Kad nestane fajzera opet cemo postati antivakseri.. Red samo za fajzer.. Za ostale pustahija..ja71 wrote: ↑14/09/2021 10:31 @saint_mirad , @cassius , @Capljina74
i ostali anivakseri i propagandisti (a ima ih masala):
Dzaba krecite
![]()
Narod je svjestan da vakcine cuvaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogromna ... /210914026
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
laik1981
#50101 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
KraljicaIzJajca
#50102 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Komentar ispod člankaja71 wrote: ↑14/09/2021 10:31 @saint_mirad , @cassius , @Capljina74
i ostali anivakseri i propagandisti (a ima ih masala):
Dzaba krecite
![]()
Narod je svjestan da vakcine cuvaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ogromna ... /210914026
Kaže Fadil imamo vakcine ali narod ne želi da se vakcinise eto Fadile drugi put pitaj narod koje vakcine žele a ne ruske i kineske.
-
KraljicaIzJajca
#50103 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ateista wrote: ↑14/09/2021 09:53Moja zapazanja su drugacija, vecinom i oni koji su nosili masku ranije su prestali nakon sto su prebolovali ili se vakcinisali, mozda neki koji su bas zaglavili u bolnici da nastave, ali i par takvih primjera sto znam je ne nose osim kad bas moraju.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 09:42
Nisam čula nijednu osobu koja je preboljela ili se vakcinisala da neće da nosi masku u situacijama koje to zahtijevaju (zatvoreni prostori, prevoz, gužve i kontakti s osobama za koje ne mogu znati jesu li možda pozitivni)...upravo zato što su a) već jednom odbolovali, pa ne bi da ponavljaju iskustvo, b) zato što su se i vakcinisali iz odgovornosti prema sebi, pa se samim time neće rizično ponašati. I sama sam takva. Ne volim masku, nosim je kad moram i kad nisam sigurna.
Po mom iskustvu, upravo osobe koje odbijaju vakcinu, odbijaju i masku, jer su najčešće pripadnici ovih što zahtijevaju poštovanje "tjelesne autonomije", kako napisa ovaj forumaš iznad. A to što neko svojim neodgovornim ponašanjem narušava moju tjelesnu autonomiju i zdravlje (imali smo ti ja diskusiju o tome), nikom ništa.
Sto se tice vakcinacije, treba biti realan da je veliki broj onih koji se vakcinisu primarno zbog putovanja.
- saint_mirad
#50104 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
koliko narod želi vakcine se videlo kad nije bilo represivnih mera i kad nisu bile uslov za putovanje. sada je drugačije, dosta ljudi je prisiljeno da se bode iz raznih razloga.
- banjaluka078
- Moderator
#50105 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od svih vakcinisanih ljudi koje znam, samo dvoje je reklo da im treba zbog putovanja. Isto tako znam jako puno ljudi koji se neće vakcinisati i ne pada im na um da to učine samo zato da putuju, voljni su se testirati svakog puta. Manji su licemjeri od ovih "neću vakcinu, ali natjeralo me". Niko te ne može natjerati, ako imaš svoje ubjeđenje, drži ga se i plati kad treba.Ateista wrote: ↑14/09/2021 09:53 Moja zapazanja su drugacija, vecinom i oni koji su nosili masku ranije su prestali nakon sto su prebolovali ili se vakcinisali, mozda neki koji su bas zaglavili u bolnici da nastave, ali i par takvih primjera sto znam je ne nose osim kad bas moraju.
Sto se tice vakcinacije, treba biti realan da je veliki broj onih koji se vakcinisu primarno zbog putovanja.
- banjaluka078
- Moderator
#50106 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izgleda je ovdje stanje u glavama ljudi ipak drugačije, maska se uglavnom nosi tamo gdje je obavezna.Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 10:25
Evo ja je ne nosim tamo gdje je svi ne nose, već sam to govorio.
Uđem u "novi Bingo", vidim da više ljudi ne nosi masku ili je nosi ispod nosa.
Zašto da je nosim?
-
Naslovnica
#50107 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jbga, u BL je i saobraćajna kultura u odnosu na Sarajevo - nebo i zemlja.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:23Izgleda je ovdje stanje u glavama ljudi ipak drugačije, maska se uglavnom nosi tamo gdje je obavezna.Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 10:25
Evo ja je ne nosim tamo gdje je svi ne nose, već sam to govorio.
Uđem u "novi Bingo", vidim da više ljudi ne nosi masku ili je nosi ispod nosa.
Zašto da je nosim?
