Kriticari i analiticari!

Post Reply
Corto Maltese

#501 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Corto Maltese »

Nass wrote:Stvarno, moras se prilicno praviti slijep pa ne vidjeti uticaj HDZ-a u Slobodnoj Bosni. Ali zato poskok bojovnici nisu nimalo slijepi, pa im je vec duze vrijeme najomiljeniji tjednik upravo Slobodna Bosna :D
Paranoja, uzela mi dušu.... vid mi uzela!
Nass

#502 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Nass »

Slobodna Bosna je vrlo citana kod Poskokovaca koji je citiraju kao svoj omiljeni tjednik i redovno lijepe clanke iz nje. Senad Avdic je cesto gostovao kod Vrankica u posljednjih par godina gdje je docekivan kao prijatelj najdrazi. U odredjenim trenucima u zadnjih godinu i pol dana su clanci u SB zvucali kao prepis onoga sto Covic govori i za sto se zalaze. Samo uporedite HDZ pamflete i neke SB clanke, pa pokusajte naci razlike ako mozete. Takodjer, znam da je Avdic planirao rusiti Munira Podumljaka na nalog hrvatskih obavjestajnih sluzbi. Ne kazem da je HDZ jedini sponzor SB, ali HDZ sigurno ima prste tamo s jos nekim bosnjackim partnerima. U to nemam nikakve sumnje. Ali vidim da neki ovdje i dalje nemaju pojma o cemu pricaju.
Nass

#503 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Nass »

webby-x wrote:
ultima_palabra wrote:A to Slobodna Bosna nije dio SBiH-HDZ medijskog konglomerata?
Zavera Vatikansko-Nemačka.
Slobodna Bosna je među Hrvatima (koliko je meni poznato)
čitana možda u Mostaru i to kod lijevo orijentiranih Hrvata.
U zapadnoj Hercegovini se uopće ne čita,
možda prvenstveno iz razloga naziva novine jer tamo kada vide
"Bosna" misle da je bošnjačka novina tipa Avaza. Ne vidim kako
bi HDZ profitirao od Slobodne Bosne. HDZ-ov je Večernji list i to
se zna kao što se zna da je FTV SDP-ov medij.
Kako bi HDZ profitirao? Pa tako sto su se povezali sa nekim bosnjackim strankama da zajedno ruse one koji im smetaju, preko SB.

Isto je sa TV1.
VjecitiStudent

#504 Re: Kriticari i analiticari!

Post by VjecitiStudent »

Nass wrote:Slobodna Bosna je vrlo citana kod Poskokovaca koji je citiraju kao svoj omiljeni tjednik i redovno lijepe clanke iz nje. Senad Avdic je cesto gostovao kod Vrankica u posljednjih par godina gdje je docekivan kao prijatelj najdrazi. U odredjenim trenucima u zadnjih godinu i pol dana su clanci u SB zvucali kao prepis onoga sto Covic govori i za sto se zalaze. Samo uporedite HDZ pamflete i neke SB clanke, pa pokusajte naci razlike ako mozete. Takodjer, znam da je Avdic planirao rusiti Munira Podumljaka na nalog hrvatskih obavjestajnih sluzbi. Ne kazem da je HDZ jedini sponzor SB, ali HDZ sigurno ima prste tamo s jos nekim bosnjackim partnerima. U to nemam nikakve sumnje. Ali vidim da neki ovdje i dalje nemaju pojma o cemu pricaju.
U posljednjih par godina je Avdic znao dobiti nagradu ko najbolji novinar i iz ruku SDP-ovog clana Predsjednistva BiH
Novinarom godine 2009. u BiH proglašen Senad Avdić: Nagradu mu uručio Željko Komšić
http://www tacka 24sata tacka info/vijesti/bosna-i-hercegovina/mostar/32115-Novinarom-godine-2009-BiH-proglasen-Senad-Avdic-Nagradu-urucio-Zeljko-Komsic.html
Nego, kao vrsnoj medijskoj-politickoj analiticarki, kakvo je tvoje misljenje o FTV?
Bosnolog

#505 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Bosnolog »

Odlicna utemeljena i argumentovana politicko historijska izlaganja gospodina Svena Rustempasica,.... :thumbup:

crno_sa_zlatnim

#506 Re: Kriticari i analiticari!

Post by crno_sa_zlatnim »

Nass wrote:Slobodna Bosna je vrlo citana kod Poskokovaca koji je citiraju kao svoj omiljeni tjednik i redovno lijepe clanke iz nje. Senad Avdic je cesto gostovao kod Vrankica u posljednjih par godina gdje je docekivan kao prijatelj najdrazi. U odredjenim trenucima u zadnjih godinu i pol dana su clanci u SB zvucali kao prepis onoga sto Covic govori i za sto se zalaze. Samo uporedite HDZ pamflete i neke SB clanke, pa pokusajte naci razlike ako mozete. Takodjer, znam da je Avdic planirao rusiti Munira Podumljaka na nalog hrvatskih obavjestajnih sluzbi. Ne kazem da je HDZ jedini sponzor SB, ali HDZ sigurno ima prste tamo s jos nekim bosnjackim partnerima. U to nemam nikakve sumnje. Ali vidim da neki ovdje i dalje nemaju pojma o cemu pricaju.
Bosnjaci nazalost imaju pamcenje kao ribe, pa im se tako desi da "zaborave" kako je ustvari pocela ljubav izmedju smeca od covjeka Avdica i HDZ-ovih bojovnika, a to je momenat kada je pocela kampanja sa Comom - pisanje knjige i svega sto je dalje uslijedlilo. Za one koji ne znaju ili se ne sjecaju, Como je po "zivotnoj filozofiji" prototip Arkana, ali u smanjenom obimu djelovanja zbog veličine teritorija na kojem je vladao.
Kada se neko spusti toliko nisko, odnosno ukopa se u zemlju jer termin nisko ne opisuje pravo stanje stavri, da bude "pisac" knjige osuđenog ratnog zločinca, te mu honorar bude isplaćen od novca - otete bosnjacke imovine, zlata i novca, onda se ne moze govoriti o covjeku, nego o najobicnijem smecu, jadu, bijedniku koji se ne razlikuje od onih koji su cinili zločine. Sve je to nesto sto se odaziva na Senad Avdic.
I prije bilo kakvog odgovora na moj post, zamislite se u situaciji da vam je Como nekog od familije zivog spalio u kuci ili vam silovao sestru od 15-ak godina.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#507 Re: Kriticari i analiticari!

Post by PipiDugaDevetka »

Bosnolog wrote:Odlicna utemeljena i argumentovana politicko historijska izlaganja gospodina Svena Rustempasica,.... :thumbup:

http://www.dailymotion.com/video/xvcwsl ... payiy_news
Pozdrav domovini i Svenu!
Post Reply