Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
jeza u ledja

#49726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

laik1981 wrote: 11/09/2021 22:14
jeza u ledja wrote: 11/09/2021 20:13

Vakcinacija uveliko smanjuje transmisiju te ikekako ima osnove da se razgovora o tome.
Vakcinisan si i zasticen.. Sto se tebe tice zavrsio si posao i nema potrebe da se bavis drugom stranom.. A volio bih i da postavis dokaze o manjoj transmisiji za AZ, Sinopharm i Pfizer..
Zasticenost ovisi od stope zaraznosti oko mene. Zasto bih ja dokazivao nesto sto je logicno? Dokazi ti suprotno, ha ja.
MUNAFIK

#49727 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Tempo wrote: 11/09/2021 22:47
MUNAFIK wrote: 11/09/2021 22:45 Ja danas ne mogu normalno i ljudski nekim ljudima objasniti radi cega nisam vakcinisan i radi cega ne zelim da se vakcinisem.

radi cega nisi i ne zelis?
Zato sto koronu ZA SEBE ne smatram opasnom, vjerujem u svoj imunitet i vjerujem da nije opasna za veliki veliki broj ljudi i sama cinjenica da preko 50% zarazenih nemaju pojma da su zarazeni dosta toga govori.

Ovo se pokazalo tacno jer sam je prebolio bez ikakvih problema i da mi majka nije izgubila culo okusa ne bi se ni ja nikad testorao i ne bi ni znao da sam zarazen.

Naravno dok sam bio pozitivan izolovao sam se i ovo govorim za SEBE, a ne za slucajeve koji nastradaju ( da me dezurni dusebriznici i ne bi prozvali).

Pored toga ova cijela prica oko vakcina i politickih igara i lobija pravo smrdi, apsolutno ne vjerujem da je ikoga briga za zdravlje ljudi dok 9 miliona ljidi godisnje umire od gladi, sve je to licemjerno i lazno.

Dakle nemam povjerenja u cijeli ovaj narativ o vakcinama, posebno kad su krenuli da DJECU VAKCINISU nema mi nikako logike vakcinisati djecu. To jednostavno nema smisla i normalno da im ne vjerujem, a jos kada su BLOKIRALI svakog naucnika, doktora, nobelovca i sve koji misle drugacije koji imaju bili kakvu kritiku na ovo sto se radi to mi je samo jos jedan signal da nije tu sve cisto.

Ako neko zeli da se vakcinise necu mu reci nemoj, ali cu mu reci uzmi kinesu ili rusku, a ne ovo USA sranje koje se reklamira i koje se koristi svim sredstvima da se nametne cijelom svijetu kao obaveza.

I na kraju imam antitjela, imam imunitet i sanse au mi vakcinisan ili ne jako male da se ozbiljno od korone razbolim sto jesustina svega, a ona demagogija da druge mogu zarazit nema vise nikakvog smisla jer i vakcinisani mogu druge zaraziti.
Tempo
ZeModerator

#49728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tempo »

MUNAFIK wrote: 11/09/2021 23:19

Zato sto koronu ZA SEBE ne smatram opasnom, vjerujem u svoj imunitet i vjerujem da nije opasna za veliki veliki broj ljudi i sama cinjenica da preko 50% zarazenih nemaju pojma da su zarazeni dosta toga govori.

Ovo se pokazalo tacno jer sam je prebolio bez ikakvih problema i da mi majka nije izgubila culo okusa ne bi se ni ja nikad testorao i ne bi ni znao da sam zarazen.

Naravno dok sam bio pozitivan izolovao sam se i ovo govorim za SEBE, a ne za slucajeve koji nastradaju ( da me dezurni dusebriznici i ne bi prozvali).

Pored toga ova cijela prica oko vakcina i politickih igara i lobija pravo smrdi, apsolutno ne vjerujem da je ikoga briga za zdravlje ljudi dok 9 miliona ljidi godisnje umire od gladi, sve je to licemjerno i lazno.

Dakle nemam povjerenja u cijeli ovaj narativ o vakcinama, posebno kad su krenuli da DJECU VAKCINISU nema mi nikako logike vakcinisati djecu. To jednostavno nema smisla i normalno da im ne vjerujem, a jos kada su BLOKIRALI svakog naucnika, doktora, nobelovca i sve koji misle drugacije koji imaju bili kakvu kritiku na ovo sto se radi to mi je samo jos jedan signal da nije tu sve cisto.

