DaysleepeR wrote: ↑12/06/2025 15:58
drug_profi wrote: ↑12/06/2025 15:47
DaysleepeR wrote: ↑12/06/2025 12:46
Pretjecanjem motociklista u koloni, nikako ne utičeš na ono što ti dolazi u susret.
Bilo šta da se desi, vozač mahinalno spašava sebe, a najčešće tako što gnječi i izbacuje motocikl koji u tom trenutku pretiče.
Pogibija je izvjesna velikim procentom.
Malo je drugačije kad postoji strah za vlastitu guzicu i pretiče se šleper koji se ne može izgurati u slučaju makazica.
Zato imamo licemjerje.
Za vozača automobila posljedica je da postane ubica i da sebi sjebe život.
Lakša je posljedica da naleti na momke koji će pokušaj ubistva malo ozbiljnije shvatiti.
Kod nas su svi zajebani, osim uživo.
Nikad u životu nisam čuo nijednu rečenicu napisanu ovdje, umjesto toga čujem izvini, stvarno nije namjerno, oprosti, itd.
Ako krenem preticati motore cinicu to kad je bezbjedno, očekujući da mi se napravi prostor za vracanje u moju traku.
Vec sam vise puta rekao da u slucaju da se neko trka sa mnkm dok preticem, sasvim sigurno necu ici u ceoni sudar bio kraj mene motor ili automobil.
Sleper, auto, motor svejedno, preticem kad vidim da ima dovoljno slobodne ceste.
Dakle niko tebi ovdje ne prijeti. Niko ne tvrdi da je zajeban, osim tebe.
Ako preticanjem kršiš zakon, nije niko dužan da ti se miče.
Malo sutra bi ti se u Njemačkoj neko pomakao.
Po ko zna koji put opet meni riječi u usta.
Ne tvrdim ja da sam zajeban, nego da ima ljudi koji su na svašta spremni kad im se život ugrozi.
Šta ti radiš ako ti neko hoće zgazit cuku autom? Da ne pičam o tebi samom ili djetetu?
Jesi li ti onda zajeban?
Ja pokušavam ukazati na jednu vrstu kukavičkog ponašanja svojstvenog našim ljudima.
Kad vide slabijeg, odmah ga ugnjetavaj. Nebitno jesu li nacionalne manjine, pederi, ja u autu on na motoru, ja sam jači ko ga jebe, sad ću ja njemu nametnuti moju silu.
A kad izađe iz auta ili kad mu taj slabiji gure ruku u auto pa ga izvuče kroz mali prostor kroz koji nije ni u snu mislio da može biti izvučen, pa glavom provjeri koliko mu je elastična hauba, onda dođe do reseta pa je komunikacija na nivou, joj nemoj, majko, uh, ah, gksdjhsjhf, izvini.
Toliko sam se na temi prostro i pustio da se likovi podsmijevaju uz punu svijest da su za volanom jači od motora samo da pokažem koliko nisu svjesni svoje nesvijesti.
Boldirano si totalno pogresno shvatio. Ne kazem da nema toga, ali ne u ovom slucaju, niko normalan ne razmislja tako.
Kao sto sam napisao - preticem svakog ko je sporiji, onda kada je to sigurno i za mene i za druge, bio to sleper ili motor.
Razlike su samo dvije - za sleper treba malo vise prostora jer je duzi, te nekad od njih ne vidim cestu ispred pa ne vidim jeli pregledno zbog cega se ne mogu odluciti na preticanje, dok motor ne ometa preglednost.
To je sve, nema kalkulacije tipa - hajde ako se i zeznem motor je, mogu ga izgurati i nece mi nista biti, valjda je jasno da niko normalan tako ne razmislja.