Logicno da je na osnovu tablica.drug_profi wrote: ↑17/11/2025 15:08Pa valjda se pretraga bazira na registracijskim tablicama, a ne na JMBG. Pojavi ti se vozilo sa neplaćenom kaznom. Nebitno čije tablice i ko ga vozi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#50001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
svesuper25
#50002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kazaz je razocarao,bio je medju prvim kriticarima sdp-a kad ih je lagumdzija vodio.Sad mu izgleda paše alkos nerka,da zajedno zarakiraju.JoseMujica wrote: ↑17/11/2025 15:17![]()
![]()
![]()
![]()
dobro si...samo se ta priča ovdje već etablirala...poslušaj Kazaza
-
jusuf maskovic
#50003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a obrnuto nije bilo??? Svak je svakog u ta vremena ...Dajte prekinite više s tom retorikom sukoba vjersko interesnih skupina.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/11/2025 15:07pa su nadasve na prijateljski nacin Bosnjake trpali pardon ugoscavali po logorimajusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:06kako u neprijateljskoj vojsci??? Ako nije bila većinski muslimanska, HVO je bila većinski BiH vojska. I zato nije neprijateljska.drug_profi wrote: ↑17/11/2025 13:50
Nema šanse. Iako ga u Sarajevu cijene mnogi, ipak na kraju bio u neprijateljskoj vojsci.![]()
![]()
Kao tražite jedinstvenu građansku BiH, a u startu odbacujete Hrvate i Srbe kao neprijatelje. I naravno etiketiranje četnici, ustaše uzepeovci itako dalje.
-
kakabanja213
#50004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A tebi smeta Busuladzic a ne smeta Juka? Pa isti im je poglavnik bio.
Last edited by kakabanja213 on 17/11/2025 15:28, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#50005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uprati sto se bratija udruzila da odbrani svog bojnikaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/11/2025 15:07pa su nadasve na prijateljski nacin Bosnjake trpali pardon ugoscavali po logorimajusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:06kako u neprijateljskoj vojsci??? Ako nije bila većinski muslimanska, HVO je bila većinski BiH vojska. I zato nije neprijateljska.drug_profi wrote: ↑17/11/2025 13:50
Nema šanse. Iako ga u Sarajevu cijene mnogi, ipak na kraju bio u neprijateljskoj vojsci.![]()
![]()
Ali moramo da pohvalimo Juku, od svih agresorskih bojnika osudjenih za UZP on je jedini uspio da probije liniju Armije BiH. Prosli su tokom rijeke Radobolje ispod nadvoznjaka, i poceli da napadaju Hotel Ruzu. Nije dugo trajalo, ali eto, vrijedi istaci
-
sumirprimus
#50006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma nema vise ni gradjanske ni jedinstvene bih ,al daj da idemo u eu. da nas ne snimaju ko kurde na granici, i daj tu juznu interkonekciju, da bude zakon nema lozenja cumura, samo plin u svaku kucu.
eto minimum minimuma.
bez uvjetovanja covica i hdza.
eto minimum minimuma.
bez uvjetovanja covica i hdza.
-
kakabanja213
#50007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Armija BiH nije trpala ljude u koncentracione logore. Takodjer nije vrsila nikakve zlocine niti protjerivanje stanovnistva. Zlocine su radili pojedinci, pripadnici Armije BiH na svoju ruku. Za razliku od HVO i vojske RS koji su vrsili sitematske zlocene, i kod jednih je to okarakterisano kao UZP (udruzeni zlocinacki poduhvat) a kod drugih kao genocid.jusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:22a obrnuto nije bilo??? Svak je svakog u ta vremena ...Dajte prekinite više s tom retorikom sukoba vjersko interesnih skupina.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/11/2025 15:07pa su nadasve na prijateljski nacin Bosnjake trpali pardon ugoscavali po logorimajusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:06
kako u neprijateljskoj vojsci??? Ako nije bila većinski muslimanska, HVO je bila većinski BiH vojska. I zato nije neprijateljska.![]()
![]()
Kao tražite jedinstvenu građansku BiH, a u startu odbacujete Hrvate i Srbe kao neprijatelje. I naravno etiketiranje četnici, ustaše uzepeovci itako dalje.
