Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Dr Arsla wrote: 17/11/2025 18:36
Styling wrote: 17/11/2025 18:29 Ko piše ovakve članke po Oslobođenju? Kakve su ovo gluposti i neistine? Ne mogu da vjerujem da neko može ovako izvrtati istinu.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... n-1091718/

Ovaj lik je na početku rata sjedio sa Kukanjcem na Bistriku i govorio kako sami sebe granatiramo. Sa Perišićem bio u kontaktu sve dok se JNA nije iselila nadajući se da će JNA preuzeti kontrolu i “rastjerati bandu”. I nije tačno da se priključio od aprila.
Ništa čudno za nas. Rasim Delić je prvi u povijesti postao Komandant vojsci koja ga je zarobila

eee al imo certifikat alijin
JovicSA

#50052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:24 ma nema vise ni gradjanske ni jedinstvene bih ,al daj da idemo u eu. da nas ne snimaju ko kurde na granici, i daj tu juznu interkonekciju, da bude zakon nema lozenja cumura, samo plin u svaku kucu.
eto minimum minimuma.
bez uvjetovanja covica i hdza.
Nema sa SA taj problem, masa gradova u BiH ima zagađenje. Imaš aplikaciju monitoring pa ćeš se iznenaditi da je Banjaluka među zagađenijim.
JohnnyS

#50053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

https://bljesak.info/magazin/glazba/hoc ... dAu6-nA9gw

Kakva je ovo epidemija otkazivanja dočeka nove godine :D
sumirprimus

#50054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 17/11/2025 19:14
sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:24 ma nema vise ni gradjanske ni jedinstvene bih ,al daj da idemo u eu. da nas ne snimaju ko kurde na granici, i daj tu juznu interkonekciju, da bude zakon nema lozenja cumura, samo plin u svaku kucu.
eto minimum minimuma.
Nema sa SA taj problem, masa gradova u BiH ima zagađenje. Imaš aplikaciju monitoring pa ćeš se iznenaditi da je Banjaluka među zagađenijim.
Dobro i bl je u bih. J
Mi svi imamo taj problem zagađenja i zagrijavanja dok ga ne rijesimo. A ne vidim da se vec sad spremaju alternative.
Generalno svima nam je mjesto u eu I svima ce b iti bolje. Trebalo bi
JovicSA

#50055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/11/2025 17:07
sumirprimus wrote: 17/11/2025 17:01
BAK-eV wrote: 17/11/2025 16:17

Realnost je jedna.

Muslimani a zive u sred Evrope.
Jeste zato Albanija ide u eu iduće godinenvjerovatno. e Albanija. Dakle izbice i taj argument domaćoj furdi za nerad.
Albanija ima veci procenat islama nego Bosna.57%

A Kosovo ce isto uci kad udje Albanija(dvojna drzavljanstva)

A bosnjo ce i dalje da pjeva @ne vole nas sto smo muslimaani(nikakvi)
Jeste da se samo u BiH pitaju muslimani kao u Albaniji i na Kosovu.
JovicSA

#50056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 19:16
JovicSA wrote: 17/11/2025 19:14
eto minimum minimuma.
Dobro i bl je u bih. J
Mi svi imamo taj problem zagađenja i zagrijavanja dok ga ne rijesimo. A ne vidim da se vec sad spremaju alternative.
Generalno svima nam je mjesto u eu I svima ce b iti bolje. Trebalo bi
Slažem se, sigurno. Samo sam napomenuo jer u F.BiH imaš baš dobar sistem monitoringa kvalitete zraka dok u RS-u vrlo loše. Dakle tamo ljudi i ne znaju kada im je zrak zagađen i koliko. Btw. iznenadio sam se da Tešanj ima konstantno top kvalitet zraka a nemaju neku super duper tehnologiju grijanja kuća i prostora. Dakle konfiguracija teren igra vrlo bitnu ulogu.
sumirprimus

#50057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Ma pitanje energenta je najbitnije
Eu odustaje od ruskog plina. A nama nestaje uglja.
Nuklearki hvala.bogu nemamo.
Biomase nedovoljno izgrađene.
Pelet skup. Vjetroelektrane i mini hidrocentrale???
Dakle južna interkonekcija, ne treba biti ajnstajn
sumirprimus

#50058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Haha evo me lakic preduhitrio :lol:
Ministar Lakić: EP HZHB je primjer kako se gradi stabilan i siguran energetski sustav
Obilježena je 33. godišnjica rada jedinog elektroprivrednog poduzeća u BiH koje električnu energiju proizvodi isključivo iz obnovljivih izvora – hidroelektrana i vjetroelektrana

Jel realno :-)
JovicSA

#50059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 19:26 Haha evo me lakic preduhitrio :lol:
Ministar Lakić: EP HZHB je primjer kako se gradi stabilan i siguran energetski sustav
Obilježena je 33. godišnjica rada jedinog elektroprivrednog poduzeća u BiH koje električnu energiju proizvodi isključivo iz obnovljivih izvora – hidroelektrana i vjetroelektrana

