Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
prog321

#5026 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

Bodkin wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji govore da evropa treba primiti milione ljudi. Ne ide mi u glavu. Jasni su5 mi ovi antiglobaliti koji kazu evropa razvalila libiju (mada su na temi o libiji, a i danas o siriji prizivali zapad da bombarduje diktatore i donese demokratiju plemenima koja se kolju hiljadama godina). Ali ostali kojima je seoba naroda normalna... Dzaba, ne kontam
Nekih 90% tih ljudi nikada neće provesti jedan sat radnog vremena. Dat će im duldung i baciti na socijalu. Kad se rat završi dobit će ekspresno nogu u guzicu.
Tako je bilo i sa našim izbjeglicama.
Ja ne razumijem zašto se ti i takvi kao ti uopšte uzbuđuju?
llull

#5027 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by llull »

zg1911 wrote:@ llull

jebes forume. forumi su puni lazi i trolova. uzmi indexov kao primjer.

pogledaj kako su ih primili ljudi u slavoniji, u tovarniku, ilaci i drugim mjestima. znaju i oni sami kako je biti prognan sa svoga. ljudi ne znaju engleski ali opet komuniciraju nekako. nosi se voda, mlijeko, voce, sta se vec ima. organizirali se bolje nego drzava.
Meni je sramotno da ljudi na balkanu tako reaguju,pa makar i da pisu po forumima.
Vidio sam, mati mi se cula sa rodbinom u B.Manastiru i stvarno ljudi se trude da pomognu i to mi je drago. Ako je ko patio patili smo mi na balkanu, svih vjera i nacija , svako na svoj nacin. Zato kazem ljude treba docekati i primiti kako god moze.

Pisao sam vec da sam bio u Bgd prosli vikend, i scena na autobuskoj stanici je bila da sam bio sa frendom kome je ostalo malo dinara i odluci da kupi desetak cokoladica i nekih grickalica i podijelio je klincima koji su tamo bili, to nije nista vjerujte ali taj gest su ti ljudi prepoznali. Podizali su palac kao znak zahvalnosti i na nekom svom nemustom engleskom izgovarali ''thanks'' .

Oni koji su bili prognani znaju kako je tesko bilo, oni koji su se mucili i sklapali kraj sa krajem zbog neimastine takodje znaju...

Iskreno necu da lazem da mi je drago sto su ti ljudi na vratima ulaska u BiH, ali ne znam da li ko zna onu narodnu izreku '' Rodilo se sta ces, valja ga ljuljati ''
Lincoln-Burrows

#5028 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Lincoln-Burrows »

Bodkin wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji govore da evropa treba primiti milione ljudi. Ne ide mi u glavu. Jasni su mi ovi antiglobaliti koji kazu evropa razvalila libiju (mada su na temi o libiji, a i danas o siriji prizivali zapad da bombarduje diktatore i donese demokratiju plemenima koja se kolju hiljadama godina). Ali ostali kojima je seoba naroda normalna... Dzaba, ne kontam
Ovo je nekakav osmišljeni plan migracija to je očigledno,
jer nije tempiran s početkom nekog rata i sl.
Jedina "prednost" ovakvih migracija što nema profita za
krijumčare ljudima.
Bodkin

#5029 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

prog321 wrote:
Bodkin wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji govore da evropa treba primiti milione ljudi. Ne ide mi u glavu. Jasni su5 mi ovi antiglobaliti koji kazu evropa razvalila libiju (mada su na temi o libiji, a i danas o siriji prizivali zapad da bombarduje diktatore i donese demokratiju plemenima koja se kolju hiljadama godina). Ali ostali kojima je seoba naroda normalna... Dzaba, ne kontam
Nekih 90% tih ljudi nikada neće provesti jedan sat radnog vremena. Dat će im duldung i baciti na socijalu. Kad se rat završi dobit će ekspresno nogu u guzicu.
Tako je bilo i sa našim izbjeglicama.
Ja ne razumijem zašto se ti i takvi kao ti uopšte uzbuđuju?
Jasta ce..na kraju krajeva ovi iz sirije to i ne zasluzuju. Ali ovakvom seobom naroda ne znas ko je odakle
tututuuuu

#5030 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

A ovo je upravo jedan od razloga sto mnogi u EU zaziru od njih.

