NIN wrote:To sto vi navodite kao ''argument'' vrlo jasno pokazuje vase shvatanje svijeta. Niste vi mnogo ''jaki'' nego ste mnogo ''tvrdoglavi''. Posto vidim da ne citate gore navedene linkove, a izgleda i da ne razumijete pravo znacenje postavljenih fotografija odustacu od namjere da vam postavim jedan nevjerovatno zanimljiv tekst od jednog od vodecih (ako ne i najveci) umova danasnjice. ''Kreacionisti'' da ste procitali (ili mozda shvatili, a mozda i engleski) ono sto sam do sada postavio sada sigurno ne bi ovako nedoraslo odgovarali na moje postove. Ako ste zainteresirani za daljnu debatu, molim vas procitajte tekstove koje sam izlozio u predhodnim postovima (ako neko ne zna engleski prevest cu, mada sumnjam da je u pitanju jezik) pa mi javite.
Pozdrav...
meni nije jasno na ovom forumu, zašto se brani teorija evolucije ili zašto je neko pobija, pa i vrabcima na grani je jasno da to nema nikakve veze sa logikom, niti nauka nudi nešto novo, i ti naucni krugovi samo lupaju, a ovdje se samo prenose mišljenja tih pojedinaca-autora, što je nonsens, nigdje dokaza, ništa, mogu kazati da sam upoznat sa ovom temom, ali ne bih se upuštao previše u polemike ili rasprave, mislim da to haqani dobro radi, ali volim vidjeti i drugo mišljenje-koje mi apslolutno učvrsti moje stavove u pogrešnost teorije evolucije. ova teorija i opstaje zbog toga što se konstantno sukobljava sa drugim teorijama koje je apsolutno pobijaju, i navode jasne dokaze za to, dok teorija evolucije u smislu kako se prezentira u naučnim krugovima-ateistima, ne prihvataju niti pod razno mogućnost postojanja nekog tvorca,stvoritelja, pa time sami sebe ograničavaju. razvlaće pamet ljudima, i ne nude ništa novo osim zamajavanja i zablude. oprostite na neznanju, jer vidim da ljudi ovdje pišu citave kolumne, prenoseći tuđa mišljenja, braneći teoriju evolucije, imaju li svoje mišljenje. sve je dovedeno u sferu rasprava ili debata ili filozofiranja, o nastanku, postanku, od kad postojimo, jesmo li nastali od čovjeka i žene adema/have -adam/eva, ili od majmuna -pa smo evoluirali. kako se do sada nalaze fosili kako ljudski tako i životinjski, stari po hiljade i hiljade godina, i dokazuju postojanje čovjeka a postojanje i majmuna, što znači da je ljudsko biće, uvijek bilo isto sa svim organima i oblikom, kao i sada, ali se tokom vremena mijenjala genetski i prilagođavala vremenu i prostoru, neke stvari su se povlaćile nauštrb drugih, kao i kod životinja, pa je li to evolucija, nije, neki će je tako nazvati, ali je to zabluda. otkriveni su skeleti ljudi izuzetno visokog rasta ali imaju sve kao i današnji ljudi, i mogli bi se nazvati đinovi u usporedbi sa današnjim ljudima, ali zar i danas nema ljudi koji se rađaju izuzetno visoki, ili izuzetno mali-patuljasti rast, ili ljudi koji žive po stotinu i više godina, pa čak se nađu slučajevi po cca 140-150 godina, ili po nekim manastirima i po par stoljeća-da li je istina ili laž, prosuđujte, šta nam to govori, pa osim toga da smo se mijenjali genetski, i da ta nepredvidiva bašta krije sve o nama, i pokazuje nam primjere nas samih, pa kada se u božijoj objavi kaže da je nuh živo stotine godina, postaje smiješno ateistima-naučnim krugovima (a šta su to naučni krugovi-ništa, određena manjina upravlja historijom i odlućuje koja im je teorija prihvatljiva a koja ne), jer neće da vide oko sebe primjere koji pokazuje a i dokazano je šta je uzrok starenja i šta je zaduženo za to, što znaći da nije isključeno da je čovjek toliko dugo živio ali da se to protokom stoljeća genetski prilagođavalo, i to mislim da nije evolucija. kako je općepoznato da određeni krugovi diktiraju sve i da pišu teorije i određuju i pišu historiju kako hoće, je nedavni primjer visočkih piramida, oko čega su se svi posvađali, pogotovo naši kvazi profesori koji nisu zakopali rupu da nešto otkriju ali se povode za onim šta su rekli naučni krugovi i toga se drže, a sve dosadašnje analize i dokazi upućuju na građevinu koja je starija mnogo-mnogo više od egipatskih i drugih piramida, što znaći da su ih radili pametni ljudi, a ne majmuni ili pecinski covjek. oprostite na neznanju, uvijek neko zna više, toliko se toga mijenja u svijetu da ljudska svijest ulazi u novu razinu pa time i nova mišljenja i razumijevanja, pa time i u nauci se otkriva (znaći sve je to već postojalo i postoji i ništa novo) mnogo toga, da je teorija evolucije zaista bacena na smece historije. pa nije bilo tako davno kada se smatralo da je zemlja ravna, ali su drugi smatrali suprotno, i šta su radili sa njima, smatrali ih bezbožnicima, i zato neka raznih mišljenja jer nismo svi isti, i božija bašta je velika i šarena, kada bi bili svi isti, kakva bi bila svha naša uopce.
necu se upuštati u uvlacenje u rasprave, niti na literatururu na koju se upućuje, jer na ovom forumu nema autora te literature da brane svoje stavove, nego tuđe, i ne radi se o naucnicima niti nekome ko će ponuditi nešto novo-neko svoje otkrice, nego prenošenje tuđeg mišljenja, nego samo rasprave, KO JE ZA A KO PROTIV, vjerujem u božije određenje, i nisam našao suprotnost između najstarije dosad nepromijenjene knjige sa onim što je nekad bilo, što je sada a tako i što će biti, i da su dokazi svuda oko nas, samo što uvijek postoje ogranićeni ljudi koji ne shvataju iako uce iz te knjige i crpe znanje, pa zato ograničavaju nauku i znanje iako im se to naređuje-obrazovanje,školovanje, i da istražuju, a zašto bi tvorac to radio ako bi time doveo do toga da nešto bude u suprotnosti sa njegovom objavom, pa on to radi baš zbog toga da ljudi shvate i otkriju sve o sebi, i svrhu postojanja, a ljudi lutaju, sami sebe obmanju što svjesno što nesvjesno, kao i druge, pa imamo illuminatske naucne krugove, vatikanove, i sl. i nagora stvar je sa njima se raspravljati, jer imaće milon razloga da te ubijede suprotno, zato šta god kazali, i šta god otkrili STVORITELJ JE JEDAN i niko nece otkriti ništa niti dokazati osim onako kako je već kazao u svojoj knjizi i na šta je ukazano.
sory, ovo je moje mišljenje i ne želim nikog uvrijediti-niti njegovo mišljenje niti sujetu, i oprostite na neznanju, i ako ponudite nešto novo odnosno otkrijete, javite, svakako bi to željeli znati!