- saint_mirad
#50108 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
kako te ne može naterati? uslovi te poslom ili socijalnim životom, nema čime ne može. onda ti ostane ili samo da živiš kao izopštenik iz društva ili da primis vakcinu. i većina ljudi podlegne pritisku. nema iznenađenja tu.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:21Od svih vakcinisanih ljudi koje znam, samo dvoje je reklo da im treba zbog putovanja. Isto tako znam jako puno ljudi koji se neće vakcinisati i ne pada im na um da to učine samo zato da putuju, voljni su se testirati svakog puta. Manji su licemjeri od ovih "neću vakcinu, ali natjeralo me". Niko te ne može natjerati, ako imaš svoje ubjeđenje, drži ga se i plati kad treba.Ateista wrote: ↑14/09/2021 09:53 Moja zapazanja su drugacija, vecinom i oni koji su nosili masku ranije su prestali nakon sto su prebolovali ili se vakcinisali, mozda neki koji su bas zaglavili u bolnici da nastave, ali i par takvih primjera sto znam je ne nose osim kad bas moraju.
- banjaluka078
- Moderator
#50109 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam vidjela bilo gdje u Bosni da je bilo ko od poslodavaca svojim uposlenicima postavio taj uslov. Dakle, šuplja priča.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:33
kako te ne može naterati? uslovi te poslom ili socijalnim životom, nema čime ne može. onda ti ostane ili samo da živiš kao izopštenik iz društva ili da primis vakcinu. i većina ljudi podlegne pritisku. nema iznenađenja tu.
Ja sam govorila o ovom argumentu da se ljudi vakcinišu zbog putovanja. Ne bi mi bio razlog, da je bio jedini.
- banjaluka078
- Moderator
#50110 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To da.Naslovnica wrote: ↑14/09/2021 11:25 Jbga, u BL je i saobraćajna kultura u odnosu na Sarajevo - nebo i zemlja.
-
BadBoy
#50111 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato ti ostani full dosljedan i izopšti se iz društvasaint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:33kako te ne može naterati? uslovi te poslom ili socijalnim životom, nema čime ne može. onda ti ostane ili samo da živiš kao izopštenik iz društva ili da primis vakcinu. i većina ljudi podlegne pritisku. nema iznenađenja tu.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:21
Od svih vakcinisanih ljudi koje znam, samo dvoje je reklo da im treba zbog putovanja. Isto tako znam jako puno ljudi koji se neće vakcinisati i ne pada im na um da to učine samo zato da putuju, voljni su se testirati svakog puta. Manji su licemjeri od ovih "neću vakcinu, ali natjeralo me". Niko te ne može natjerati, ako imaš svoje ubjeđenje, drži ga se i plati kad treba.
- salik79
#50112 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Licno znam za firmu koja je to uvjetovala u Sarajevu. To, ili da dva puta sedmicno, o svom trosku, izvan radnog vremena, rade test.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:41Nisam vidjela bilo gdje u Bosni da je bilo ko od poslodavaca svojim uposlenicima postavio taj uslov. Dakle, šuplja priča.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:33
kako te ne može naterati? uslovi te poslom ili socijalnim životom, nema čime ne može. onda ti ostane ili samo da živiš kao izopštenik iz društva ili da primis vakcinu. i većina ljudi podlegne pritisku. nema iznenađenja tu.
Ja sam govorila o ovom argumentu da se ljudi vakcinišu zbog putovanja. Ne bi mi bio razlog, da je bio jedini.
Firma je, inace, austrijska (odakle je i dosla drpesa).
- saint_mirad
#50113 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
u bosni još uvek nema, ne znači da neće biti u budućnosti. na zapadu već postoje firme koje uslovljavaju vakcinom ili otkazom.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:41Nisam vidjela bilo gdje u Bosni da je bilo ko od poslodavaca svojim uposlenicima postavio taj uslov. Dakle, šuplja priča.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:33
-
ja71
#50114 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ta vrsta propagande dolazi opet sa drugog izvora
Mogu shvatiti da ljudi koje zele putovati po Evropi izbjegavaju Sinopharm ali zasto AstruZenecu izbjegavaju ?
Cijela Britanija se vakcinisala njome a nama ne valja
- banjaluka078
- Moderator
-
ja71
#50116 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne pije ti ta prica vodu. Da je tako ljudi bi uzimali i AstruZenecu jer je i sa njome moguce putovatisaint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:15 koliko narod želi vakcine se videlo kad nije bilo represivnih mera i kad nisu bile uslov za putovanje. sada je drugačije, dosta ljudi je prisiljeno da se bode iz raznih razloga.