-
sumirprimus
#50008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
eto vas opet na pocetku ko je poceo rat, nema od te price hljeba, svako zivi u svojoj nadrealnosti i nece se ta kriva drina uskoro ispraviti, zivoti nam prodjose u istoj prici.
daj neki minimum minimuma i da se ide dalje, ba pa nek svako vrti svoju pricu od koje svakako nemamo nista.
sace svakako 2026, i novi refernedum u bih kamo narodi u bih zele ici, u eu ili opet u pm3.
daj neki minimum minimuma i da se ide dalje, ba pa nek svako vrti svoju pricu od koje svakako nemamo nista.
sace svakako 2026, i novi refernedum u bih kamo narodi u bih zele ici, u eu ili opet u pm3.
- dr_Evil
#50009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Susjed, evo ja cu se slozit sa jusufom maskovicemkakabanja213 wrote: ↑17/11/2025 15:27Armija BiH nije trpala ljude u koncentracione logore. Takodjer nije vrsila nikakve zlocine niti protjerivanje stanovnistva. Zlocine su radili pojedinci, pripadnici Armije BiH na svoju ruku. Za razliku od HVO i vojske RS koji su vrsili sitematske zlocene, i kod jednih je to okarakterisano kao UZP (udruzeni zlocinacki poduhvat) a kod drugih kao genocid.jusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:22a obrnuto nije bilo??? Svak je svakog u ta vremena ...Dajte prekinite više s tom retorikom sukoba vjersko interesnih skupina.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑17/11/2025 15:07
pa su nadasve na prijateljski nacin Bosnjake trpali pardon ugoscavali po logorima![]()
![]()
Ja u startu odbacujem Hrvate i Srbe kao neprijatelje. Naravno da cu ih odbaciti kao neprijatelje, sto ce reci da su mi prijatelji, susjedi, sugradjani, rod, i na kraju dana isti smo narod - dobrim dijelom.
Cetnici, ustase, UZP-ovci, italijanski fasisti, njemacki nacisti, izraelski cionisti, i ostala bagra nema sta da radi u redu mojih prijatelja, pa nije valjda da Jusuf izjednacava ove sa narodima? Kaci kolektivnu krivicu odredjenim narodima i etnijama?
Sta li nam je onda Jusufa uvrijedilo, da se ne osjeca kao clan necega...Ja ne znam kako da etiketiram Juku nego kao UZP-ovca, ili bilo koga drugog ko je vodio moju familiju i sugradjane u logore, na zivi zid, pljackao, silovao i sta vec ne. Odbijam prihvatiti kolektivnu krivnju naroda, iako Jusuf zeli da pristanemo na to. Isto je odbilo i 500.000 Hrvata koji vise ne zive u BiH, a vjerujem i vecina onih sta je ostala.
-
kakabanja213
#50010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ko je poceo rat. To se zna, postoji u presudama relevantnih sudova. Ali ocigledno da su pojedini taj dio preskocili. A sto se tice EU, dan nakon ulaska, ja i moja porodica cemo biti ponosni gradjani treceg entiteta. Do tada ni milimetra.sumirprimus wrote: ↑17/11/2025 15:30 eto vas opet na pocetku ko je poceo rat, nema od te price hljeba, svako zivi u svojoj nadrealnosti i nece se ta kriva drina uskoro ispraviti, zivoti nam prodjose u istoj prici.
-
sumirprimus
#50011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
đuro, ko je poceo, rat? pa vi ste poceli rat sta ko je poceo rat?kakabanja213 wrote: ↑17/11/2025 15:37Sta ko je poceo rat. To se zna, postoji u presudama relevantnih sudova. Ali ocigledno da su pojedini taj dio preskocili. A sto se tice EU, dan nakon ulaska, ja i moja porodica cemo biti ponosni gradjani treceg entiteta. Do tada ni milimetra.sumirprimus wrote: ↑17/11/2025 15:30 eto vas opet na pocetku ko je poceo rat, nema od te price hljeba, svako zivi u svojoj nadrealnosti i nece se ta kriva drina uskoro ispraviti, zivoti nam prodjose u istoj prici.