Ako neko zeli da se vakcinise necu mu reci nemoj, ali cu mu reci uzmi kinesu ili rusku, a ne ovo USA sranje koje se reklamira i koje se koristi svim sredstvima da se nametne cijelom svijetu kao obaveza.

I na kraju imam antitjela, imam imunitet i sanse au mi vakcinisan ili ne jako male da se ozbiljno od korone razbolim sto jesustina svega, a ona demagogija da druge mogu zarazit nema vise nikakvog smisla jer i vakcinisani mogu druge zaraziti.
znaci, stvar se bazira na tome da vjerujes u snagu svog organizma i svoj imunitet, i da ne vjerujes narativ o vakcinama.

vjera je cudo.
Ateista

#49729 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

Tempo wrote: 11/09/2021 23:24

znaci, stvar se bazira na tome da vjerujes u snagu svog organizma i svoj imunitet, i da ne vjerujes narativ o vakcinama.

vjera je cudo.
Ne kontam sta je cudno, pokazalo se da mu se imunitet bez problema nisi sa tom bolescu, jos ima i antitijela, koja je tu sansa da ozbiljno oboli?

I kod mene isti slucaj bio, ali sam primio prvu dozu pod pritiskom zbog putovanja, treba mi zbog posla, i najebo.
saint_mirad

#49730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

sta kazu vakseri, da slusamo struku i kad je vakcinacija dece u pitanju? :-)
Healthy boys may be more likely to be admitted to hospital with a rare side-effect of the Pfizer/BioNTech Covid vaccine that causes inflammation of the heart than with Covid itself, US researchers claim.

Their analysis of medical data suggests that boys aged 12 to 15, with no underlying medical conditions, are four to six times more likely to be diagnosed with vaccine-related myocarditis than ending up in hospital with Covid over a four-month period.
laik1981

#49731 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

jeza u ledja wrote: 11/09/2021 23:16
laik1981 wrote: 11/09/2021 22:14
Vakcinisan si i zasticen.. Sto se tebe tice zavrsio si posao i nema potrebe da se bavis drugom stranom.. A volio bih i da postavis dokaze o manjoj transmisiji za AZ, Sinopharm i Pfizer..
Zasticenost ovisi od stope zaraznosti oko mene. Zasto bih ja dokazivao nesto sto je logicno? Dokazi ti suprotno, ha ja.
Znaci nemas dokaz o manjoj transmisiji virusa kod vakcinisanih za ove tri vakcine? Hvala..
jeza u ledja

#49732 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

laik1981 wrote: 11/09/2021 23:55
jeza u ledja wrote: 11/09/2021 23:16

Znaci nemas dokaz o manjoj transmisiji virusa kod vakcinisanih za ove tri vakcine? Hvala..
Nemam potrebu dokazivati da je nebo plavo.
jeza u ledja

#49733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ateista wrote: 11/09/2021 23:33

vjera je cudo.
Ne kontam sta je cudno, pokazalo se da mu se imunitet bez problema nisi sa tom bolescu, jos ima i antitijela, koja je tu sansa da ozbiljno oboli?

I kod mene isti slucaj bio, ali sam primio prvu dozu pod pritiskom zbog putovanja, treba mi zbog posla, i najebo.
Najebo si? Sta ti je bilo?
laik1981

#49734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

jeza u ledja wrote: 12/09/2021 00:01
laik1981 wrote: 11/09/2021 23:55
Samo sto je ovo dole plavo nebo, a ti tvrdis da nije tako, pa sam ocekivao da to mozes potkrijepiti nekim dokazom koji bi i mene pravo obradovao.. Al eto, vise volis spinovati..
Image
Kako god sebe si zastitio i uzivaj..
Karikaturist

#49735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Karikaturist »

Sta se imas kome pravdati jesi se vakcinisao ili nisi :run:
GandalfSivi

#49736 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

laik1981 wrote: 12/09/2021 00:21

Samo sto je ovo dole plavo nebo, a ti tvrdis da nije tako, pa sam ocekivao da to mozes potkrijepiti nekim dokazom koji bi i mene pravo obradovao.. Al eto, vise volis spinovati..
Image
Ove godine je u Massachusettsu bilo zarazeno 427516 ljudi, od cega je 23858, ili 5.8% vakcinisanih, znaci na svakih 17.5 nevakcinisanih, jedan vakcinisani je zarazen.
Dead Man Walking