Bodkin

#5031 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bodkin »

Lincoln-Burrows wrote:
Bodkin wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji govore da evropa treba primiti milione ljudi. Ne ide mi u glavu. Jasni su mi ovi antiglobaliti koji kazu evropa razvalila libiju (mada su na temi o libiji, a i danas o siriji prizivali zapad da bombarduje diktatore i donese demokratiju plemenima koja se kolju hiljadama godina). Ali ostali kojima je seoba naroda normalna... Dzaba, ne kontam
Ovo je nekakav osmišljeni plan migracija to je očigledno,
jer nije tempiran s početkom nekog rata i sl.
Jedina "prednost" ovakvih migracija što nema profita za
krijumčare ljudima.
Sve i da jeste ja sam vise mislio na nase ljude sa foruma. Isto kao da su odvojeni od realnosti
prog321

#5032 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by prog321 »

Pricali su i naše uteklice da neće biti izbačeni iz Njemačke pa ih je manje od 10% ostalo.
Freamon Lester

#5033 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Opa. Turska blokira izlaz izbjeglicama.

https://www.rt.com/on-air/europe-asylum-seekers-influx/
celava_dlaka

#5034 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by celava_dlaka »

tututuuuu wrote:A ovo je upravo jedan od razloga sto mnogi u EU zaziru od njih.

Muka ih natjerala bolan inace su miroljubivi
Lincoln-Burrows

#5035 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Freamon Lester wrote:Opa. Turska blokira izlaz izbjeglicama.

To je vijest od prije dva dana, a izbjeglice i dalje dolaze.
Ovaj val izbjeglica je izrežiran preko društvenih mreža,
treba se malo strpiti razočarat će se a mnogi će biti i vraćeni.
Freamon Lester

#5036 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Lincoln-Burrows wrote:

Osim sto Turska sad na terenu fizicki brani izlaz...
tututuuuu

#5037 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Lincoln-Burrows wrote:

I do tad ginuti

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nova- ... /150918105
LARVA

#5038 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by LARVA »

:mrgreen:
tututuuuu

#5039 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Samo jedan azil zatrazen u RH od skoro 14.000 ljudi. Jedan jedini od ljudi koji navodno bjeze od rata.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hrvat ... /150918052
Eskimko

#5040 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Eskimko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote:evo i u Svedskoj problemi.

http://www.liveleak.com/view?i=af8_1442521119
Kažu da su gladni, ne traže po 5000 €. Kuhinja nema struje, frižider ne radi, ti se ne bi žalio? Doduše tako oni kažu, nema mogćnosti da provjerimo te navode.
Pa pobogu drvosjeco sta je ocekivo...odmah vilu,pa majku mu staru ako si pobjego zbog rata a eto recemo da jesu pa zar nije najbitnije da ih niko nedira,malo sabura nemoze sve preko noci niti su oni jedini. Ja fakat nekontam sta ovi ocekuju da ce ih docekati u Svedskoj,Norveskoj. Gledam sinoc reportazu iz Njemacke izmedju ostalih ola od nekih 30-tak godina se zali sto mora cekati tri dana da bude registrovan....halo ba udri se nogom u guzicu da si stigao tamo gdje si htio a ne gdje su te poslali na silu i zavezi gubicu al ne ono bi sve odjednom pa oni fakat izgleda ocekivali da tece med i mlijeko u Evropi. Pitanje je samo kad ce nije hoceli poceti iskazivati svoje frustracije na njima svojstven nacin i pokazati zahvalnost za prijem u drzavu.
Lincoln-Burrows

#5041 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Freamon Lester wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Osim sto Turska sad na terenu fizicki brani izlaz...
Brani ali neučinkovito, Grčka ima stotine otoka tik uz Tursku obalu i
smanjila je izdvajanje za sigurnost na pritisak EU(Njemačke).
Grci bi morali biti graničari EU ali to ne žele ili ne mogu, tko će ga znati.
sha_ba

#5042 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sha_ba »

pe' ses' radnih sati :izet: :mrgreen:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#5043 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

Koje ce tek s.anje biti kad dodju izbjeglice iz Sirije.
Drvosjeca iz Dejcica

#5044 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eskimko wrote:

Kažu da su gladni, ne traže po 5000 €. Kuhinja nema struje, frižider ne radi, ti se ne bi žalio? Doduše tako oni kažu, nema mogćnosti da provjerimo te navode.
Pa pobogu drvosjeco sta je ocekivo...odmah vilu,pa majku mu staru ako si pobjego zbog rata a eto recemo da jesu pa zar nije najbitnije da ih niko nedira,malo sabura nemoze sve preko noci niti su oni jedini. Ja fakat nekontam sta ovi ocekuju da ce ih docekati u Svedskoj,Norveskoj. Gledam sinoc reportazu iz Njemacke izmedju ostalih ola od nekih 30-tak godina se zali sto mora cekati tri dana da bude registrovan....halo ba udri se nogom u guzicu da si stigao tamo gdje si htio a ne gdje su te poslali na silu i zavezi gubicu al ne ono bi sve odjednom pa oni fakat izgleda ocekivali da tece med i mlijeko u Evropi. Pitanje je samo kad ce nije hoceli poceti iskazivati svoje frustracije na njima svojstven nacin i pokazati zahvalnost za prijem u drzavu.
Ali budi malo realan, to da kuhinja nema struje i da frižider ne radi ipak je malo ispod svakog standarda i za Afriku kamo li za jednu Švedsku. Opet ponavljam da nemamo mogućnost provjeriti te navode pa se ograđujem da može biti i žalba iz objesti. Slažem se da trebaju biti zadovoljni sa onim šta im se ponudi.
tututuuuu

