policiji (FOTO)
https://www.novosti.rs/planeta/region/9 ... iciji-foto
Novosti guraju da je ovo hapsenje Skaljaraca. Bas me interesuje epilog...