-
svesuper25
#50012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Juka nije htjeo da bude alijin ševa.Zanimljivo ševe ti ne predstavljaju problem .joj ko te ne zna skupo bi te platio. Pa pola Sarajeva bi bilo zauzeto da nije juka prvi stao u odbranu grada sa svojim ljudima.Pa prvi su ga alijini ljudi napali na Igmanu.Zulfikar odred.Sto o tome ne pricatedr_Evil wrote: ↑17/11/2025 15:36Susjed, evo ja cu se slozit sa jusufom maskovicemkakabanja213 wrote: ↑17/11/2025 15:27Armija BiH nije trpala ljude u koncentracione logore. Takodjer nije vrsila nikakve zlocine niti protjerivanje stanovnistva. Zlocine su radili pojedinci, pripadnici Armije BiH na svoju ruku. Za razliku od HVO i vojske RS koji su vrsili sitematske zlocene, i kod jednih je to okarakterisano kao UZP (udruzeni zlocinacki poduhvat) a kod drugih kao genocid.jusuf maskovic wrote: ↑17/11/2025 15:22
a obrnuto nije bilo??? Svak je svakog u ta vremena ...Dajte prekinite više s tom retorikom sukoba vjersko interesnih skupina.
![]()
Ja u startu odbacujem Hrvate i Srbe kao neprijatelje. Naravno da cu ih odbaciti kao neprijatelje, sto ce reci da su mi prijatelji, susjedi, sugradjani, rod, i na kraju dana isti smo narod - dobrim dijelom.
Cetnici, ustase, UZP-ovci, italijanski fasisti, njemacki nacisti, izraelski cionisti, i ostala bagra nema sta da radi u redu mojih prijatelja, pa nije valjda da Jusuf izjednacava ove sa narodima? Kaci kolektivnu krivicu odredjenim narodima i etnijama?
Sta li nam je onda Jusufa uvrijedilo, da se ne osjeca kao clan necega...Ja ne znam kako da etiketiram Juku nego kao UZP-ovca, ili bilo koga drugog ko je vodio moju familiju i sugradjane u logore, na zivi zid, pljackao, silovao i sta vec ne. Odbijam prihvatiti kolektivnu krivnju naroda, iako Jusuf zeli da pristanemo na to. Isto je odbilo i 500.000 Hrvata koji vise ne zive u BiH, a vjerujem i vecina onih sta je ostala.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
juka je klošar kojeg je zapalo da ima veći broj ljudi pod sobom, pa mu se onda govno napelo i pomislilo da je srce, i počeo glumiti nekog generala.
običan alipašinski klošar koji bi se sa Muharemom Tvorom urokan izvijao ispred Drvoprometa da nije bilo rata.
ko se sjeća još Juke stratega, koji čita romane, i onda po njima pravi akcije po otesu?
običan alipašinski klošar koji bi se sa Muharemom Tvorom urokan izvijao ispred Drvoprometa da nije bilo rata.
ko se sjeća još Juke stratega, koji čita romane, i onda po njima pravi akcije po otesu?
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#50014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Raspitaj se malo bolje.Chmoljo wrote: ↑17/11/2025 15:49 juka je klošar kojeg je zapalo da ima veći broj ljudi pod sobom, pa mu se onda govno napelo i pomislilo da je srce, i počeo glumiti nekog generala.
- Chmoljo
#50015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nemam se šta raspitivati. lamse iz B faze legendo.F&N wrote: ↑17/11/2025 15:50Raspitaj se malo bolje.Chmoljo wrote: ↑17/11/2025 15:49 juka je klošar kojeg je zapalo da ima veći broj ljudi pod sobom, pa mu se onda govno napelo i pomislilo da je srce, i počeo glumiti nekog generala.