#5045 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

LARVA wrote::mrgreen:
Sta reci nego sve Steve Jobs do Steva Jobsa. :D A najjaci je ovaj "izbjeglica" na slici sto kaze kako se u Turskoj mora raditi po 8, 9, 10 sati pa ide u Njemacku gdje se radi 5-6 sati. :D :lol: jesu legende. :D
Last edited by tututuuuu on 18/09/2015 17:20, edited 1 time in total.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#5046 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by emillio estevez »

Eskimko wrote:

Kada dodje jesen , slijedi novi protest za Timberland cizmama i Helly Hansen jaknama.
Nije dobra Turska,Grcka,Makedonija,Srbija,Austrija. .

Al je Svedska dusu dala zbog slicnih klimatskih uvjeta kao BI.
kad stopa samoubojstvo krene za koji dan Svedani su krivi jer nisu upozorili na blizinu Sjevernog pola.
Freamon Lester

#5047 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

Prema doktoru sirijcu koji zivi u Vukovaru opet se jako puno albanaca sverca sa ovim jadnim ljudima. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5048 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:Obozavam rusofile na ovom forumu. Rat u Siriji "zavera celog sveta" i sl. Rat u Siriji je nastao zbog ruskog patuljka Asada i njegove zlocinacke politike prema vlastitom narodu. Sve ostalo je supljiranje... :zzzz:
Jeste i Gadafi je ubijao nenaoruzan narod avionima :zzzz:
dobar osjecaj

#5049 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dobar osjecaj »

llull wrote: Meni je sramotno da ljudi na balkanu tako reaguju,pa makar i da pisu po forumima.
Vidio sam, mati mi se cula sa rodbinom u B.Manastiru i stvarno ljudi se trude da pomognu i to mi je drago. Ako je ko patio patili smo mi na balkanu, svih vjera i nacija , svako na svoj nacin. Zato kazem ljude treba docekati i primiti kako god moze.

Pisao sam vec da sam bio u Bgd prosli vikend, i scena na autobuskoj stanici je bila da sam bio sa frendom kome je ostalo malo dinara i odluci da kupi desetak cokoladica i nekih grickalica i podijelio je klincima koji su tamo bili, to nije nista vjerujte ali taj gest su ti ljudi prepoznali. Podizali su palac kao znak zahvalnosti i na nekom svom nemustom engleskom izgovarali ''thanks'' .

Oni koji su bili prognani znaju kako je tesko bilo, oni koji su se mucili i sklapali kraj sa krajem zbog neimastine takodje znaju...

Iskreno necu da lazem da mi je drago sto su ti ljudi na vratima ulaska u BiH, ali ne znam da li ko zna onu narodnu izreku '' Rodilo se sta ces, valja ga ljuljati ''
Meni je sramotno olako porediti nase ljude kad su bjezali iz rata s hiljadama ekonomskih migranata i hrpom kriminalaca. Naravno da ne mislim na sporadicne zene, djecu i ljude koji su zaista pobjegli od rata i neposredne zivotne opasnosti. Govorim o likovima iz neke jebene Jamajke koji su sinoc bili na snimcima iz Zagreba, momke koji su dosli camcima sinoc do Lezbosa u Grckoj i po iskrcavanju iz camaca odmotali ajfone iz celofana i kreveljeci se pravili fotke za neku drustvenu mrezu pokazujuci koliko im je zabavna avantura u koju su se upustili.
Freamon Lester

#5050 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:Obozavam rusofile na ovom forumu. Rat u Siriji "zavera celog sveta" i sl. Rat u Siriji je nastao zbog ruskog patuljka Asada i njegove zlocinacke politike prema vlastitom narodu. Sve ostalo je supljiranje... :zzzz:
Jeste i Gadafi je ubijao nenaoruzan narod avionima :zzzz:
Nes vjerovat al jest. Hint - Lokerby. :izet:
Locked