#49737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

Zato sto koronu ZA SEBE ne smatram opasnom,
How yes no. Zar ti nis kriticna kategorija bio prije dan-dva?
jeza u ledja

#49738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Image
Ne. Spinovanje je napisati da vakcine ne sprjecavaju sirenje zaraze. Na osnovu toga dalje onda siriti fejk pricu. Onda jos hiniti da ti treba informacija koja bi te kao obradovala, kao da to vec tebi nije jasno.

Graf iznad nema veze sa ovim o cemu govorimo.
MUNAFIK

#49739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

vjera je cudo.
Pa da citas do kraja ne bi ovo pisao jer prebolio sam koronu bez ikakvih broblema i dokazalo se da je to tacno sto sam i mislio (vjerovo), a nije neko cudo jer ozbiljnike probleme sa koronom ima 1% ljudi....

A u narativ o vakcinama ne vjerujem iz ocitih razloga jer ga stalno mjenjaju, jer stalno nesto petljaju i jer daju vrlo nelogocne uslove posebno oko prenosenja virusa kojeg prenose i vakcinisani i nevakcinisanim. Pored toga zele da nametnu vakcine djeci sto je van svake pameti i potrebe.

Uz sve to vrsi se globalna diskriminacija na svakog STRUCNJAKA na datu temu koji iznese bilo kakve dokaze i misljenja koja nisu u skladu sa narativom koji se zvanicno plasira i koji donosi jako debilne i nelogocne mjere evo vise od godinu i po...

Pa svako ko ima mozga treba da se zapita zasto...
i agree

#49740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by i agree »

Moje misljenje je da se sve vrti oko para.vakcine dobar vid zarade,maske isto,nikad nisu isle kao u pandemiji.Sto se tice samog virusa i mnogih nelogicnosti sa istim koje se plasiraju od pocetka pandemije mi govori da se vlast igra sa nama i prodaje nam price koje zdrav razum ne moze prihvatiti.Nema covjeka na planeti koji normalno rezonuje stvari da se nece zapitati pa kako to da virus ljeti odmara,zastekan negdje na planini i ceka jesen da napravi haos na balkanu?Taj isti virus po Americi hara bez obzira sto je napolju +40.E sad kako hara tamo a kod nas ga nema?Kod nas ce evo kako vidimo doci polako tj.dolazi sa zavrsetkom godisnjih odmora :-)
SpecialOffer

#49741 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SpecialOffer »

GandalfSivi wrote: 12/09/2021 00:24
Image
Ove godine je u Massachusettsu bilo zarazeno 427516 ljudi, od cega je 23858, ili 5.8% vakcinisanih, znaci na svakih 17.5 nevakcinisanih, jedan vakcinisani je zarazen.
Koliko je onih koji su vec prebolovali koronu?
ultima_palabra

#49742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

MUNAFIK wrote: 11/09/2021 22:45
Naslovnica wrote: 11/09/2021 22:27 :thumbup:

I ja bih rado volontirao, zašto da ne.
Ja fakat ne kontam ove likove sto na svaki nacin pokusavaju opravdat gluposti bjelosvjetskih SOLAKA I CERKEZA...

Ako smo ista na koroni vidjeli to je da mnoge drzave imaju svoje SOLAKE i slicne uhljebe i debile koji tudjim K.... Mlate gloginje, uzimaju lovu i maltretiraju narod nenormalnim glupostima vec sad je jasno po nalogu nekoga, a koga i odake tesko cemo saznati.

Ne mogu da vjeruje ja je mjsljenje nekakvog birokratskog politicara i javnih clanova raznih lobi krugova nekom relevantnije od misljenja i javnih apela mnogobrojnih doktora, nobelovaca i dokazanih strucnjaka u ovom polju i da vise.vjeruju nekakvom Solaku nego svojim ocima i zdravom razumu.

Sta se desilo ljudima?

Ja danas ne mogu normalno i ljudski nekim ljudima objasniti radi cega nisam vakcinisan i radi cega ne zelim da se vakcinisem.