-
sumirprimus
#50016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebga meni bilo zanimljivo slusat raznjatovica, prodje sat i po zacas. kajlo stara, pravi mahalac 
i ne kaze on da je bio kod juke nego kod kerima.
ali ne pljuje po juki.
zanimljivo.
i ne kaze on da je bio kod juke nego kod kerima.
ali ne pljuje po juki.
zanimljivo.
-
svesuper25
#50017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A de mi reci kako si ti onda zamisljao prvu odbranu grada bez tih "klosara", Ko bi prvi stao mjesto tih "klosara" na prvu linijuChmoljo wrote: ↑17/11/2025 15:52nemam se šta raspitivati. lamse iz B faze legendo.F&N wrote: ↑17/11/2025 15:50Raspitaj se malo bolje.Chmoljo wrote: ↑17/11/2025 15:49 juka je klošar kojeg je zapalo da ima veći broj ljudi pod sobom, pa mu se onda govno napelo i pomislilo da je srce, i počeo glumiti nekog generala.
- dr_Evil
#50018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta imam ja sa tim u kontekstu toga da je covjek bio ratni zlocinac? I ne samo ratni zlocinac nego i covjek koji je pucao na navodno svoj narod u trenutku kad mostarci pored granata umiru i od gladi i bolesti. Nije donio svom narodu konzervu graha nego je donio smrt i razaranje. Izbrisat mu ime iz bilo cega ukljucujuci i ovaj forum.svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 15:43 Juka nije htjeo da bude alijin ševa.Zanimljivo ševe ti ne predstavljaju problem .joj ko te ne zna skupo bi te platio. Pa pola Sarajeva bi bilo zauzeto da nije juka prvi stao u odbranu grada sa svojim ljudima.Pa prvi su ga alijini ljudi napali na Igmanu.Zulfikar odred.Sto o tome ne pricateA taj isti zulfikar odred pocini zlocin u Trusini.
Kad dodju na red Seve, Laste(neodoljivo podsjeca na neke promotore rata u Mostaru)i ostali odredi onda cemo da pricamo o njima. Sada je tema ratni zlocinac i UZP-ovac Juka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vise vrijedi 14 dana 1992 u aprilu nego 14 mjeseci 1994 i 1995
-
svesuper25
#50020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja ti prvo kazem koje prvi zakuhao na Igmanu sa Jukomdr_Evil wrote: ↑17/11/2025 15:59Sta imam ja sa tim u kontekstu toga da je covjek bio ratni zlocinac? I ne samo ratni zlocinac nego i covjek koji je pucao na navodno svoj narod u trenutku kad mostarci pored granata umiru i od gladi i bolesti. Nije donio svom narodu konzervu graha nego je donio smrt i razaranje. Izbrisat mu ime iz bilo cega ukljucujuci i ovaj forum.svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 15:43 Juka nije htjeo da bude alijin ševa.Zanimljivo ševe ti ne predstavljaju problem .joj ko te ne zna skupo bi te platio. Pa pola Sarajeva bi bilo zauzeto da nije juka prvi stao u odbranu grada sa svojim ljudima.Pa prvi su ga alijini ljudi napali na Igmanu.Zulfikar odred.Sto o tome ne pricateA taj isti zulfikar odred pocini zlocin u Trusini.
Kad dodju na red Seve, Laste(neodoljivo podsjeca na neke promotore rata u Mostaru)i ostali odredi onda cemo da pricamo o njima. Sada je tema ratni zlocinac i UZP-ovac Juka.
- dr_Evil
#50021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitno ko lanjski snijeg za ovu pricu.svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 16:01ja ti prvo kazem koje prvi zakuhao na Igmanu sa Jukomdr_Evil wrote: ↑17/11/2025 15:59Sta imam ja sa tim u kontekstu toga da je covjek bio ratni zlocinac? I ne samo ratni zlocinac nego i covjek koji je pucao na navodno svoj narod u trenutku kad mostarci pored granata umiru i od gladi i bolesti. Nije donio svom narodu konzervu graha nego je donio smrt i razaranje. Izbrisat mu ime iz bilo cega ukljucujuci i ovaj forum.svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 15:43 Juka nije htjeo da bude alijin ševa.Zanimljivo ševe ti ne predstavljaju problem .joj ko te ne zna skupo bi te platio. Pa pola Sarajeva bi bilo zauzeto da nije juka prvi stao u odbranu grada sa svojim ljudima.Pa prvi su ga alijini ljudi napali na Igmanu.Zulfikar odred.Sto o tome ne pricateA taj isti zulfikar odred pocini zlocin u Trusini.