-
MUNAFIK
#50117 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prvo nije svako ko ne zeli da se vakcinise ovim eksperimentalnin vakcinama ANTIVAKSER.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:49Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost. Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vakcinisan i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.saint_mirad wrote: ↑14/09/2021 08:43 jedna stvar mi nije jasna. ako vakseri veruju svim ovim istraživanjima kako je višestruko manje verovatno da se zaraze ili umru nego antivakseri, otkud toliko agresivna kampanja da se i ostali vakcinišu? otkud represivne mere za one koji neće? što ne poštujete tudju telesnu autonomiju?
iz vašeg ugla, svakako je darvinizam na delu. nemojte mi samo reći iz empatije i ljubavi prema nevakcinisanima.
Drugo mnogo je priznatih naucnika iz ove oblasti koji nemaju nikakvo povjerenje u ove vakcine i koji kritikuju cjelokupni narativ oko korone, vakcina i mjera tako da nije istina da ovo sve kritikuju samo nekakvi sarlatani.
Posebna je tema to sto se svaki strucnjak, pa makar bio i nobelovac iz te oblasti, potpuno blokira u javnom prostoru i na raznorazne nacine se pokusava diskreditovati. Odjednom su vrhunski strucnjaci postali senilne budale i neznalice samo jer se ne slazu sa ovom glavnom medijskom pricom oko korone.
Treba biti realan kako ce bilo kakav normalan strucnjak podrzati glupe mjere kao u Australiji i slicne gluposti po nekim EU drzavama? Nemoguce je biti normalna, obrazovana i strucna osoba i podrzati te gluposti politicara i ostalih sistemskih birokrat strucnjaka... I kada to kritikujes odmah cijeli sistem se na tebe obrusi i do jucer si bio repektabilan clan akademske zajednice i vrhunski strucnjak, a danas i samo budala a kojekakve neznalice tipa SOLAK I CERKEZ kriju se iza naziva STRUKA... Smijesne stvari se desavaju...
I trece oko ovih vakcina koje se koriste desetljecima kad se putuje itd... Pa.ljudi imaju vise povjerenja u njih jer vec su poznate sve stvari oko toga ukljucujuci i dugotrajne nus pojave. U ovom sada skucaju sa koronom od svih nas se trazi da budemo dio eksperimenta sa vakcinama i sve je nesigurno i nepoznato od postotka zastite do nus pojava.
Mnogi ljudi jednostavno vagaju svoje sanse i skontaju da im je sigurnije zivjeti bez vakcine, posebno ljudi kao ja sto smo bez ikakvih problema prebolili i imamo antitjela. Takve ljude nazivati antivakserima je u najmanju ruku glupo i bezobrazbo.
- Better Man
#50118 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu svi imali tu sreću da preboluju bez problema. Koliko je ljudi stradalo, koliko ih se dobro napatilo i iscrpilo? Treba samo realno gledati stvari i svakom ostaviti izbor i da snosi sam posljedice svog izbora.MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11Prvo nije svako ko ne zeli da se vakcinise ovim eksperimentalnin vakcinama ANTIVAKSER.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:49
Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost. Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vakcinisan i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.
Drugo mnogo je priznatih naucnika iz ove oblasti koji nemaju nikakvo povjerenje u ove vakcine i koji kritikuju cjelokupni narativ oko korone, vakcina i mjera tako da nije istina da ovo sve kritikuju samo nekakvi sarlatani.
Posebna je tema to sto se svaki strucnjak, pa makar bio i nobelovac iz te oblasti, potpuno blokira u javnom prostoru i na raznorazne nacine se pokusava diskreditovati. Odjednom su vrhunski strucnjaci postali senilne budale i neznalice samo jer se ne slazu sa ovom glavnom medijskom pricom oko korone.
Treba biti realan kako ce bilo kakav normalan strucnjak podrzati glupe mjere kao u Australiji i slicne gluposti po nekim EU drzavama? Nemoguce je biti normalna, obrazovana i strucna osoba i podrzati te gluposti politicara i ostalih sistemskih birokrat strucnjaka... I kada to kritikujes odmah cijeli sistem se na tebe obrusi i do jucer si bio repektabilan clan akademske zajednice i vrhunski strucnjak, a danas i samo budala a kojekakve neznalice tipa SOLAK I CERKEZ kriju se iza naziva STRUKA... Smijesne stvari se desavaju...
I trece oko ovih vakcina koje se koriste desetljecima kad se putuje itd... Pa.ljudi imaju vise povjerenja u njih jer vec su poznate sve stvari oko toga ukljucujuci i dugotrajne nus pojave. U ovom sada skucaju sa koronom od svih nas se trazi da budemo dio eksperimenta sa vakcinama i sve je nesigurno i nepoznato od postotka zastite do nus pojava.