Nema tu razgovora i razmjene mijenja odmah te UDARI po glavi onom zaglupljenom izjavom ANTIVAKSER, RAVNOZEMLJAS, SEBICAN SI NE MISLIS NA DRUGE i tako te slicne gluposti koje nista ne znace.

Jos kad neko kaze.idi volntiraj u bolnici pa onda pricaj ojjjjjjjjj kriza bas, kakva otrcana patetika.
Nema nigdje Solaka, onakve mjere kakve je on uveo ni u jednoj drzavi nisu postojale.
MUNAFIK

#49743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

i agree wrote: 12/09/2021 01:00

Moje misljenje je da se sve vrti oko para.vakcine dobar vid zarade,maske isto,nikad nisu isle kao u pandemiji.Sto se tice samog virusa i mnogih nelogicnosti sa istim koje se plasiraju od pocetka pandemije mi govori da se vlast igra sa nama i prodaje nam price koje zdrav razum ne moze prihvatiti.Nema covjeka na planeti koji normalno rezonuje stvari da se nece zapitati pa kako to da virus ljeti odmara,zastekan negdje na planini i ceka jesen da napravi haos na balkanu?Taj isti virus po Americi hara bez obzira sto je napolju +40.E sad kako hara tamo a kod nas ga nema?Kod nas ce evo kako vidimo doci polako tj.dolazi sa zavrsetkom godisnjih odmora :-)
Ima nesto sto je i vece od para, a to je moc i kontrola i kojekakvi kompleksi 'Boga' raznoraznih bogatuna... A naravno da je i do para sve je ovo za njih prije i vaznije od zdravlja ljudi.

Cuj brinu se za zdravlje i za narod to su bajke za djecu jer da se fakat brinu puno stvari bi odavno bilo drugacije u raznim poljima ekonomije, industrije, ljudskih i radnickih prava i generalno u sistemima zdravstva i farmacije... Ali svi znamo kako je i koliko malo ljudski zivot vrijedi.

Definitivno postoji neka medijska hijerarhija u svemu ovome i jasno se vidi da nema slobodnih medija jer propaganda je zestoka i narativ je manje vise svuda isiti u opravdavanju mnogobrojnih debilskih i nelogicnih mjera.

Pa razni centri moci pocinjali su i dan danas zapocinju ratove i prave razne krize u kojima umiru i pate milioni ljudi sano radi nekih svojih interesa i planova, a preko medija su narodu prodavaki i prodaju nekakve paravene i glupe price u koje narod na kraju povjeruje i prihvatimo svi da je normalno da milioni ginu radi tih nskakvih prica sto nam plasiraju.

Koriste ratove za svoju korist, a da ne koriste jedan virus, to je smijesno negirati.

I kad ovo kazes odmah si tworeticar zavjere, eto velika.je teorija zavjere da se bogati bogate na tudjoj muci i da stalno traze nacine da uspostave jos vecu kontrolu i dobiju jos vecu moc... Nema sta strasna teorija zavjere :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#49744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

USA ekipa jase li jase. Samo vakcina i nema dalje. Ko preslikani :D

Ostalo je nebitno.......kratak je put od demokratskih vrijednosti i ljudskih prava do pravdanja totalitarizma i medicinskog fasizma. Spin je cudo.

Ako nista, barem su ofirni :D
MUNAFIK

#49745 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

saint_mirad wrote: 11/09/2021 23:40 sta kazu vakseri, da slusamo struku i kad je vakcinacija dece u pitanju? :-)
Healthy boys may be more likely to be admitted to hospital with a rare side-effect of the Pfizer/BioNTech Covid vaccine that causes inflammation of the heart than with Covid itself, US researchers claim.

Their analysis of medical data suggests that boys aged 12 to 15, with no underlying medical conditions, are four to six times more likely to be diagnosed with vaccine-related myocarditis than ending up in hospital with Covid over a four-month period.

Ma samo vakcina, bez obzira sto su komplikacije sa koronom kod djece na nivou statiaticke greske, treba ih vakcinisat, a zasto to se ne zna i nije ni bitno nego daj samo bocajjjj jer STRUKA tako kaze.

