BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

condy

#5051 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by condy »

mO k3 wrote:
condy wrote:Očekivao sam malo više i od Begovića, kod ono gola :)
Bolji golman bi ono odbranio.

Dzeko ponovo trom, nepokretljiv, nekoncentrisan...

Fali nam u reprezentaciji brzih igrača, trkača, zato nam prave probleme reprezentacije koje igraju brzo, koje imaju brz kontranapad kao Slovaci.

U svakom slučaju, puno smo bolji od Grčke, i trebamo biti prvi.
Pa kako fali imamo....Izoni je tu :D
Svaka čast momku :)

Kad bi trebao Kolašinac početi igrati?
alanx

#5052 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by alanx »

I poluvrijeme:

II poluvrijeme:
avantgarde

#5053 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

svaka cast zmajevi nasi!! :thumbup: :bih:
sinoc ste pokazali da ima zrelosti,kvaliteta i karaktera u vama!
:)
sumasumarum77

#5054 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by sumasumarum77 »

Jel se vama cini da Medunjanin nije igrao odbranu ni na terminu. Bolje bi ja cuvao. Morali bi on i Salihovic uciti jedan od drugoga stvari u kojima su tanki. Jedan ima tacan pas i smirenost a drugi pozrtvovanje i borbenost.
veljaca

#5055 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by veljaca »

Ovo je bilo uz dosta srece .... ali sreca prati hrabre ....

Medunjanin ima odlican pas ali je spor - prespor .... Za oba gola protiv Slovaka je on sukrivac ....

Kada je Hajrovic davao izjavu na TV Face - vidjelo se da bas nije drago Vedi, Pjani i Dzeki .... Trebamo biti jedinstveni ....

Mislim da uz ozbiljnost idemo u Brazil ....

Baka sinoc rece da se ne trebamo zanositi da je ovo bila neka super igra .... Mislim da mudro govori ...

:bih:
Janjicar

#5056 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Janjicar »

Dzeko je ko zna po koji put razocarao...

Nema one strasti da bude vodja.
Kosarka jeste drugaciji sport ali vidjeli smo kako Mirza uzima odlucujuce lopte, tako nesto je i Dzeko trebao napraviti sinoc, ali on vec par utakmica samo hoda po terenu.

Nije mi jasna izmjena Visca-Salihovic ?

Ostali svaka cast i aBd lagano rijesiti ove dvije utakmice sto su ostale
mO k3

#5057 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

veljaca wrote:Ovo je bilo uz dosta srece .... ali sreca prati hrabre ....

Medunjanin ima odlican pas ali je spor - prespor .... Za oba gola protiv Slovaka je on sukrivac ....

Kada je Hajrovic davao izjavu na TV Face - vidjelo se da bas nije drago Vedi, Pjani i Dzeki .... Trebamo biti jedinstveni ....

Baka sinoc rece da se ne trebamo zanositi da je ovo bila neka super igra .... Mislim da mudro govori ...

To sam i ja zapazio....
Uglavnom treba pape da slajfa dijamante za sljedecu godinu ,pojedini igraci da dobiju staru formu i da imaju vecu minutazu u svojim ekipama
omega369

#5058 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by omega369 »

Ali napuniti stadion u zilini i pri tome domacinima ostaviti tek par stotina mjesta to je

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sto se igre tice, ovo je bio jedan triler koji sto prije treba zaboraviti. bitno je da smo ostvarili cilj, pobjedili i dosli do 1 mm od Brazila. naravno, ovakve utakmice su NAJTEZE, i najboljim igracima se noge znaju spetljati, trema uvuci u kosti, pogotovo sto nam je ovo milionita 'historijska' utakmica a sve do sada smo kiksali.