Jel realno :-)
Pa jes, Alija im je dao hidroelektrane.
Haris.ba

#50060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 17/11/2025 19:29 Pa jes, Alija im je dao hidroelektrane.
Edhem je to odradio. Zasto je to odradio pitanje je.
Haris033

#50061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Image

Gnjida, mafijaš, ćiriličar, Dragan Čović, je jedan od najvećih kočničara normalnih odnosa između Hrvata i Bošnjaka u BiH. Godinama gradi politiku blokada, ucjena i privatnih interesa, a najjasniji primjer je južna plinska konekcija. Cijela država može ostati bez alternativnog izvora plina ukoliko jednog dana bude prekinuto snabdijevanje iz Rusije, a glavni krivac za to bi bio upravo Čović, zato što ga svjesno zaustavlja dok ne dobije model preko kojeg bi ponovo kontrolisao tokove novca i zapošljavanje.

Čovićev politički model nije ostao samo u BiH. Preko svojih kadrova koji su se kroz različite stranke, liste i koalicije uvukli u Sabor, Vladu i ministarstva Republike Hrvatske, praktično je preselio isti recept političke dominacije i pritiska i u susjednu državu. Rezultat toga je vidljivo radikaliziranje društvenih i političkih tenzija, koje sve više frustriraju obične građane Hrvatske, posebno one koji se protive takvoj politici i osjećaju da im je država oteta od strane interesnih grupa koje nemaju nikakve veze s njihovim stvarnim životnim problemima.

Do kada će Bošnjaci pristajati na to da ih ista osoba godinama politički ucjenjuje, blokira, usporava i ponižava? Vrijeme je da se prekine praksa da se novac, poslovi i javni resursi prelivaju prema strukturama koje sistemski rade protiv interesa države. Potreban je jasan i odlučan bojkot svih političkih i ekonomskih mehanizama kroz koje Čović crpi moć, posebno onih koji se hrane novcem i povjerenjem Bošnjaka.

Jer nije problem što on pokušava, problem je što mu se sve to iznova dopušta.
vee-jay

#50062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

manuchao91 wrote: 17/11/2025 17:39 ja sam vozač kamiona i bio sam u albaniji par puta.
Lošija infrastruktura nego kod nas,kriminal,mito,korupcija u svakoj sferi drustva.policajca sam kuoio za 2 eur
u Tirani kablovi po ulici vise isprepleteti medju zgradama,bas loše ne kontam kako su napredniji od nas
Image
HelaS

#50063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 17/11/2025 09:51
HelaS wrote: 17/11/2025 00:03 koji određuje granice entiteta u BiH
Molim te, koristi ispravne termine. Granica NE postoji.
Navodim dio Anex-a 2 Daytona:
Aneks 2 - Sporazum o granici između entiteta i o drugim pitanjima koja su s tim u svezi
Republika Bosna i Hercegovina, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska ("strane") suglasile su se o sljedećem:
Član I: Granična crta između entiteta
Granica između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske ("granica između entiteta") jest ona koja je nacrtana na zemljovidu u Dodatku.
Član II: Prilagođavanje granične crte
Strane smiju prilagođavati graničnu crtu između entiteta samo uz obostranu suglasnost. Tijekom razdoblja u kojem su, sukladno Aneksu 1-A Općega okvirnog sporazuma, razmještene višenacionalne vojne snage za provedbu mira ("IFOR"), strane će se konzultirati sa zapovjednikom IFOR-a prije nego što izvrše bilo koje dogovoreno prilagođavanje i izvijestiti zapovjednika IFOR-a o tom prilagođavanju.
Ne izmišljam... :-)
JovicSA

#50064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Ma popišam ti tu granicu, ioanko će se to morati rješavati ovako ili onako.
sumirprimus

#50065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Nije ni ovaj rama skroz tačan haman.
drug_profi

#50066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Boundary.
Više ima značenje međe. Mi koristimo izraz administrativna linija i izbjegavamo izraz granica.
Jer granice su između država.
Border je granica u smislu kojem mi granicu nazivamo.
sumirprimus

#50067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Sve je u oku posmatrača, nama je ko medja, srbima ko granica
NediM17

#50068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Probali su oni to '96, kaze mi na Vracama daj zeleni karton za auto.
Dodje IFOR i razjeba im punkt i "granicu".
drug_profi

#50069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Otkako su počeli vikat "granica postoji" ja striktno izbjegavam da koristim taj izraz za entitetsku liniju.
Granica NE postoji.
Tvrtko II Kotromanić