Nikako mi nisu jasni ljudi koji ovo podrzavaju, razumijem da se neko stariji zeli zastitit i vakcinisati ali djeci primoravati je BOLESNO i to jasno pokazuje da ovdje nesto nije uredu.
zilog

#49746 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

salik79 wrote: 11/09/2021 20:22
zilog wrote: 11/09/2021 20:18

Da, a onda slijedi prilog o bacanju antivaxerske nejaci lavovima u Pionirskoj. :roll:
A da pokusas medicinski obrazloziti Bidenovu tvrdnju?! :oops:

Lafo te neko vakcinise da bi te ZASTITIO od necega, onda je tebi, KAO VAKCINISANOM, prijetnja neko nevakcinisan od tog necega protiv cega si ti VAKCINISAN...
Milion puta objasnjeno, pa da pokusam ponovo. Ni jedna vakcina ne pruza 100% zastite, nego smanjuje vjerovatnocu zaraze i teskih obliks bolesti.
Recimo da vakcina pruza 50% zastite od zaraze i da ti i ja sjedimo u istoj kancelariji. Koristicu uproscenu matematiku.
Ako se samo ja vakcinisem, imam 75% sanse da dobijem koronu ako, u kancelariji, obojica dodjemo u rizicni kontakt. 50% direktno od posjetioca i jos od tebe kada se ti zarazis.
Ako smo obojica vakcinisani, ta vjerovatnoca je 62%.
Ako samo ti imas rizicni kontakt, vjerovatnoca da se ja zarazim je samo 25%, kada smo obojica vakcinisani, naspram 50'% kada sam samo ja.

Kada se ove vjerovatnoce prostru na veci broj vakcinisanih, onda postaje jasno zasto je potrebno da se sto vise ljudi vakcinise.
Last edited by zilog on 12/09/2021 02:33, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#49747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

MUNAFIK wrote: 12/09/2021 02:02
i agree wrote: 12/09/2021 01:00
Ima nesto sto je i vece od para, a to je moc i kontrola i kojekakvi kompleksi 'Boga' raznoraznih bogatuna... A naravno da je i do para sve je ovo za njih prije i vaznije od zdravlja ljudi.

Cuj brinu se za zdravlje i za narod to su bajke za djecu jer da se fakat brinu puno stvari bi odavno bilo drugacije u raznim poljima ekonomije, industrije, ljudskih i radnickih prava i generalno u sistemima zdravstva i farmacije... Ali svi znamo kako je i koliko malo ljudski zivot vrijedi.

Definitivno postoji neka medijska hijerarhija u svemu ovome i jasno se vidi da nema slobodnih medija jer propaganda je zestoka i narativ je manje vise svuda isiti u opravdavanju mnogobrojnih debilskih i nelogicnih mjera.

Pa razni centri moci pocinjali su i dan danas zapocinju ratove i prave razne krize u kojima umiru i pate milioni ljudi sano radi nekih svojih interesa i planova, a preko medija su narodu prodavaki i prodaju nekakve paravene i glupe price u koje narod na kraju povjeruje i prihvatimo svi da je normalno da milioni ginu radi tih nskakvih prica sto nam plasiraju.

Koriste ratove za svoju korist, a da ne koriste jedan virus, to je smijesno negirati.

I kad ovo kazes odmah si tworeticar zavjere, eto velika.je teorija zavjere da se bogati bogate na tudjoj muci i da stalno traze nacine da uspostave jos vecu kontrolu i dobiju jos vecu moc... Nema sta strasna teorija zavjere :-)
Bas tako :thumbup:

Jedan lik bez empatije mrtav hladan rece da "jaci tlaci" :D Na zalost ljudima je to sve postalo normalno. Dok njega ne zakaci, ali onda bude kasno.

Ostalo je teorija zavjere odnosno ne vjerujte svojim ocima nego vjerujte nama sto vam govorimo, to je za vase dobro :D

Nema vracanja na staro, nikada. Ko to ne vidi, budala je. Odnosno postoji opcija u slucaju gradjanskog neposluha, ali dabogda da ce se to desiti.

Ono sto je jasno u cijeloj prici jeste da su ove "zapadne demokratije" na udaru. Nije vise ostalo ni D od demokratije nakon manje od dvije godine, sve upakovano u brigu za ljude i opste dobro. I goveda popuse pricu :lol:

Ps. Koga zanimaju tematike pr-a i manipulacije neka pogleda dokumentarce Adama Curtisa i malo prouci njegov rad. Vrhunski uradjeno, a mnogo toga postane jasno.