Najbitnije je da se plasiramo u brazil, a tamo me rezultat apsolutno ne interesuje. hocu da nas svijet i 'komsije' gledaju i crknu od muke :D :D :D

p.s. nadam se da pudlice nisu previse razocarane, ljubi ih skrtel 8-)
Last edited by omega369 on 11/09/2013 09:32, edited 1 time in total.
juventus

#5059 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by juventus »

juventus wrote:Hajrović pred sam kraj utakmice pogađa za pobjedu. :thumbup: :D
Predvidio sam četiri dana ranije... :D
alanx

#5060 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by alanx »

http://sport.sme.sk/c/6929920/slovensko ... lo-12.html

Google translate:
Zilina. When you ran the lawn Zilina stadium, had mixed feelings. In Zilina Slovakia footballers should be at home, but it felt like out there. Booed them vybučali. Treated it as an invasion of aliens.
Bosnia fans were everywhere. A clear superiority. In the streets of Žilina and the stadium. Jumping, stomping, singing, or rather hummed. And do decent rumble.
Eto kako Slovaci opisuju kako su se osjecali na stadioni. Trebalo je kao da smo kod kuce, a bilo je kao da smo na gostovanju XD. Kao invazija aliena XD.
nKrkan

#5061 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Aj lika na minuti šutnje sve je to pjano
alanx

#5062 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by alanx »

Treba otici sa 10,000 navijaca u Litvnaniju.
Dr. Kuca

#5063 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Dr. Kuca »

Visca krilni napadac, trebo nam gol, sto ti je nejasno? Samo Pape lud ko struja. Medo, Pjanic, Lula, Miske, Vedo, Dzeko i Ofanzivni Mujdja, Kasnije ulazi Visca, Izo. Mnogo ofanzivno sa mudima :thumbup:
Warashii

#5064 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Warashii »

mO k3 wrote:

To sam i ja zapazio....
Uglavnom treba pape da slajfa dijamante za sljedecu godinu ,pojedini igraci da dobiju staru formu i da imaju vecu minutazu u svojim ekipama
Dajte nemojte vise zapazat hljeba vam imate oci corave koke .
juventus

#5065 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by juventus »

nKrkan wrote:Aj lika na minuti šutnje sve je to pjano
Jel se ono čulo Tekbir-Allahu Ekber? :lol:
Gandalf

#5066 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Gandalf »

Formacija mora biti drugačija protiv trkački jakih ekipa, možemo sinoćnju formaciju postaviti i protiv Litve i uz puno stresa ponovo pobijediti, ali to nije pobjednička formacija protiv jačih ekipa, kontrama će nas ubiti jača ekipa, prelagano ispadamo na sredini, loše se organizujemo u odbrani nakon izgubljene lopte, linije ekipe moraju biti uigranije.

A sada je i jasno što Slovačka neće na SP, njihov maximalan domet je jedan gol na utakmici, stvore 4-5 dobrih šansi, zabiju jedan ili nijedan gol, ljudi na našu sreću nemaju napadača, opasni iz kontre ali puno fulaju, sredina odlična, ali napad nikakav, dok naša ekipa mora još puno raditi na uigravanju svih linija, nekada mi izgledaju totalno razbijeno, k'o djeca na fizičkom.

Navijanje :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:
Last edited by Gandalf on 11/09/2013 09:37, edited 1 time in total.
mO k3

#5067 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by mO k3 »

Warashii wrote:
mO k3 wrote:

To sam i ja zapazio....
Dajte nemojte vise zapazat hljeba vam imate oci corave koke .
haj OK :)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5068 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by I am Happy »

Cega ba 60k ljudi :shock: :shock:
Lik nije normalan a Boga mi ni ovi sto ga lajkaju :lol:
Image
alanx

#5069 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by alanx »

Comrad

#5070 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Comrad »

Janjicar wrote:Dzeko je ko zna po koji put razocarao...

Nema one strasti da bude vodja.
Kosarka jeste drugaciji sport ali vidjeli smo kako Mirza uzima odlucujuce lopte, tako nesto je i Dzeko trebao napraviti sinoc, ali on vec par utakmica samo hoda po terenu.

Nije mi jasna izmjena Visca-Salihovic ?

Ostali svaka cast i aBd lagano rijesiti ove dvije utakmice sto su ostale
Izvini drug, ali pogledaj malo komentare poslije Latvije ili Srbije sta se sve o Mirzi pisalo. I kad covjek proigra, odjednom bog i allah. A pogledaj molim te kakve bljuvotine su napisane. :roll:

To napisu ljudi koji nemaju blage veze o sportu koji gledaju, ja shvatam nosaju ih emocije, ali ne mozes jbt u dva dana imati dva totalno, drasticna razlicita misljenja. Sad svi seru o Dzeki, a sutra kad zabije u Brazilu gol ili sta ja znam, spomenik cete mu pravit. Ok kritika, ali pojedinci bukvalno pljuju i idu dotle da ga se stavi na klupu.