#50070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

jusuf maskovic wrote: 17/11/2025 15:22
Tvrtko II Kotromanić wrote: 17/11/2025 15:07
jusuf maskovic wrote: 17/11/2025 15:06

kako u neprijateljskoj vojsci??? Ako nije bila većinski muslimanska, HVO je bila većinski BiH vojska. I zato nije neprijateljska.
pa su nadasve na prijateljski nacin Bosnjake trpali pardon ugoscavali po logorima :run: :run:
a obrnuto nije bilo??? Svak je svakog u ta vremena ...Dajte prekinite više s tom retorikom sukoba vjersko interesnih skupina.
Kao tražite jedinstvenu građansku BiH, a u startu odbacujete Hrvate i Srbe kao neprijatelje. I naravno etiketiranje četnici, ustaše uzepeovci itako dalje.
ko nas bre zavadi jusufeeee
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#50071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Haris033 wrote: 17/11/2025 19:56 Image

Gnjida, mafijaš, ćiriličar, Dragan Čović, je jedan od najvećih kočničara normalnih odnosa između Hrvata i Bošnjaka u BiH. Godinama gradi politiku blokada, ucjena i privatnih interesa, a najjasniji primjer je južna plinska konekcija. Cijela država može ostati bez alternativnog izvora plina ukoliko jednog dana bude prekinuto snabdijevanje iz Rusije, a glavni krivac za to bi bio upravo Čović, zato što ga svjesno zaustavlja dok ne dobije model preko kojeg bi ponovo kontrolisao tokove novca i zapošljavanje.

Čovićev politički model nije ostao samo u BiH. Preko svojih kadrova koji su se kroz različite stranke, liste i koalicije uvukli u Sabor, Vladu i ministarstva Republike Hrvatske, praktično je preselio isti recept političke dominacije i pritiska i u susjednu državu. Rezultat toga je vidljivo radikaliziranje društvenih i političkih tenzija, koje sve više frustriraju obične građane Hrvatske, posebno one koji se protive takvoj politici i osjećaju da im je država oteta od strane interesnih grupa koje nemaju nikakve veze s njihovim stvarnim životnim problemima.

Do kada će Bošnjaci pristajati na to da ih ista osoba godinama politički ucjenjuje, blokira, usporava i ponižava? Vrijeme je da se prekine praksa da se novac, poslovi i javni resursi prelivaju prema strukturama koje sistemski rade protiv interesa države. Potreban je jasan i odlučan bojkot svih političkih i ekonomskih mehanizama kroz koje Čović crpi moć, posebno onih koji se hrane novcem i povjerenjem Bošnjaka.

Jer nije problem što on pokušava, problem je što mu se sve to iznova dopušta.
sad da prostiš, moreš kurcu svirat

drži gotovo komplet bankarski sistem, osiguranja, uvoz gotovo svega, ZZO itd.
dr_Evil

#50072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:30 eto vas opet na pocetku ko je poceo rat, nema od te price hljeba, svako zivi u svojoj nadrealnosti i nece se ta kriva drina uskoro ispraviti, zivoti nam prodjose u istoj prici.
daj neki minimum minimuma i da se ide dalje, ba pa nek svako vrti svoju pricu od koje svakako nemamo nista.
sace svakako 2026, i novi refernedum u bih kamo narodi u bih zele ici, u eu ili opet u pm3.
Realnost je jedna.

Jeste zato Albanija ide u eu iduće godinenvjerovatno. e Albanija. Dakle izbice i taj argument domaćoj furdi za nerad.
Zapravo ti si nama svo vrijeme govorio da se ugledamo na Albance i da ce sve biti uredu. Ja sam iskreno uvijek mislio da pricas o problemu etnija i nacija, tek mi je Latic gostujuci na televiziji tvog ahbaba Dragana neki dan otvorio oci o cemu ti zapravo pricas. I onda sam se slozio, da slusamo Sumira i budemo kao Albanija garant ulazimo u EU.

:thumbup: :bih:
svesuper25

#50073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Nakon požara
Preminule još dvije štićenice iz Doma penzionera u Tuzli, ukupan broj stradalih porastao na 17

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251118026

Jos niko od odgovornih iz sdp-a koji upravljaju tim domom nije uhapsen.Naravno svi iz trojke sute.Gdje sad Cudicka da poziva na ostavke :? :?
Vjecita_zavrzlama

#50074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 18/11/2025 08:38

Realnost je jedna.

Zapravo ti si nama svo vrijeme govorio da se ugledamo na Albance i da ce sve biti uredu. Ja sam iskreno uvijek mislio da pricas o problemu etnija i nacija, tek mi je Latic gostujuci na televiziji tvog ahbaba Dragana neki dan otvorio oci o cemu ti zapravo pricas. I onda sam se slozio, da slusamo Sumira i budemo kao Albanija garant ulazimo u EU.

:thumbup: :bih:
Latic je teski islamista i radi njega i njegovih imamo sto imamo
svesuper25

#50075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Nermin Nikšić (SDP) tražio da mu se “završi” saobraćajna kazna: “Uslikao ga radar na autoputu”
https://crna-hronika.info/nermin-niksic ... utu/783861
i ko ce mu drugi to zavrsit nego munja :lol: pa asim je mala maca za niksicevog munju.
Last edited by svesuper25 on 18/11/2025 09:07, edited 1 time in total.
Post Reply