Century of the self predlazem kao polaznu tacku, koga zanima.
jeza u ledja

#49748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by jeza u ledja »

Ako si vakcinisan, postoji manje sanse da se zarazis. Ako postoje manje sanse da se zarazis, postoji manje sanse da ces biti zarazan. Ako se vec zarazis, opet postoje manje sanse da ce zavrsiti u bolnici, imati duzu bolest, samim tim krace i manje zarazan.

Ali ne, “vakcina samo stiti vakcinisane”. Kako da ne. I sad kao treba da o tome raspravljamo…
MUNAFIK

#49749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

jeza u ledja wrote: 12/09/2021 02:39 Ako si vakcinisan, postoji manje sanse da se zarazis. Ako postoje manje sanse da se zarazis, postoji manje sanse da ces biti zarazan. Ako se vec zarazis, opet postoje manje sanse da ce zavrsiti u bolnici, imati duzu bolest, samim tim krace i manje zarazan.

Ali ne, “vakcina samo stiti vakcinisane”. Kako da ne. I sad kao treba da o tome raspravljamo…
To da vakcine daju tu vrsu zastite je vjerovatno istina, koliko je to istina vjerovatno cemo nekad saznati, ali svaki dan opada vrijednost te zastite u odnosu kako su je i koliko su je na pocetku najavljivali i razumljivo je sve to jer ovo je sve TESTNA faza, ali isto je razumljivo sto ljidi nakon svega daju otpor STRUCI koja ima dosta fula.

Ali mi pricamo o zastiti malog broja ljudi (velike su to cifre ljudi ali u odnosu na cijelu populaciju to je velika manjina), jako je mali procenat tih kojima je zaista potrebna zastita vakcinom vecina ljudi koronu preboluje bez problema i nema potrebe sve ljude uslovljavati vakcinom, A POSEBNO NEMA POTREBE DJECU VAKCINISATI, a to pokusavaju uvest pod obavezu.

Neko ovu situaciju koristi za oduzimanje prava ljudima, za podjelu drustva, za pravljenje novih kontrola novog poretka i novih granica u ljudskom rodu, vakcine su tu samo sredstvo da se ove druge stvari ureduju...

Da se zeli i da se hoce ovim bi se nakon ovoliko vremena moglo upravljati puno humanije, logicnije bez glupih uslovljavanja i nekakvih podjela drustva pa bi i ljudi lakse i nornalnije dosta toga i razumjeli i prihvatili ovako samo?se pravi nered, nemir... Mediji plase narod, jedne plase druge okrecu protiv cijelog sistema itd...
Jednostavno nesto nikako ne stima.
spinel_

#49750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Pa njima je upravo i cilj da se napravi razdor i podjele u drustvu.
Vidimo sta se desava oko nas. Ljudi jedni druge napadaju.
Na kraju bice podjela na vakcinisane i nevakcinisane. Ovi prvi ce kriviti ove druge sto pandemiji nema kraja jer se nisu vakcinisali. Bez obzira sto ih je ta struka lagala da ce doci kraj kad se stekne kolektivni imunitet vakcinom. Na primjeru Izraela koji je sve sto hoda vakcinisao najbolje se ocituje da to nema veze s tim i da je posrijedi nesto drugo. Ona australska spodoba se odala sa NWO.
Eno u Francuskoj na prosvjedima koji su svake sedmice nastala tuca izmedju normalnih ljudi i tzv maskera. A ovi prvi su valjda antimaskeri sta li. Vladama, drzavama, eliti to stanje odgovara. Da se medjusobno bijemo i krivimo jedni druge. I na ovoj temi je dosta napadnih ljudi koji krive mene i tebe jer se nismo vakcinisali i koji bi na silu da sprovode diktaturu. A ovi kojima oni vjeruju s njima eksperimentisu i to na svako malo. Pa bi na silu da to i nama urade. Zao mi je sto i ja pravimo tu podjelu nas/vas ali vi nazalost tako zelite i to radite.
Sto kaze munafik ljudski zivot je jeftin i to se pokazalo kroz historiju ali eto vi nama na silu zelite objasniti kako politicari i njihove sluge brinu o nama i zele nam dobro. Howyesno#
Locked