zg1911 wrote:@ llull
jebes forume. forumi su puni lazi i trolova. uzmi indexov kao primjer.
pogledaj kako su ih primili ljudi u slavoniji, u tovarniku, ilaci i drugim mjestima. znaju i oni sami kako je biti prognan sa svoga. ljudi ne znaju engleski ali opet komuniciraju nekako. nosi se voda, mlijeko, voce, sta se vec ima. organizirali se bolje nego drzava.
Meni je sramotno da ljudi na balkanu tako reaguju,pa makar i da pisu po forumima.
Vidio sam, mati mi se cula sa rodbinom u B.Manastiru i stvarno ljudi se trude da pomognu i to mi je drago. Ako je ko patio patili smo mi na balkanu, svih vjera i nacija , svako na svoj nacin. Zato kazem ljude treba docekati i primiti kako god moze.
Pisao sam vec da sam bio u Bgd prosli vikend, i scena na autobuskoj stanici je bila da sam bio sa frendom kome je ostalo malo dinara i odluci da kupi desetak cokoladica i nekih grickalica i podijelio je klincima koji su tamo bili, to nije nista vjerujte ali taj gest su ti ljudi prepoznali. Podizali su palac kao znak zahvalnosti i na nekom svom nemustom engleskom izgovarali ''thanks'' .
Oni koji su bili prognani znaju kako je tesko bilo, oni koji su se mucili i sklapali kraj sa krajem zbog neimastine takodje znaju...
Iskreno necu da lazem da mi je drago sto su ti ljudi na vratima ulaska u BiH, ali ne znam da li ko zna onu narodnu izreku '' Rodilo se sta ces, valja ga ljuljati ''