Mnogi ljudi jednostavno vagaju svoje sanse i skontaju da im je sigurnije zivjeti bez vakcine, posebno ljudi kao ja sto smo bez ikakvih problema prebolili i imamo antitjela. Takve ljude nazivati antivakserima je u najmanju ruku glupo i bezobrazbo.
- Ateista
#50119 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izgleda da oko sebe imamo totalno razlicite ljude.banjaluka078 wrote: ↑14/09/2021 11:21Od svih vakcinisanih ljudi koje znam, samo dvoje je reklo da im treba zbog putovanja. Isto tako znam jako puno ljudi koji se neće vakcinisati i ne pada im na um da to učine samo zato da putuju, voljni su se testirati svakog puta. Manji su licemjeri od ovih "neću vakcinu, ali natjeralo me". Niko te ne može natjerati, ako imaš svoje ubjeđenje, drži ga se i plati kad treba.Ateista wrote: ↑14/09/2021 09:53 Moja zapazanja su drugacija, vecinom i oni koji su nosili masku ranije su prestali nakon sto su prebolovali ili se vakcinisali, mozda neki koji su bas zaglavili u bolnici da nastave, ali i par takvih primjera sto znam je ne nose osim kad bas moraju.
Ti koji nece ni u kom slucaju su oni bas zadrti, da ne ulazim u to koji su razlozi, antivakseri ili nesto drugo. Ima dosta ljudi koji nisu iskljucivo protiv vakcine, ali se ne osjecaju ugrozeno pa nisu ni za to da je prime, i onda pristanu zbog pritiska jer im je lakse tako zivheti, i sam sam jedan od tih. Ja cesto idem vani zbog posla, i znacila bi mi covid propusnica.
- Ateista
#50120 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tacno je da nisu, zato nisam ni vidio da se neko zalaze za to da je bolje zaraziti se nego vakcinisati, ali ko se vec zarazio i prosao OK, vakcine nemaju toliki smisao, te kao sto kazes treba ostaviti svakom izbor.Better Man wrote: ↑14/09/2021 12:22Nisu svi imali tu sreću da preboluju bez problema. Koliko je ljudi stradalo, koliko ih se dobro napatilo i iscrpilo? Treba samo realno gledati stvari i svakom ostaviti izbor i da snosi sam posljedice svog izbora.MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11
Prvo nije svako ko ne zeli da se vakcinise ovim eksperimentalnin vakcinama ANTIVAKSER.
-
BadBoy
#50121 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste. Po definiciji.
Protive se Malone i onaj Luc za koje niko nikad nije čuo prije cijelog ovog cirkusa i koji su se sami diskreditovali davno prije Korone. Ogromna većina stručnjaka je na strani vakcinacije. Hoćemo li i njihova imena ovdje početi pisati i zatrpavati temu?MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11 Drugo mnogo je priznatih naucnika iz ove oblasti koji nemaju nikakvo povjerenje u ove vakcine i koji kritikuju cjelokupni narativ oko korone, vakcina i mjera tako da nije istina da ovo sve kritikuju samo nekakvi sarlatani.
Niti jedna vakcina u historiji vakcina nije pokazala nuspojave nakon 2 mjeseca od posljednje doze. Jednostavno, komponente iz vakcine se ne zadržavaju u tijelu toliko dugo. Štetnije ti je svaki dan piti neku terapiju.MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11 I trece oko ovih vakcina koje se koriste desetljecima kad se putuje itd... Pa.ljudi imaju vise povjerenja u njih jer vec su poznate sve stvari oko toga ukljucujuci i dugotrajne nus pojave. U ovom sada skucaju sa koronom od svih nas se trazi da budemo dio eksperimenta sa vakcinama i sve je nesigurno i nepoznato od postotka zastite do nus pojava.
Imamo li još nekih netačnih i krivih navoda?
-
BadBoy
#50122 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovakvim stavovima se indirektno ljudi navode na to da nešto čekaju, vagaju i onda je rezultat isti kao da si se zalagao da se zaraze.
Jednostavno, koliko god trenutne vakcine podbacile očekivanja (koja nikada niti za jednu vakcinu nisu bila ovolika; na samom početku se govorili da ako bude vakcina 50% učinkovita to će biti fenomenalno) opet je daleko bolje vakcinisati se pa makar se i zarazio nakon toga. Lakše, brže i bolje ćeš sve to prebroditi i na kraju ćeš imati beton imunitet.
Sve drugo je zamajavanje ljudi.