Kad se samo sjetim onog zvizdanja i psovanja Ibisevicu.... I kasnije Ibi proradi, ma nema rodila ga majka lijepog, oko moje, a dan prije mu jebavali sve po spisku...fuj...Govna smo kakvih je tesko naci.

Sto te Dzeko razocarao? Sto nije dao gol, jel? Pa mora li svaku jebenu tekmu dati gol? Medju prvim strijelcima kvalifikacija i ne valja vam ni to? Covjek se borio kolko je mogao, svaku loptu koju je primio nije izgubio, a likovi su ga bukvalno lomili, ali jok vi samo gledate jel dao ili nije dao gol. Ne gledate sto mu je frajer bio na ledjima citavu tekmu. :-) :roll:

A na nase novinare se pokenjam i to kvalitetno, jer zele da stvore razdor u repki. Za svaki klik im se poserem u usta! Sinoc se vidjelo ko je prvi pritrcao Izetu! A novinari neka pisu za klikove, smradovi!

:bih: :bih: :bih:
Comrad

#5071 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Comrad »

U redu sve, ali zasto bi jednom Dzeki, Pjani ili Vedi bilo krivo zbog Izeta?

Sta? Sto se premisljo i odabro BiH i onda u filmskom scenario jos pogodio prevazan gol? Pa dali su i Dzeko i Ibi sto vaznih golova, zasto bi Pjani bilo krivo. Ljudi bolan umorni, slomili se i kako ce izgledati...

Znaci ljudi imaju karijere samo takve, i sad eto krivo im sto je Izet dobio 5 minuta paznje. Pa dajte molim vas ljudi dragi, ne izmisljajte vise. :-)

Pa to su profesionalci, jbt, nisu se neki mahalci okupili na terminu... :run:
Last edited by Comrad on 11/09/2013 09:41, edited 1 time in total.
Tuzla111

#5072 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Tuzla111 »

Osjetilo se u igri da nam treba ''svjeze krvi''.
U prvoj tekmi se vidjelo da je Hajrovic pravo osvjezenje.
Igra nista posebno, jos ima puno jajara koji trebaju ili na klupu ili da se uozbilje malo, tj oboje.
Neki od njih su Dzeko i Miske zasigurno.
Medunjanin je imao previse zadataka kao i Mujdja tako da su se malo pogubili.
Def nam trebaju pravi bekovi. Mujdja u repki igra malo previse ofanzivno. A lijevog beka nikad nismo ni imali. Papac jedva da je skupio nekoliko tekmi za repku u najboljim godinama.
Mislim da kad je Dzeko u formi, Hajrovic umjesto Misketa, Mujdja i Salihovic defanzivniji, Medunjanin pravi defanzivni vezni bez previse trcanja naprijed i Brazil bi padao na koljena. Ne treba nam mnogo.
Svaka cast za zalaganje sinoc cijeloj ekipi, stvarno su svi trcali ko na baterije.
BegA_

#5073 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BegA_ »

juventus wrote:
nKrkan wrote:Aj lika na minuti šutnje sve je to pjano
Jel se ono čulo Tekbir-Allahu Ekber? :lol:

06:02 :lol: :lol:
Infaze Studio

#5074 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

Hedg wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JaJmWu8IO0

Senad pijan ko majka. Aj, plačeeeeeeeem.
Na 1:11 raja skandira "Izete majstore" a Dzekson zove izeta sebi I grli ga, sto raja popraca aplauzom :thumbup:
drug_profi

#5075 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by drug_profi »

Marek Hamšik, najbolji igrač Slovačke i strijelac u sinoćnjoj utakmici kazao je da su obje reprezentacije dobro igrale.

"Bio je ovo susret na visokom nivou. Cijeli tim je dao sve od sebe i žao mi je zbog rezultata. Ovaj dvomeč sa BiH je pokazao da se možemo takmičiti sa najboljima", kazao je igrač Napolija.
Samo da budemo svjesni kako nas drugi vide. Svi imaju motiv igrati protiv nas.
Locked