- Rothmans
#50022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U kojoj ulici zivis ?
Juke Prazine br.5
Juke Prazine br.5
- Chmoljo
#50023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"nek neko uzme juki romane, izginućemo svi".
očajnička vremena, očajničke mjere. juka bi bio heroj i mogao je biti tito da je imao šta u glavi, čak na stranu i što je vlastite ljude znao nepotrebno zavaljivati.
pričati pozitivno o liku koji je na kraju završio kao katil našim ljudima mi je van pameti. da, imao je određene zasluge, ali i HV je oslobađao dijelove BiH, al eto zbog toga trebamo zaboraviti mostar i gornji vakuf?
uzeo lik prevelik zalogaj koji nije mogao progutati, sve je to bilo viša liga za njega. njega je vrijeme pojelo već najesen, ili do zime, kada su se manje više formirale linije, nakon pada otesa i uzimanja žuči.
da je tada digao ruke, dobio neku službu, bio bi car. ali lik nije bio namazan, niti posebno bistar pa nije mogao niti znap nešto raditi što ima stol i stolicu i gluho bilo registrator. na kraju je sam sebe odveo u grob. i to je to. akcija Trebević je riješila te posljednje repove juke i uvela kakav takav red, po relativno visokoj cijeni, ali moglo je biti i gore.
očajnička vremena, očajničke mjere. juka bi bio heroj i mogao je biti tito da je imao šta u glavi, čak na stranu i što je vlastite ljude znao nepotrebno zavaljivati.
pričati pozitivno o liku koji je na kraju završio kao katil našim ljudima mi je van pameti. da, imao je određene zasluge, ali i HV je oslobađao dijelove BiH, al eto zbog toga trebamo zaboraviti mostar i gornji vakuf?
uzeo lik prevelik zalogaj koji nije mogao progutati, sve je to bilo viša liga za njega. njega je vrijeme pojelo već najesen, ili do zime, kada su se manje više formirale linije, nakon pada otesa i uzimanja žuči.
da je tada digao ruke, dobio neku službu, bio bi car. ali lik nije bio namazan, niti posebno bistar pa nije mogao niti znap nešto raditi što ima stol i stolicu i gluho bilo registrator. na kraju je sam sebe odveo u grob. i to je to. akcija Trebević je riješila te posljednje repove juke i uvela kakav takav red, po relativno visokoj cijeni, ali moglo je biti i gore.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Chmoljo
#50025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ti bio?svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 16:01ja ti prvo kazem koje prvi zakuhao na Igmanu sa Jukomdr_Evil wrote: ↑17/11/2025 15:59Sta imam ja sa tim u kontekstu toga da je covjek bio ratni zlocinac? I ne samo ratni zlocinac nego i covjek koji je pucao na navodno svoj narod u trenutku kad mostarci pored granata umiru i od gladi i bolesti. Nije donio svom narodu konzervu graha nego je donio smrt i razaranje. Izbrisat mu ime iz bilo cega ukljucujuci i ovaj forum.svesuper25 wrote: ↑17/11/2025 15:43 Juka nije htjeo da bude alijin ševa.Zanimljivo ševe ti ne predstavljaju problem .joj ko te ne zna skupo bi te platio. Pa pola Sarajeva bi bilo zauzeto da nije juka prvi stao u odbranu grada sa svojim ljudima.Pa prvi su ga alijini ljudi napali na Igmanu.Zulfikar odred.Sto o tome ne pricateA taj isti zulfikar odred pocini zlocin u Trusini.