- saint_mirad
#50123 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
tačno je da se najviše traži pfizer zbog najbolje medijske kampanje, ali nisam se ja referisao na to uopšte.ja71 wrote: ↑14/09/2021 12:10ne pije ti ta prica vodu. Da je tako ljudi bi uzimali i AstruZenecu jer je i sa njome moguce putovatisaint_mirad wrote: ↑14/09/2021 11:15 koliko narod želi vakcine se videlo kad nije bilo represivnih mera i kad nisu bile uslov za putovanje. sada je drugačije, dosta ljudi je prisiljeno da se bode iz raznih razloga.
dokaz za ovo što pričam jesu upravo potezi raznuh vlada uvodeći represivne mere i ucene za nevakcinisane. da su zaista ljudi u velikim procentima želeli vakcine i bili uvereni u njihovu efikasnost nikakve posebne stimulativne mere ne bi bile neophodne. čak bi se tražila štela za vakcinu više.
- saint_mirad
#50124 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11Prvo nije svako ko ne zeli da se vakcinise ovim eksperimentalnin vakcinama ANTIVAKSER.Better Man wrote: ↑14/09/2021 09:49
Meni nisu jasni antivakseri koji svoje mišljenje zasnivanju na pričama raznih šarlatana, a ne nauke i priznatih naučnika iz ove oblasti. Nije svaki organizam isti. Možda će većina proči sa blagim simptomima, ali ima onih koji će imati teške simptome i dobro nadrljati. I sad trebamo banalizirati Covid, jer eto većina ih ima blage simptome i preživi. Glupost. Pa danas u neke zemlje Afrike i Azije ne možeš otići bez da se nisi vakcinisao protiv raznih virusa koje bi mogao fasovati od raznih insekata i slično. Ko hoće nek se vakciniše, a ko neće, ne mora, ali nek sam snosi posljedice ako bude zaražen i bude imao teže simptome. Isto tako priča da vakcinisani duže i lakše šire virus, jer nemaju izražene i jake simptome je čista glupost. Ako si vakcinisan i zaraziš se i testiraš se i potvrdi se zaraza, valjda ideš u izolaciju, a ne da sad da hodaš okolo i širiš zarazu.
-
MUNAFIK
#50125 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa.na pocetku se odmah ne slazemo.BadBoy wrote: ↑14/09/2021 12:29Jeste. Po definiciji.
Protive se Malone i onaj Luc za koje niko nikad nije čuo prije cijelog ovog cirkusa i koji su se sami diskreditovali davno prije Korone. Ogromna većina stručnjaka je na strani vakcinacije. Hoćemo li i njihova imena ovdje početi pisati i zatrpavati temu?MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11 Drugo mnogo je priznatih naucnika iz ove oblasti koji nemaju nikakvo povjerenje u ove vakcine i koji kritikuju cjelokupni narativ oko korone, vakcina i mjera tako da nije istina da ovo sve kritikuju samo nekakvi sarlatani.
Niti jedna vakcina u historiji vakcina nije pokazala nuspojave nakon 2 mjeseca od posljednje doze. Jednostavno, komponente iz vakcine se ne zadržavaju u tijelu toliko dugo. Štetnije ti je svaki dan piti neku terapiju.MUNAFIK wrote: ↑14/09/2021 12:11 I trece oko ovih vakcina koje se koriste desetljecima kad se putuje itd... Pa.ljudi imaju vise povjerenja u njih jer vec su poznate sve stvari oko toga ukljucujuci i dugotrajne nus pojave. U ovom sada skucaju sa koronom od svih nas se trazi da budemo dio eksperimenta sa vakcinama i sve je nesigurno i nepoznato od postotka zastite do nus pojava.
Imamo li još nekih netačnih i krivih navoda?
Ja koji sam prebolio koronu bez ikakvih problema imam pofino antitjela i jednostsvno nemam nikakve potrebe da se vakcinisem. Vjerujem u svoj imunitet puno vise nego u vakcine.
I sad svi mi koji imamo dobar imunitet i antitjela, ako ne zelimo da na nama eksperimentisu i da nam daju vakcinu od koje ce nam temperstura skakati na 40 i od koje cemo biti losi dan, dva i mozda dobijemi neki ugrusak i slicno, eto mi smo ANTIVAKSERI... U KOJEM FILMU???
Mozda.po standardima koronaidiota koji djecu zovu policiju kad se igraju vani i koji bi svakoga ko seta bez maske slali u mentalnu ustanovu...
Vakcine su eksperimentalne i svaki dan dobijamo neke nove informacije o njima jer kako eksperiment traje nove stvari se biljeze.